Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Moj syncek ma zatial len pol roka, takze moc ukecany nie je 😄 ale zboznujem ked s nim stojim niekde v rade pri poklasni v obchode, lekarni a podobne a on si prdne 😁 ale nie tak ako doma, ale pekne potichucku a smradlavo a kazdy po mne kuka a kruti hlavou, ako by to bolo nejake neuveritelne, ze aj male dieta moze smradlavo a potichu prdnut, cize som to podla nich automaticky musela byt ja 😄
S drobcom v zahrade, ja makam, okopavam zahradu, sadim, pliem, atd., on stale pri mne. Vonku je horuco, potim sa ako kon. Drobec:
- Co to tu smrdi? Asi ty...
😎 mile dieta 😀
@zitaje u nás to bolo naopak, bola som spotená, išla som sa umyť, dala som si aj parfém a syn zahlásil: Ako smrdíš.. no ďakovala pekne. 😀
Nas 16-mesacny syn sa dnes rano hral s tatkom, naucil sa nedavno najst si pupok tak som sa ho opytala ze Misko, kde ma tata pupik? Misko prisiel za tatom, ktory lezal na posteli, vyhrnul mu tricko, a namiesto pupika ho zacal stipat za bradavky , smiat sa a kricat " cici" :D
Maly /2r 9m./ sedi s babkou na muriku v zahrade, dedko umyva kotlik . Maly hovori babka som mutny /smutny/, babka a preco? Maminka kicaa a Macuka /kricala na Matuska/. Babka: a preco na teba kricala, maly eposuchau som /neposluchal som/. Chvilu ticho sedi a potom zahlasi Maminka evozna /nervozna/, dedo evozny /nervozny/🙂
Bol v pieskovisku, ma v topanke piesok pride za mnou ukaze na topanku a povie Maminka mam tam peskovisko /pieskovisko/.
najmladsia hovori - mami, pasta a masko su moje najoblubenejsie ovocie 😉
Dnes v aute mi malá(4r.) nervózne hovorí: mami poď pomalšie lebo sa mi copík rozpadne 😀 A to ja teda ozaj nie som cestný pirát ani zďaleka 😅
Učím malého vysmrkať si nos. Po mojej názornej ukážke zahlási: "Mama, výborne!"
Moja dcéra (vtedy 4r) sa ma pytala:,,Maminka A moc si plakala keď ti vytiahli bábätko od bruška?" Ja jej vravím Áno plakala som...ona sa pýta :,, A ako ti vytiahli bábätko,takto od cikulky " ukazujuc medzi roztiahnutymi nozickami akoby odtiaľ niečo vyťahovala ...ja som prestala dýchať že odkiaľ to to dieťa má. ..pýtam sa jej že odkiaľ to vie...A ona S úsmevom na perách že videla V telke. ..
Dcera (3,5 r.) si dnes stále dookola spieva: pána Juraja, pána Juraja. Tak sa jej teda pýtam čo to vlastne spieva. Mami to Davidko tak spieva. Davidko je jej bratranec, rovesník, len nedávno sa rozrozpraval a este slabo artikuluje. Ale viem že obľúbená skladba jeho otca je od IMT Smile. Cize si spieva: pred bránou raja :D
Rada si tu skocim pre naladicku, no dnes som inspirovana clankom z inej stranky, hned mi padla do oka jedna vesela prihoda zo zivota a neda mi ju neskopirovat, chechnim sa tu na nej uz od rana, tak snad rozosmeje aj tu na mk...
Jeden den bola moja mama vonku a na starosti ma mal otec. Bolo mi
priblizne 2 a pol roka. Niekto mi daroval malu supravu na caj a bola to moja
oblubena hracka Otec sedel v obyvacke a pozeral vecerne spravy ked som mu
priniesla malu salocku "caju" v ktorej bola iba voda. Po niekolkych
salockach caju a pochvalach ako vynikajuci a chutny caj je, sa moja mama
vratila domov.
Otec ju nechal v obyvacke aby sa pozerala ako mu prinesiem salku caju,
pretoze to bola predsa tak roztomila scena. Mama cakala a po chvilke som
prisla k otcovi so salkou caju a mama sa pozerala ako ju otec pije.
Potom povedala, (ako iba mama dokaze.. )
Napadlo ta niekedy, ze jedine miesto, kde mala moze zobrat vodu, je zachod?
nie je to perla z úst ale perla to je. môj synáčik 5r. bežal po chodbe v dome potkol sa a padol na nos. prečo? lebo nestihol vytiahnuť ruky z trenírok 🙂 som zvedavá , či sa poučil.
