Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Nam sa v priebehu 2 dni stali hned 2 trapasy :D
1) Syn (5r) uvidel na lavicke v parku spiaceho bezdomovca, pytal sa preco tam ujo spi, tak som mu to vysvetlila.. ked sme odchadzali z parku, na lavicke lezala oddychujuca mamicka, kocik v tieni za nou.. ked sme sli okolo, syn na plne hrdlo “Aha maminka, dalsi bezdomovec!” :D skoro som sa od hanby prepadla xD
2) Syn skakal na trampoline s 2 dalsimi detmi (cca 4 a 2r). Pani s ktorou tam boli si po nieco odbehla a ten 2rocny sa vybral za nou von z trampoliny, skoro odtial spadol - syn pohotovo priskocil, ze nesmies ist sam, musis pockat na mamicku. To starsie dievcatko sa ozvalo: “To nie je nasa maminka!” Pani akurat prisla tak syn sa pohotovo spytal: “Aha, ty si ich babka, vsak?” Pani, max 25 rocna cela scervenela a vypadlo z nej len ze je ich opatrovatelka.. 😂😅
Po príchode svokry k nám na návštevu ju dcéra privítala so slovami: Ahoj, a co si zase prišla? 😀
My sme dnes boli na hore Butkov v Ladcoch. Pozriet putnicke miesto. Uz na vrchu sme isli do kaplnky a moja 4 rocna dcera vsetkym hovorila, ze pred tym ako do nej vstupia sa musia pozehlit (prezehnat) 😂
A v aute jej tato vzdy musi pustat jej oblubenu pesnicku od Marie Cirovej Unakit 😁
U nás najnovšie pioniersky poloostrov. (Pyrenejský)
Dcérka (2 roky)
Boli sme na Agrokomplexe a manžel hovori dcére: Aha Valentínka tam je prastiako.
Dcérka celá nadšená vykríkla: Aňo mňam mňam 😊😂 samozrejme naokolo kopec ľudí ;)
Malý (3r.) sa hral so žalúziami a nie a nie toho nechať. Tato mu hovorí: prestaň sa s tým hrať, lebo keď ich pokazíš, vyprášim ti kožuch. Malý nato obratom: ja nemám kožuch, mám zadok.
Boli sme vcera so starkymi autom na vylete a syn 3,5 r. dnes len tak mimochodom zahlasi mojej mame, ze keby si s nami vcera nesla, mohli sme mat jedno volne miesto v aute😂😂😂
Čítali sme so synom (4 r.) knihu o zvieratkách. Bol tam aj obrázok kengury s mláďaťom vo vaku. Tak mu vysvetľujem že mama kengura má na brušku taký vak a mláďatko v ňom určitý čas bude bývať. Na to mi on hovorí: aha a spolu budú tak skákať.... Hmmm mami škoda že by si si také nekúpila 😁😁😁
Včera sa malý (3r.) hral s malou susedkou (2,5r.) nizunká a pevnejšej postavy. Malá chcela tú hračku, ktorým sa hral malý. Po chvíľku zaváhaní jej malý podal. Malá pekne poďakovala a pohladkala malého. Malý nato - objal ju a hovorí jej: jaj ty moja gulička maličká.
Dnes boli u nás prarodičia malého (malý 3r.). Hrali sa s pradedkom robotom na diaľkové. Pravdaže pradedkovi to nijak neišlo, tak hovorí robotovi: nemáš rozum! Malý obratom pradedkovi: on nemá rozum, on má procesor.
@totatimeka
@bubula_007
@miriam439
@pieces
@mirdzilka
@ametystka
@babatkoo
Ahojte, rada by som vaše príspevky pridala do výberu Týždňa zo života mamičiek, ak súhlasíte, stačí mi dať lajk na tento koment 🙂 Ďakujem (posledný Týždeň nájdete tu https://www.modrykonik.sk/blog/rusalinka/article/tyzden-zo-zivota-mamiciek-ypepe8/ 🙂
Moj syn, ked som otehotnela sa tak velmi tesil, ze sa nevedel dockat kedy to konecne povie krstnej a tak jej z vaznou tvarou neskor hovori: Krstnaaaa mamka je konecne chudobna 😀 😀
Spomenula som si na dávnejšiu príhodu: Syn dostal na 4. narodeniny velikánskeho plyšového psa. Veľmi sa mu páčil, vláčil ho so sebou, rozprával sa s ním. Zrazu ho šmaril do kúta a hovorí mu: "Nesmieš odtiaľ vyjsť dovtedy, kým moju matku neurobíš šťastnou!" 😅
@fuvola 😂😂
Syn(necelé 3 roky) behal po dvore s plastovou kosackou. Sused na neho vola: - ako ti to ide super, ty si dobrý motor. Syn- ja nie som motor, ja som Adrianko..
Išla som s deťmi okolo trhoviska s oblečením. A zbadala som "kúsok" vhodný pre mňa, obzerám si ho a tak nahlas pre seba si hovorím: "Toto sa mi celkom páči" a syn (7r) na to: "Ale nepáči mama, daj to naspäť a poďme domov" 😀
@angela1103 moje deti, ked sme sli okolo obchodu s oblecenim, sa vzdy postavili medzi mna a vyklad a hovorili: tam sa ani nepozeraj, maminka. Vies, ze mas slabu volu. 😀
Môj syn (2 roky) sa pred nedávnom zobudil skoro ráno (vždy sa zobudí so slovami mňam mňam-ešte moc nerozpráva) tak som sa otočila a tvárila že ešte spím, preliezol ma, otvoril mi prštekmi jedno očné viečko a volá na mňa: mamaaaaa hauooooo 😂
Hrala somsa s 5r. synom, ktory mi varil rozne "carovne lektvary" a po jednom mi akoze narastli motylie kridla. A ja uz tam mavam rukami, ale ze neda sa mi s nimi lietat. "No, maminka, lebo motyliky su lahke!" "a co tym chces povedat? Ze ja som tazka?" (Ruku na srdce - som 😉 ) Moj maly "gentleman" sa hned vynasiel: "Na dinosaura nie" 😂
Keď som bola tehotná tak moja staršia dcerka Valentinka chodila za mnou a hladkala mi bruško a hovorila mama bábo. Mala pred mesiacom 2 roky a boli sme u brata na návšteve. Prišla za mnou, ukazujúc prstom na brata a z vážnou tvárou hovorí ,,Mama, Niňo bábo'' 😂😊 pribral kilečko navyše
Minule pridem za malou, sedi na posteli bez ponoziek, ponozky pekne vedla nej ulozene a tak nahnevano mi vravi: "polozila som.ich (ako ponozky) vedla seba,nech porozmyslaju,ako sa maju spravat. Ked sa ponahlam,nejdu,ked sa neponahlam.idu." myslela obliect.
Malý (3r.) prišiel domov zo škôlky a pýtam sa ho:
Ja- ako bolo v škôlke?
on- super
ja- čo si tam robil?
on- hlúposti
ja- čo ste mali na obed?
on- jedlo Tak náhodou, ty si nechodila do škôlky?
A bola som vybavená.