Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Čaute ;) Podelím sa s Vami o jeden dnešný mojej dcèry... - Mami a existuje aj Bochčica?? - môj muž ju hneď pochopil a začal sa strašne smiať, mne zapína pomalšie... - Ako Gréty? - No, že či existuje aj žena Boh - 😀
Zistenie môjho syna o zdravej výžive, alebo od čoho vlastne chlapci narastú: cokouada, pauky, hviezdičky (granko hviezdičky do mlieka), aaaaa... hmm... kuobasa a potom uz nič. 😀 😀
Vravím manželovi: " Hanka asi kecá". A malý 3,5 r. na to : "ja som bov pri Hanke a ona nebova pokecaná". Na druhý deň sa ho pýtam, aká nebola Hanka. Nebova pogvcaná. 😀
Hovorím synovi (3,5 roka) pri ceste domov:Ideme ešte zobrať nášho psíka aby sa vyvenčil. Len okolo bytovky, nebudeme dlho.
On na to: Bóže, zasa sa tu budeme motať ako takí bezdomovci.
Pri sprchovaní: "Neoplachuj ma, ja sa chcem ešte preleštiť."
Moje lesklé dieťatko 🙂
Dcéra(2,5 ročná) našla moje menštruačné tampóny, a keďže ma už videla ich používať, (veď keď sa ti narodí dieťa už nikdy nie si sám ani na WC) , tak s jedným prišla ku mne, podáva mi ho a pýta sa " do riťky?" 😀
So synom /3,5 r/ pozeráme Krúdovcov.
Pýtam sa: Oni žijú v jaskyni?
No jasné, aj s medveďmi.
A to sa neboja?
Nie, medvede sú odvážne...
aktualne mala sleduje vsetko okolo braceka, tak som jej pri prebalovani vysvetlovala, ze ta zlta kakanica sa vola prazenicka ... a pri dalsom prebalovani mi cela nadsena hovori, ze je v plienke sosovicka 😀
Dnes mi syn hovorí: ja neznášam vajíčka, ale mám ich rád. A ja sa ho pýtam: prečo ich neznášaš? A on mi na to: Lebo ich znáša sliepka. Ja neviem, kde na to chodí? Alebo to mne menej páli 😀
Pridávam dve perličky bratrancovho syna-tínedžera:
"Mama, poďme už domov."
"Nie, vidíš, že tatino sa ešte rozpráva s ujom."
"Mama, tak ho zavolaj."
"Vidíš, že ešte niečo riešia, nechaj ho žiť."
"Mama, a nemôžeš byť ako normálna ženská? Jednoducho tam nabehni a zruš ich!"
Otec:"Hm, aká je tá slivka (strom) dolámaná, ako je možné, že ju ten vetrisko tak doničil?"
Synátor:"Tato, keby si bol ty taký starý, tiež by si bol taký polámaný!"
Tehotenska demencia je fakt sila a u mna tato prepukla v plnej sile.
Pokazilo sa mi na aute automaticke otvaranie kufra, a kedze som tam mala kocik, bez ktoreho by som sa nepohla, nic ine mi neostalo len zlozit zadne sedadlo a tahat kocik cez zadne dvere. No teda skoro ma porazilo, namordovala som sa teda jak kon.
O par dni som mamine pozicala auto a skoro som sa pod zem prepadla, ked ta si odomkla kufor, manualne, klucom.
Este ze vraj je to len docasne. 🙂
Manžel so synom sa vrátili zo záhradky, pomáhala som synovi umyť si ruky a pri tom som sa ho vypytovala: "A co ste s tatkom robili, ako ste pracovali?" "Ako chuapi!" bola odpoved. 😀
Dalsi den hovorím mužovi: "Dnes je medzinárodný den priateľstva, vieš o tom?" A syn sa ozval: "Ja viem." A tebe to kto povedal?" "Sám som si povedau." 😀
Snaha o oducanie dcery od nocnej plienky - vysvetlujem jej vecer v posteli: "Ked budes chciet v noci cikat, tak mnou potras (spime spolu), alebo mi nieco povedz, a ja Ta dam na nocnik. Co urobis, ked Ti bude treba cikat?"
Dcera: "Pocikam sa."
....aj tak bolo....
