Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Moja Timuška 5 r. prisla do kuchyne hola, ked som jej chystala obed, pozriem na ňu a pytam sa ,,miláčik, prečo tu pobehujes hola?,, a ona mi nato ,,nechaj tak radšej,, a odišla 🙂))
Maly(6r.) ma obdobie, ze stale iba rata a rata. Vecer zaspava s tym, ze namiesto rozpravky scitava, odcitava, stale mu behaju cisla po rozume 😉 Rano vstava s tym, ze rata, kolko hodin spal, kolko to je minut a pod.😉 Dnes prisiel do postele za mnou a opat rata, az sa dopracoval k vysledku minus nula 😉 Tak mu vysvetlujem, ze nula je neutralne cislo, ktore nema znamienko, ani minus, ani plus. Maly pozrie na mna s vaznou tvarou a pyta sa: " no a ked si taka mudra, tak mi povedz, ktore je utralne cislo, ked nula je neutralna" 😉😁😊
Pýtam sa syna: "Prosíš si chlebík s medom alebo džemom?"
Syn: "Hmmmm, so šunkou:"
Ja: "Taká možnosť tam ani nebola."
Syn: :Taaaaak obalený vo vajíčku." 😝
Maly /2r.10m./ jeduje sa, place po ukludneni mu hovorim " Pod zlatko ideme umyt ocka, mas ich opuchnute, uplakane" On "Mam opuchnute ocka?" Vravim " Ano pod sa pozriet,umyjeme ich vodickou" Po umyti ide spat do izby a hovori "Mam ybuchnute ocka /vybuchnute/"🙂
Este som si spomenula s tetou sme mu slubili vylet vlakom. Isli sme na navstevu sesternici. Vecer u nej sedia na terase a debatuju. Maly sa jej pyta "Si amaovana /namalovana/?" Teta /dama v rokoch/ "Nie, co nie som pekna?" Maly na to "Nie amauj sa, pojdeme vakom /namaluj sa, pojdeme vlakom/" Teta sa zacala smiat no tom som teda dostala🙂 Hovorime jej no vidis, ides vlakom, musis sa namalovat🙂
moj 4 rocny mal v usiach sluchadla s pesnickou. hovorim mu: odloz to uz, ideme spinkat. on na to: mami, ja som momentalne nedostupny... 😀
@angela1103 toto poznám :D
@mimanr aky zlaty :D :D
Dnes som malej spravila zazitkovy den...tricklandia, detske ihrisko, zmrzka, tura... proste nech sa vyblazni dosyta...cestou domov sa bavime co sme zazili a tak sa jej pytam, "nellynka, ako nam bolo dnes fajne, ze?", odpoved ma zabila..." na buduce, ked budes chciet niekam so mnou ist, tak mna radsej neber mami, ja na take somariny nemam cas, ale aspon, ze ty si sa potesila".
Zberame s malym (6r.) paradajky na zahrade a krpec zahlasi:"jej mami, uz mame zrele drozdove paradajky" 😊😊😊 Datel ako drozd, vtak ako vtak 😉 Datlove paradajky su u nas top 😉
S mojim "malým veľkym " skoro 3rocnym synom sme boli u kamošky a jej frajera na chate na Táloch ! Taká typická chata v lese,kde je nonstop otvorené okno na wc a tak...tak plná kúpeľňa kadejakého hmyzu a malý zbadal brutálneho čierneho pavúka s chlpami na nohách 🙂 🙂 🙂 pýtal sa ,co to má na nohách a tak...nejaké dva dni sme pavúkanevideli a tak sa na pavúka zabudlo ;) dojdeme domov a vravím malému,nech povie starkej,co sme tam videli ..malý vykríkol,ze PAVÚKA 🙂 a vravím mu: A povedz starkej,čo mal pavúk na nohách !? Malý sa zamyslel a vraví: PAPUČKY ? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 skoro som zomrela od smiechu :D
Mala sa vonku porezala na takom lane,co sa hrali chalani,ponukla som jej po osetreni pitie,podavala som jej flasu,nech sa napije. Jej odpoved:
Ty ma napi!
Ja citam malej o 3kozliatkach a vlkovi: Vlak cosi zasomral.. 🙂)
Maly mi vravi:
Mami,nechaj so zdlhnut vlasy (narast myslel) 🙂) aby som si mohla robit vrkoc.
