icon

Pes sa škriabe na tvári len u nás doma

20. jún 2023

Ahojte, nas pes sa škriabe len na tvári, nemá žiadne vyrážky ani podráždenú kožu. Všimla som si, že keď sme na víkend u rodičov,tak sa neskriabe takmer vôbec. Môže byť,že mu u nás doma konkrétne niečo vadí,napr.nejaky druh roztoče,ktorý nie je v inej domácnosti? Chystám sa k veterinárovi,len či s tým nemá niekto osobnú skúsenosť...dakujem

colsami
20. jún 2023

Ano, moze byt ze mu prekaza nieco u vas v domacnosti.
Mozu to potvrdit testy na vonkajsie alergeny, napr ak by sa jednalo o bytove/prasne roztoce. Lenze tie vacsinou byvaju vsade, aj v inych bytoch 🙂

autor
20. jún 2023

@colsami veď práve to mi nejde do hlavy, a to som vypozorovala už viackrát,že keď sme u rodičov,takmer vôbec sa neskriabe a u nás doma áno. Nejde mi do hlavy,že by sme si "iné zvieratká" chovali doma ako moji rodičia 🙈😂

babulkomale
20. jún 2023

@colsami strava? Moj mal alergiu na lepok. Ale to mu asi nosite tu istu.
Pripravok na podlahy? Prasok v ktorom periete pelech? Iny peľ?

autor
20. jún 2023

@babulkomale granúl sme už vyskúšali viac, teraz jej dávame N&D, tam ani lepok nie je tuším. Ale po žiadnych to nejako extra neustálom to skriabanie,tieto sú asi najlepšie,chcem ostať pri nich a pôjdem za vet sa poradiť. Neviem,čo by mama používala nejako extra iné ako my doma. No či sa dá na to aj prísť neviem.

colsami
20. jún 2023

@babulkomale ak by to bola strava, neskrabe sa ten pes len u nich, ale vsade. Nehovoriac o tom ze potravinove alergeny mavaju skor ine prejavy.

autor
20. jún 2023

@colsami tiež si myslím. Ona mala viacero granúl už a vždy mala aj peknú stolicu,trávenie,žiadne iné problémy jej to nerobilo. Aj teraz ona má kožu peknú,čistú,žiadna chrasticka alebo začervenanie.

babulkomale
20. jún 2023

@colsami preto pisem ze asi mu nosia rovnaku. Kamoskine deti davali bez vedomia mamy pochutky s leppkom, psovi to skodilo a mal to len doma, kym sa na to prislo a doriesilo, skrabal sa.
Moj sa skrabal na bokoch a na licach a bol to leppk. Vyriesila to jahnacina s ryzou.

autor
20. jún 2023

@babulkomale na bokoch chrbta? Ja dávam kačku s quinoou takže myslím že stravou to nebude,aj preto že nikdy nemala nejaké tráviace problemy

elmivelmi
20. jún 2023

no tak mu vymen vzduch,n maj bo v dime ale na dvore a nebude sa skrabat,take jednoduche.

betulinka1
20. jún 2023

Moze to mat aj preto, ze u rodicov sa citi lepsie, ma viac podnetov=zábavy. U vas doma sa moze nudiť, alebo psy reaguju aj na atmosféru doma.