V zime na lyzovacke sme sa viezli so synom vtedy asi 5 rocnym na lanovke, ktora asi na 10 min uprostred zastala. Kedze bola dost zima, syn zacal pocitovat intenzivnu potrebu WC. Tak som sa ho snazila "motivovat", aby vydrzal a on sa aj naozaj snazil, ale nakoniec asi 10 m pred vystupenim z lanovky nevydrzal 🙂 Neskor prerozpraval tuto prihodu znamym so zaverom "skoro som sa nepocural" 🙂
Dnes sa pýtam malého(3 roky aj 2 mesiace) či si pozrieme rozprávku, krpec hneď že akú to hovorím že masu A medveďa sme dlho nevideli, A krpec ;mami ty si smiešny
Hehe, s pocikávaním máme toho dosť... (riešime enurezu) :
"Mami, mám NIEČO mokré v posteli" 😝
Prišla za mnou do postele, tak ju posielam sa vycikať : "Už som bola." Veď si nešla cez kúpeľňu 😕 ... "No veď v posteli" 😝
"Dia, ty si pocikaná?"..."Počkaj, pozriem sa." 😀 😅
Hromžila som, že ma už nebaví denne prať posteľné, tak sa usmiala a zopakovala mi, čo jej hovorím pri prezliekaní: "Ale aké budem mať voňavé" 😀
Boli sme na koníkoch, bola tam mimo iných koníkov kobyla quarterhorse (skr.quarter-fon."kvoter"), a pani mala telefonát, kde nejako uvažovala o jeho predaji "predám toho quartra" a staršia doletela, oči navrch hlavy, "teta ho chce predať! Teta chce predať toho kopra" Reku koho???? "Toho koňa.....Kôpra...."
Ja uz mam kocky vacsie,ale par rokov dozadu:
Zoja: ja chcem snehulienku,taku kreslenu,nie taku vyfarbenu...taku smrtovu... rozumej,leziacu v truhle 🙂
Vecerali sme,natierala som vianocku maslom a Zojka do luftu: kedy zomriete?
Z: jezisko to nevylieci,nema doktorsku sadu...
Z:ja som velka slecna a tatinko je velky slec...
prajem Z dobru noc a ona mne:sajonara..
Sonka: obujem sa...uz som obujena...
Ja:zoja,som unavena z toho opakovania,pocuvaj ma uz...
Zoja: mami,co,nakrm sonku a chod si zdriemnut...
Z:ten cajik je super
Ja: dakujem
Z:ale ja to vravim cajiku..
Ja:aha
Z:ale neboj,aj ty si vyborna
Ja:zojka,chod povedat tatinkovi,nech ma pride vyliecit bozkom...
Zoja:aale,nemusi...to zaberie aj injekcia 🙂
A nakoniec bonusovka 🙂
mladsia sonka sa hojdala na hojdacke a zojka chcela tiez...vravim jej,pockaj,sa dohojda,pojdes ty... zojka porozmyslala,prisla k sonke-sonka povedz dole...
Sonka:doe...
Zojka: vidis,chce ist dole 🙂
Ráno som si išla umyť hlavu a keďže sa mi už minul šampón, vybrala som zo skrine nový - Head&Shoulders. Samko sa na mňa díval a po chvíli sa opýtal: "Mami, to máš ten proti lupeňom?" 😀 Hneď zrána ma takto pobavil 🙂
Ja si musim asi zacat zapisovat dcerkine hlasky, lebo vzdy zabudnem 😅 pridam niekolko prihod, co ma odrovnali 😀
Za nieco som ju karhala, vysvetlujem, vysvetlujem, preco sa to a to nesmie a ona mi na to "len sa upokoj" a k tomu patricne gesto s rukami pred sebou a dlanami otocenymi ku mne... No a nezacnite sa smiat, nech je situacia akakolvek vazna 😀
Dnes sme boli v meste na zmrzke, akurat bolo na namesti nejake krestanske stretnutie mladeze ci co, takze vsade plno reholnych sestier, mnichov, knazov... Videla knaza alebo mnicha v dlhej tmavej sutane a ukazuje nanho "aha Cedric" (carodejnik z rozpravky sofia prva, nosi taky dlhy plast). No do kolien som isla, samozrejme som jej vysvetlila, ze to nie je cedric, ale smejem sa este teraz 😀
A kopec veci, hlasok a gest pochyti z telky a rozpravok, az sa niekedy cudujem, odkial to ma a pouziva to v beznej konverzacii, ale uz mi nenapadne konkretne, mozno ked si spomeniem alebo bude nieco nove, pridam...
