icon

Pes má radšej manžela

25. aug 2020

po precitani prispevku mi poviete ze mi sibe. ale bohuzial velmi mi ublizuje ze nas psik ma radsej manzela. pritom sa mu venujeme obaja rovnako a krmim ho iba ja. nikdy som mu nijako neublizila alebo na neho nekricala a podobne. pritom manzel ani psa nechcel a dokonca ani tohto konkretneho ale ja som si ho v utulku zamilovala. ku mne sa nikdy neprituli alebo na mne nespi ako pri nom. a ani sa mi az tak netesi ako manzelovi. ked je muz v praci je smutnejsi hoci vela chodime na vychadzky a hrame sa. viem ze je to prkotina ale mne je smutno lebo ten pes je pre mna velmi dolezity a uprimne som si to predstavovala inak. mate niekto podobnu situaciu? ? ako si psika naklonit aby nas mal rad rovnako?? da sa to?

777januska777
25. aug 2020

Pes robí veci inštinktívne, on nemá city (aj keď si to veľa ľudí praje). Psy konajú a robia pomocou pudov, plus sa riadia aj pachmi. Váš pes vycítil, že muž je hlava rodiny a tak sa k nemu preto tak chová a inak to ani nebude, takže snaha vymýšľať nové veci a podobne je zbytočná. Treba si uvedomiť, že pes je zviera a preto sa chová ako zviera.

medulienka81
25. aug 2020

Ja som túžila strašne po retrieverovi, sen sa mi splnil, ešte nemá ani rok a cez koronu som bola doma s deťmi takže väčšinou som ho vencila ja. A bol malinký ešte. Podotýkam je strašne prítulný, objíma nás a väčšinou je všade s nami. Máme ho pri sebe vo vnútri. Muža ma autoritu strašne ho ľúbi ma ho ako za otca a mňa ako maminku ktorá ho chráni a venuje sa mu. Ten pes si to sám tak nastavil. Keď ho berie niekto von sleduje ci idem aj ja, doslova čaká ci idem. Je to až choré. Ale keď som v práci ma smolu, musia ho deti vyvenčiť. Takže môže to byť typom rasy a aj povahou.. deti moje polubi ale vidí ich ako súrodencov.

medulienka81
25. aug 2020

Možno je to aj pachom, každý máme svoje vône a jemu viac voni tvoj muž.. Môjho muža milujú všetci psy. Keď sme boli slobodní od mala som mala kokra. Spoznal ho keď mal pes rok a pól možno viac a ľúbil ho do smrti najviac z nás aj posluchali najviac jeho. To zviera proste niečo z každého z nás cíti a podľa toho sa riadi. Určite ťa ľúbi len z muža cíti niečo viac 🤷‍♀️

dollyzv
25. aug 2020

@777januska777 ty si sa asi s veľa psami nestretla v živote keď máš názor že psy nemajú city 😒😒 alebo celkovo zvierata

selu11
25. aug 2020

Niektoré rasy sú vyslovene psami jedného pána, asi to bude aj tento prípad. Určite má rád aj teba, len manžela má rád o niečo viac.

777januska777
25. aug 2020

@dollyzv pes vie rozoznávať emócie u ľudí a tiež nejaké má, ale jeho mozog nevie s emóciami pracovať. Keď má pes napríklad strach, tak si nepovie, že to musí prekonať, jednoducho má strach a koniec. Pes nemá tak vyvinutý mozog, aby si spájal súvislosti a snažil sa v nich kľučkovať a hľadať riešenia. A teda aj tu, pes si obľúbil manžela a nie autorku, on možno vidí, že autorka je smutná, ale to je tak všetko jeho inštinkt mu radi, že má počúvať a byť vernejší manželovi, on nevie potlačiť svoj inštinkt. Aj ľudia majú inštinkt, ale my ho dokážeme potláčať a pracovať s ním, ale pes nie.

