icon

Pes má radšej manžela

25. aug 2020

po precitani prispevku mi poviete ze mi sibe. ale bohuzial velmi mi ublizuje ze nas psik ma radsej manzela. pritom sa mu venujeme obaja rovnako a krmim ho iba ja. nikdy som mu nijako neublizila alebo na neho nekricala a podobne. pritom manzel ani psa nechcel a dokonca ani tohto konkretneho ale ja som si ho v utulku zamilovala. ku mne sa nikdy neprituli alebo na mne nespi ako pri nom. a ani sa mi az tak netesi ako manzelovi. ked je muz v praci je smutnejsi hoci vela chodime na vychadzky a hrame sa. viem ze je to prkotina ale mne je smutno lebo ten pes je pre mna velmi dolezity a uprimne som si to predstavovala inak. mate niekto podobnu situaciu? ? ako si psika naklonit aby nas mal rad rovnako?? da sa to?

Strana
z3
autor
26. aug 2020

@simonaprava snad to prejde aj mna.

jana_eyre_2
26. aug 2020

Keď moja sestra začala chodiť so svojím mužom, jeho pes ju neznášal a tak to bolo až do jeho konca.. keď sa o neho starala keď už nevedel chodiť tak ju začal akceptovať, inak na ňu len zazeral a žiarlil 😅 sestrin pes zase strašne miloval jej muža, aj keď jej muž ho rád moc nemal..

pes proste len vyberá vodcu svorky, koná a cíti inštinktívne je to prirodzené a nemali by sme od neho očakávať ľudské vlastnosti, lebo budeme sklamaní.. musíme mať na pamäti, ze pes naozaj nie je človek a tak je proste iný..

My čo máme fenku, čo sme našli na ulici ako stena tak ma za pani mňa, tiež vidno, že ma má "radšej" ako muža, ale aj jeho má rada, tak ako každého člena našej domácnosti, len mňa berie proste ako vodcu.. ale napríklad je veľmi nervózna keď niekam odchádzame, proste to má v sebe zakódované (možno aj preto že ju nechali na ulici ako stena) že keď vidí ruch odchodu, celá sa trasie a pobehuje, je nervozna..

alazala
26. aug 2020

Ja ti rozumiem. Podľa mňa ty si pre neho vodca svorky lebo teba počúva, to je jasné 😊 že sa túli k mužovi tzn ho berie ako rovnocenného. Na tvojom mieste by som s nim možno pridala ďalšie aktivity, rôzne hry, nielen mazanie sa a šalenie. Niečo ako nose work, agility, obedience.. Vygoogli si, prípadne sa porad s dobrým trénerom.

alazala
26. aug 2020

Ja som s mojim psom v kuse lebo robím z domu aj sa jej venujem. Mazná sa s deťmi najviac samozrejme 😊 ale počúva iba mňa. Nebuď smutná ❤️

autor
26. aug 2020

@h2 vies co ja to nevnimam ako problem alebo tak len neviem preco to tak precitlivelo prezivam. zobrala som to tak ze som mu strasne vela dala a davam a prirodzene asi som to iste ocakavala od neho. :( samozrejme, ze ludia maju skutocne problemy. len som sa chcela vyzalovat hoci so sprostostou pripadne citat ako to je inde ze fakt nie som jedina co to tak ma. aby som to realnejsie spracovala

autor
26. aug 2020

@medulienka81 asi aj povahou lebo je to holandsky ovciak krizeny s labradorom. a ti ovciaci su taki.

autor
26. aug 2020

@jana_eyre_2 asi fakt od neho cakam nieco co mi nevie dat lebo ani nevie ze to chcem. ako pises, nemozem po psovi chciet aby si uvedomil co som pre neho robila a robim. hoci do istej miery si myslim ze zviera to dokaze chapat.

autor
26. aug 2020

@alazala dakujem za radu pozriem si to a mozno nieco z toho skusim. je chytry a poslusny. urcite by sa s nim dali robit aj dalsie aktitivy ako bezny vycvik a hry. a snad to upevni nas vztah 🙂

Strana
z3