Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Volala som s mojou babkou a pytala sa ma, ako sa ma mala, ci je zdrava... Hovorim, ze heeej, zdrava ako ryba 🙂 patka sa motala pri mne a vravi - ja nie som ryba, som clovek (vcera pozerala ariel).
Zase jedna elektrickova 🙂 viezli sme sa s malou a ako vzdy komentovala kazdy nazov zastavky ... zaznelo "Zimna" a mala sa pyta: Co je to "cina"? Hovorim, ze to zle rozumela, ze hlasili Zimna ... a mala na mna hodila oci: Som hlucha ako babka? 😀
no musim sa podelit lebo to zo seba musim dostat ,ako strasne som sa strapnila na rodicovskom stretnuti v skolke mojej dcery. Ja som neni ten typ co vie vela toho povedat pred 30 ludmi .. kazdy nieco o sebe povedal a nakoniec som prisla ja .. tak ze aj ja poviem nieco vtipne a tak zo mna vyslo .. volam sa L... a mame tu dceru dva a pol rocnu .. a ta miluje kakat... Vsetci sa na seba pozreli.. polka sa zasmiala a niektory vybuchli a polka kukala co to zo mna vyslo .. este podotykam .. ze to bolo v nemecku ..takze po nemecky ... :D :D :D :D :D ...ide o to ze ta moja dcera vela kaka , vela papa a tak som si myslela ze poviem ako nam travi :D ...
pytam sa deti, ze kto chce palacinky. a oni odpovedaju pri nahanani (rozpravaju po anglicky) -
- me
- me too
a najmladsia - me three
ona to too pochopila ako two, tak sa pripocitala do poctu 😀
...môj malý je hotový expert - rozumbrada jak hovoríme my češi 🙂. Bola u mňa kámoška a mala problémy v robote, tak sa prišla vyžalovať, keď odišla malý na to ...mamííí to nerieš ju to prejde asi má hormonálne problémy...nechápem kde to počul 😅 . A čím ma úplne odrovnal, keď som sa kúpala, tvár som si umývala svojou špongiu na tento účel kúpenou. Malý mi hovorí... maminka nevadí, že tou špongiou si minule tatino umýval gule?? Vytreštila som oči a on na to 1. apríííííl, vôbec mu nevadilo, že už bol jún 😀
Keď bol syn ešte malinký asi ( 2 roky ): išla som si kúpiť kupón na električenku, stojíme v rade, za nami černoch. Malý sa ho pýta: Ujo, prečo máte takú čiernu hubu ? 😉
keď bola dcéra asi dvojročná viezli sme sa v autobuse a vedľa nás sedel starší pán ktorý sa triasol ( asi mal Parkinsona). Dcéra sa ho zrazu spýtala : ujo, je vám zima ? 😉
Maly(3r.) pytal ochutenu mineralku, lebo ju pil starsi. On je nepije, ale.. Tak sme mu naliali, okostoval, strasna grimasa a ze: "Páli" :D
U babky prepinali TV, na ziadnej stanici ziadna rozpravka, starsi: "Nuda, nuda, nuda..." Potom stichol, ale ozval sa mladsi : " Nuda,.. " :D
vcera bolo u nas konecne aj teplo a deti mohli behat vonku len v kratkych rukavoch. mladsia presviedcala starsiu ze je veeeeelmi teplo a ze sa mozu kupat v bazene. jej argument znel - sophie, ved je viac ako nula. tak to je teplo. uz sa mozeme kupat.
Bola som s dcerkou v obchode, prechadzali sme okolo regalu s koreninami, instantnymi polievkami a pod., tam v extra regali boli tie polievky vo vanicke a ona na cely obchod "redukujoooooo"
hovorím synovi, že keď som upratovala kúpeľňu, tak vanička opretá o stenu sa zošmykla na zem (používam ešte pri malej dcére) a to bolo rachotuuuu a on že: "Ja viem, počul som to až v škôlke" 😅
Včera sa syn hral na dvore, keď tu zrazu prešlo po našej ulici (bývame na dedine) auto a hlasno trúbilo. Malý zdvihol hlavu a hovorí: "Mami, počujeme sem zvuky od starkej z Bratislavy."
mlady 4ročný číta knižku,kde je nakreslený jánošík a on - aha, indián!
Baby, ja som teda dopadla! Boli sme so synom na záhrade, vedľa nás býva staručká suseda, má vysoko nad 80. Naše pozemky oddeľuje len pletivo, takže syn ju hneď zbadal ,keď vyšla von, rozbehol sa k plotu a dal sa s ňou do reči, tak som sa k nim pridala a pár minút sme sa so susedkou rozprávali. No a potom sme sa rozlúčili. Aj môj synček sa pekne rozlúčil: "Dovidenia! A ďakujem, že si sa rozprávala s mojou maminkou." (Chudera suseda, ktovie, čo si musela myslieť, ja som nemala odvahu pozrieť na ňu, ako sa tvári.) 😀
Muz si siel po nieco do prace a sli sme s nim,nech vieme,kde to je. Na chodbe bola tma a maly mal slnecne okuliare. On tam uz s nim raz bol,tak muz mu vravi,ze nech nam to ukaze,ktora kancelaria je tatinova. Maly vravi,ze tato je tatinova. Ja mu na to: No vidis! A maly: Nevidim.