@estrapo čo tam po nose, hlavne že mužstvo neutrpelo 😀 v súvislosti s tym ma napadla tiež jedna historka spred už snáď šiestich rokov. Boli sme s manzelom na plese, bolo to v zime. Zrebovali tombolu, v sále bolo dosť hlučné, tak sme poriadne naťahovali uši že či nás nevytiahli. Zrazu počujem svoje číslo a pýtam sa pri stole že či som dobre počula že domáce kino, bežím celá natesena a pozerám pani drží v ruke domáce víno 😀 no a s tym sme mali následne tu historku keď sme šli už domov z plesu. Manzel už značne pod vplyvom, na nohách mokasiny s rovnou podrážkou obetavo niesol ten demižon domáceho vína po poladovici domov. Zrazu sa len šmykol, pozeram už sedí na zadku, a blazene sa usmieva že demižon je cely 🙂
nezvykneme často jesť hranolky. dcéra ako malá hovorila, že "hranulky" a ostalo jej to dodnes. asi by som jej ich mala častejšie dávať jesť, nech sa naučí ako sa volajú 😉
a taktiež nám zostalo detské pomenovanie jej obľúbených cestovín - kolienok. tým hovorí dodnes "podkolienky" 😀
@estrapo Aj my máme zopár "neverbálnych perál", už som aj uvažovala, že ich sem napíšem, ale nenapísala som a mnohé som už aj zabudla, ale na dve si spomínam:
Syn jedol jogurt a, ako inak, celé ústa mal od toho, tak mu hovorím: "Vilko, olíž si pusinu, máš ju od jogurtu." Malý vystrčil jazyk a väčšinu olízal, ale bol taký špinavý, že všade jazykom ani nedočiahol. Sledujúc jeho márnu snahu mu hovorím: "Prosím Ťa a prsty máš načo?" Na to si môj synáčik chytil jazyk do prstov s snažil sa ho dotiahnuť na nedostupné miesta.
Keď mal asi 3 roky, bol na návšetve u tatina v práci. Jedna kolegyňa mu chcela niečo dať, tak k nemu prišla, v jednej ruke mala skákaciu loptičku a v druhej baculaté plastové lietadielko s cukríkmi vo vnútri, približne rovnako veľké, ako tá loptička. Vystrčila k nemu obe ruky a podávala mu to, ale tesne predtým, ako si Vilko stihol niečo zobrať, mu hovorí: "Pozri!" a hodila loptičku o zem a zase ju chytila. A môj syn si zobral lietadielko a: "Pozri!" a trééésk ho o zem.
Moj dnesny: Nohovej stole (stolovej nohe).
Citame s nasim skolkarom na pokracovanie knihu o ludskom tele. Minule sa pri nejakej beznej situacii len tak znenazdajky opytal: "Mami, kde mam ten mozog? Zabudol som..." 🙂
Hláška nášho drobca..Ocko ja by som ťa nevymenil, ale vyťať by som ťa vyťal :D
Dnesna ranajsia konverzacia s ockom: ocko sa pyta maleho kto je najsilnejsi na svete, maly povie OCKO, ocko sa pyta dalej Kto je najkrajsi na svete? a malemu nasepkava Maminka a maly zahlasi: NIE MATUSKO, NAKAJSI CHAPEC NA SVETE🙂 /Matusko, najkrajsi chlapec na svete/. Maminka sa mu nepaci, nevadi ale hlavne, ze ma miluje najviac na svete /zatial/🙂)))
@luci58 Pri tomto som si spomenula, ako sme si so synom rozprávali, kto je najkrajší, ja jemu, že on a on sa so mnou hádal, že on nie je najkrajší, lebo to musím byť ja. Tak mu hovorím, že pre mňa sú najkrajší chlapi na svete on a tatinko, ale že tatinko je až druhý najkrajší, lebo prvý je on (syn). A on mi na to: "Maminka, ak ja som prvý najkrajší, tak potom Ty si NULA NAJKRAJŠIA."
Piatok rano, konecne prazdniny, tak sa tesim, ze sa konecne vyspime. Figu 😉 Rano pustili miestny rozhlas, tak bolo dospate. Ale stale som sa tvarila, ze spim. Maly vsak vyskocil z postele, otvoril vetracku a pocuval, co hlasia a velmi dolezito sa tvaril ( pozerala som očkom po nom😉). Naraz sa rozbehol ku mne a s velkym nadsenim mi hovori: " mamiii, mamiii, dolezity oznam, pri obecnom urade predavaju monterky a bagandze, vstavaj, ideme makat 😉😁😊
Dnes rano ma syn s vaznostou zobudi, ze sa ide odvazit, aby vedel kolko ma stupnov 😉
@anickaaa6aaa ze vytal 😄😄😄
Ja tak strasne rada citam tieto prispevky co su tu 😄 zas som sa nasmiala a budem mat dalsi pelny den vdaka tym vasim dietkam 😄 😁
Teraz ma inak napadlo 😄 ked mal maly asi 3 mesiace sa mu tak dost zaparila ritka. Tak sme furt vetrali a kontrolovali. To ze si on ocikal polku tvare bolo uplne bezne, ale ako som mu ja zdvihla nozky, ze kuknem ako to vyzera a samozrejme som si to musela mudra este vsetko nahlas hovorit, ze ako sa mu to zlepsuje a za chvilku to uz bude mat super, tak mi ten mlady pan nacural do ust 😁
Bola som s deťmi na dvore, jašili sme sa, ako som ležala na nafukovačke, mladšia dcéra mi odopla sponku z vlasov, ako som sa postavila s rozpustenými vlasmi, že si ich zas zopnem do copu, starší syn (5r) na mňa pozerá so slovami: "Teraz vyzeráš jak ženská z magazínu"

@oskvarka no on zjavne myslel toto 😀