icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

dana_l
2. apr 2016

mala sedela na mne a jej bracek si jej lahol na brusko a nohy. a mala mu hovori - nelez na mne, tlacis mi na srdiecko
🙂
ked som sa jej spytala - kde mas srdiecko? tak mi ukazala na pupok 🙂

bubula_007
2. apr 2016

Prechádzali sme so synom cez prechod a syn zahlásil: "Keď prechádzame cez prechod, sme priechodcovia." 🙂

nefertiti7
2. apr 2016

Mala skoro 2 ročná dnes na mna krici :mama daj hono...som sa normálne zlakla co chce....chcela....hrozno

dana_l
4. apr 2016

logika 😀
pytam sa dcery - preco si nezjedla v skole obed?
ona - lebo ma bolel chrbat

a1cibulka
4. apr 2016

malý bude mat tri roky: tento strom, čo tu rastie, sa volá lupa...., ideme okolo odpílených konárov pod stromom a malý: tento strom uschne a bude sa volať sušienka... sadneme si s ocinom do auta, ocino ide štartovať a malý: ocino, si si istý, že toto auto je v poriadku?...

katche
7. apr 2016

V ramci prechadzky sme boli aj co-to nakupit. Kocik sme odparkovali pod schodamu, manzel zobral mladsiu, nakladam nakup do tasky a starsia, 3r., pozera na mna cez zabradlie a sa pyta, tak co, ako to ide? Ako sa dari? Ja spotena ako zavodny kon som sa ani nezmohla na slovo 😃
A najnovsie zo vcera, poobedny spanok, ticho, reku spi. Vojdem do izby, v izbe bielo..za obet padol plysak, na otazku, ze co to spravila, nic...aku hracku si rozobrala? Ziadnu, ro ovecky maju taku vlnu a ked skacu, tak sa im trasie...
Aj som jej chcela vynadat, ale nedalo sa

lulinka81
9. apr 2016

dcérka (2roky) mi pomáha dávať prádlo do práčky. len minule sa jej nezadarilo a ja som to zistila až po skončení prania. všetko čo som jej dala do náručia, že má dať do práčky nahádzala do svojho stanu na hranie 😒

jika80
9. apr 2016

Dcera, 4 roky ma sledovala pri kojeni malého. Podisla ku mne, začala si prezerať moje prsia a napokon sa spýtala. Mami A dokázala by si v nich spraviť aj ovsené mlieko? ☺

adelusha
9. apr 2016

@jika80 😀

petronelka77
10. apr 2016

Mami, ty si taka pekna, ked mas odlakovane oci 😀 Odmalovane 😉

kitty88
10. apr 2016

@petronelka77 moja dcerka tiez hovori, ked sa namalujem, ze mam nalakovane oci 😀

kitty88
10. apr 2016

Dcerka nosila v zime do skolky vacsinou pancusky a na to suknu, raz mala taku volanovu, volaniky boli vo viacerych radoch... prezliekala som ju v satni a jeden chlapcek z jej triedy hovori svojej mamke: to je patka, ona nosi poschodovu suknu 😀

jana_eyre
10. apr 2016

muz minule rano, ked bolo vonku skaredo zapalil v krbe.. syn sa tesi "tato zakrbil, tato zakrbil" 😀

bubula_007
11. apr 2016

@jika80 môj starší syn usúdil, vraj "Máš v cickách sójové mlieko." 😀
A nedavno sa spýtal "Mama, kedy už VYrodíš ďalšie babatko?" Hovorím mu, že neviem. "A kolko ich budeme mať?" Ja že čoho? "No tých bábetkoch." 😀

mariadarina
11. apr 2016

Ked bola dcera mala, vysvetlovala som jej, ze kazdy psik ma majitela a len ten ho moze hladkat, lebo druhych, ktorých nepozna (teda aj ju) by mohol psik pohryzt. Asi po tyzdni sme videli na ulici túlavého psa a dcera sa ma pyta: Kde ma ten havo tela? Hodnu chvilu mi trvalo, kym som prisla nato, ze mysli majitela 🙂

