icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

domitobi
15. aug 2016

čakáme návštevu svokru tak vravím synovi :Uprac si tie hračky ! : syn zahlási :ale mamííí ved nemusíme byť takí dokonalí!ach jááj mužská logika 🙂 🙂 🙂

danette
16. aug 2016

Dcéra 3,5 r. dnes vymyslela novú "urážku" 🙂 vraví bratrancovi: Ty si strakatý spamelec! ( len predpokladám že to mal byť zbabelec) 😀

zara0201
17. aug 2016

Nabádam syna (4,5 r.) aby vymenoval dni v týždni.
On na to: Pondelok, utorok, streda, štvrtok, piatok, sedemnásť, osemnásť.

keziah
17. aug 2016

@zara0201 heh, u nas dni v tyzdni odzneli takto:
pondelok, utorok, streda, stvrtok, piatok, siestok a siedmok 🙂

bzzzz
17. aug 2016

Dcéra vysvetľuje babke: "Včielky chlapci sa volajú trúdy a včielky dievčatká pracovnice."

ikulka07
17. aug 2016

@keziah 😀 aj my sme mali šiestok a siedmok

rakywanda
17. aug 2016

rozprávame sa s kamošku, že sa u nás v MŠ hľadá učiteľka a jej syn pohotovo: "čože, ona sa stratila?"

rakywanda
17. aug 2016

malá nechcela jesť, tak som ju motivovala tak, že som jedla s ňou a hovorila jej: "musíš papať, aby si vyrástla." a ona na to: "aj ty vyrastieš, ale do šírky."

pencil
17. aug 2016

Nam mala (4.r) odmieta jest vseobecne. Nachystala som obed, volam ju k stolu, mala pozrie do taniera a hovori: "A naco mam jest? Ved som jedla vcera!!!"

sofi2510
17. aug 2016

@danielahamar manželova dcéra 5r namiesto slovák povie sloveň

alja20
17. aug 2016

My sme dnes piekli aj pipuč (pizzu)

a1cibulka
17. aug 2016

maly (3r.) behal po travniku a maval rukami, spytala som sa ci mava kridlami, odpoved: "ja nemam kridla, ale mam ruky, ktore vedia kridlovat"

alja20
17. aug 2016

Tuoč-pomoc,blbiky-klbiky,pupač-kupat,brtola-motorka,brtombotom-lietadlo a vrtulnik,doda-voda,šatuš-matus,jaja-nada,uo-ujo,čest-cert,biba-ryba,bakuje-papucky a topanky,niňo-mydlo,buby-zuby,kutko-krtko,nano-ano,pať-spat,boji-bolí,pikula-polievka,vak-vlak,mají-maly,voď-loď,pallo,hapalo,bum-padlo,cikala ja-cikal som,pipeč-stipec,pajči-fajci,šešac-mesiac,blkolo-jablko,baban-banan,kukak-tucniak,seti-smetiari,prtí-spsi,buka-burka,šaší-snezi,kaka jaaa-kakat chcem,bakula-bambulka,šaša-maša,čela-vcela aj mucha,,,,,ked ma napadne pridam😉

pencil
18. aug 2016

@alja20 ach toto obdobie si velmi dobre pamatam, nie raz mi tie prve slova nahnali doslova studeny pot!
Mala slovo ujo vyslovovala uj, co znelo ako (ch)uj. No da sa, ved vieme. Lenze som s malou cestovala v elektricke a na zastavke nastupil statny vyholeny potetovany chlapik a mala na celu elektricku stastna, ze vie nove slovo, zvrieska a ukazala nanho prstom: "Aha mama tam je (ch)uj!"

zana0077
18. aug 2016

@pencil to poznaaaam 😆😆😆 moja mala tak poznamenala na uja s rebrikom...siel po dedine 😊 ako inak, nez chujo s jeblikom 😊 ked mam pravdu povedat, daleko od pravdy nebola, rano uz mal "nakupene" a s tym jeblikom ohrozoval okoloiducich 😉

mimanr
18. aug 2016

@zana0077 ako tak citam, ty sa s dcerkou ozaj nenudis 😀

laura1804
18. aug 2016

Mladsi synovec (5r) nieco nevedel pochopit, tak mu ten starsi (12r) vraví: "Ach jaaaj, ty blondína!!" A mladsi ze: " Ja som Dino??!!! Ja? Ty si Dino!!." :D

sandokanka36
18. aug 2016

@laura1804 Dino je v chlapcenskom rode blondina? :D :D

adelusha
18. aug 2016

@pencil nas prostredny syn istú dobu namiesto f hovoril vzdy ch, takze ked chcel povedať fuj vyšlo z neho chuj a fúrik bol zas chujik, kedze ani r vtedy este nevedel 🙂

