Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Otazka mladsej - mami preco sa lietajuce kone volaju picasso?😄😄😄😄😄😄
Pred pár týždňami (alebo mesiacmi) išla v telke séria večerníčkov od Tomáša Janovica s názvom Tato Zlato. V úvodnej piesni sa tam spieva: "Bol raz jeden Tato, a to Tato Zlato, slovom vzorná rodina... " A nedávno počujem malého, ako si veselo spieva: "Bol raz jeden Tato, a to Tato Zlato, slovom HROZNÁ rodina... "
(Hm, asi nepozná slovo vzorná, ale prečo si tam dosadil práve toto? 😀 )
malý sa ma ráno pýta pri teleráne, že mami, a ten bukovský tam má že mudr. preto, aby vedel, že je múdry?
a nedávno zasa bukovský, mal na koženej šnúrke taký prívesok, také kolečko a Luki, že mami, to má takú značku na krku, že aby vedeli kde býva, keď sa stratí? lebo to má také ako má Katty :D vyzeralo to presne ako medené kolečko od mesta čo majú psy 😀
Ešte som si spomenula na pár perličiek:
nad knižkou o lietadlách: "Maminka, poznáš také lietadlo, ktoré sa volá nestíhačka? To je stíhačka, ktorá nestíha."
keď som mala na sebe šaty s leopardím vzorom, dostala som kompliment: "Maminka, vyzeráš ako tiger."
a keď som mala vysoké opätky: "Maminka, keď ideš, je to, ako keď kráča koníček."
pri hre na schovávačku: "Maminka, sem za sedačku si sadni, zakry sa vankúšmi a ja Ťa budem hľadať."
hudobné nástroje = "náhudobné stroje"
helikoptéra = "helitopkéra"
uvarila som detom na veceru pudding. im som dala do misiek a ja ze zjem to co ostalo v hrnci. otvorim skrinku a sypem, sypem - sol - namiesto cukru. no veru uz mam po veceri 😀
@h2 no, ale taky kompliment od syna 😀 mne moj tiez raz povedal, ze ma lubi, lebo som taka fajna makkucka 😀 😀 ani urazit sa nemozeme
som sa zasmiala na tej nestihacke. oni si logicky vedia vyrobit slova na mieru, u nas zasa stale pouziva vyraz, ale neviem ako to prelozit, aby to bolo smiesne aj v slovencine. stale ked niekam ideme, tak sa pri obycajnom kracani samozrejme nudi, tak sa pyta, ci ideme short cut /skratkou/ alebo long cut 😀
my sme boli na vystúpení sokoliarov na červenom kameni a sokoliar držal sokola na ruke a malý vykríkol do ticha, že "mami, pozri akého má ujo veľkého vtáka" 🙂))))
@luciauk... Som mu povedala že tak nech ich zavrie a skúsi zaspať a že keď aj ráno mu budú klipkať tak pôjdeme k dokimu.Ráno sa zobudil a kriciac zo zachoda mi oznámil ze uz mu neklipkaju.😀
taká milá príhoda mojej susedy. Keď čakala druhé dieťa (dievčatko), vysvetľovala svojmu 4 ročnému synčekovi, ako je super mať sestričku, ako sa budú spolu hrávať a tak. Keď prišla domov z pôrodnice, malý neustále chodil okolo sestričky a asi tak po 3 hodinách, Keď malá stále spinkala hovorí : "božinku, kedy sa už zobudí, ja si s ňou už chcem konečne zahrať to pexeso" 🙂
...raz manžel strážil malého a keď som prišla domov, som sa ho iba tak zo žartu spýtala, či u nás nebola nejaká cudzia teta za tatom.......a malý mi hovorí: "bola".....ja prekvapená, pýtam sa, že aká a malý: " Ja neviem, taká v gaťkách" 🙂 Dodnes sa na tom s manželom smejeme, mal vtedy asi 2,5 roka.
