Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Prechádzali sme so synom cez prechod a syn zahlásil: "Keď prechádzame cez prechod, sme priechodcovia." 🙂
Mala skoro 2 ročná dnes na mna krici :mama daj hono...som sa normálne zlakla co chce....chcela....hrozno
logika 😀
pytam sa dcery - preco si nezjedla v skole obed?
ona - lebo ma bolel chrbat
malý bude mat tri roky: tento strom, čo tu rastie, sa volá lupa...., ideme okolo odpílených konárov pod stromom a malý: tento strom uschne a bude sa volať sušienka... sadneme si s ocinom do auta, ocino ide štartovať a malý: ocino, si si istý, že toto auto je v poriadku?...
V ramci prechadzky sme boli aj co-to nakupit. Kocik sme odparkovali pod schodamu, manzel zobral mladsiu, nakladam nakup do tasky a starsia, 3r., pozera na mna cez zabradlie a sa pyta, tak co, ako to ide? Ako sa dari? Ja spotena ako zavodny kon som sa ani nezmohla na slovo 😃
A najnovsie zo vcera, poobedny spanok, ticho, reku spi. Vojdem do izby, v izbe bielo..za obet padol plysak, na otazku, ze co to spravila, nic...aku hracku si rozobrala? Ziadnu, ro ovecky maju taku vlnu a ked skacu, tak sa im trasie...
Aj som jej chcela vynadat, ale nedalo sa
Dcera, 4 roky ma sledovala pri kojeni malého. Podisla ku mne, začala si prezerať moje prsia a napokon sa spýtala. Mami A dokázala by si v nich spraviť aj ovsené mlieko? ☺
Mami, ty si taka pekna, ked mas odlakovane oci 😀 Odmalovane 😉
@petronelka77 moja dcerka tiez hovori, ked sa namalujem, ze mam nalakovane oci 😀
Dcerka nosila v zime do skolky vacsinou pancusky a na to suknu, raz mala taku volanovu, volaniky boli vo viacerych radoch... prezliekala som ju v satni a jeden chlapcek z jej triedy hovori svojej mamke: to je patka, ona nosi poschodovu suknu 😀
muz minule rano, ked bolo vonku skaredo zapalil v krbe.. syn sa tesi "tato zakrbil, tato zakrbil" 😀
@jika80 môj starší syn usúdil, vraj "Máš v cickách sójové mlieko." 😀
A nedavno sa spýtal "Mama, kedy už VYrodíš ďalšie babatko?" Hovorím mu, že neviem. "A kolko ich budeme mať?" Ja že čoho? "No tých bábetkoch." 😀
Ked bola dcera mala, vysvetlovala som jej, ze kazdy psik ma majitela a len ten ho moze hladkat, lebo druhych, ktorých nepozna (teda aj ju) by mohol psik pohryzt. Asi po tyzdni sme videli na ulici túlavého psa a dcera sa ma pyta: Kde ma ten havo tela? Hodnu chvilu mi trvalo, kym som prisla nato, ze mysli majitela 🙂
Vonku sa blýska . Marko sa pozerá a zahlási: To som zvedavý aké fotky budem mať na internete 😉
Syn 2 r. pozeral na youtube také video kde postupne vyfarbuju traktor a pri každej farbe povedia aká to je po anglicky. A on to opakoval po nich. Najlepšie bola červená - Red, malý vyslovuje VRED, a este svetlomodry - Sky blue, malý vyslovuje SKAJ BLUD 😀
maly dostal na narodeniny "koboležku" a teraz sa "koboležkuje" a je z neho "koboležkár" a este "ocino, už mi pusti do dedevevečko, aby som mohol pozerať rozprávku"
Simonka (5r.) sa pýta Kubka (7 r.) pri pohľade do jeho skrine: "Kubi, načo ti je toľko riflí, keď si len jeden chlap?"
Dva školské:
Na domácu úlohu bolo treba vymyslieť rozprávku. Malá sedí a dumá, tak jej chcem napovedať:
"Tak ako sa začínajú rozprávky?"
"Nadpisom."
"Dobre, a čo ide hneď na začiatku rozprávky?" Odpovedá len nechápavým pohľadom. Tak navádzam ďalej: "No, čo počuješ hneď ako začína rozprávka? Akú vetu?"
"To myslíš také, že Slovenská televízia uvádza...?" 😨 😀
Potom angličtina. Nech je to hravou formou, tak že sa hráme na školu a ona je učiteľka. Dala deťom diktát a má im poopravovať chyby. Hovorím jej ale, že to musí spamäti kontrolovať, nie podľa knihy. Tak ma odrovnala, že nabudúce sa vyhnem hravej forme učenia 😅 : "Aj naša učiteľka úlohy kontroluje podľa knihy." 😝 😀
Keď varíme sme kuchájky,
keď pečieme sme pečienky (prípadne pečiarky)
a keď režeme sme reženy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Odchádzame nasilu zo záhrady (veď tam je fajn), vysvetľujem že už za chvíľu vyjde mesiac lebo slnko zapadá...Nato malý so slzami v očiach: Mami, a prečo dnes mesiac pustili tak skoro?
deti veceraju. najmladsia pride za mnou ze je uz hotova. pytam sa jej - a uz mas plne brusko? ona - ano, plne na desiatku.
hovorim detom. - pocujem lietadlo ale ho nevidim. kto ho najde?
obloha bola krasna modra a lietadloletelo nizko, bolo mensie a nezanechavalo ziadnu "bielu" stopu.
jedna dcera vravi - nasla som.
druha vravi - ja ho nevidim.
prva na to - pozri tam.
druha - ja nic nevidim. len krizik na oblohe .
to bolo to lietadlo 😀
najmladsia mi vravi - mami, mam plne brusko. aj srdiecko je plne.
maly pozera na auto a vravi - mami look, the front wheels and the behind wheels
namiesto back wheels 😀
Malemu vypadol prvy mliecny zub tak mu hovorim usmej sa nech si to odfotim.On na to... ta urcite a ma das na internet 😀 tak spomienku v tvare fotky nemame
Marko sa učí sám písať niekedy mu vzniknú preklepmi zaujímavé zvraty ako napríklad: Rozprávka na poobedné sranie 😉

mala sedela na mne a jej bracek si jej lahol na brusko a nohy. a mala mu hovori - nelez na mne, tlacis mi na srdiecko
🙂
ked som sa jej spytala - kde mas srdiecko? tak mi ukazala na pupok 🙂