icon

Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy

adelajda2012
4. júl 2014

Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂

dusidu
24. máj 2017

Objednala som cez MK dcérke sukničku. Už dávnejšie, ale babinka ju ešte nevidela. Boli sme u nej na návšteve a babka hneď: "Jéj, Katka, akú máš krásnu sukničku." A na to malá hovorí: " To mi maminka kúpila na pošte." :D

pieces
2. jún 2017

K nášmu vchodu v bytovke vedie okrem chodníka aj vychodená cestička cez trávnik. Raz som šla s dcérkou domov a vravím: "Poď, pôjdeme skratkou." Dcéra (vtedy asi 3 roky) na to: "Mami, ja nejdem skratkou, ja chcem ísť s dlhou." Nuž a odvtedy tak zvyčajne chodievame: ja skratkou a ona s dlhou...

janinah
2. jún 2017

Števko,daj si už dolu tie ponožky,nech sa ti vetrajú nôžky.....mamka,chceš ešte dlho žiť?......no,áno,Števko,chcem....tak si tie ponožky nechám,nech neumrieš od smradu😀

mattkapd
2. jún 2017

Mamina mi raz rozpravala príhodu ako sme ja a moje 2 sestry boli na balkóne a ukazovala nám bociany. .neviem koľko sme mali rokov ale najmladšia že začala kričať : choďte uz prec,nás už je tu vela 😂😂 doteraz mi to príde vtipné. .

zoruska
5. jún 2017

Malý je zbláznený do vláčikov. Dráha postavená, vlaky premávajú, ja mám funkciu výpravcu a predavačky cestovných lístkov.
"Maminka, prosím si lístok!"
"Nech sa páči a kam si prosíš lístok?"
"Do cirkusu!"😀

angela1103
9. jún 2017

2,5ročná dcéra vošla kúpelne, keď som akurát vychádzala z vane, pozerá mi na hruď a hovorí: "Ty máš tuto oči." 🙂

angela1103
9. jún 2017

Syn (5,5r): "Mala by si schudnúť mama, máš veľký pupok."
Dcéra (2,5r): "Mama, ty si taký veľký beťár."
Takto mi raz "naložili" moje deťúrence v jeden deň :-P

nervacik83
10. jún 2017

Nasej malej konecne po dlhsom cviceni "naskocilo" r... tak ho samozrejme teraz pletie vsade, ale top bolo ked si spievala:
"Fasiangy turice velka noc ide, kto nema kozuska zima mu bude. Ja nemam ja nemam len sa tak trasiem dajte mi sRaniny nech sa napasiem... "
Manzelovi skoro cvrklo 😀

bubula_007
10. jún 2017

@angela1103 mňa raz syn "pochválil", vraj: To je teda prdel!! Ale s prízvukom, že som hneď pochopila, že mám veľký zadok. 🙊

bubula_007
10. jún 2017

Syn: Mama, ja ťa silno ľúbim.
Ja: Aj ja teba.
Syn: Tatka ľúbim menej silno.
Ja: A prečo iba menej silno?
Syn: Lebo nemám na to silu.

mimi_tami
10. jún 2017

Syn (2,5 r.) si rad spieva a obcas aj inovuje texty- ako zaver u notoricky znamej detskej piesne (pisem tak, ako pocujem): "...eit, najn, ten, maminka je heeen."

cajomila
10. jún 2017

Moja 5 rocna.Mami musis zistit,kto si a kam kracas!😲😕

cajomila
Odpoveď bola odstránená
mandelina
10. jún 2017

Verzia našej Ely: Kukulienka kde si bola, keď tá HLÚPA zima bola? A ja jaj ku ku sedela som na BOKU 😉 😀

michelle22
10. jún 2017

Bianka 3,5: Mami, podme sa hrat na kostol. Ja uz mam listok a este si idem po kavu!" no do akeho kostola to chodi? 😀 ale inak ked sa to tak vezme fakt sa to moze zdat ako interaktivne predstavenie - vpredu ucinkujuci, spievaju, tancuju, zvonia, a my vstavame klakame spievame co pride... 😀

yukki
10. jún 2017

@michelle22 a sŕkate presso s mliekom

stevvvka
12. jún 2017

@cajomila ja som ti dala lajk, hoc nadavky k detom nepatria. ale ked oni to niekedyy vedia tak vtipne nacasovat a toto prave tak znie, ze to kremovanie riesi ako celosvetovu krizu😉

h2
13. jún 2017

Včera sme zavárali čerešne, umývala som ich a preberala a popri tom, samozrejme, aj jedla. Ale môj syn, ktorý sa neďaleko hral, mal asi pocit, že jesť by som ich nemala, lebo na mňa zavolal: "Maminka! Ja Ťa vidím! Trčí Ti stopka z PAPULE!"

