icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

adelusha
24. jún 2016

@oskvarka no on zjavne myslel toto 😀

mima283
24. jún 2016

Moj syncek ma zatial len pol roka, takze moc ukecany nie je 😄 ale zboznujem ked s nim stojim niekde v rade pri poklasni v obchode, lekarni a podobne a on si prdne 😁 ale nie tak ako doma, ale pekne potichucku a smradlavo a kazdy po mne kuka a kruti hlavou, ako by to bolo nejake neuveritelne, ze aj male dieta moze smradlavo a potichu prdnut, cize som to podla nich automaticky musela byt ja 😄

zitaje
24. jún 2016

S drobcom v zahrade, ja makam, okopavam zahradu, sadim, pliem, atd., on stale pri mne. Vonku je horuco, potim sa ako kon. Drobec:
- Co to tu smrdi? Asi ty...

😎 mile dieta 😀

bubula_007
25. jún 2016

@zitaje u nás to bolo naopak, bola som spotená, išla som sa umyť, dala som si aj parfém a syn zahlásil: Ako smrdíš.. no ďakovala pekne. 😀

misicka27
25. jún 2016

Nas 16-mesacny syn sa dnes rano hral s tatkom, naucil sa nedavno najst si pupok tak som sa ho opytala ze Misko, kde ma tata pupik? Misko prisiel za tatom, ktory lezal na posteli, vyhrnul mu tricko, a namiesto pupika ho zacal stipat za bradavky , smiat sa a kricat " cici" :D

luci58
25. jún 2016

Maly /2r 9m./ sedi s babkou na muriku v zahrade, dedko umyva kotlik . Maly hovori babka som mutny /smutny/, babka a preco? Maminka kicaa a Macuka /kricala na Matuska/. Babka: a preco na teba kricala, maly eposuchau som /neposluchal som/. Chvilu ticho sedi a potom zahlasi Maminka evozna /nervozna/, dedo evozny /nervozny/🙂
Bol v pieskovisku, ma v topanke piesok pride za mnou ukaze na topanku a povie Maminka mam tam peskovisko /pieskovisko/.

dana_l
25. jún 2016

najmladsia hovori - mami, pasta a masko su moje najoblubenejsie ovocie 😉

666maybe
25. jún 2016

Dnes v aute mi malá(4r.) nervózne hovorí: mami poď pomalšie lebo sa mi copík rozpadne 😀 A to ja teda ozaj nie som cestný pirát ani zďaleka 😅

zoruska
27. jún 2016

Učím malého vysmrkať si nos. Po mojej názornej ukážke zahlási: "Mama, výborne!"

alenocka777
28. jún 2016

Moja dcéra (vtedy 4r) sa ma pytala:,,Maminka A moc si plakala keď ti vytiahli bábätko od bruška?" Ja jej vravím Áno plakala som...ona sa pýta :,, A ako ti vytiahli bábätko,takto od cikulky " ukazujuc medzi roztiahnutymi nozickami akoby odtiaľ niečo vyťahovala ...ja som prestala dýchať že odkiaľ to to dieťa má. ..pýtam sa jej že odkiaľ to vie...A ona S úsmevom na perách že videla V telke. ..

danette
28. jún 2016

Dcera (3,5 r.) si dnes stále dookola spieva: pána Juraja, pána Juraja. Tak sa jej teda pýtam čo to vlastne spieva. Mami to Davidko tak spieva. Davidko je jej bratranec, rovesník, len nedávno sa rozrozpraval a este slabo artikuluje. Ale viem že obľúbená skladba jeho otca je od IMT Smile. Cize si spieva: pred bránou raja :D

zana0077
28. jún 2016

@danette to mi pripomina piesen v podani mojej svokry... v kostole sa spieva... srdce nase laskou ziari, moja svokra spievala pekne nahlas aby ju pocul az farar dopredku, ze srdce nase na stoziari.

zana0077
28. jún 2016

Rada si tu skocim pre naladicku, no dnes som inspirovana clankom z inej stranky, hned mi padla do oka jedna vesela prihoda zo zivota a neda mi ju neskopirovat, chechnim sa tu na nej uz od rana, tak snad rozosmeje aj tu na mk...