xabri
13. apr 2016

Vonku sa blýska . Marko sa pozerá a zahlási: To som zvedavý aké fotky budem mať na internete 😉

danette
14. apr 2016

Syn 2 r. pozeral na youtube také video kde postupne vyfarbuju traktor a pri každej farbe povedia aká to je po anglicky. A on to opakoval po nich. Najlepšie bola červená - Red, malý vyslovuje VRED, a este svetlomodry - Sky blue, malý vyslovuje SKAJ BLUD 😀

a1cibulka
14. apr 2016

maly dostal na narodeniny "koboležku" a teraz sa "koboležkuje" a je z neho "koboležkár" a este "ocino, už mi pusti do dedevevečko, aby som mohol pozerať rozprávku"

agnesssi
14. apr 2016

@a1cibulka kobolezkar:D ako sa pekne vola :D

xabri
14. apr 2016

@a1cibulka mi máme označenie profesie na uja čo nosí pizzu tak to je pizzár 😉

jezibab
15. apr 2016

Simonka (5r.) sa pýta Kubka (7 r.) pri pohľade do jeho skrine: "Kubi, načo ti je toľko riflí, keď si len jeden chlap?"

macocha
16. apr 2016

Dva školské:
Na domácu úlohu bolo treba vymyslieť rozprávku. Malá sedí a dumá, tak jej chcem napovedať:
"Tak ako sa začínajú rozprávky?"
"Nadpisom."
"Dobre, a čo ide hneď na začiatku rozprávky?" Odpovedá len nechápavým pohľadom. Tak navádzam ďalej: "No, čo počuješ hneď ako začína rozprávka? Akú vetu?"
"To myslíš také, že Slovenská televízia uvádza...?" 😨 😀

Potom angličtina. Nech je to hravou formou, tak že sa hráme na školu a ona je učiteľka. Dala deťom diktát a má im poopravovať chyby. Hovorím jej ale, že to musí spamäti kontrolovať, nie podľa knihy. Tak ma odrovnala, že nabudúce sa vyhnem hravej forme učenia 😅 : "Aj naša učiteľka úlohy kontroluje podľa knihy." 😝 😀

marcelatje
16. apr 2016

Keď varíme sme kuchájky,
keď pečieme sme pečienky (prípadne pečiarky)
a keď režeme sme reženy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zara0201
17. apr 2016

Odchádzame nasilu zo záhrady (veď tam je fajn), vysvetľujem že už za chvíľu vyjde mesiac lebo slnko zapadá...Nato malý so slzami v očiach: Mami, a prečo dnes mesiac pustili tak skoro?

dana_l
17. apr 2016

deti veceraju. najmladsia pride za mnou ze je uz hotova. pytam sa jej - a uz mas plne brusko? ona - ano, plne na desiatku.

dana_l
20. apr 2016

hovorim detom. - pocujem lietadlo ale ho nevidim. kto ho najde?
obloha bola krasna modra a lietadloletelo nizko, bolo mensie a nezanechavalo ziadnu "bielu" stopu.
jedna dcera vravi - nasla som.
druha vravi - ja ho nevidim.
prva na to - pozri tam.
druha - ja nic nevidim. len krizik na oblohe .

to bolo to lietadlo 😀

dana_l
20. apr 2016

najmladsia mi vravi - mami, mam plne brusko. aj srdiecko je plne.

dana_l
20. apr 2016

maly pozera na auto a vravi - mami look, the front wheels and the behind wheels
namiesto back wheels 😀

lienka2384
21. apr 2016

Malemu vypadol prvy mliecny zub tak mu hovorim usmej sa nech si to odfotim.On na to... ta urcite a ma das na internet 😀 tak spomienku v tvare fotky nemame

xabri
21. apr 2016

Marko sa učí sám písať niekedy mu vzniknú preklepmi zaujímavé zvraty ako napríklad: Rozprávka na poobedné sranie 😉