Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Este som si spomenula na jeden super vyrok nasho mladsieho synceka.Ked sme raz boli na chalupe, tak popred okna isli zeny na konoch.Maly Patrik vravi mojmu otcovi: "aha, dedko, ake pekne koniky!" A moj otec na to: "Ano, a aj ake pekne tety!" A Patrik: "Dedko, dohodneme sa tak, ja budem jazdit na tom peknom hnedom konikovi a Ty na tej tete.Moze byt?" Oco siel smiechom do kolien.😀DD
V kaviarni plnej ľudí na plne ústa "mami,mozem si tu prdnuť?"
perlička mojho syna ked mal 2roky. povedala som mu nech prestane zlostit lebo pod stromček dostane akurat tak zemiaky.... odpoved: no a čo urobime si hranolky 🙂
nasa trojrocna minule odkladala hru a ja som potom nasla na zemi este par dielikov, tak som ju zavolala nech si to uprace. Ona mi hovori -" mami, aj som blba". Ja na to ze "nie, nie si blba, len si zabudla " . Na druhy den som v kuchyni nieco rozsypala a mala na mna pozrie a skonstatuje - "mami, zabudla si ! " 😀
to mi pripomenulo ked sa stale s malym natahujem nech si uprace hračky a on že nie a prečo? sa ho pytam, ked pani učitelka ta v školke chvali že tam stale upratuješ sam od seba? On mi nato aby si si nezvykla 🙂
Dcerka (2,5r) vybehla na poschodie a o chvilu ju pocujem ako si vyhrava na klaviri. Nakojila som malinku, umyla riad a ona stale hra a hra...Pacilo sa mi, ze ju to tak bavi. Hovorim si - mozno z nej raz bude klaviristka. O dalsich 5 minut si vravim...A ako sa uz vie krasne sama zabavit...je to uz moje velke dievcatko...O dalsich 5 minut sa cela rozneznena idem pozriet ako tam ta moja hudobnicka krasne hra. Pridem ku nej a vseeetky klavesy pokreslene ceruzkou!!!!
A este jedna perlicka z dneska- dcerka sedi na stole a "pomaha" mi varit. Hovorim jej: "Adelka, tato flasa je uz prazdna. Zahodime ju." Tak ju vzala a praskla o zem.
Este som si spomenula: Davnejsie sme pozerali s detmi cosi na Discovery a tam bola zena, ktora sa chcela zviditelnit a tak natocila video, ako zjedla plnu naberacku skorice.Samozrejme sa zacala dusit a potom vedci vysvetlovali, ake je to nebezpecne.Na druhy den som kupila synom buchty v obchode-vyborne skoricovniky.A nas maly Pato hned zahlasil: "Mami, to co za nebezpecne buchty si kupila?Chces aby sme dopadli ako ta teta?" No...a tak som tie buchty zjedla ja a este pred nimi, aby videli, ze nie su "nebezpecne".🙂
Nas Matus je dost trucovite dieta, dost sa s nim natrapime.Ked mal asi 3 roky, uz sme si s nim nevedeli dat rady a on stale chcel to svoje.Uz nevedel ako na nas, tak s placom zareval: "Tresnem si hlavu o stenuuu!" A my na to: "Tak si tresni!" Naraz treeesk rana."Auuuu! Tresnem si este raz!" A my na to: "Tak si tresni!" A potom uz len tak opatrne tuk-tuk. Sme s manzelom mysleli, ze sa zosulame od smiechu, ale museli sme sa prekonat a posobit prisne.Dodnes na to spominame, Matus ma 9 rokov.
A este dnes Matus zaperlil.Nasa mala misicka nema malu dupku ale DUPICKU.😀 Co uz.
isla som platit pri pokladni, podala som kartu predavacke a ona sa ma pyta - na PiN ? A Dianka na celu predajnu - na PIN, alebo na PLYN ? Cely obchod sa rehotal 😀
Pribehol do obývačky s keksíkom v ruke-Mamííí,ten keksík mi do školy nedávaj,nechutí mi....Dobre,dám ti brumíka.....tak ja si ho zjem teraz,aby si mi ho nedala do školy /ten nechutný keksík/....
Niekedy dávam deťom telefonovať s babkou a prababkou (babka Jolka), ktoré bývajú spolu. Keď 3,5-ročná Tamarka dotelefonovala, pýtam sa jej: "Kto Ti to zdvihol? S kým si hovorila? S babkou, či s babkou Jolkou?" A ona mi povedala, že: "... hm, s babkou, ... obyčajnou" 🙂
A ešte 3,5-ročná neter má rozdelené babky na babku kralovanskú a babku normálnu 🙂
A zaujímavé na tom je, že naša "babka obyčajná" a neterkina "babka normálna" je jedna a tá istá osoba.
