Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Simonka ešte nepočula moje celé meno. Tak tu príbeh. Simonka vo vani rozoberá pri sprchovaní, prečo ju niekto nazval Simona, keď ona je Simonka. Manžel jej to vysvetľuje, že je proste Simona, že to nie je škaredé, lebo sa tak volá. Vysvetľuje: Pozri, ty si Simona, ja som Jozef a maminka je Jaroslava. Simi sa pozrie a začne sa smiať. Spýta sa ma v záchvate smiechu, naozaj sa voláš Jaroslava? To kto ti také škaredé meno mohol dať? /to si hovorím celý život aj ja :D/ a bolo po probléme so Simonou :D - má 4 roky :D
Tak som si spomenula, ako sme boli na svadbe a pri stole sedela vedľa mňa, alebo skôr na kolenách mi sedela sesternicina dcéra, mohla mať vtedy možno 5-6 rokov. A zrazu sa ma opýtala, ako sa volá môj manžel. Hovorím jej, že sa volá Vlado. A ona: "To kto mu dal také meno?" Odpovedám, že jeho mamička, keď sa on narodil. Chvíľu váhala, až vyšlo najavo, že jej sa to meno nepáči. Ja, že:"dobre, tak ako mu budeme hovoriť?" A pohotovo odpovedala: "Janko." A vec bola vybavená. 🙂
Syncek /3 rocny/ zacne plakat, ze ho boli ruka. Po chvili pridem na to, ze mu strpla, tak zacnem masirovat. Na chvilu prestanem maly zatne paste a zacne plakat "Nemam svuavy /svaly/🙂 Po takej hodinke, zatne past a povie "Maminka uz mam svuavy /svaly/🙂 Minule ideme po ulici, okolo nas prejde avia, lieta jej na korbe modra plachta. Maly skrikne "Pozi maminka avia ma peinu" /pozri mami ka, avia ma perinu🙂 Alebo v obchode kupujeme tycinky, pytam sa ho ake chces zemiakove, tie nie, syrove ano zoberme syrove, este dam dru tycinky do kosika a maly mi hovori maminka kupme este vekvavove /lekvarove/ spievam mu uspavanku mamka vari slize tak si to upravil kupime tycinky syrove, makove a aj lekvarove🙂
Minule sme sa večer, vybrali na prechádzku, bola už tma. Ako sme otvorili dvere von krásne svietil obrovský mesiac. Syn 2,5 r. skrikol: Jej mama pozri aký krásny mesiac! A dcéra 4 r. na to: Nie to nie je mesiac, to bude asi mezeguľa (zemeguľa) 😀
Ahoj, nasa mladsia zacala chodit do skolky a prisla domov s tym, ze ona chce mat starsieho brata. Tak jej hovorime,ze to nejde, ze moze mat iba mladsieho brata, lebo uz ma starsiu sestru alebo mladsieho brata, babatko. A ona,ze nie, ze ona nechce brata babatko, ale takeho ozajstneho velkeho brata, jak ma Andrejka ( kamaratka zo skolky).
"Tento šnicel už nežije, lebo ho všade režem " skonštatoval Marko počas obeda.
Dcera mala narodeniny, fotila som ju pri torte. Po chvíľke mi hovorí: mama aj v škôlke máme takú tortu, ale mŕtvu 😀 chcela povedať umelú...
19m syn : ano, pokopin ! preklad : kompotik...
Cestou domov mi môj prváčik referuje ako bolo dnes v škole( zúri tam rotavirus): Pani učiteľka povedala, že v áčke majú nejaký vírus a že stále chodia na wc. No tak som sa na to wc išiel pozrieť....aleeee, žiadny virus som tam nevidel....
našu 2r. Zuzku učíme správne povedať kolobežka, tak skúšame kolo-kolo-kolobežka a Zuzka na to kolo-kolo-kobeležka 🙂 snáď to do ďalšieho leta zvládneme. Tomo sa tiež asi pol roka učil správne povedať značku Škoda, stále hovoril Šoka, aj keď inak ovládal správne veľa iných značiek.