No tak ked mal i slnecne a tma na chodbe,tak nevidel.🙂
Ja som zas minule premenovala iPhone na iFen.
Dedko nepozera Volejbal ale VOJEBAL
Filipko označuje všetko čo v jedle štípe, že je tam PIPERON. Akože buď piper alebo feferon 🙂
na návšteve bola u nás kamarátka s dcérkou - mulatkou. Malý mi hovorí: "Mamka, ona je špinavá, musí sa ísť umyť!" Dobre, že to bolo v detskej izbe a kamarátka to nepočula, hanbila by som sa ako pes 😉
dnes bolo v detskom divadielku interaktívne predstavenie o zvieratkách. Prasiatko spadlo do jamy a deti mali hádať, kto vykopal jamu. Deti hádali: krtko, líška, sliepočka... a môj malý zahlási na plné divadielko: to cigan! krvi by sa mi nedorezal, ešte šťastie, že tam bola tma 😉
davame si "hadanky" s detmi. Pytam sa 3-rocneho: "Ake zviera ma chobot?" Po dlhsom rozmyslani zaimprovizoval: "hmmm .... chobotnica!" 🙂
@dana_l to bolo dobre - ze je viac ako nula a mozu sa kupat - u mna by s takym argumentom neuspela :D ja sa nevopcham do bazena az kym nie je tak polka jula a fakt ze v noci neklesaju teptloty pod tych 18st aspon dva tyzdne aby ta sprosta voda nebola taka zimna 😀 😀 😀 a aby som sa vopchala do mora to musi byt fakt okolo 40st a aj to len malokedy 😀
@prasiatko30 vsak som jej povedala - no kludne chod dnu, daj si plavky a napustim ti bazen. potom mi povedz ze ako je teplo vonku 😀
triedila som noviny na roznasanie. na prednej strane bolo pisane o dni matiek. sophie sa ma pyta - mami a kedy je den matiek. lea na to pohotovo - no predsa hned za rohom (just around the corner) 😀 😀 😀
toto je "pribeh", ktory mi dnes povedala jedna pani. sme sa rozpravali a nejako sme prisli na temu WC. a som spominala ze nedaleko nas byva pani, ktora mala vo svojom "starom" dome (bol postaveny ako prvy) aj kupelnu ale potom ked sa syn ozenil, tak si pristavili na pozemku dalsi maly domcek a tam uz nemali kupelnu a aj wc bolo take "davne" - kadibudka (zabudovana vramci domu ale muselo sa vyjst z domu a ist na druhy koniec budovy).
no a ta pani v praci mi vravi - vies co ti poviem, ked sme boli mladi (teraz ma 93 rokov, on 95), tak sme mali tiez wc - kadibudku. najskor len jednomiestnu. a potom muz urobil dvojmiestnu.
som sa zacala rehotat pri tej predstave a som sa jej spytala - to ste sa potom mohli aj drzat za ruky ked ste tam boli spolu 😀 😀 😀
mala som zapálené hrdlo, nemohla som ani poriadne rozprávať, lebo som chrapčala, tak v nutnom prípade som rozprávala šepotom - kúpala som 8m dcérku vo vaničke, v kúpelni bol s nami aj 4r syn, hovorím mu, že nech zavolá tatina, potrebujem,aby sem prišiel. Syn vychádza z kúpeľne a už počujem ako kričí "Tatooo, poď do kúpeľne" Po chvíli sa syn vrátil späť so slovami: "Povedal som mu to. On nepočúvol na prvý raz. Stále tam sedí a nejde sem." .........asi stačilo, aby povedal, že "mama ťa volá", možno by tatino pribehol hneď 😅
Spoluziačka prišla do školy a hneď spustila aké hlášky mali jej detičky cez výkend
Najskôr že v piatok išla umývať riad ( ona býva v panelaku tak sú tam iste komplikacie z vodou) a išla slabo voda tak z nervami kričí ,,zasa ta Jana asi perie ,,ked Nam zasa nejde voda! počula to jej neomi 2.6rok a že v sobotu boli vonku ns prechadzke a ako každé dieťa ma hneď špinave ruky... keď prišli domov jej vravi nech si ide umyť ruky.. vbehla do kúpelne a mala kričí -,, ta Jana zasa perie tak dnes si ich asi neumyjem 😉
a ďališia že išli na navštevu k rodičom a dosť sa ponáhľala a mala isť autom a maka ko tak stojí. A garaž sa pomali otvara tak vravi mame.... maminka že sa ta garaž otvara ako pic.... ze ona nevedela ci sa smiat či čo robiť musela to niekde počut ale male deti i pamataju len to čo chcú. Čo sa im páči
Tak najnovsie perli nasa trojrocna -
Juli, umyla si si ruky ?
Tvoj muz mi umyl.
Odkedy preberali v skolke rodinne vztahy, uz nie je tatinko, ale maminkin muz - pritom je to jej tato 😀
Najstarsia prisla z kniznice a hovori mi - mami, aj tam mali tu ix ix el hlavu (Hlava 22)

Povzdych mojho synatora predvcerom rano: Boze,preco musia byt pracovne dni ked je cloveku zima!