Neda mi neprispiet ... Nasa takmer devatrocna, ked sme sa jej pytali co ju zaujima, ci vie cim chce byt... Jej odpoved:
"ja presne viem cim chcem byt, budem prostitutka"
Na zdeseny pohlad mojej mamy a paniku v mojich ociach to zaklincovala vyhlasenim:
"to mi tato vybral"
Nastastie sa na nase naliehanie dopracovala aj k tomu spravnemu vyrazu...
"myslela som exekutorka"
Uf neskutocne mi odlahlo 🙂
Hladala som nieco uplne ine a nasla som tuto temu, uz dve hodiny sa tu smejem, esteze mm nie je doma 🙂 tak dam aj ja nejake perly mojho drobca (necele 3r.)
Hrali sme sa so zvieratkami a on mi buchol kravickou do ruky. Ja: au, buchol si mi kravu do ruky. S: prepac krava
mm: dam si sprchu a pojdem kupit nejake pecivo, nic tam nemame. S: pojdem s tebou! Pojdeme spolu kupit pecivo! Budeme papat pecivo na chlebik.
Pri vykladani nakupu: mama tu mas, odloz tieto truhlicky... O par hodin, ked sme tie TRUBICKY jedli: mama, co je to v tej truhlicke? Vanilkovy krem. A su to trubicky, zlatko. S. s objavnym vykrikom: tam mame na zahrade krem! Vzadu mame krem! Sme rylovali s tatom! ( den predym boli vykopat chren...)
My laminujeme. My sme lamy.
Medzi 2-2,5r.
Stanko ides sa vycikat? S: nie, dakujem. 😀
O dva dni: stanko ides sa vycikat? S: nie, netreba mi. Dakujem. Maminka zasmej sa.
mm lezi na gauci a drieme. Stanko si k nemu lahol. Idem spinkat lebo som hladny. Ja: hladny? Ja ze ked je clovek unaveny ide spinkat. S: stanko je clovek unaveny.
Starší syn fest hladkal babatko-bračeka v kočíku, ked spal. Zrazu pribehne ku mne: Ja zobudil som neho. -A prečo si ho zobudil? - On musi zobuďovať sa!!
Pri olovrante hovorim: dnes si na veceru urobime granatir. O dve hodiny: stanko pod, ideme si uvarit veceru. S: GRANULE!
mm potrebuje nieco navrtat do steny, vyberie kufrik s naradim. Tak tu mame vrtaky do tehly, tieto su do dreva a tieto do zeleza. Ktory potrebujeme teraz? Kam ideme vrtat? S: do diery.
Ked sa mala narodit Lucka, montovali sme spolu postielku. Vecer sa tatinko pyta: stanko, co si dnes robil? S: Poskladala Lucinkovi postielku?
Stanko sa hral ze telefunje. Halo halo. Otrci mi telefon a hovori: dedkovi. Ja: volas dedkovi? Tak mu povedz, ze ho pozdravujem. S. do telefonu: Cau!
A este jedna z dnesneho rana: bola som v sprche. S: co to tam mas? Kde mas mliecko pre Lucku? Ja: to su prsia. S: tam sa hrka mliecko. (Este nedavno dostaval vecer mlieko do flase a to sme vzdy spolu hrkali) ja: toto mliecko sa nehrka. S: hrka sa. Ked skocis tak sa hrkne 😀
Tatik zlomil Maximkovi stoličku A hovorí prepáč nechcel som kúpim ti novú A Max: ale ja budem plakať 😀
Urcite poznáte tie nekonečne otázky "prečo, prečo, prečo...??". Raz, uz mierne nervózna som synovi povedala, aby s tym prestal. A dnes sa stalo, ze sme hľadali loptu, a ja som povedala, ze netuším, kde je. On zase dal "prečo". Ja len tak pre seba som poznamenala "prečo,prečo.." A on sa tak zamyslene povedal: "Jaj, nemôžem hovoriť prečo," a pokrčil pritom plecami. 😅

naša najnovšia hláška: "Posoľ mi to cukrom!"