Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
@pat_mat_minnie my sme boli tiež prdkosi s bratom, prerobili sme pesničku macko uško :D Dobrý večer, na dobrú noc, macko z prdu spieva vám, volajú ma macko prdko, lebo strašne prdy mam, huncut som, a rád prdim, s prdenim je veľká fuška, všetky deti oprdim, to je heslo macka prdka :D :D :D
Občas tu nazriem a zasmejem sa. Teraz hádam rozosmejem ja vás.
S 10 ročným synom sme mali vážnu debatu o živote, čo ho čaká, ako pôjde asi na gympeľ a ako sa bude možno venovať športu a tak. No a na záver som ešte dodala:
"No a ešte príde puberta..."
A syn znechutene a s odporom mi hovorí: "A to ju musím dostať?" (tú pubertu) 🙂.
Takže teraz čakáme, kedy sa niekde infikuje 🙂
Dcerka 4r. nechcela jest veceru. nepomahalo nic, ani doprosovanie, ani vyhrazky, ani odmena. asi aby ma este viac vytocila vravi: Mami, ja chcem chrumky. Ja nahnevane: Ja ti dam chrumky! Ona s kludom anglicana: Nemusis, mami, ved ja viem kde su.
@michelle22 To mi pripomína situáciu u nás, keď ironicky poviem: "No to určite!" A syn (3 r.) nadšene: "Áno? Môžem?"
moje deti (2r a 6r) z "dediny" - prideme do obchodu, kde je koberec a deti sa vyzuju, aby ho nezaspinili 🙂
"Bianka, mas cervene ocko.Boli ta?" B:(veeelmi ubolene): aaano... Ja:A ktore ta boli? B: (............) a ktore mam cervene?
Vianocna piesen nasej malej: Podme bratia do "betmena"
Bracek ma rad Batmana,nuz to nejak pokomolila ..
Petinko 5r....mamkaa ja som smadny ako ryba 🙃
Dnes, keď tato rozklepával surové vajcia, malý (27m) sa pýta: tato hľadáš kuriatko? Kde je? Skovalo sa, neni tam (je alergik na vajíčka, tak doma zriedka máme vajcia, pozná skôr z rozprávok ako z nich liahnu kuriatka 🙂
Otázka od našej 5.ročnej dcérky,ktorá sa ma spýtala:"mami,ja keď budem mamka,ty budeš stará babka a babka už bude v hrobe?"
Dcérka (3r) pribehla za mnou s papierom, na ňom nakreslená veľká gulička a kričí na mňa..."mamíííí mamííí nakreslila som hovienko...vyzerá úplne ako ty "
Súrodenci (6rokov a 3 roky) sa hrajú v detskej izbe. Po chvíli počujem staršieho: "Hanka, pusti tú hračku z ruky.......Hanka, Hanička.......Hana pusti to! Hana, Hanaaa, ty Haniska nepodarená!"
Dnes maly 5r..ockoo chxe sa ti rozmyslat?...ocko:..ani nie..Drobec:..hmm tak tik tak bum nebudeme hrat..a ockoo trosku rozmyslat?..mozme hrat jabru 🙂
Naša Timejka /4 r./ keď sme boli v parku ešte na začiatku jesene našla hríby pod stromom kadejaké divoke, celá šťastná ich odtrhla a že ide nám ich ukázať, v tom išla okolo pani a hovorí jej pozor dievčatko nezbieraj tie hrìby, aby neboli jedovaté....a Timka na to jej hovorí , teta nebojte sa ja som ich odtrhla a oni sa vôbec nejedovali, vtedy sme sa smiali, až nám slzy tiekli
A dnes perlil mladsi (3roky) .Sli sme autom detom neznamou trasou a na konci dediny za tabulou,Andrej vravi: "Dosli sme " pytame sa,: "Ako,Andrejko?" A on: "No my,uz sme dosli."
Maly, dva roky..prisiel ku mne a dvakrat ma buchol po nohe.Pytam sa:Zlatko, preco ma bijes?Odpoved:Lebo som velmi nezbedny chlapcek. :D
Velmi zaujimavy clanok Výskum naznačuje, že takmer všetci sme geniálne kreatívni. Kým nezačneme navštevovať školu!
http://magazin.pozri.sk/clanok/vyskum-naznacuje...
mal by si to niekdo precitat na ministerstve skolstva!!!
Starší syn cca asi 2 ročný v uličke v obchode a úplne nahlas : "mamííí, stojí mi pipík...to je sranda"
Mladší syn na otázku koľko má jeho mama rokov odpovedal: "moja mama? ona je už stará korytnačka " (Obľúbený výraz jeho tatina) 🙂
2,5 ročný: "Cem sa pozeť na von." Tak ho beriem na ruky a hovorím: "Vonku prší." "Vonku peší... Cem pešátko." Myslel tým dáždnik. 😄
Stáva sa u nás bežne.
Max (4,5r) - prídem z práce domov, on už doma zo škôlky, hovorí: "Mami, zjedol som tri čokoládky. Veľmi ma to mrzí. Prepáč mi to." Gestikulácia a mimika pri tom neopísateľná.
A vzápätí: "Mami, môžem sladkosť???"
Manzel isiel dat Bianku (4r) spat a krici mi: Mama, keby som zaspal, tak ma zobud! B: Aj mna!! 😀
sobotu som robila slivkové gule s makom, do malého (28m) som nedostala ani 1 kúsok, až ho to naplo, odpoveďou na otázku prečo ich nechce papať bola, že sú špinavé
😂 👍
@jukov aj ja som robila mrkvove halušky a malá mi povedala že špinavé halušky nebude jesť 😉
Trošku staršia perla, ale tento víkend sme spomínali..dcéra mala asi 4 roky, sedeli sme v kostole a pred nami sedela mníška celá v čiernom. Moja si ju tak obzerala asi 15 min. a po chvíli sa ma nahlas pýta, čo robí batman v kostole 😀

@fuvola ako vyhra v loterii 😀