icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

yukki
7. máj 2015

Nohavica spieva " tak mně tu máš...tak si mně svaž...jsem tvoje minulost..", po pesničke sa ma staršia pýta:" A ten ujo si ju chce uvariť?" ČOOO? KOHO??? No, či si ju chce uvariť, keď spieva tak si mně zvááááž..."
No hej, suroviny najprv odvážime, až tak varíme/pečieme

angela1103
8. máj 2015

silný argument, prečo treba kúpiť novú hračku:
syn: "Takúto hračku by som chcel, našiel som pre ňu miesto na poličke"
ja: "Ale veď také hasičské autíčko už máš, len je trošku menšie"
syn: "Potrebujem to veľké hasičské auto, lebo keď sa hrám s tým malým, šúchajú sa mi kolená o zem" 😀

rosabella
8. máj 2015

Na nákupoch v Kauflande si zvyknem priamo v obchode zobrať prázdnu kartónovú krabicu, do nej potom poukladám nákup a nemusím používať igelitky. Krabicami potom zakúrime v peci - skrátka dvojaký úžitok. A čo mi tam raz zahlásila malá, keď ma videla brať prázdnu krabicu:"Maminka, a my prečo kradneme?"

sosanna88
10. máj 2015

@siska53 To si este v pohode...ja som raz zakydala v McDonalde..chcela som si rychlo vypytat menu a aj ked dokonale ovladam ako sa to vyslovuje-mek donald/mek menu, tak v tej rychlosti hovorim ,,prosim si em sí menu,, No ostala som razom cervena...
A inokedy v Tescu...kupovali sme malinovky na oslavu a trebalo aj tonic..(Sweepes)...hovorim muzovi ,,zober aj švípes,, Skoro sa poskladal 🙂 A ja s nim.
...podobnych hlasok by bolo u mna...ked chcem rychlo nieco povedat, tak obvykle zatrusim nezmysel...

siska53
10. máj 2015

Maly bol teraz chutny. Mala sa k nim(tato im tam cital) nanominovala do postele. Vravim jej,ze nech ide z druhej strany. A maly na to. Vsak sa zmestime,vsak sme tu len natlaceni ako vo vytahu.

siska53
10. máj 2015

@sosanna88 no..moja babka zas sprite zasadne volala sprint ( "s" s makcenom)..
A ja som raz tiez uplne zahlodila na dovolenke (mala som 18). Mama vela vypila (vody,nie alkacu) a ja jej vravim na celu jedalen,ze mami,ty si ale usilovna pi*ka.. Az nasledne som si uvedomila,vo som zo seba vysukala..no jedalen na zopar sekund stichla,och joj! Bola som cervena ako rak,ale vsak.. Cudzi ludia,clovek ich uz o par dni nikdy nevidel,tak co,stava sa..

h2
11. máj 2015

@siska53 😀 A mama Ti čo na to povedala? Ináč, pri tomto som si spomenula na jednu kamošku, ktorá ukazovala fotky z dovolenky v Chorvátsku. Na jednej bola vyfotená vedľa nápisu, na ktorom bolo po chorvátsky napísané: Chladené nápoje. Ale po chorvátsky to je: Hladna pi*a.

h2
11. máj 2015

Minulý rok sme na záhrade zasadili marhuľový stromček, tohto roku sa už na ňom objavili 4 malé marhuľky, boli sme ich so synom obzerať. Hovorím mu: "Pozri, aké nám narástli krásne marhuľky!" A malý na to: "Prosím si ochutnať!" (Spomínané marhule majú asi 2 cm a sú celé zelené.)

siska53
11. máj 2015

@h2 rehotala sa,ze mi velmi pekne dakuje za reklamu.
Ano,to chorvatske poznam.

