Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Ja:"Ondrejko,treba si hračky po sebe upratať..."
O.: "Ja som riaditeľ a ten iba rozkazuje."
Dcerka (2,5r) pozera starsi album,fotka z vyletu este s buducim manzelom a kamaratmi a mala hovori muzovi:Pozri kolko vela chlapcov je tu.Tento sa ako vola? M:Dusan. D:A tento? M:Miso. D:A tento? M: To je maminka 😀
@sofi2510
kavopic je este v pohode, kavopicka by bolo horsie.
Žienky,idem sa s Vami podeliť o môj dnešný zážitok 🙂 malý(v decembri bude mať tri roky) dnes išiel prvýkrát do škôlky ! Ja hotová,spotená,uplakaná,že vyprevádzam môjho syna do života :D :D :D môj syn vytešený,od 4:45 hore,že už je to tu..prezliekam ho v škôlke,odprevádzam do triedy,slzy z mojich očí jak hrachy :( syn v zápale hry,noví kamoši,hračky ..akosi mi zabudol dať pusinku :( kričím naňho: Filíííp a božtek nič ? :( a on cez celú triedu: Nie maminká,nedám! Len choď už prosím Ťa domov,neboj nebudem plakať! Veď veľký chlapy neplačú 🙂 🙂 🙂 totálne ma zabil,ostalo mi sucho v hrdle a tak som teda odišla :( ešteže dnes prší,aspoň som dažďom zamaskovala slzy :( 🙂
@marytesss ahoj,idem pre malého a až som nechcela veriť tomu,čo mi vraveli učiteľky:Že Filipko zlaty,dobrý,usmiaty,pekne papal,hral sa a naobed zaspal za 5minút ! ;) som sa pýtala,že určite vravíte o Filipkovi F. ? Vraj Áno 🙂 a malý mi vraví,že ide aj zajtra 🙂 odpadnem...takže nakoniec sa nehral na čáva,ale ním aj bol 🙂 🙂 môj malý čertík
Maly mal dva a pol roka, pisala som zoznam na nakup a maly,ze aj on si chce napisat.Tak sme si obaja dokoncili a pytam sa drobca,ze co ma na zozname.A on cita:jablcka, rajcinky a Mercedes 😀
Maly si vcera takmer po roku spomenul na cicik, ze preco uz nemam mliecko. Tak sme sa rozpravali, ze uz ho davno cele vypil, ze uz nie je. Zrazu prisiel s navrhom:" Pojdeme do obchodu, Janko kupi mliecko, mama si ho da do prsicka, aby ho Janko mohol papat." 🙂
U nas dnes prvy den v skolke, ina mamicka mi hovorila ze cestov do skoly jej maly zadrel ze "Mami ja nechcem ist do skoly, podme radsej do Pariza" 😀
Tá detská úprimnosť je vždy krásna (a vtipná):
"Ja som dobrá, pravda, lebo keď mi štyri krát niečo poviete, tak vždy poslúchnem."
🙂
Boli sme s 3,5 ročnou dcérkou na svadbe a malá išla za DJ-om a poprosila ho, či by jej mohol zahrať pesničku. Tak sa jej spýtal, že akú a ona Nad Tatrou sa blýska 😀 😀 Skorom som odpadla 🙂
Naša má hlášky dennodenne :D jedny z posledných.
Ja: Simonka, do kúpelne som ti povedala.
S: Nejdem.
Ja: Je veľa hodín.
S: Nevadí, aj tak ma tu nikto nevidí.
Ja: Simonka, Ježiško vidí všetkých.
S: Je veľa hodín, Ježiško už spí.
Ja: Simonka, Ježiško nikdy nespí.
S: Ja chcem byť Ježiško a nikdy nespať :D /Naša totiž považuje spánok za stratu času :D/
Ďalšia. Stojíme večer s manželom pri posteli.
S: Maminka, môžem ti niečo povedať?
Ja: Áno, môžeš.
S: Ľúbim ťa najviac na svete!
Ja: Aj ja teba.
S: Tatinko, môžem ti niečo povedať?
T: Áno, Simonka, môžeš :D
S: Podáš mi, prosím, tú knižku za tebou? :D
a plno dalsich, tak musim pospominat :D
@lejlla Nasa mala ma 7 a tampony su do dnes cipky, aby ma brusko nebolelo a vlozky su plienocky - ale pre dospelych. Ostalo jej to este z babatkovskych cias.
No náš malý ...popravujeme pipiky ( sťahujeme predkožku lebo mal s tým predtým problémy tak dávame aj mastičku ) a že mamíííííí...."pipiky otvorenee"...sme sa narozmýšľali že čo, a to predkožka mu ostala stiahnutá:D
môj čerstvý prváčik zahlásil prvý deň po škole:dnes som sa vyspal a som prvák zajtra ked sa vyspím budem druhák? 😉 😉 😉
No dnes ďalšia 😀 😀 😀 :Malý vybehol spoza skrine s krikom "Mamíííííí....Oblizol ma pavúúúúk!!!" 😀 😀 ...no nevedela som že je také dačo možné:D
ja: "Ondrejko, odlož túto palicu, či čo to je, na svoje miesto"
O: "To je pepeerková rúra"
(má to označenie PPR ).........a teraz už viem ten odborný názov a ja 😀
Nas 3r.syn neposlucha-resp.nereaguje ked mu nieco vravime,mozem aj 10x dookola opakovat,aby nieco urobil-umyt ruky,jest...atd.az ked zacnem menit ton hlasu a schyluje sa ku kriku ako tak zbystri a tazko horko urobi co mu kazem.No v poslednom case,ked uz vidi,ze bude zle,pozrie na mna a vykrikne-maninka,ty bud dobra,nekric!
hlaska nasej prostrednej - Mami, na co sa ides dnes uz druhykrat sprchovat, co mas zase Kramare ?
Mamiiiii ja nechcem pozerat tuto rozpravku, je prilis farebna.
No nas maly je expert na 4. Ma tri. Tak jeden z poslednych:
A: mami?
Ja: ano?
A: a ty mas pipika?
Ja:nie Alexko, maminka nema pipika
Chvilka ticha, rozmysla
A:aha, tak ti musime s tatinkom kupit 😁😁😁
No tak dakujem pekne 😂
dnes, vraciame sa s najmladsou domov a spomenula som si, ze takto sme chodili aj s prostrednym - mal vtedy nieco malo cez dva roky a na svoj vek vyborne rozpraval a vedel naspamät versovanu rozpravku O Cervenej Ciapocke. Cestou sa pristavoval pri kazdej brane, kde mali psa a s jednym sa nie a nie rozlucit. Uz sme aj pokracovali dalej, on sa este vratil a psovi povedal: ".... a pozdravuj staru mat!"
Deti sa hrabú v taškách, chystajú na druhý deň veci, všetko na kopách von z tašiek.....Ja kukám na rozvrhy a vravím :Markétka máš triednicku hodinu.... a Máňa:
Ja nemám triednicku hodinu, ja hľadám perečník!!!!!!!!!!!!

Ideme vo výťahu celá family t.j.: ja,mm,emmka(5r),sofi(9)a mia a Emmka(5r) zahlási:ty si kráľ, ty kráľovná...zamyslí sa na chvíľu a potom zahlási: "ale kto bude princ??? No dobre ja budem"