dollyzv
25. aug 2020

@777januska777 ale to vôbec neznamená že zviera nemá city..skôr by som povedala že niektorí ľudia nemajú city a tak to môže byť aj u zvierat..niektorí ich majú a niektorí nie..tak isto aj zvieratá majú rôzne povahy..ty si takisto nesadnes so všetkými ľuďmi..môžeš mať napr. Dobrých známych ale za priateľov ich nepovažujes,hoci ich môžeš mať rada ale necitis k nim až takú vludnost ako k iným ľuďom..aj pes moze mať "známych"(autorku) ale priateľa (manžela autorky) len jedného..nechcem veľmi prirovnávať zvieratá k ľuďom,lebo je pravda že zviera nevie až tak pracovať s logikou,alebo pocitmi ale tvrdiť že zvieratá city nemajú je cez...

simca06022011
25. aug 2020

@medulienka81 presne. Inak s deťmi to príde neskor. Môj vizlos ešte aj superil s malou neskôr, proste ako súrodenec, hrať sa s ňou takmer nechcel. Teraz na tri roky (pes) a ma oči len pre ňu keď sú spolu. Jednak ona je už väčšia, na druhej strane vie už kde ma miesto vo svorke. Ale aj tak vždy keď s ma niekto s niekym pusinkuje, stiska v momente je pes medzi nimi/nami. Nedaj bože že si lahneme a chlapom spolu na gauč, už nám pcha nos na sedačku😂🤦‍♀️

cuvienka
25. aug 2020

ja by som povedala, ze to autorka len moc preziva. ono ak ste spolu s nim stastny a pes isto tiez, ako ja by som nic neriesila. on mozno medzi vami ani rozdiely nerobi

danica2711
25. aug 2020

ty si si proste vybájila rozprávku, ako budete so psom "jedno telo, jedna duša" a on to to nesplnil. No a čo? Miluj ho takého, aký je, aj keď si druhá v poradí. A prestaň to už analyzovať, my sme mali vždy psov (aj máme) a bolo nám úplne jedno, koho majú najradšej, všetci sme ich vždy milovali rovnako a boli sme šťastní, že sú s nami

autor
25. aug 2020

@cuvienka ano, je to pravda. strasne to prezivam. neviem preco som taka.

autor
25. aug 2020

@danica2711 hej tak to je. a proste sa tak nestalo a som strasne sklamana.

medulienka81
25. aug 2020

Možno si ešte len k tebe hľadá cestu

autor
25. aug 2020

@medulienka81 to urcite nie. pozname sa skoro dva roky.

autor
25. aug 2020

@cuvienka
@danica2711 baby mozno aj preto to tak prezivam ze viem kolko casu a energie som do psika vlozila v porovnani s manzelom. kazdy vikend viac ako rok som za nim chodila do utulku a bravala ho na dlhe vylety hrala sa s nim, vycesavala ho. aj vtedy ked bol manzel v praci. cesta autobusom do utulku hodina, 4 hodiny so psikom a potom dalsia hodina spat domov. takze sa mi necudujte ze citim akusi skrivodlivost lebo tomu psovi som dala vsetok svoj cas. viem ze pes to tak nechape on iba robi co instinktivne pocituje. ale ano som precitlivela lebo ako pisem uprednostnila som psika pred svojim pohodlim mozno ja poriadkom doma. nelutujem to a boli to krasne stravene chvile. iba opisujem ze z coho asi pramenia tieto moje prehnane pocity.

macekovam
25. aug 2020

Sa môžeš rozkrajat.. Nebude to tak.. So psom ste svorka... A vybral si za vodcu svorky muža....moj muž je prísny na nášho psa.. A predstav si aj náš pes ho miluje...

oli18
25. aug 2020

Ja by som ti doporučila psychológa. Klinického.

peta2202
25. aug 2020

vobec sa tym netrap, toto neovplyvnis. U nasich je to zase opacne, pes sa ide za mamkou zblaznit, staci ze ju pocuje a sa hned tesi 😀

autor
25. aug 2020

@macekovam ja som tiez ta raznejsia. Mna vzdy poskuchne na 1x a u muza teda moc neposlucha.