fuvola
13. jún 2017

Dcéra (5 r.) pri večeri: "Mamička, ľúbim aj teba, aj vyprážaný rezeň!" (Dúfam, že nechce zjesť aj mňa. 🙂 )

zara0201
13. jún 2017

@fuvola Psychicky som nevydržala synov neporiadok v izbe (všetky hračky von...) a upratala som.
Večer sa mi dostalo pocty: Mami, mami...ty si moja najlepšia...upratovačka na svete.

nervacik83
14. jún 2017

Dnesna hlaska:
" Maminka ja chcem aby si nam "narodila" babatko"... na odpoved ze mi stacia ona so sestrou oduto hovori:
" Ale ja chcem, aby nas bolo osem... "
Velmi by ma zaujimalo ako jej toto napadlo 😀

merry_ann
14. jún 2017

8-rocny syn: Mama, ja viem, co je to sex (zvedava som bola, co povie). Pytam Sa: No tak co to teda je? Syn: Ked dvaja vedla seba lezia holi a boskavaju sa. Dufam, ze ty s tatom to nerobite. ( tak toto ma dostalo) 😆

merry_ann
14. jún 2017

@merry_ann bozkavaju 😊

nervacik83
15. jún 2017

@merry_ann 😀 toto aj naza starsia ked bola mensia mala debatu so susedou... neviem ako k tomu prislo len tiez zacala rozoberat tuto temu a suseda sa pyta ci aj my, jej rodicia sexujeme... a ona ze "Oni sexuju stale" to som uz spozornela... a suseda dalej doberala ze ako to vyzera ked sexujeme a dcera na to:
" No stale sa len objimaju a bozkavaju..."
jaj no to ano 😂

sisika
15. jún 2017

Rozhovor dvoch deti na ihrisku:
-Ty mas kolko sesternic a bratrancov?
-Mam dve sesternice,jedneho brata a troch bratrancov.
-Tyyy jo-vy ste cele stado alebo rodina???

dulkagabulka
15. jún 2017

Vraciam sa z dlhšej vychádzky s vnučou Eliankou /3roky/ a jej kamošom Sásom. Keď sme už vo vchode, spievam im oduševnene: " Už sme doma z výletúú , z výletúú, z výletúúú. " Pokračujem aj vo výťahu, veď sú tam aj dáke tie slohy. Mám pocit, že som ale že faakt zábavná . Sása /5 rokov/ si začne dupkať nohou. Super, ide do taktu. Vo chvíli, keď výťah zastavuje, mi kľudne, s kamenou tvárou: " BUĎ TICHO!!" . POchopila som, to poklepkávanie nohou teda zjavne nebolo do taktu. : -D

h2
21. jún 2017

Hrali sme sa so synom, že spolu bojujeme, on mal hračkovú pušku, ja meč. Namieril na mňa, zvolal: "Ruky hore!" a keď som ich dala hore, "zastrelil" ma. Prerušila som hru a vysvetlila som mu, prečo sa hovorí "ruky hore" a že keď to niekomu povie a on ich dá hore, tak ho nemôže zastreliť. Potom sme hrali ďalej. Syn zase: "Ruky hore!" Dala som. Chvíľu na mňa pozeral, nevedel, čo ďalej. Potom: "Ruky DOLE!" Dala som.
PRÁSK! Odbachol ma, ako psa!
(Prosím mamičky, ktoré pohoršuje násilnosť tejto hry, aby si tentokrát dali pohov.)

pencil
21. jún 2017

@h2 uff, jak som sa zlakla, od kial ti to ta stopka trci, este ze nie z opacneho konca

h2
21. jún 2017

@pencil To by som sa zľakla aj ja, keby mi odtiaľ trčala. 😀

pencil
21. jún 2017

😉