icon

Pes na bezmäsitej diéte

16. sep 2021

Ahojte, pred asi 2-3 mesiacmi náš pes prešiel na bezmäsitú diétu. Dôvodom je, že má zvýšené hodnoty v pečeni a preto nám bola doporučená táto diéta s tým, že, keď sa mu dajú hodnoty v pečeni do poriadku tak mu môžeme zase dávať mäso. Má 10 rokov, on bol vždy veľký jedák a mäso bola asi jeho obľúbená strava, no a teraz, keď je takú dlhú dobu bez mäsa tak je úplne nervózny. Vždy, keď vidí, že ideme jesť tak robí strašné scény, kňučí, šteká a to ani nevravím, keď zacíti, že jeme mäso. Fakt ako keby z toho zblbol, že už nemôže jesť mäso. Alebo môže byť táto jeho nervozita v niečom inom? V noci nás stále budí len aby sme mu dali niečo jesť, pritom jedlo má stále len bezmäsité a za každým malým kúskom mäsa úplne šalie. Nevieme ako dlho ešte bude diéta trvať, ale sme už všetci nervózny z toho, že sa ide úplne pobiť, keď vidí, že jeme mäso alebo čokoľvek iné.

Strana
z2
lindusss2016
17. sep 2021

@taskataska pes nie je masozravec! Masozravec je macka, ale pes urcite nie. A radila by som sa radami veterinarky.

lindusss2016
17. sep 2021

@fefka pes nie je vylucny masozravec... rozne druhy psovitych seliem zeru aj vo volnej prirode bobule, travy, atd...

lindusss2016
17. sep 2021

@taskataska btw mojej kamoske tiez veterinar doporucil pre psa bezmasitu stravu, bolo to len na nejaku dobu, napamatam uz presne preco, ale tiez sa mi zda, ze kvoli peceni, bolo to par rokov dozadu, pes stale zije...

mladena
17. sep 2021

nech užíva nejaké doplnky s ostropestrecom, ale aj normálne mäso ako ti už písali vyššie a zmenila by som veterinárku.

monkabohdalova
17. sep 2021

inak ak havo užíva prednison, tak aj po ňom môže byť oveľa viac ,, žravý,, ... pri užívani prednisonu majú psíky oveľa väčšiu chuť papať a piť ... poznám to pri mojich hafanov, zožrali by aj to čo sa nedalo, keď užívali prednison

autor
17. sep 2021

@monkabohdalova On ho užíva už asi 4 mesiace a asi 3 mesice nebol vôbec pažravý, papal tak ako obvykle až posledný mesiac si začal pýtať viac a viac.

vierkaa0
17. sep 2021

skusila by som s aporadit aj s inym veterinarom, bo zas az takto tyrat ho, no neviem. dieta sa da ale vziat masozravcovi maso, to sa mi zda byt ako velky hardcore, zvlast ak tak nevyrastal od malicka bez masa

Strana
z2