Vcera podvecer sa prechadzam s prazdninarmi (6 a 10r.) po drevenej lavke nad jazerom ( nie velmi siroka lavka, tak maju instrukcie chodit stredom) a hovorim, aby davali pozor, aby nespadli. Uz sme boli skoro na konci, potkla som sa na jednej vystupenej doske a takmer som zletela do vody 😉😁😉 Maly pozera na mna a hovori:"mami, keby si spadla do vody a nevedela by si plavat, tak sa mozes utopit ze"? Ano, ak by bola hlboka voda, tak ano, preto treba davat pozor. Maly pozrie na mna, pozrie na kabelku, rozmysla a zahlasi:" a mami, mozes si vylozit pre istotu radsej kluce z kabelky? ...ved vies, aby sme sa my dvaja mali ako dostat domov" 😊😁😉 Ten starsi dostal zachvat smiechu, aj so mnou 😅 Starsi povedal, ze by mi pomohol, ze uz plavat vie, no zlaty 😊 Zato mojho krpca zaujimali viac kluce a noclah ( uz sa zvecerievalo) 😁😊😉 Ale ako ho poznam, nevahal by ani sekundu s pomocou 😉 Esteze to bola hypoteza, plavec som vyborny 😉
Kúpili sme v Chorvátsku hru na spôsob Človeče nezlob se, kde putujete jednotlivými mestami okolitých krajín Chorvátska. Ja som štartovala priamo z Chorvátska v tesnom závese mojím synom, ktorý išiel zo Srbska. Potom sa mi podarilo hodiť kockou tak, že som mu dosť ďaleko unikla čo okomentoval poznámkou: A ty si mi kam unikla chorvátska krásavica? 😉
Malý mi dojde po týždni od svojho otca a hovorí : jáj maminka,teším sa,že som doma,tak veľmi som Ti chýbal(asi myslel,že som mu chýbala ) ! :D :D :D
No,hubárska sezóna v plnom ptrúde,dobre napršané a moja mama vysvetľuje malemu,že z hôr ide para,lebo napršalo a ak bude teplo,budú rásť hríbiky 🙂 ideme autobusom,ja a malý,drobec kukne z okna a na celý bus : jéé mami,kukni ! Horia pary,budú hríby 🙂 🙂 🙂
Dakedy už aj ja úplne pomýlená 🙂 ešte včase,keď sme sa s malým učili ukazať,kde má očko,uško,ustočka,ukázala som mu názorné ukážky na neterinej bábike 🙂 a vravím malému : Filipko ,ukáž mi,kde ma bábik jazyka(jazyk bábika) 🙂 🙂 🙂
mne môj menší už teraz má 10, od mala ako vie rozprávať hovorí kradník miesto zlodeja a nemčan, miesto nemca 😀
Sestrina malá(2 roky) je veĺká akrobatka,furt kotrmelce celý deň,pokusy o stojku na hlave a rukách a malá vraví: Ták a teraz idele ulobiť kotúľ vpred a zadný kot(kotúľ vzad) 🙂 🙂 🙂
Alebo ešte malá nepovie mobil alebo telefón,ale vola to ČA-AAL 🙂 a môj malý to od nej chytil ,tak aj mi ča-alujeme všetci 🙂 🙂
Umývam riad a zrzu veľký kik môjho drobca : Mamííí,aha,pozli nahrávam toto,vido,vide,vedy,do liti,mami,nahlávam vidoje (myslel video na mobile) 🙂 🙂
Moje dieťa išlo z tábora na celodenný výlet na trenčiansky hrad. Dala som jej 2,50€ a hovorím jej, že môže kúpiť aj magnetku ako pamiatku, lebo z tohto hradu ešte nemáme. No a výsledok:
"Mami, magnetka stála 3€, čiže toľko som nemala. Za 2€ som si kúpila sladkosti, 50 centov ti vraciam. A tento cumeľ som našla na hradnom múre, tak som vám ho vzala aby si to teda mala namiesto tej magnetky - ten je zadarmo". 😎
Moj muz priniesol z auta roztopenu cokoladu.Nechala som ju schladit a pomaly ujedala.Kedze bola cela rozmackana,zostala nalepena aj na papiery.Moj trojrocny syn to
zbadal,zostal stat-zadival sa.....a zahlasi:preco je hovienko na stole?
Minule zase svokre zahlasil,ze dusene na kocky nakrajane maso so stavou vyzera ako blato...
Zopár milých hlasok máme aj pri kojení 🙂 dcera (3,5 r.) pozoruje ako syn (2 r.) pije a vypytuje sa: mamka a to čo tam má Maxik, mliečko? Ano
. a to je aké mliečko? Materské. Aha, a keď bude už prázdne?..... :D no čo jej na to odpovedať.. To sa nedá vyprázdniť. No vidíš Maxik, keď všetko vypijes, auto dovezie Ti nové mliečko, až z Ameriky noooo 😀 inokedy keď sa zas vypytovala tak som jej trosku odstriekla na ruku aby videla, prípadne ochutnala...mali z toho veľkú svandu, samozrejme neochutnala, ale odvtedy ma syn stále otravuje že: mamka napustaj mliečko, zober disku do ruky a zapustaj mliečko a ja sa budem bojit...😀
Didku, nie disku som chcela napísať 😀
Včera večeriame a malý dajak štrajkoval :( vravím mu: Filipko,musíš papať,aby si mal silu bicyklovať a aby si bol veľký chlap ! A malý mi na to spätnú väzbu: Ale mamička,aj ty musíš veľa papať,veď aj ty musiš byť veľký chlap 🙂 🙂 🙂 🙂
najmladsia (skoro 2r) padla so schodov a syn (5,5r) vravi: "mama, H. je je hrdinka, ona nezomrela, iba plakala" 😝 🙂 🙂
Jedna vianocna. Maly dostal od Jeziska bicykel. Stastny ako blcha, hned sa na nom vozil po dome, zistoval, co ako funguje. Po chvili zacal studovat krabicu od bicykla, obracal ju zo strany na stranu, naraz zvesil plecia a zosmutnel. Pytam sa ho, co sa stalo a maly hovori:"mami neuveris, ale Jezisko zoskrabkal cenu, teraz nebudem vediet, co ho ten bicykel stal" 😊😉😁
môj syn mal v izbe pohodenu hračku na ,ktorú som nechtiac stúpila a poškodila som ju ... ☹ synak samozrejme neštastný pribehne za mm a zahlási :ocííí pozri sa čo mi urobila tvoja manželka! 😠

Dnes som davala na tanier kecup taky ten z tej plastovej flase a ked som vytlacala tak to tak prdkalo a timka (3 roky) sa ma pyta: Mami co to ten kecup urobil? A ja hovorim ze tak prdkol a timka: on urobil ze prrrrrrd a ani nevie povedat pardon ze? 😀