tjaden
15. máj 2015

suseda, ktorej sme každý deň strážili chlapčeka nás obviňovala, že vie nadávať a že to má isto od nás, raz sme šli po schodoch a on si hundral: pixx, pixx, pixx, ona hneď: Maťko! To kto tak nepekne rozpráva?! On: ocino... 😀
Sestra mi urobila účes, namaľovala ma a pýta sa syna: čo povieš ako vyzerá? (3r)On: fúúj daj si to dolééé!
Synovec(2r) obeduje, so sestrou sedíme pri ňom, usmieva sa na nás, my naňho a on odrazu s úsmevom: Vy štetky!!
Malá sa mi zobudila s plačom, synovec na to: To nepočuješ, že ti malinká plače??!
Rozprávam synovcovi vymyslenú rozprávku ako môjho priateľa naháňal medveď, on celý čas počúva s otvorenými ústami, keď som končila chytil si hlavu akoby v šoku a hovorí: To čo mi to tu rozprávaš za hlúposti?!
Ľudia idú z pohrebu okolo sestrinho domu ja sedím vonku odrazu z domu vybehne synovec(4r.) s rehotom dole bez kým sa nestrepe 😀

siska53
16. máj 2015

Dva od deti :
Maly vravi tete-mojej svagrinej:" U babky Vierky sa otepluje." Mojim rodicom totiz zatepluju dom.
Po chvili dcerka:" Mozem to nafukat?" Chcela fuknut do bielej pupavy.

h2
17. máj 2015

@siska53 Niečo podobné, ako Tvoja dcérka, povedal včera môj syn, zbadal v tráve trs sedmokrások a zastavil sa, aby z nich natrhal kytičku. Takto to okomentoval: "Maminka, počkaj, niečo Ti natrhnem." 😀

siska53
17. máj 2015

@h2 chutne 🙂)
Nas 5r.stale nejak nechape rozdiel Velka noc a nejaka noc. ..ma este od Velkej noci takeho cokoladoveho zajaca a dnes si ho vypytal ako:" Mami,prosim si toho velkeho nocneho zajaca" 🙂

angela1103
17. máj 2015

prečítala som deťom rozprávku na dobrú noc a syn chcel ešte ďalšiu rozprávku, hovorím, že už stačí, lebo mama má ešte robotu, syn sa pýta : "akú?" , hovorím, že musím ešte žehliť .........syn sa ku mne pritúli, obíjme ma so slovami "tak to ťa ľutujem" 😀 😀 , tak sme sa silno objali a potom on ešte že "môžeš už ísť" 😀 😀 ...........no tak som išla žehliť 😀 😀 😀

katkatt
21. máj 2015

tiez z vecerneho uspavania, syn hovori skormutenym hlasom: "mamicka, prosim ta prepac mi vsetko, co som ta neposluchal a co ta este budem neposluchat" 😀

tjaden
21. máj 2015

k sestre chodila veľmi otravná suseda s dieťaťom, bez slova bez pozdravu vošli do dvora a začali sa hrať a synovec hneď ako vošli prišiel k nim a hovori: už idete domov?

a1cibulka
22. máj 2015

maly v obchode chytil za ruku cudziu babicku o palicke a hovori: stara baba pod domov.... ked som mu povedala, ze teta nemoze ist k nam, lebo to nie je jeho babka, tak sa rozplakal, lebo on ju chce.... prvy syn povedal ako dvojrocny v MHD cestujucej co stala pred nami: "ake mas pekne topanocky" a ona jemu ze "aj ty" a on na to "pod k nam domov na navstevu" ... a takto pozyval k nam kohokolvek, najprv kompliment a potom pozvanie

a1cibulka
22. máj 2015

ked mal prvy cca tri roky boli sme sa pozriet do zubrej obory a maly pri pohlade na najvacsieho zubra zahlasil: "mnam, chcel by som to ochutnat"

pifina
22. máj 2015

mala sa kupala a ja som zatial chystala veceru, zrazu pocujem, ze leje vodu z vane, tak sa pytam, ze ake mame pravidlo, kde patri voda? Bleskova odpoved, ze do vane. A v zapati, ze nam kvapka zo stropu 😀 vravim, ze nad nami uz nikto nebyva a ani neprsi... mala sa nedala a vravi: ale na mna nieco kvaplo 😀

yukki
24. máj 2015

V aute, mladšia navrhuje "poďme hovoriť slová naaaaa......P!" (chcela počuť od staršej to, za čo by som ju iste začala babrať, že tak nerozprávame)
ale staršia pohotovo " pes, hnusné slovo, paradajka, paprika, pani......"

