Pes v byte
Je mozne mať psa, konkrétne zlatého retrievera v byte? Ale problém je ten, že žijem sama v byte a práca teda cas kedy som mimo domu je 9 hodín. Je možné, že by sa vycikal v byte niekde alebo na balkóne? Máte to tak niektorá? Alebo radšej mačku? Či vôbec radšej neuvažovat o zvieratku...?
Ziadny psickar nepracuje vsetci su doma so psami .🙈
Ano moze byt doma Samozrejme- ale pred, aj po praci mu treba riadny vybeh ,trening ….
My máme 2 psov ( boxer mix a čivava ) a vydržia samy ale nenecháme ich, väčšinou pol dňa inak vždy je jeden z nás doma. Ale pred prácou musíš ísť von, a máš aj možnosť kúpiť wc pre psa aj ja mám pre čivavu a tam chodí
Retriever je najspolocenskejsi pes aky moze byt bude mu strasne smutno.pozri sa po nejakom mopsovi ten chrape 18 hodin denne ani si nevsimne ze tam nie si..
Co sa tyka vrncenia ano ked ho spravne naucis tak vydrzi ale rano ho bude treba poriadne vyvencit a prebehnut nie na 5 minut cvrknut a utekat do roboty..zvaz ci budes ochotna vstavat o dve hodiny skor ci vonku prsi snezi fuka...ci mas kam.psika dat v pripade ze budes chciet ist na predlzeny vikend alebo sa niekde necakane zdrzis.napriklad take letne kupanie celodenne piatkovy vecer a diskoteka do rana alebo necakane prespavacky opekacky chaty u znamych.retriever nie je civava a nevezmes ho so sebou do kabelky.
Macka vydrzi 2-3 dni sama v pohode pokial ma dost zradla a vody nema problem.chapem ze.ti je asi samej smjtno ale zvieratko je zavezok nie bytovy doplnok a ak uz teraz vies ze len kvoli praci na neho bude dost malo casu podla mna to nie je ta spravna cesta.lebo casom ta.to moze obtazovat ze cely zivot sa.ti bude.tocit okolo psa vsetko sa mu bude musiet prisposobit.my sme psika.mali a boli sme doma piati a aj tak nastali situaccie kedy sme.psa nedokazali poriesit a museli sme poprosit susedov znamych o vencenie strazenie krmenie.dobre si to rozmysli neber si psika len z rozmaru
Nie velke plemena do bytu nie. Je to pre ne trápenie. Ak uz, tak si zober nejake male plemeno co naucis cikat na podložku. Ale skutocne potrebuje výbeh a budes mat milion chlpov vsade.
@saxana000 mops? 18 hodin spi?! tak neviem ale tomu našemu to zabudol niekto povedat aby spal. Je to maly armagedon, hryzie vsetko, nosi topanky…. Nespala ani ako male stena. Povahovo mne skor sedela zachránená civavka. Neviem, ci preto lebo bola zo zlých podmienok ale uplne uzasny psik. Nestekala len tak, deti milovala, kludna. Za mna uplne super. V rodine maju aj bisona a to je tiez taka kludna povaha, len oni musia chodit raz do mesiaca kadernícke, lebo si ta srsť vyžaduje Starostlivost.
9 hodin mimo domu je skoro kazdy pracujuci clovek. Psa treba odmala ucit na to, ze bude byvat aj sam a bude s tym v pohode. 9 hodin bez vykonania potreby pes vydrzi, vylucovaci system mu funguje inak ako u cloveka. Podstatnejsie je ako, kolko sa mu vies venovat tie dalsie hodiny co nie si v praci.
@betulinka1 poznala som isteho Elvisa ten pes bol neskutocny pecival odkedy ho doniesli domov.ten zaspal este aj na prechadzke na voditku..🤣
@saxana000 tiež by som to o tých mackach tak netvrdila, neumru, to je jasne, ale že sú v strese a smutne, je fakt. Nedajú to tak najavo ako psi, ale sú smutne a stresovane, naša keď ostane sama pol dna, vidím, že celá naštvať krúži pri dverách. A pes ostáva minimálne, brava ho so sebou všade skoro teda už 11 rokov.
