Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Dojedame ovocny kolac z predchadzajuceho dna. Sice bol v chladnicke, ale clovek nikdy nevie, nezdal sa mi, tak len tak neutralne prehodim: "Nezda sa Vam ten kolac uz nejaky pokazeny?" Mladsi syn (zvyknuty uz na kadejake obvinovanie) sa hned hlasno ohradil: "Ja som ho nepokazil !!!" 🙂
Niečo som sa dohadovala so 6.r brayom a mama pozerá na nas a hovorí: ,,Aké mám ja pekné deti." A malý na to: ,,žeee, ale ja som ten krajší!!" :D :D :D
Manžel som synom sa vrátili zo záhradky, manžel sa išiel osprchovať. Keď skončil, syn mu hovorí: "Akú máš dobrú vóóňu tatko, už tak nesmrdíš." 😅 😀
Cakame navstevu. Ma prist o 14ej. Maly cely den pozera na hodiny, nevie sa dockat. O 12ej sa ma pyta, kolko je hodin, hovorim mu, ze 12 hod. Zamysli sa a hovori: "este 120 minut a budu tu" 🙂 🙂 🙂 Teraz skoncil skolku, miluje cisla, vecerne zaspavanie mame take, ze namiesto rozpravok pocitame 🙂 Ale pobavil ma 🙂 Keby povedal, ze za za 2 hod., ale on si to radsej preratal na minuty 🙂
Šla som s babami na ihrisko (7 r. a 3 r.), akurát prišla záchranka pre susedku, tak som im vysvetľovala ako záchranka funguje. Nato mi moja 3-ročná hovorí: Mamiii, minule babka ochorela....mali sme na ňu volať ochranku (myslela záchranku) 😀
@petronelka77 ja mam takého najstaršieho syna 🙂
Mali sme oslavu...starsia 7-rocna chodi na tanecnu, tak doma nam stale robi treningy. Na oslave hovori: babka a starka ideme trenovat. A babka jej hovori: ja nemozem, mam velmi uzku suknu. Niki sa na nu dolezito pozrela a hovori jej: babi, daj si dole suknu, ved mas na sebe salonky 😀 (myslela silonky) 😀
S mladšou dcérou sme viedli múdre reči o pavúkoch, že sú užitočné, aj keď nie sú veľmi pekné a že tie maličké sú dokonca aj celkom pekné a nebojíme sa ich aj chytiť. Ona vravela:
"Ale ja sa ani tých veľkých nebojím, iba" (chvíľu sa zarazila a zamyslela a dodala)... "mám strach."
🙂
@adelusha tiez vsetko preratavate? 🙂 My ratame vsade, v obchode, na poste, na ulici, som zvedava, ked nastupi do 1.triedy 😉
Ja som obijmala Timku (3 roky) a hovorim jej: Ja ta asi rozpucim a Timka: Nie nemozes ma rozpucit ja som Timka a nemozes ma rozpucit. A ja sa pytam ze preco ? A Timka : no lebo potom bude zo mna vajicko🙂
Hrali sme sa s barbie a mame aj dospelu a male babo a dospela sa vola Zuzka a pytam sa Timky: Timi a ako sa vola male babo? A Timka: suska 🙂 neviem kde to nabrala🙂
Boli sme s dcerkou v obchode a pri odchode sa nechcela pozdravit, tak som sa jej vonku spytala, ci nema jazyk... moj jazyk spi 😀 cestou sme stretli susedu a opat bez pozdravu... este spi tvoj jazyk? Ano... o tri kroky dalej - ale uz sa vyspinkal, uz nespi... tak som uvazovala, ze keby tak chcel spat aspon chvilku aj doma, niekedy nas z nej uz hlavy bolia 😅
ja pridám dnešnú, môj 4 ročný syn ohodnotil dnešný obed takto: skvelá práca ,mamička!
minule vysvetľoval malému bratovi, že ak nebude papať ovocie, tak ho dorazia bacile!
a ešte odpoveď, keď som sa opýtala, či pozametal, :jasné, to je pre mňa hračka!
Neviem či som to tu už nedávala, ale zdá sa mi, že nie. Teta minule niečo dohovárala sesternici (jej dcére, 5 rokov). Sesternica zrazu vyčítavo povedala mamka: "Ach, si mi vypitvala hlavu." Teta sa zhrozila a pýta sa jej: "To odkiaľ také máš, ako ti to napadlo?"
Sesternica: "No si mi zobrala myšlienku z hlavy, čo som chcela práve povedať, tak sa to tak hovorí, že si mi vypitvala hlavu predsa."