Moj zazitok zo skoreho rana:
dost skoro rano som sla na wc,taka strapata,ospala,opuchnuta..prechadzam cez obyvacku a z telky sa ozve obdivne: Vyzeras skvele! (mm uz bol hore a daco pozeral).
Môjho staršieho syna uštipol prevčerom komár, má na ruke štípance a hovoril mi, že ho to svrbí, tak som mu to natrela Fenistil gelom. A večer pred spaním mi pripomína: Mami, natri mi tú štípanicu. 😉
😀
trochu "výživársky" vtip
S malou sa občas hráme, keď splní nejakú úlohu (napr. sa prezlečie) tak má pribehnúť a povedať heslo.
Aby to bolo ešte zábavnejšie (asi pre mňa 🙂 ), tak vymýšľam aj také pre dieťa netypické hesla ako karburátor, gravitačná sila a pod. (malá si zároveň láme jazyk, ale aj sa niečo nové učí). Minule sme sa dohodli na hesle:
"rozpustná vláknina".
Samozrejme zabudla, po chvíli pribehla a kričí:
"jablkóóó". 🙂
No vynašla sa, ani nevie ako 😀
(PS: jablko obsahuje aj rozpustnú vlákninu).
Viki ( 2,5 r.) si kreslí s fixkou. Zrazu vyskočí, s fixkou počarbe stoličku a zakričí: "Krišpín dolina aj s takým deckom neposlušným !" 😀
mladsi syn si prosil kakao. Otvoril chladnicku a hlada mlieko. Hovorim: "Zatvor chladnicku, mlieko je vonku." Zatvoril chladnicku, chvilu bezradne pozera do zahrady a pyta sa: "A kde vonku? Nevidim ho!"
Na moju poznámku, že bol v mojom bruchu Marko zareagoval prekvapene: " V Tvojom bruchu?!!!Ty si ma zjedla?!" 🙂 🙂 🙂
@xabri 🙂 toto iste mi povedal moj Robko a ešte dodal za toto ta budem nenavidiet 🙂
Včera pri uspavani:
David:..maminka a prečo musíš ísť k lekárovi?
Ja:...len na kontrolu,porozprávať sa.
David:...aj ja musím ísť k lekárovi.
Ja:... Prečo?
David:...klipkaju mi oči.
Išli sme hore do schodov, dcéra (3r.) predo mnou, ja za ňou ťahám kočík. Už sme boli skoro na vrchu, keď sa otočila a s bolesťou v hlase: "Jój, bolia ma kríže!" Neverila som tak sa pýtam: "Čo ťa bolí?" "No kríže!" Začala som sa smiať, no najviac pobavila staršieho pána, ktorý to počul a ako išiel dole stále sa smial a opakoval? "No teda, bolia ju kríže hahaha . . ."
Syn v skolke chyba, pani ucitelka odkazala, ze im chyba, lebo nacvicuju na Vianoce a tak mu hovorim: Jakubko, pani ucitelka Ta chce naucit nejake basnicky, pojdes vystupovat na Vianoce. A on: Hmmm, to nech si vyhodi z kopytka! 😀
Malý videl ako švagrinka prebaľuje polročného syna a dava mu púder (zasyp) na dupku. Na druhy deň keď som prebaľovala jeho sestričku hovorí: "mamka ty dávaš sestričke na dupku mastičku, ale teta dava korenie" ! 😀
"Aha mamka tam je futbalisko! "(futbalové ihrisko) 😎
Vcera sa moja dcera prejavila ako naozajstna zena.... 😀 😀 😀
Bola u nas kamaratka so synom Jakubkom tiez skoro 5 rocnym. Decka sa hrali v detskej a tak som im niesla cajiky a uz na chodbe pocujem ako Jakubko hovori: "Jej Viki, ale toto mas fakt pekne tricko" ...Vikina: " Toto, co mam oblecene, cervene?" Jakub: " Ano, toto..."
Vojdem do detskej, Vikina stoji nad Jakubom , ruky vbok a hovori:" Jakub, ale takto sa to nehovori, ze ty mas fakt pekne tricko! Hovori sa, ze TY, TY, TY si fakt pekna Vikinka v tom tricku...!" 😀 😀 😀
...skoro som odpadla... 😀 ...normalne som sa zamyslala nad tym, ci som to ja niekedy nevypotila svojmu drahemu...no, ale naozaj si nespominam 😀
Moja mala dnes na cviceni s detmi (ma 2,5r.). Dostala na zaver peciatku. Tak jej vravim,no a co povies? Ona na to: Cáu!

@klincek Moj brat ked mal cca 1 a pol roka, tak na sochu Lenina, ktora stala pri nemocnici povedal: "Tatinto pozvi, ata veuta opita, ma tapitu jat ujo!" Preklad: "Tatinko, pozri, aka velka opica, ma capicu jak ujo!" Otec ho hned hnal prec a len sa modlil, aby ich nik nepocul.😀