Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Moj syn zas vcera po mojej otazke - co robis ? povedal - dýcham a zijem.
Dnes pri ranajkach...
-Mami nespievaj!
-A preco Terezka?
- Lebo ked spievas tak moje nozky chcu tancovat a ja papam. 😝
@petka296 Toto mi pripomenulo mojho syna (4r.)asi spred mesiaca.Mamina nespievaj.....lebo bude prsat....
Môj 11 r. syn...Mamííí,ja som sa ti v koľkých rokoch narodil?....No,Števko v 42.rokoch, to je už dosť veľa ,ale nemôžem za to,že ťa nám Boh poslal až tak neskoro.....ja by som ťa chcela aj skôr,ale tak čo už s tým budeme robiť?...no,čo,mamka,budeme reklamovať 🙂
Syn 11r. chce jašteričku alebo myšku.Tak som rezolútne vyhlásila,že v našom byte buď myš alebo ja. On sa obrátil na staršiu sestru- Lucka,budeš mi variť?😀 Tak to som teda dopadla😢
Moja dvojrocna:
Idem kreslit.
A co ides kreslit?
Lebo!
Moja malá neterka mi do do prachu na monitore napísala, meno, si moja najmilšia maminka a srdiečko....mne hned slzy do očí...aj takto sa dá vnímať prach
"Mami a zbaľ mi do školy v prírode aj sukňu !"
"A načo prosím ťa?"
"Lebo budeme mať 2 diskotéky privítaciu a odvítaciu.
Syn (5r.) mi vraví, že až vyrastie, tak sa odsťahuje od nás, ako aj ja s tatkom od svojich rodičov. A ja sa ho pýtam, že prečo. On s chladnou hlavou: "To Ti poviem neskôr. Teraz by si tomu i tak neporozumela." 🙂
V mise zarobene cesto na mazanec, manzel prisiel domov, tak mu ukazujem, aku dobrotu budeme mat.
To je co? Vianocka?
Na Velku noc sa nerobi vianocka...
Velkonocka? 🙂
Boli sme na navsteve, na veceru sme dostali pecene kuracie stehna. Stanko (4,5) dal dole opecenu chrumkavu kozu, nedovercivo si ju obzera a pyta sa: Mami, a ta kozusina sa moze jest?
Lucka (2) si obzera teplaciky: Mam dieru na kolienkach... Zahoji.... 🙂
Asi pockam aj s tymi deravymi ponozkami, mozno sa tiez zahoja :D
Nie je to sice vyrok, lebo sestra (1,5) este az tak vela nerozprava. Ale vcera pobehovala hore dolu, az sa potkla a spadla na zem, skloncila klaciac na styroch, ruky na zemi. Nerozplakala sa, ale zacala kricat "mami, mami, mami" a pozerala, kedy ju mamka zdvihne. Bala som sa, ze zacne plakat a mamka prave nieco robila, tak som rychlo k nej dosla a zdvihla ju, pusinkovala, ze aka je statocna, ze neplace. Ked som ju pustila, hned sa zase vrhla na styri, presne do tej istej polohy, ako ked spadla a opat kricala "mami, mami, mami" az kym mamka (uz rehotajuc sa z nej) neprisla a nezdvihla ju osobne 😀
@janinah
To je suprove, rehlim sa. Betar jeden!
Včera sme zastali na čerpačke natankovať, syn 5r. : Aha mami a tu si môžeš aj oddýchnuť aj zafajčiť.... Ja: Tobi, veď ja predsa nefajčím... On: Ani ja už nie mami....DD
Umyvala som okno, 5rocny mi asistoval a zrazu zahlasil: "Tak mama, toto je tvoja hanba!" Ja, ze o com hovori? "No predsa, ze spinava je handra!" Pekne som dopadla.😅
Manzel Stankovi: Opytaj sa maminky, ci mi neurobi kavicku.
Stanko mne: Mami, neurobi ti tato kavicku?
