Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
dnes sme mali s dcerou diskusiu o tom, ako s dostal bracek do bruska - hovorim, ze vyrastol zo semienka, tak ako aj ona, tak sa pytala, ze ako sa tam to semienko dostalo - zasadili sme ho tam ... a mala na to: ale ja som to nevidela, ako ste ho sadili ... ked budete sadit dalsie semienko, tak to chcem vidiet! 😀
cestou zo škôlky:
ja: "Ako si sa mal? Páčilo sa ti dnes v škôlke? Boli ste na vychádzke?"
syn: "Nedávaj mi takéto otázky! Už ma z toho bolí hlava! Nebaví ma takýto rozhovor!"
...sme asi postúpili do iného levelu.... 😝
@angela1103 môj syn mi odpovedá:"Nechcem sa teraz o tom rozprávať. Povedam ti neskôr, ked budem väčší." 😀
Meter v ruke: "Idem ťa odmerať, koľko stojíš..."
@dena10 tak som si spomenula teraz na syna, ked sa postavil na váhu, on si išiel "odmerať nohy".
Včera sme doma vyrezavali tekvice..kazde z detí tu svoju. Dcere sa to velmi nedarilo nakolko nie je to jednoduché a chce to aj zručnost. A syn jej hovorí...,,nesnažíš sa, tak to máš fejkové,,....
Vraj má tuto hlašku zo školy...
Maly sa ma vecer pyta- mamka kedy budem mat narodeniny? Odpovedam o mesiac, na druhy den sa ma znova pyta, hovorim mu Robko vcera som ti povedala o mesiac, maly s chmuravou tvarov a s dudranim popod nos odchadza.Dalsi den rano,mamka uz mam konecne narodeniny? Hovorim mu nie Robko ved az o mesiac.A on v tom ,,hej o mesiac stale o mesiac a uz 2x bol mesiac a stale nic ma len klames,, 😀 (on myslel mesiac na oblohe 🙂
Cestovali sme večer autom domov a syn sa pýta: "Prečo ide mesiac stale s nami?" 😀 Alebo cestou zo škôlky dnes poobede mi hovorí: "Mne sa hiká." Štikútalo sa mu. 😀
Na otázku už si dokakala, som dostala odpoveď : "nie mamka, ešte mam hovienku v bruške." 😀
Vravím, dones mačičkám granule, musíme si ich na zimu vykŕmiť, aby ...."Aby sme ich mohli zjesť?"
Aby nám nezamrzli....som chcela.
Pridám aj ja jednu hlášku 🙂 Dcéra bola maličká a šli sme spolu na wc niekde v nákupnom centre. Najprv šla dcérka a potom ja ale nechala som ju so mnou v kabínke. Keď som sa obliekala tak dcéra na celé wc zahlásila do hrobového ticha, že "mami, ty máš tam dole aké kraaasne vlaasky". Zo všetkých kabinok sa ozvali výbuchy smiechu a ja červená ako rak som zdrhala tak rýchlo ako to šlo :D
@indiankaindi tak môj syn s obľubou rieši, prečo ja nemám pinďúra. Naposledy pred pár dnami cestou do skolky. A vraj:"Ty nemáš piňdúr, tak ja ti požičiam môj." 😀 Tak som mu povedala, ze ja pinďa nepotrebujem, tak súhlasil, ze si ho predsa len nechá. 😀 😀
@indiankaindi To mi pripomína príhodu z minulej návštevy WC u nás v nákupnom centre. Syn mal popálenú ruku, obväz na prstoch. Boli sme v pizzerii a naťahoval sa ochutnať z mojej pizze, nuž strčil si obväz do paradajkovej omáčky a prosciuta, obväz celý špinavý- červený. Išli sme potom na WC- spolu do kabínky, vyzliekam ho aby sa vycikal a pritom komentujem ten špinavý obväz...A on v tom na celé hrdlo: To mám červený obväz lebo som ti strčil ruku do piče! (akože do pizze, on tak spodobuje) Tak sme čakali ďalších 5 minút kým všetci odídu a potom my s hanbou von.