fabien13
24. máj 2015

Syn stoji vo dverach spalne, na ruke sa mu hojda moja podprsenka a on s usmevom zahlasi: "Mami,zabudla si si obliect cicky....
🙂

raza
24. máj 2015

@yukki ale že sa vynašla 😀

mandarinka34
24. máj 2015

Môj kopec (3r),išla som do práce A už mi kričí maminka pusinku mi daj,letím za ním dám pusinku kričím posluchaj tatina A malý A Andrejovi pusu nedáš, odkedy vie že tatik je Andrej tak len menom ho oslovuje,

mandarinka34
24. máj 2015

Sedíme V obývačka kecam S priateľom doleti nás malý pozrie sa na tatina A hovorí ;tati chceš ceks (Sex)

mandarinka34
24. máj 2015

Krpec začal spávať asi týždeň S plyšovým havkom,to mi hovorí podaj mi havka ide spať A ja mu musím zakryť zadok,cikulu,A chvost

mandarinka34
25. máj 2015

Maximko kedy budeš už poslúchať,mami v piatok

janja2502
25. máj 2015

mala si malovala omalovanku-srnku. A pyta sa: Mamiiii, a to boli ked ma srnka kopne do brucha? Ja: A preco by ta mala kopnut? Ona: Lebo ma take ostre kopytka. 😀

h2
28. máj 2015

Malý sa hral s figúrkami na človeče, dával ich do vláčika a hral sa, že sú to škôlkári a idú na výlet. Jeho najobľúbenejšia farba je modrá, tak prvý išli do vlaku modrí. A keď už tam boli, syn na nich pozerá a hovorí: "Alebo nie! Nebudú to škôlkári. Budú to slovenskí hokejisti."

h2
28. máj 2015

Syn dostal už dávnejšie bábkové divadielko, v poslednej dobe sa s ním stále hráva. Najobľúbenejšia hra je Červená čiapočka. Ja musím vždy hrať Červenú čiapočku, mamu, babku a vlka a Vilko hrá horára. Postava horára má nakreslenú fajku, malý nevedel, čo to je, tak som mu to vysvetlila. Keď sme potom hrali a Červená čiapočka stretla v lese horára, on jej vždy povedal: "Ahoj, ja si tu fajčím!" Sme nefajčiarska rodina, navyše to slovné spojenie vyznieva ešte aj dosť úchylne 😀 , tak som sa snažila syna presvedčiť, aby to nehovoril, že fajčenie je zlé, navyše v lese by mohol spôsobiť požiar a tak. Pri najbližšom predstavení teda horár povedal: "Ahoj, ja si tu nefajčím!"

h2
28. máj 2015

Ešte jedna príhoda s divadielkom: Syn strašne chcel hrať hru o kozliatkach, ale tieto postavičky v divadielku neboli. Vlka sme si požičali z Červenej čiapočky a kozu a tri kozliatka som nakreslila, vystrihla a nalepila na špajdle. Synovi sa veľmi páčili a hneď sme sa pustili do hrania rozprávky. Práve vtedy prišiel z práce tatino, malý hneď k nemu pribehol a nadšený mu rozprával, že sme si vyrobili kozliatka a hráme s nimi divadielko. Dovliekol ho za ruku do izby a mne nariadil: "Maminka, ukáž tatinkovi kozy!"