Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Mali sme navstevu a 2,5 rocny syn prisiel za mno ,,mama všetci piju''
Vilko:"Mami, kde je to divaldlo, na ktorom sme boli zo školy?"
Ja:"V centre Bratislavy."
Vilko:"A kde je to centro?"
Ja:"Nie centro, hovorí sa tomu centrum. To znamená, že je to v strede Bratislavy."
Syn na mňa pozerá, akože čo si z neho robím srandu a opýta sa: "No ale kde je tá streda Bratislavy?"
Hrame sa na jaslickarov. Rozdam obed. Zahlasim: Pri jedle nejeme! Namiesto nerozpravame. 🙂
Prezeráme si fotky v albume a pri jednej syn (6r) zahlási: "Tu som s Hankou, keď bola ešte malá. Toto je tá pekná fotka z nášho detstva!" 🙂
Boli sme u babiny a dedka na návšteve, na olovrant sme jedli koláčik, jedla som spolu s dcérou (3r) z jedného taniera, keď bol tanier prázdny, dcéra na mňa s údivom: "Hííí, ty si mi to všetko ZOŽRALA!"
Včera som išla v katastrofálnych zápchach a meškala som pre dcéru do škôlky a v šatni mi na plnú pusu pred iným oteckom(docela feši) zahlásila:"mama a ty čo si išla cez Prahu ? " 😀
Minule keď prišla moja mama po malého 3 r. do škôlky ( ako obvykle, chodí po neho každý deň odkedy chodím do práce) tak jej zahlásil: Babi ja som na Teba čakal celý život 😂😂😂
písali sme Ježiškovi, deti nadiktovali veeeľa darčekov (presne podľa katalógu z hračkárstva), ja som si napísala knižku Millenium, micelárnu vodu Nuance a tričko horčicovej farby a manžel si nenapísal nič. A pod stromčekom po rozbaľovaní darčekov sa pýtam syna, či je spokojný s nádielkou a on na to: Mami, dostal som niečo z listu Ježiškovi, aj niečo, čo som nechcel, ale páči sa mi to. A ty si spokojná s minerálnou vodou? 😂 no čo na takúto otázku odpovedať, samozrejme že áno 🙂
My sme posielali pohladnicu Jeziskovi postou. Syncek /4r/ si zelal auticka pretekarske, hasicske, sanitkovske a policajne. Na otazku co zazela Jeziskovi k narodeninam odpovie ,,Maminka ja Jeziskovi k narodeninam prajem nove kridla" Tak sme Jeziskovi popriali nove kridla, vela zdravia a sily, aby vladal nosit tie tazke baliky🙂
Na Vianoce sme boli u rodicov, sestra ma 2 roky, chytaju ju obcas rozne nalady samozrejme. Jeden vecer place, krici, akoby ju z koze drali, uz neviem presne preco, ale pre nejaku blbost. Mamka ju ukludnuje, prihovara sa jej, nech neplace a mala jej do toho urevanym hlasom: "Ale ja chceeem plakaaat." A place dalej 😀.
My dnes opäť na sv.omsi,už pomaly končila a na konci každú nedeľu čítajú Farské oznamy.ASaska dnes v kostole pred všetkými že:Teraz budú Morské oznamy😀😀😀
Naše predvianočné perly (a nie len synove) 🙂 :
Syn písal list Ježiškovi: "Milý Ježko..." zasmiala som sa a upozornila som ho na chybu. Muž mi na to povedal, že som to mala nechať tak, že by sme si to odložili na pamiatku. Tak mu hovorím, že by si to aj tak nemohol odložiť, lebo syn chcel list hodiť do krbu. Muž: "A prečo do krbu?" Ja: "No veď aby sa to dostalo k Ježiškovi cez komín." Muž: "Veď to nepísal Ježiškovi, ale ježkovi. To mal hodiť na záhradu a nie do krbu."