Mali sme 12 rokiv v byte retrievera ale sam 9h pre psa je utrprnie. My sme vencili rano okolo 6tej, potom o druhej poobede ked sme prisli domov z prace a skoly, o suestej sa slo na dlhsiu vychadzku a vecer okolo pol desiatej. Znama vencila psa v dlhych intervaloch a umrel na zlyhanie obliciek
velky pes velke prechadzky ci je rano ci veer- ci prsi,snezi ak si chora et .. 9h si pre ale asj nakupujes hodis na vylet ,dovolenky etc .. v yte - 4izbak alebo garzonka je rozdiel plus co pes to ina povaha-nezalezi na rase.. i ked mini psy-gaucove su viac skladne ... moja doma vydrzi-ale je stara uz sa jej moc nikam nechce dava max jednu prehadzku inak na zahradu a domov ... maka je v pohode pokial ma hraky a skrabatka a vies jej stale cistit wc aby nesmrdelo ... moja je bola iste doma asi do 3 rokov .. co sme sa prestahovali je rebel ulice .. ak ma naladu ale teda ked si tak vytazena a sama riesila by som to plzsakom alebo chodila vencit do utulku
No máte pravdu, sama teda psa nezvládnem 😔
Možno mačku skôr, ale chcela som denne aj venčiť, no tak 1x za deň by mi stačilo venčenie, tak to môžem tak sama seba venčiť 😀
@maciatkolulu sestra ma sfinxa casto chodi z Rakuska na vikend domov k rodicom.kocur je odmalicka zvyknuty byvat sam. kontroluje si ho cez telefon pravidelne na kamere a naozaj on doma len lezi a spi..ziadne stresove chodenie dokola alebo ocikavanie gauca natruc u neho nehrozi ale mozno to zalezi aj od rasy.niektore micky mozu byt viac spolocenske...
pes je cely den v utulku v koterci, tam sa nevycika... vyvencia ho mozno na pol hodinu...porozmysaj ci by tak v tom byte trpel ked ho vezmes z utulku
Kvôli čomu chces psa? Len tak, že nemáš s kým ísť raz za týždeň von? Tak to choď do útulku, kúp balík granúl, vezmi na prechádzku dvoch. Vratis a zase môžeš ísť do roboty. 😱
Cikanie na balkone to vazne? Aj male dieta vie, ze pes vykonava potrebu vonku
@anonymanonym prosim Ta ,ty taka psia moralistia napises nieco taketo?Tak velky pes chudsk ma trpiet zavrety v malom byte 9h??? Aspon vidim ako ty milujes psy,sebecky.Len pre svoje potreby,lebo toto co radis a asi aj robis so svojim psom je tyranie.Chudak sa tu rozculujes nad psom z bazara a ty takto doma trapis svojho po psa-hlavne ze geneticky vysetreneho🤦♀️
@saxana000 sestra tiez dufala, ze mops bude pecival. Ale tomuto to zabudli povedat, ze je mops. Dnes skocila taku dlzku medzi sedačkami, ze ani chrt by sa za ten vykon nehanbil 🤣🤣🤣
@saxana000 mame tri macky, s volnym prístupom na zahradu a ja mam vycitky, ze ich mam nechat na vikend bez dozoru s tym, ze sused nakrmi. Ako fakt fakt si neviem predstavit macku samu v byte 2-3 dni 🙈
kolegyňa mala korytnačku... chodili ju vonku na trávu pásť... zavše zaliezla kdesi za skriňu a vyliezla o pár dní...
Dospelý pes vydrží 9 hodín, však aj v noci toľko musí vydržať, nik nechodí uprostred noci venčiť... Ak pes oddychuje (či noc, alebo je sám doma) tak menej pije, má spomalené procesy a netreba mu. Ale ráno by si musela skôr vstávať, aspoň na 45 minút ísť s ním von, či je zima, či prší. A z práce okamžite domov, žiaden nákup cestou, kávička, najprv vyvenčiť psa a až potom ak budeš mať energiu ísť na nákup napríklad. A rovnako víkendy, dovolenky treba nejako vymyslieť. Podľa mňa ale, ak človek chce, dá sa to, toľko lásky nedá nik ako pes. Ale samozrejme, ovplyvní to veľmi život a je to čiastočná strata slobody. A venčenie dnu na podložky alebo balkon určite nie, je to hnus, smrad a okrem toho to ukazuje psovi, že môže aj dnu alebo na balkone. A potom sa ľudia čudujú, že psy majú problém s hygienou, ak ich tak učia.