autor
25. aug 2020

@peta2202 asi fakt nema vyznam traoit sa nad niecim co nemizem zmenit🙂

oli18
25. aug 2020

Super, prišla si na to aj bez psychológa 😀

nini1010
25. aug 2020

So vsetkou uctou-tak toto je "ozaj problem" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

macekovam
25. aug 2020

Inak s dieťaťom v budúcnosti to môže byť rovnako... Ty vložíš všetok svoj čas.. Energiu.. Nebudeš vládať viac... A otvoria sa dvere.. Vráti sa muž z prace a zrazu si na druhej koľají... To bude asi horšie ako toto... Ale nezúfaj.. Vtedy si uvar kávu.. A začni si užívať chvíľku pre seba. 😁To len tak keď budeš riešiť problém o level vyssie

h2
25. aug 2020

Áno, máš úplnú pravdu v tom, že Ti šibe. Prepáč za úprimnosť, ale aby niekto napísal, že mu niečo také "veľmi ubližuje"??? Je vidieť, že nemáš iné starosti, tak si si vyrobila strašný problém z toho, že vás pes má Tvojho muža radšej, ako Teba. Vieš, ja tiež nemám bohvieaké starosti, či problémy, ale ak by som mala napríklad postihnuté dieťa, alebo rakovinu, alebo by som tretíkrát za sebou potratila, alebo nemohla otehotnieť, alebo... proste doplň si sem hocičo z problémov, o ktorých tu denne čítam, tak neviem, čo by som si o Tvojom "probléme" pomyslela. Možno má psík manžela radšej, lebo on je normálny...?

jankaovecka
25. aug 2020

Autorka, ak ti mozem poradit: nevtieraj sa mu, nevynucuj si jeho pozornost! Dbaj na doslednost, nech ta pocuvne na prvy povel, vyzaduj 100% poslusnost. Toto je casty problem, ze pes ma radsej toho druheho🙂 daj mu pocitit, ze nech si ta zasluzi, nech si mu vzacna. Nemojkaj ho furt a nechod stale za nim. On si je tebou uplne isty. Asi si s nim aj castejsie nez tvoj muz. Jednoducho stopni na cas tvoje prejavy lasky a uvidis tu zmenu. Maj ho trocha na salame, nech nie je tvoj vesmir. Ale hlavne pes vyciti dokonale tuto tvoju neistotu!!! A potom sa nalezite sprava. Vyzaduj poslusnost, ale neziadaj lasku. Zrovnaj si to v hlave. Inak budes v jeho ociach staaale ta slabsia a pes prirodzene inklinuje k silnejsim, vyrovnanym jedincom! Naozaj, skus to! Inak mna by je..o keby som az za muzom, chapem ako sa citis. Ak psovi polezies do prdele, posle ta tam sam;)

autor
26. aug 2020

@macekovam presne toto mi vravela kamoska ze len pockaj aby tak nebolo aj s dietatom.😂 ze mas na to aspon prípravu.😂dakujem za povzbudenie.😉

autor
26. aug 2020

@jankaovecka ako som tu uz pisala mna praveze pocuva ovela viac ako jeho. vzdy ma posluchne na 1x u muza sa tvari ze nepocuje😂 cize s poslusnostou nemam ziadny problem. muz je s nim castejsie lebo robi na smeny. ja som s nim praveze menej. no mas velku pravdu v tom ze ho nemam tolko mojkat a neviem co.😂 uplne si vystihla v com to moze byt. vyskusam na toho darebáka.😅

nikuska744
26. aug 2020

Bože ja praskám od smiechu...dobre som sa na ráno pobavila

simonaprava
26. aug 2020

u nás je podobná situácia. zo začiatku ma to tiež hnevalo. pes má vždy 1 človeka najradšej. nemusí sa mu nejako extra venovať alebo tak..... to máš ako s láskou. tiež niekomu dáš všetko a pritom miluje iného. nespravodlivé? ale taký je život. užívaj si havka aj tak.