Ja som sa naposledy zasmiala vo štvrtok na ORL v ordinácii ked moja herečka si sadla do kresla.evidentne jej bol mladý lekár sympatický tak sa pekne predstavila, a potom povedala že sa jej doktor veľmi páči a chcela by si ho zobrať domov🙂
Skomoleniny mojho 4,5-rocneho syna: Odkavia = Octavia (Skoda)
tunel = tulen
hranolove rozky = grahamove rozky
linka na zadku = zlata zila
Nedavno bol moj brat so zenou u mojich rodicov (brat byva v Brne), tak sme k rodicom prisli aj my s detmi.maly Patrik dostal velkeho cerveneho plysoveho Angry birda.Sedel s mojim bratom a svagrinou na gauci a v lone mal toho plysaka. A moja svagrina mu vravi: "No teeeda, ty mas ale krasnyho ptaka!" Potom sa zbadala, co povedala a dodala: "Jaky je hezky cerveny." Potom sa uz z toho nevedela vymotat, tak dodala: "Plysovy." Zakazdym sme vybuchli do smiechu.😀 A chudacik Patko len sedel a pozeral, preco sa rehoceme.Ach tie dospelacke dvojzmysly...
u nás bolo jedného času: jajada = jahoda , javienko = hovienko
hovorím synovi (3roky), že tatino upratuje v garáži, lebo tam mal neporiadok a Ondrejko že: "bordel tam mal....jak hovado" 😅
@angela1103 tak toto jak hovado aj moja malá zvykne použiť 😉 naposledy mám pocit že v kauflande keď bola už nevedela čo lebo sme dlho stáli v rade, tak zahlásila "mamina švihaj lebo už ma bolia nohy jak hovado"
Ahojte maminky, rada by som sem napisala taky nas maly ulet🙂 isli sme s manzelom a s dcerkou 2r3m v aute a hovori pri trafike. Apa ( to u nas znamena ocko) nekupi cigarety, maminka nekupi cigarety, ja nekupim cigarety, este mala som😀 no a my dvaja s muzom taky rehot v aute... Na banan hovori ,,jaban" mandarinky su zase ,,bandarinky" a kecup bol ,,kepuc" 🙂)) no a pred 2 dnami vymyslela novy koniec na kukulienku🙂)) vraj: ,, sedela na tom dube, kde moja srdiecka tam je" 🙂 no aky je vesely tento zivot s detmi🙂
ukazovala som fotky kamarátke, keď bola u nás na návšteve so svojou asi 3 ročnou dcérou. môj syn mal vtedy asi pár mesiacov. tak jej ukazujeme fotky že "aha tuto je teta na dovolenke, tuto je teta v robote a na jednej kde som bola odfotená ešte tehotná, tak tá moja kamoška vraví dcére "aha a tuto je teta keď mala Paťka v brušku". a malá na to "mami a ona ho zjedla?" 😀 😀
@veronika31082012 😀 kepuč používam aj ja 😀 ... a tie pohlady ak som niekde kde je obchod kde si povieš čo chceš a podajú ti a zadrem kepuč... 😀
@oktobermimi ved neva, ze kukaju... Bude takych este viac🙂 uz aj nam to prischlo🙂 a vies, ze je to tak aj krajsie😉 ze ,,kepuč" no nie??!
@veronika31082012 teda 🙂
@oktobermimi 🙂 no a keby som prisla do obchodu, ze chcem ,,jabán" no som zvedava, co by mi dali🙂)) To by len kukali😀
večerná modlitba môjho synátora: "anjeličku, môj strážničku, UPRATUJ moju dušičku"
@veronika31082012 😀 😀 ... skus 😀 .... a potom daj vedet 😀
náš prvorodený sa šiel s mužom sprchovať a zbadal tatovho cikuláča. obzerá si ho hodnú chvíľu a potom sa muža spýta: tatino keď narastiem budem aj ja mať takého veľkého cikuláča? A namiesto odpovede pre syna letela odpoveď pre mňa... : manželka, počula si???? 😀

My sme nedavno pozerali rozpravku Dobrodruzstva pana Peabodyho a Shermana a tam jeden ujek zahlasi: "Da Vincimu zase hrabe!" nakolko moj 4,5-rocny syn nevie, kto bol Da Vinci, pocul to svoje a teraz kazdu chvilu opakuje: "Amen, Cina, zase hrabe!" 😀