"Frekvencia venčenia je závislá na veku a zdravotnom stave psíka. Dospelého, zdravého psa je potrebné venčiť minimálne 3x denne, najlepšie v 6-8 hodinových intervaloch. Ideálne je venčenie 4x denne. Odstup medzi jednotlivými vychádzkami by mal byť maximálne 8-9 hodín. Šteniatka a staré psi venčíme častejšie. Šteniatka kvôli upevneniu hygienických návykov, staré zvieratá kvôli možným, vekom podmieneným, zmenám močového traktu, prípadne iných orgánových systémov.
Dĺžka a intenzita vychádzky bude tiež závisieť od veku a zdravotného stavu, ale aj od plemena. Všeobecne môžeme povedať, že mladí a starí psi častejšie a na kratšie vychádzky, dospelí, zdraví jedinci aspoň 1x denne na dlhšietrvajúcu (1-3 hod) prechádzku. Minimálna dĺžka každej vychádzky je však 30-40 min.
Majitelia temperamentných plemien (teriéry, poľovné plemená a pod.) by v záujme zachovania hodnoty svojho hnuteľného, aj nehnuteľného majetku mali svojim miláčikom poskytovať množstvo a intenzitu venčenia, pohybujúce sa pri horných hraniciach uvádzaných rozmedzí." MVDr. Iveta Matúšková
http://zoodom.sk/sluzby/veterinarna-ambulancia/
Máme psa v byte, ktorý je taký leňoch a väčšinu dňa prespí. V pohode vydrží sám doma pár hodín. Vždy ho však niekto prišiel vyvenčiť na obed. Nikdy neštekal, necikal a nekakal v byte. Suseda má psov 2, sú zavretí doma sami celé hodiny a je nenormálne, čo robia. Štekajú celé hodiny v kuse. Už to rieši celý panelák aj mestská polícia. Tie psi sú týrané. Nie fyzicky, ale psychicky. O tom, že má osratý a ošťatý celý byt ani nehovorím. Nechápem, načo si zaobstarala 2 psov, keď vedela, že sa im nebude venovať a budú samé zavreté doma.
@lindusss2016 .v piatok odchadza.poobede nakrmi da vodu zradlo vycisti zachid v sobotu je u rodicov a kocur cely den sam a v nedelu navecer sa vrati domov..zas nie je sam sam zavrety od pondelka do piatku.
@saxana000 áno, viem oni prechrapu tristvrtku života, ale aj tak, na našom vidím, že je celý rad, že sme doma a môže spokojne chrapat ďalej, vypýta nejaký zvanec a pokračuje v navatej činnosti, ale v noci sam, to si neviem predstaviť. Nášho teda. Ale on je naopak zvyknutý na to, že je par hodín sam doobeda.
Nechces rybky? Akvarko je krasne aj keď drahe ale rozumnejšie ako pes. Pes je obrovský záväzok nikam nemôžeš ísť, napr na dovolenku (predraží sa ti ak ho berieš do sebou aj ak ho niekde necháš). Sama by som psa nezvládla aj keď by som veľmi chcela rodinny príslušníci nemaju záujem som si vravela že keď budem na dôchodku ešte funkčná a lenivá vtedy si psa zaobstaram a budem sa starať len o neho🙂
Jasne ze mozes mat psa v byte a vydrzi. My sme odjakziva mali psov, velkych v byte. Psom je tak naj, ked su pri majitelovi. Aj ked teda treba do prace chodit, ak si ho naucis tak vydrzi uplne v pohode, ak sa bojis aby nieco neznicil tak kup klietku a nauc ho ze to je ako jeho pelech. Teraz mame uz dom ale psov mame stale vnutri😊 mamka ma dvoch velkych psov v 2 izbovom byte, vydrzia od 13:30 do noci sami ked pracuje. Bez problemov. A pohybu maju inak az az, takze beztak celu dobu spia ked neni doma 😄 takze isto pes do bytu moze byt AK inak bude mat dost pohybu, to je zaklad

Ak by mal byť toľko hodín sám, tak radšej o tom neuvažuj.
Bolo by to pre neho utrpenie. A obzvlášť taký pes ako chceš ty. On potrebuje poriadny výbeh, spoločnosť a nie byť každý deň byť zavretý sám v byte