Ako sa učil náš, teraz už 5 ročný, synček rozprávať:
Tučniak robí: tuč-tuč.
Zviera na obrázku na O: o-kengura (namiesto ovce).
Mláďa tučniaka: TU-leň.
@pastinka Naša dcérka dostala také pekné podšité rifle, ktoré majú na jednom kolene takú imidžovú dieru a na druhej nohe záplatky. Ja síce nie som veľký fanúšik takých vecí, ale boli milé a keď sme ich už dostali, tak som jej ich obliekala a že ideme von. Na to mi dcérka (2r.) vraví: "Mami, necem také. Zaši deru." 😀
@kristinka86 podobnú príhodu mame s deravými riflami.mala som ich oblečené a diera na stehne jak hrom . mala (3,5) pozerá pozera a vravi: mami ty máš takú dieru tu? Ja: áno, Bianka. B:(smutne): oooou... to niiiic... 🙂
@michelle22 Mne ešte malá tvrdila, že ona takto von ísť nemôže. Nakoniec som jej to nejak vysvetlila, tak šla. Ale nevyzerala veľmi spokojne. 😀
@kristinka86 :D to mi pripomina saty na stuzkovu. boli take z pokrcenej latky. oco na to kuka a hundre, ze za tolko penazi ich aspon mohli vyzehlit :D
Znova od nasich krpcov... dcerka na navsteve u bratanca, chodi aj na noc... rano ich sestra obhana aby si porobili poriadok s perinkami, pyzamkami a hrackami. Na ranajky idu po schodoch spolu dole do jedalne a nasa hviezda hovori bratancovi:
"Boze ti tvoji rodicia nas od rana s poriadkom otravuju ... "
A z toho isteho vikendu. Sestra hladala malej ponozky v ruksaciku. Samozrejme zabudla som pribalit co mala komentovala slovami:
" Jezis ta moja mama je ale hotentot" ... 😂
Dnes som manzela poprosila o nabrusenie kuchynskych nozov. Ked sa vratil z dielne, mala ho privitala otazkou:
" Tato a dobre si natupil tie noze?"
Niekedy ma syn (5r) zaskočí otázkou:
ja: "Ondrejko, poď sa obliecť, ideme von."
on: "A to sa mám obliecť úplne sám?"
tak neviem, či to myslí zo srandy, alebo skúša moju trpezlivosť a moje nervičky :-P
@angela1103 u nas tak isto..
Večer v posteli..syn:"Psssst..Aha! Moje srediečko hovorí, že ľúbi tvoje srediečko." 😍
Velkonocny pondelok, u babky na balkone krici 3,5 rocny syn "Co vsichni delate" ozyvalo sa mu to tak ho to bavilo, potom len pocujem ako hovori "Nemate drobne peniazky?" /nejaky pan isiel okolo/ pyta sa ho "prosim"? A maly este raz "Nemate drobne peniazky"? a ujo mu hovori "Mas pravdu, nemam". Maly mu na to ,ved ste isiel do obchodu" ujo na to "nie nesiel" a maly "videli sme vas, ze ste isiel"🙂 Ujo odchadza a maly mu mava a hovori "tak dovidenia🙂" maly dalej pozera na ulicu a hovori "Hm, nejdu ziadni ludia" 🙂 Neviem co ho to napadlo, davnejsie som pred nim spominala, ze som jednemu ujovi ponukla tvarohovu buchtu, odmietol a povedal mi, ze on by radsej drobne🙂
A milujem ked mi povie " Maminka lubim Ta najsilnejsie na svete"

Keď bol ešte marec-mesiac knihy, syn mal v škôlke akciu, že jeden týždeň rodičia dobrovoľne prídu prečítať deťom rozprávku z ich obľúbenej knižky. Čítajú rodičia, alebo starší súrodenci detí. V jeden deň syn hovorí : "Dnes čítala rozprávku Emkina staršia sestra, ale hovorila to ako pokazené CéDečko, tak jej mama to prečítala potom ešte raz." 🙂