zana0077
18. aug 2016

@mimanr kebyze tu pisem vsetko, ale len tak co ma napadne a ak mam cas...pri styroch detochoch sa kadeco posplieta, no najmladsia boduje denne 😆😆 , ale ani dospeli clenovia nezaostavaju 😉

katka253111
18. aug 2016

Moj este len zacina kecat tak viac,ale uz sa tesim na trapasy 🙂

Doteraz len ked sa naucil pred par mesiacmi "tata", tak tak vykrikoval na vsetkych chlapov na ulici a ukazoval na nich prstom :D teraz zase nekompromisne len co vojdeme do obchodu a chcem nieco kupit,tak krici "papaaa" a kyva,ze uz padame... a kedze doma pobehuje na aute i motorke,tak sme ho naucli,ze ked chce prejst,m zatrubit (na aute) alebo aspon zakricat "titiiiit"... vo velkom a hlavne nahlas to praktizuje hlavne v obchodoch pri pokladniach - na plne usta krici "titiiiiit" a cuduj sa svet,uz nas mnohi pustili uplne dopredu 😁😂😆😅😊

katka253111
18. aug 2016

Ma 22mesiacov

baigo
19. aug 2016

5r dcera : maminka, tato povedal, ze vazis ....hm, teraz pauza, maminka uvazuje, ako by to mohlo pokracovat.... 8 metrov !

alja20
20. aug 2016

Doplnam;-D
Čičiec-cvicime.banga-kombajn.trator-traktor.okod-obchod.ava-hlava.peč-prec.jego-lego.pipi-slipy.koať-schovat.doč-dost.

zana0077
20. aug 2016

@laura1804 nenene, moj muz je dino 😉

marbullsalka
21. aug 2016

Uspávala som drobca (2r) trošku neposlúchal tak sa ho pýtam či mám ísť prec, či chce spinkať sám... on: Áno
Ja: naozaj?
On: nie...
Ja: tak ako?
On: Takto!

luci58
21. aug 2016

Mne dnes na otazku preco ma udrel zahlasi "Malo bolo" a "Nepovedam"/nepoviem./ Hovorim mu, ze som cakala nieco ine na co mi povie "Neceu som /nechcel som/", na co mu poviem este jedno zazracne slovicko a maly /2r. 11m.) si sadne na sedacku, rukou podoprie bradu, ukazovak si da k ustam /tvari sa dolezito/ a zahlasi "Ked ocko pride poviem Ti, dobe /dobre/ ? V poriadku, tak ja ti zapnem rozpravku az ked ocko pride /dozadoval sa jej/. Skoda, ze sa mi to nepodarilo natocit to bol zaber za vsetky drobne.
Vcera v obchode zoberie cokoladku maminka mozem, dovois mi? Hovorim mu zlatko nie mal si uz cukrik, a bolelo ta aj brusko. Dialog sa zopakuje asi 3x. Ked neustupim ide to dat na miesto, este pred polozenim sa na mna pozrie a povie Ucia /Lucia/ dovois mi, mozem? Ked poviem nie, so slovami "No dobe/dobre/ ju da na miesto. /Nedovoli maminka, tak ju skusim oslovit menom ci nahodou nedovoli Lucia🙂/ Otocim sa, ze ideme dalej, vzapeti sa otocim za nim kde je a maly klaci na zemi, zadok vytrceny, prstami uz smatra po sojovej tycinke /pred stojanom sa nachadza v tesnej blizkosti stojan s alkoholom/ pozera na mna a hovori "Toto mozem dobe, to neni kočoadove" /toto mozem , dobre, to nie je cokoladove/🙂

zana0077
21. aug 2016

Mm cita malej rozpravku pred spinkanim... ostal verny aj tentoraz svojmu zlatemu pravidlu, ze zaspi skor ako ona, no co som pocula, ma skoro prilepilo o stenu...on totizto v stave alfa...teda nieco medzi bdenim a spankom, pocas rozravania rozpravky o cervenej ciapocke...kdesi v casti, ked cervena ciapocka mala prist k babke, zamumlal "...i prisla mila ciapocka do audiny a vytiahla z tasky cash..." potom zacul moj rehot z chodby a zobudil sa 😆😆😆 no neni mm dino? Ale aspon viem na co mysli ked zaspava 😆

adelusha
21. aug 2016

@zana0077 😀

bubula_007
22. aug 2016

-Čo ste mali dnes v škôlke na obed?-
-Hmm... polievku som nezjedol..-
-A druhé teda čo bolo?-
-Hryzóóótko z krokolicou.-
😀 😀 😀 😀