@petronelka77 nie, my mame uz vyšší level 🙂 Na prvom rodičovskom v prvej triede sa ma jeho učiteľka spýtala, ci ho nechceme nechať preskočiť ročník, ze jej je trápne ucit ho co je vpravo-vľavo, hore-dole, ked on uz sčíta a odčíta do 100 spamäti. A syn sa zas pozastavoval nad tym ze ani tretiaci v družine nevedeli určiť cas na hodinkách, ked on to vedel 🙂 teraz uz skončil druhy ročník, s matikou je stale kamarát. A ked mal 4-5 rokov tak rátal donemoty, vo vani pri kúpaní si len tak pocas hry počítal od 1 do 50, potom zas zostupne od 50 po 1, ked vedel narátať do 100, tak kazdy koho stretol si musel vypočuť ako napočíta od 1 do 100, vážne, nenechal sa odbiť ani zastaviť, takze ked sme cestou do obchodu stretli 3-4 babky, tak sa nam nákup riadne predĺžil 🙂 A ked mu môj brat vysvetlil ako to pokračuje a on nam potom chcel predviesť ako narata do 1000, myslela som ze bratovi nieco spravím 😀
Syn Lubko s dcerou Nelly sa naťahovali, kym Nelly nevrazila hlavou do steny. Samozrejme nasledoval plac a kvilenie. Ked stichla, Lubko sa jej prisiel ospravedlnit, aby mu prepacila, ze nechcel aby sa udrela, no ona urazene, ze ..." teraz ked si ma zabil, si mi prisiel prepacit? Neprepacis mi, aby si vedel 😆
Vravim jej, ukaz kde si sa udrela? Ukazala na roh steny. Vravim, nellynka, ale ukaz mi hlavinku. Odpoved...ved tam som ju nechala 😆😆😆
A spieva si: "Ide, ide vláčik, ide, ide vlak. A my milé deeetii, poďme nasadať. Pôjdeme my do Poprady, kúpime si Žilinu..."
Syn sedí na nočníka, ona palce si dá no nosa a ukazovákmi prestavuje kly so slovami: Mama, ale že PAKOkôň má taketo kly. 😀 😀
Dcéra 3,5 r. sa hraje so synom 2 r. organizuje ho, dáva povely, ja sedím čítam si, jedným uchom počúvam, keď dcéra zrazu zapotí smerom k synovi: no choď, choď sa ešte pohrať s detičkami, ja si zatiaľ dopijem pivo dobre. 😂
Nedavno sa stalo, par týždňov dozadu.. mala som ročného na rukách a staršiemu sme prekážali v ceste, tak ma poprosil: Madam s Timkom na rukach, pustíte ma? 🙂
Víkend...s babami (7 r. a 3.r) sme šli na ihrisko, boli sme tam asi 3 hodinky, keď sme sa vrátili dievčatá sa ešte išli pohrať do detskej. Po chvíľke z detskej izby počujeme: Tinka poď sa so mnou hrať hovorí staršia Niki a Tinka nato: jooooj Niki nechaj ma tak, nevládzem...nevidíš aká som čerpaná (chcela povedať vyčerpaná) 😀
Kubko keď mal 3 roky sa chválil hračkou: Aha, čo sa mi vyliahlo z kinderka!
z dovolenky: (aj skoro 5 rocnemu sa obcas podari paradny preklep 🙂 ), v restauracii pri stole chalani dojedali a mladsi zacal dobiedzat: "mami, kedy uz budem moct ist do toho detskeho.... hmmm... kohutika?" (kutika)
Aj nas krpec (necele 3r) ma nikedy slovka kapanek pomylene. Napr. osmrdim (ovoniam), strašidlo (pršiplášť), žehla (žehlička). A mava aj mudre reci ako "ocko daj aj mne,nebud sukromnik" atd. Uz som 100x povedala ze si tie jeho hlasky budem zapisovat a raz mu to dam precitat 😀
Minule keď sa náš Max (2 r.) okupal, obliekla som mu nové pyžamo tak hrdo babke zahlásil: Babka ja som kočkaaaa! 😀

@mima283 mam podobny "zazitok", navyse s obecenstvom, ked ti maly cikne alebo grgne do ust, to este uhras... :o)
Mala som doma navstevu, teda skor mensiu oslavu a moj vtedy maly detoch nalozil do plienok, tak som odbehla prebalit ho do kupelne.
Dupy zakadil az po chrbatik, co urcite poznate, tak som ho sprchla, vymenila plienku, prezliekla...no fuska. Aby som nevysla z kupelne cela postrapatena a spotena, reku upravim tu maminku v zrkadle , nech je krasna 😆... zacesala vlasy, oplachla tvar...narychlo schmatla uterak, co bol po ruke, aaaaa....som vysla taka svieza k hosťom s usmevom c.4 bavit sa...
Po cca pol hodke mi znamy len tak medzi recou..."maly sa ti pos...al fest, co?"
Vravim..."hej, az po chrbte" on na to..."na chrbat ti nevidim, ale jedno hov..o mas aj na cele...
Ja som maleho zle umyla a pri utierani v tom zhone som si nevsimla, ze som sa spinavym uterakom utrela aj ja....
To tak stale vypali, ked si myslim, že som chodiaca dokonalosť 😆😉😆