Naša dvaapolročná speváčka si išla minule po ulici a z plného hrdla vyspevovala úvodnú pieseň z Bořka stavitele: Znáte Bořka, všechno spraví, znáte Bořka cikulu (namiesto šikulu) 😀 😀 okolo išiel ujo na bicykli a skoro ho vykotilo 😀
Kracame po schodoch domov a na prvom nas pristavi suseda, ze ma nieco pre Anicku ... Hovorim, nech jej nic nedava, ale mala uz nastupena pri dverach akokeby tyzden nejedla, tak som to teda nechala tak ... dostala keksik a cestou na dalsie poschodie ho obzera so slovami: To ale nebolo pekne od tety susedy, ze mi dala taku chemicku sladkost! Niet nad detsku uprimnost 😀 len pevne dufam, ze pani susede uz sluch az tak dobre nesluzi 😀
Nas maly ma tiez dobre hlasky, ako kazde dieta. Doma asi ako jedine dieta co poznam, alebo som poznala, chce chodit kakat len na latrinu. Mame peknu novu, tak sa mu tam asi paci, alebo je ECO dieta :D neviem si to inak vysvetlit. Aj vecer ked je tma a zima, tak knuci pri dverach, ze on chce ist von. Ani za svet na normalne wc. A ked sme boli u nasich v panelaku, tak musel ist na wc. Odtial krici mojej mame: Babka mala by si si dat latrinu na balkon :P. To by sa susedia asi velmi nepotesili.
my si zapisujeme jeho vyroky od mala, tak som vybrala top:
čiput-kečup, ťamón-kamion, hejopáta-helikoptéra, lepasta pasta-lepiaca páska
@zara0201 ...s touto pizzou máme aj my zážitok...objednali sme si domov a dlho nechodila...a muž už začal šomrať...pizza sem pizza tam... a ked teda konečne dorazila...dievčina vystupuje z auta a Tobo (4) :kričí:" ocino už je tu konečne tá piča"...dievka vvytreštila oči ale šetci sme sa tvárili, že sme nič nepočuli... 😀 😀
ze mam pre teba sok /sek/ 😀 😀
Zastavili ma policajti,bezna prehliadka,moje 5rocne dvojky pri kontrole dokladov zadreli,ze dokedy tu budeme trcat,co furt otravuju,to su ale trubky,a druhy to zabil tym,ze aj piča mi vychladne. (Mali sme v kufri teplu pizzu). Baby,hambila som sa jak pes,cervena som sa omluvila,a policajt mrkol na mna,ze pani chodte,nech vam ta piča ostane tepla.... skoro som sa pocurala od smiechu
Na návšteve u kamarátky:
ona: "Čítaš knihy?"
ja: "Ano."
ona: "Akú si čítala naposledy, alebo čo čítas?"
ja: "Teraz čítame Príhody Ťapka a Fúzika."
ona: "Ale ja myslím, či čítaš nejaké knihy pre dospelých." 🙂
prišlo mi to smiešne, lebo ja hneď myslím na veci okolo detí, ani nie tak na seba 😀
Bol u nás mužov kamarát, náš syn prišiel za ním, dal mu autíčko do ruky so slovami "Prosím ťa, tuto vnútri mám takú hovadinku a nejde mi to vybrať, pomôžeš mi?" A kamarát taký podarený, počas celého rozhovoru s mužom sa snažil hračku z kinderka vybrať cez dvierka malého autíčka 😅
Tak ja dam z tohtorocnych dusiciek: Isli sme na stredne Slovensko, pricestovali sme do pohronskej polhory, svokra sla s nami ako vzdy. Manzel zaparkoval pri cintorine a nasa 2,5 rocna dcerka mi hovori, mamka idem odprevadit starku domov. Pozeram na nu udivene, ze co...a hovorim jej...Tini ved nie sme doma v Kosiciach. A ona mi nato zase svoje...idem odprevadit starku domov. Tak si hovorim oki...ved uvidíme, co si to vymyslela. Mala chytila svokru za ruku a namierila si to rovno na cintorin. Vosli dnu a hovori jej...tak starka a uz si doma 😀 😝 . V tom momente som ostala ako obarena....
Uspavala som 2rocnu dceru a uz v polospanku LUBIM TA MAMINKA.ja ze PRECO?a ona:LEBO SI KRASNA AKO BIZON;))
S mužom a malou (3,5 r) večeriame a dcérka pozrie na muža a s plnými ústami zabije: Si chrumkavý. My s manželom na seba čumíme s vypleštenými očami, že kde toto zase počula tak sa muž pýta malej: Aký som? Chrumkavý? Dcéra: Nó, si chrumkavý ako krava 😀 Romantička naša 😅
baby tieto vase story mozem citat aj cely den 🙂

@lubina mi nasho ucime po anglicky stale na neho tak hovorime ale vybehuje k babke a tak... zajaciky kukat aj sliepky tam maju... pekne vedel vsetky zvieratka anglicky ale babka ho samozrejme naucila aj slovesky... a zobral ma ukazat mi zajace a sliepocky tam boli pustene a vravi mi... mama look one two sliepkas... no skoro som si cvrkla... (to ze to napocitaval som bola zvyknuta to ma taky zvyk ze si ich odravat ked ide nieco pomenovat...)