Mojho 3r.syna sa snazim "uchranit" od nasilia v telke-strielanie,bitky atd.Aj ked obcas nieco vidi,no snazim sa mu vysvetlit,ze je to zle a nema to robit.Minule sa hral,nieco drzal v ruke a pytam sa,co to ma? Odpoved- pistol.Pomyslela som si-no koniec,uz ho to chytilo...(ako asi vsetkych chlapcov v urcitom veku)A co s nou robis???No,idem zalepit koleso na aute... 😀
Niet nad detskú úprimnosť: "Škoda, že Janka nejde k nám. Dedko, nejdeš aspoň ty?"
Hláška môjho prváčika:prezerá si už vianočny leták dráčik dlho -dlho listuje obzerá a potom rozhorčene spustí... to nie je možneeé tie ženy maju lacnejšie hračky ako mi muži... 🙂 🙂 🙂 😀
ja som nasej trojrocnej dcerke Timke hovorila ze je velmi mudra a hovorim jej : Timi ty si ale mudra hlavicka a Timka: Ja som sova? 😀
@mirkaaa80 moja mamina tiez pletie svetriky pre maleho ,naposledy mu upletia take dlhsie pod zadok ,prisiel balik kedze sme v zahranici ,maly to pozrel vybral hracky sladke a o svetre ziadny zaujem ,volame s nasimi a pytaju sa no co maxik balik prisiel??co si tam mal?? A max lietadlo sladke a saty dake ale babi ja som chlapec!!
Moja sestra premenovala sviatok vsechsvetych na sviatok pozostalych. 🙂
Cestovali sme teraz 2 dni po hroboch a skocili pozriet cestou aj moju starku, drobcovu prastarku. Krpcovi (2roky ma) sa samozrejme pacil velky dvor, kde sa mohol na auticku vozit, tak mu moja starka vravi: "Matko, ty prides byvat sem ku mne na dedinu, budes cely den na dvore, co povies?" A krpec na to: "DAKUJEEEEM!" 😂😂😂
Nuz, ucim ho hovorit dakujem a asi reaguje na otazku Co povies len takouto odpovedou 😂)
A dnes papa Matko (2r) Termix a pytam sa ho, ze kto je on... ze "Baaaba" a vravim, kto som ja... a on na to: "Človek" 😂😂😂
Ja som sa chystala do sprchy a zobrala som slipovu vlozku a mala trojrocna sa pyta ze co to je. A ja ze slipova vlozka. A mala sa zacudovane pozera a hovori ,,ale tato ma normalne slipy,, 😂
Tatikooo Bako da pušu (tatinko dam ti pusu)
Vysvetľovala som malej (4r), že tak ako ona v bola v mojom brušku tak ja som bola zase v starkinom brušku. Neskôr bola taká zamyslená a pýta sa, že v koho brušku bol ocko tak jej hovorím, že v brušku druhej starkej. Prevrátila oči a s takým otráveným hlasom konštatuje: To ste všetci naraz otehotneli či čo?! 😀
v sobotu po ranajkach - mali sme aj nastruhanu bielu redkovku, syn (5,5r) vravi manzelovi: "keby ti radsej z ust snezilo namiesto toho smradu..." 😝 😀 🙂
Luki 2r zacina hovorit a na smetiarske auto hovori "bebe" a vzdy ked ich zbada krici na ulici od radosti Jeebebe...a ked zmiznu z dohladu Nejebebe... a vysvetlite,ze doma nenadavame 🙂
Doniesli sme domov na malovanie "penetrak" a syn 2r pozera co to je. Hovorim,ze budeme malovat. V tom sa zacne ruckami po licach tlapkat a hovori mama mama?Myslel si,ze mi prisiel make-up ...vzdy ma napodobnuje,ked si ho davam na tvar To by boli zasoby ..5litrov 🙂
@lenka_samorin to mi pripomenulo staršiu, keď som ju učila: pa pa gáááj - - a ona: gáááj papa 😀
Dnes som odchadzala z obyvacky a z telky sa ozvalo:
Cau!
Mame naozaj slusne vychovanu telku.🙂

Ja ked som bola este mala a prisla som zo skôlky som zahlasila, ze sme videli padalistov 😀 Po chvili zistili, ze padalisti su parasutisti 😀