Pes všetko ničí. Ako ho to odnaučíme?
Ahojte, pred necelým rokom sme si zaobstarali psa, šteniatko. Ľúbime ho veľmi, ale máme s ním aj dosť starostí. Zničí všetko čo mu príde do cesty. Všetko hryzie..fasádu, záhradný nábytok, proste všetko. Psík je celé dni na záhrade, na noc vo voliere. Môže sa takto správať kvôli tomu, že sa nudí? Prosím vás dajte mi nejaké tipy, ako ho to odnaučiť.
Ďakujem za každý komentár, ktorý bol napísaný s úmyslom poradiť a povzbudiť, a nie haniť 🙂 pekný deň všetkým!
@belllinka ako?no nijako boze ty si tiez zsa trfena psofilka,keby si sa tak radsej zameraka na ludi ako zvierata,co rieiss somariny oes sa nudi a ci?rozhryzie nabytok dostane po papuli a nie autorka este hlada rieseni a ty takto n nu,boze co si myslis kolko ludi sa takto piple so psami ako autorka?
Labrador potrebuje straaaaasne veľa pohybu, pozornosť, socializaciu. Je to živé plemeno a treba sa mu venovať.
Aké hračky mu dávate??
A kedy vám to ničí? Keď ste 8 hodím v práci, či v noci alebo kedy?
ja len na margo "podotýkam fakt veľkej záhrady"... v princípe je jedno, či sa pes nachádza na malej alebo veľkej záhrade.. pri prechádzkach niekde inde nejde len o to, aby sa vybehal.. ide hlavne o to, že záhrada je jeho domov, pozná tam všetko, pozná všetky pachy a je to proste "jeho"... v prenesenom význame je to ako pre človeka byt/dom.. je jedno ako je veľký, aj tak potrebujeme ísť mimo domov 🙂 a pes rovnako... potrebuje nové vzruchy, nové prostredie, všetko oňuchávať, skúmať.. dokonca sa mu oňuchávaním vyplavujú endorfíny.. ono je aj ideálne prechádzky obmieňať, neísť stále po tej istej trase...
jednoducho podľa mňa prechádzky len cez víkend rozhodne nestačia. a to nemyslím nijak útočne.. 🙂
@jankapepe a ked ste v praci musite mu este zabezoecit opatrovatelku!
@ktochytavzite o čom???
Trhajú sa mu zuby a bolí ho to🙂-teda ak je starší, asi 4-5 mesačný. Šteniatka milujú kusať veci a trhať ich. Myslia si, že sú to hračky. Odnaučenie je veľmi ľahké-veľa pohybu.

@taskataska kto nás nepozná osobne nemá ani len najmenšie právo napísať, že sa mu nevenujeme, a tobôž nie že ho zanedbávame 🙈. Ja som nikoho neurazila, ani som nikoho neoznačila za zlého. No niektorí ľudia sa vedia len navážať a vyniesť rozsudok bez toho, aby o situácii vedeli niečo viac. 🤷 Trochu ľudskosti a vľúdneho prístupu by niektorým z vás naozaj neuškodilo..