icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

bubula_007
21. jún 2017

Hľadám stratený "šamlik" z kúpeľne.. v tom sa ozve syn: "Mama, ja to donesiem. Ty si slabá na takéto veci." 😁
Vyrábali obrázok v škôlke pre oteckov, ku dňu otcov. Pýtam sa syna, že: "Čo povieš tatkovi, keď mu budeš dávať obrázok?" Dostala som flegmatickú odpoveď : "Tu máš!" 😂

angela1103
24. jún 2017

ja: "Ondrejko, mohol by si....." on "Nemohol" ".....upratať tu hračky?" 😕

katkuz
24. jún 2017

Mama, fras je studeny alebo teply? Ja, nechapavo pozeram,tak 6-rocny syn vysvetluje dalej. Minule tato povedal, ze voda v bazene je studena ako fras a dnes na polievku, ze je horuca ako fras... 😝

zitaje
24. jún 2017

@h2 ruky dole 😂

h2
26. jún 2017

Vilko: "Mami, vieš, ako sa mačky hrajú na schovávačku?"
Ja: "Ako?"
Vilko:"Oni sa nehrajú na schovávačku, ale na schovámačku."

usmiateslniecko
26. jún 2017

Minule cistim zeleninu do polievky a dcerke(2r) vymenuvam co vsetko tam dame. Az pride na rad kalerab a mala zopakuje ze "kajebak" 😂 . Takze u nas momentalne najoblubenejsia zelenina

bubula_007
27. jún 2017

Farbím si v relax.vymaľovávanke, syn pri mne si kreslí.. A že aký dobrý citát k môjmu obrázku, prečítam ho nahlas, aby aj muž vedel: Silný je vždy ten, kto nezúri, ale sa usmieva. (japonské príslovie). Po chvíli ticha sa ozve môj syn: "Mama, ty zúriš." 🙊 Jejo, deti sú pravdovravné. 🙊

katkatt
27. jún 2017

Syn (druhak) vymysla. Hovorim mu:
- Ty si po tej farebnej zmrzline nejaky hyperaktivny.
On hned pohotovo:
- Ja nie som interaktivny! 🙂

danette
7. júl 2017

Minule mi tak hovori 3 rocny syn: Mamka Ty nesi hlupa... ne Ty si dobra.... a ja som Ta neoklamal. 🙂

Ked nepocuva a nakricim nanho tak sa urazi, povie ze uz nie je so mnou kamarat a tak ked si ho nevsimam pride za mnou o par minut so sirokym usmevom a otazkou: Mamka uz si dobra? :D

jankahraska
8. júl 2017

Ja: "Ľúbim ťa."
Syn (2,5 r.): "Áno? Super."

michelle22
8. júl 2017

Tatino nam vola domov ze nam kupi koláčik. Bianka 3,5: tatik a s cim je ten kolacik? Mm: Bianka, no vies...tam je hocico... B: Coze??? S horcicou??? 🙂

lucibka
8. júl 2017

S mojim 2 rocnym sa salieme na posteli a bola som strasne unavena (mame este 2 mesacneho, takze nocne vstavanie, atd...) a v duchu si hovorim, boze akoby som spala, tak uz len tak lezim a krpcovi poviem:"Majusko, vies co by maminka najradsej robila?" a maly na mna kuka a nadsene povie:"Palacinky"! 😂

evicka71
10. júl 2017

Rozhovor sestry s bratom,brat má 16,segra 23, má babätko.Sestra vraví :"Podaj mi vajíčko." Ide s malou von.
Brat priskočí, nahne sa cez stôl, zoberie z obloženého chlebíka vajíčko a vraví : Nech sa páči.!"