Jeden den bola moja mama vonku a na starosti ma mal otec. Bolo mi
priblizne 2 a pol roka. Niekto mi daroval malu supravu na caj a bola to moja
oblubena hracka Otec sedel v obyvacke a pozeral vecerne spravy ked som mu
priniesla malu salocku "caju" v ktorej bola iba voda. Po niekolkych
salockach caju a pochvalach ako vynikajuci a chutny caj je, sa moja mama
vratila domov.

Otec ju nechal v obyvacke aby sa pozerala ako mu prinesiem salku caju,
pretoze to bola predsa tak roztomila scena. Mama cakala a po chvilke som
prisla k otcovi so salkou caju a mama sa pozerala ako ju otec pije.

Potom povedala, (ako iba mama dokaze.. )

Napadlo ta niekedy, ze jedine miesto, kde mala moze zobrat vodu, je zachod?

danette
28. jún 2016

@zana0077 😀 zlata svokra keď má srdce na stožiari :D toto už vážne ašpiruje na zdena z popradu :D

estrapo
29. jún 2016

nie je to perla z úst ale perla to je. môj synáčik 5r. bežal po chodbe v dome potkol sa a padol na nos. prečo? lebo nestihol vytiahnuť ruky z trenírok 🙂 som zvedavá , či sa poučil.

danette
29. jún 2016

@estrapo čo tam po nose, hlavne že mužstvo neutrpelo 😀 v súvislosti s tym ma napadla tiež jedna historka spred už snáď šiestich rokov. Boli sme s manzelom na plese, bolo to v zime. Zrebovali tombolu, v sále bolo dosť hlučné, tak sme poriadne naťahovali uši že či nás nevytiahli. Zrazu počujem svoje číslo a pýtam sa pri stole že či som dobre počula že domáce kino, bežím celá natesena a pozerám pani drží v ruke domáce víno 😀 no a s tym sme mali následne tu historku keď sme šli už domov z plesu. Manzel už značne pod vplyvom, na nohách mokasiny s rovnou podrážkou obetavo niesol ten demižon domáceho vína po poladovici domov. Zrazu sa len šmykol, pozeram už sedí na zadku, a blazene sa usmieva že demižon je cely 🙂

paris3
29. jún 2016

nezvykneme často jesť hranolky. dcéra ako malá hovorila, že "hranulky" a ostalo jej to dodnes. asi by som jej ich mala častejšie dávať jesť, nech sa naučí ako sa volajú 😉
a taktiež nám zostalo detské pomenovanie jej obľúbených cestovín - kolienok. tým hovorí dodnes "podkolienky" 😀

h2
30. jún 2016

@estrapo Aj my máme zopár "neverbálnych perál", už som aj uvažovala, že ich sem napíšem, ale nenapísala som a mnohé som už aj zabudla, ale na dve si spomínam:
Syn jedol jogurt a, ako inak, celé ústa mal od toho, tak mu hovorím: "Vilko, olíž si pusinu, máš ju od jogurtu." Malý vystrčil jazyk a väčšinu olízal, ale bol taký špinavý, že všade jazykom ani nedočiahol. Sledujúc jeho márnu snahu mu hovorím: "Prosím Ťa a prsty máš načo?" Na to si môj synáčik chytil jazyk do prstov s snažil sa ho dotiahnuť na nedostupné miesta.
Keď mal asi 3 roky, bol na návšetve u tatina v práci. Jedna kolegyňa mu chcela niečo dať, tak k nemu prišla, v jednej ruke mala skákaciu loptičku a v druhej baculaté plastové lietadielko s cukríkmi vo vnútri, približne rovnako veľké, ako tá loptička. Vystrčila k nemu obe ruky a podávala mu to, ale tesne predtým, ako si Vilko stihol niečo zobrať, mu hovorí: "Pozri!" a hodila loptičku o zem a zase ju chytila. A môj syn si zobral lietadielko a: "Pozri!" a trééésk ho o zem.