A ešte jedna zo zdobenia stromčeka:
Syn stál na stoličke pri stromčeku a hovorí tatovi: "Tatinko, ja budem ozdobovať a Ty mi podávaj gule!" Potom si všimol, že mužovi cuká kútikom od potlačovaného smiechu a dodal: "Ale Tata! Myslel som vianočné gule, nie tie vedľa pipíša!"
Všetky hlášky vo veku okolo 4r. Lucka starkej-" A ty si čo taká tučná prišla k nám?" Ja: "Lucka, neotváraj stále tie dvere!" L: " A prečo? Prídu migranti?" Vytočila ma, robila som krik a ona: " Mama, nauč sa už ovládať sa." Muž jej dal okoštovať chren. Dieťa nazúrené:" Ty čo si mi to dal? Ty si normálny alebo si Fico?" Búchala po podlahe, ja: " Lucka, nebúchaj, sused spí." L: "Prečo spí a nejde do práce?" Ja:" Lebo je na dôchodku." L:" Jaaaaaj, tak to už pôjde do nebíčka." Bláznila sa, ja:"Ty sa stále len blázniš. Si také bláznivé dieťa." L:" Také si nečakala, čo?" Liezla po strome:" Mami, mám ti to ukázať ako horolezec alebo dololezec?"
Lucka 4,5 roka. "Mami, keď budem veľká, prezlečiem sa za doktorku a pôjdem do Kene. Všetkým detičkám dám najesť. A mami? Oni hneď budú tučnejšie?" Ja:" Nie, chvíľu to potrvá." L:" A do koľkej asi?"
Petik(5r)v aute sleduje znacky a zrazu,ze mamka aha cestovne pruhy 😅😅 - jazdne pruhy
@fadama Ďakujem. Práve balila hračky, že ich dá menším detičkám. Potulnému psovi musíme kupovať zipser šunku😁. A to bolo ku tomu, že chcela vidieť dokument o detičkách, ktoré nemajú čo papať. Potom ešte zaklincovala, že či sú čierne lebo sú hladné...a či umrú. Či umrú aj ich maminky😢.
Tak pridam jednu vaznu silvestrovsku otazku nasho syna na tatka:
TAti,aj tebe sa v dectvosti pipik zvacsil,a potom akoby vyfukol?
@siska53 to náš synator : Ach ty pinďúr ľahni nech sa vypišám 😉
Sofinka aký máte stromček?... No predsa vianočný... No dobre, ale akej farby?... No predsa zelený... A živý?... Nie, z plastu 🙂
Moj trojrocny : mami pamätas to som bol este mlady😂🤣
"Maminka, mne sa páči tá pesnička ...a na zemi pokoj ľuďom dobrej vône (dobrej vôle)." 🙂
2,5 rocny casto opakuje, ked mu niekto zavadzia: "Uhni mi z cesty!" (asi citat z rozpravky o vlacikoch alebo autach). Minule mu na to hovorim: "Povedz to slusne." a on hned pohotovo: "Prosim si uhnit!"
Moja dcera ked bola chora boli sme u doktorky. Dala nam recepty na lieky a vravi dcere musis papat vela vitaminu "C", a dcera odpovedala " cukor" (dodnes miluje sladkosti)
Večer na Silvestra hráme hru tak zo stola sme všetko odložili.Pod stolom fľaša zle zatvorená,jedna z dcér do nej kopne a obsah z fľaše vyšplechne na nohu. Ona fľašu chytí a vraví "Daj to inde tečie to." na to naša malá pohotovo zahlásí "No veru aj ja som si ju pod stolom už 2 krát vyondila,...že na nohu to už v hurónskom rehote nedopočul nikto.
Dostala som od Ježiska zubnú kefku Philips. A môj malý zahlásil : Mami, keď zomrieš môžem si nechať Tvoju zubnú kefku?

Synovi ráno cestou do skoly hovorim aby sa nieco spýtal ucitelky. Ked prisiel domov a pytam sa co ucitelka tak mi povedal ze sa zabudol spýtat ze mu to vypadlo z usí. 😂