Pes vhodný k deťom
Milé maminy potrebujem poradiť z výberom plemena psa vhodného k malým deťom (11r,6r,5mesiacov) chalani čiže aktívnejší a bojím sa aby si rozumeli viem že treba výcvik no ak by ste mali osobnú skúsenosť veľmi by mi to pomohlo v rozhodnutí. Keďže sa chystáme na dom uvažujeme nad kúpou len veľkého plemena napr(Cane Corso, Belgický ovčiak... Musí byť strážny ale zároveň k rodine aby neublížil a nenarobil viac škody...
@sofiafranko 100% súhlas, my máme teraz leonbergera a je to skvelý pes. Naše deti sú síce už dospelé, ale keď príde návšteva s menšími deťmi, chová sa ukážkovo. Aj ukážkovo stráži, ono takému veľkému psovi stačí, keď sa postaví k bráničke, každý si rozmyslí, či si niečo začne so 75-kilovým medveďom
@danica2711 presne si to vyjadrila. Ja by som iného už nechcela. Ale zas my zbožňujeme takých veľkých huňatých mackov 🥰

Cane corso ani belgicky ovciak nieje vhodny pre zaciatocnika ani na dvor k detom..Belgicak ak nema pevnu ruku,zataz,vycvik a cloveka so skusenostami,tak sa na dvore zblazni a vy z neho.
Cane corso nemoze byt celorocne vonku,a takisto mu treba pevnu ruku.
Ja odporucam nemeckeho ovciaka.