siska53
1. júl 2016

Moj dnesny: Nohovej stole (stolovej nohe).

katkatt
2. júl 2016

Citame s nasim skolkarom na pokracovanie knihu o ludskom tele. Minule sa pri nejakej beznej situacii len tak znenazdajky opytal: "Mami, kde mam ten mozog? Zabudol som..." 🙂

anickaaa6aaa
2. júl 2016

Hláška nášho drobca..Ocko ja by som ťa nevymenil, ale vyťať by som ťa vyťal :D

luci58
2. júl 2016

Dnesna ranajsia konverzacia s ockom: ocko sa pyta maleho kto je najsilnejsi na svete, maly povie OCKO, ocko sa pyta dalej Kto je najkrajsi na svete? a malemu nasepkava Maminka a maly zahlasi: NIE MATUSKO, NAKAJSI CHAPEC NA SVETE🙂 /Matusko, najkrajsi chlapec na svete/. Maminka sa mu nepaci, nevadi ale hlavne, ze ma miluje najviac na svete /zatial/🙂)))

h2
3. júl 2016

@luci58 Pri tomto som si spomenula, ako sme si so synom rozprávali, kto je najkrajší, ja jemu, že on a on sa so mnou hádal, že on nie je najkrajší, lebo to musím byť ja. Tak mu hovorím, že pre mňa sú najkrajší chlapi na svete on a tatinko, ale že tatinko je až druhý najkrajší, lebo prvý je on (syn). A on mi na to: "Maminka, ak ja som prvý najkrajší, tak potom Ty si NULA NAJKRAJŠIA."

luci58
3. júl 2016

@h2 ved nula je pred jednotkou☺ Podarene, ako si to daju dokopy, aj ked to niekedy nevyznie tak ako to myslia🙂

petronelka77
3. júl 2016

Piatok rano, konecne prazdniny, tak sa tesim, ze sa konecne vyspime. Figu 😉 Rano pustili miestny rozhlas, tak bolo dospate. Ale stale som sa tvarila, ze spim. Maly vsak vyskocil z postele, otvoril vetracku a pocuval, co hlasia a velmi dolezito sa tvaril ( pozerala som očkom po nom😉). Naraz sa rozbehol ku mne a s velkym nadsenim mi hovori: " mamiii, mamiii, dolezity oznam, pri obecnom urade predavaju monterky a bagandze, vstavaj, ideme makat 😉😁😊

luliu
3. júl 2016

Dnes rano ma syn s vaznostou zobudi, ze sa ide odvazit, aby vedel kolko ma stupnov 😉

mima283
3. júl 2016

@anickaaa6aaa ze vytal 😄😄😄

mima283
3. júl 2016

Ja tak strasne rada citam tieto prispevky co su tu 😄 zas som sa nasmiala a budem mat dalsi pelny den vdaka tym vasim dietkam 😄 😁

mima283
3. júl 2016

Teraz ma inak napadlo 😄 ked mal maly asi 3 mesiace sa mu tak dost zaparila ritka. Tak sme furt vetrali a kontrolovali. To ze si on ocikal polku tvare bolo uplne bezne, ale ako som mu ja zdvihla nozky, ze kuknem ako to vyzera a samozrejme som si to musela mudra este vsetko nahlas hovorit, ze ako sa mu to zlepsuje a za chvilku to uz bude mat super, tak mi ten mlady pan nacural do ust 😁

angela1103
3. júl 2016

Bola som s deťmi na dvore, jašili sme sa, ako som ležala na nafukovačke, mladšia dcéra mi odopla sponku z vlasov, ako som sa postavila s rozpustenými vlasmi, že si ich zas zopnem do copu, starší syn (5r) na mňa pozerá so slovami: "Teraz vyzeráš jak ženská z magazínu"