matvejkovamimushka
20. júl 2017

Naša šestnásť -mesačná slečna toho ešte veľa nenarozprava, aj keď sa jej pomaly jazýček rozvazuje, ale zato máme úsmevné príhody skoro každý deň. Asi pred dvoma týždňami jej babinka napriek môjmu zákazu (príde mi to ako zderstvo, dať 50 centov za minútu pohojdavania sa v auticku), hodila peniažky do hracieho autíčka a Simonke sa to ohromne páčilo, až bol problém ju odtiaľ vôbec dostať. Tento týždeň sme boli v tom istom obchodnom centre na káve aj s babinkou a naša slečna jej odzipsovala kabelku, vybrala peňaženku, tu tiež otvorila, vylovila asi 20 centov a hybaj, už utekala hádzať peniažky do autíčka. Neviem, kde sa to v tom dieťati berie 😀

marusia12
20. júl 2017

Mama, ty už na svoje prsia potrebuješ lešenie.... syn, 5 rokov

trdelnik234
20. júl 2017

@evicka

to fakt?

evicka71
24. júl 2017

@trdelnik234 no fakt doteraz sa na tom rehoceme

angela1103
27. júl 2017

Vonku na prechádzke:
Ja: "Hanka, neutekaj dolu kopcom, aby si nespadla."
Dcéra nereaguje.
Ja: "Daj mi radšej ruku, budeme sa držať"
Dcéra nič.
Ja: "Počula si ma? Koho budeš poslúchať?!"
Dcéra: "Tatina."

hammy
27. júl 2017

na trampoške sa rozprávam s 3roč. o dovolenke k moru ( ešte nebol)...
potom sme sa hrali a sa ma pýta:
Mamina ale mor je len akože?

chvíľku mi trvalo, kým mi zaplo čo sa pýta :D

angela1103
31. júl 2017

po ceste domov večer v aute syn hovorí: "Vidím mesiac, vyzerá ako kroasant (croassant)"

fadama
4. aug 2017

Ráno budím syna a ked stale nevstáva mu vravim- nezátvaraj uz oci a on na to - chcem este snívat. 😀

danette
9. aug 2017

Syn 3 r. vypil granko tak som chcela zobrať umyť pohár. A on že nie, neber pohár. A ja že musím ho zobrať lebo prischne a bude sa zle umývať. A on že: mamka neumyvaj, keď bude pršať tak naňho vodička naprší a bude čistý 😆 no že som na to neprišla skôr 😂 od dnes neumyvam, čakám na dážď 😎

zara0201
9. aug 2017

Syn (5) mi volá z dovolenky, kde je so starkými: Mami, vieš, ja už viem plávať bez kolesa. Tak že si ho dám dole a chodím nohami po dne...

angela1103
9. aug 2017

Raz som mala taký "blbec deň" , nič mi nevychádzalo ako som plánovala...........až som si proste poplakala z toho všetkého a moja pozorná dcéra (3r), mi priniesla servítok: "Ty plačeš? Tu máš servítok, vysmrkaj si sopel a utri si slzy." 🙂

juhseverzapad
9. aug 2017

Zojka (4) : Pôjdeme von?
Ja: až dopečiem koláč
Z: budeme svadbovať?
Ja: nie, veď už som vydatá
Malá nahodí šokovaný výraz.
Z: za koho?
Ja: veď za Tatiana
Malá sa tresne rukou počele.
Z: Ježiši to čo si spravila?

sashabb
9. aug 2017

@juhseverzapad 😅😅😅 no nehanbiš sa? 😂

libawet
9. aug 2017

...moja mama mi často spomínala svoj zážitok u detskej lekárky so mnou, keď som mala asi tri roky, bola som dosť chudá, za to dlhá: Lekárka mi údajne vravela :
" Lucinka, pravda, ty neľúbiš papať ? Že vraj som na ňu pozrela a s vážnou tvárou jej odpovedala : " No, keď mi mamina nedá . " Mama mala skoro infarkt. V tom veku som proste nechcela jesť a mohla robiť, čo chcela.

libawet
9. aug 2017

Syn, keď bol škôlkar, som sa ho pýtala, ktorú učiteľku tam má najradšej. Pozrel na mňa a hovorí: " Tú brčkavú. " Pýtam sa, že prečo ( myslela som si, že teda asi kvôli tým brčkavým vlasom ) a syn mi hovorí : " Lebo má najväčší výstrih. "

juhseverzapad
9. aug 2017

@sashabb Má viac rozumu ako ja 😂