icon

Petícia proti zákazu predaja v nedeľu

Strana
z2
martinkatinka
10. feb 2023

@mirkava a co take pumpy? Tiez by sa mohla obmedzit prevadzka, tak su tiez predavacky.

scorpionflower1
10. feb 2023

@zuzinabila A kam chodis vykonavat tu psychohygienu? Niekam na vylet s detmi, napr. pozriet si nejaky hrad alebo na zmrzlinu, ci na kupalisko alebo klzisko? Ti, co ti predaju zmrzlinu, predaju listok do muzea alebo ta obsluzia v restauracii alebo im platis na benzinke, ked si natankujes nemaju pravo na volnu nedelu? Tak maj volnu nedelu, ale dopraj ju vsetkym, ktori chcu mat volno a sed doma alebo chod len do lesa ci do parku. Zavrime aj domovy socialnych sluzieb alebo nemocnice, lebo ved aj zdravotnici chcu mat nedelu volnu. Aj ja chcem mat, ale musim v nedele dorabat pracu, lebo musi byt hotova aj moj muz chce, ale investor nepocka, takze musi dokoncit projekt. Nie kazdy robi stylom 5 dni pracujem a 2 dni volno. U nas sa to realizovat neda.
Ja vazne nerozumiem tomu, ci su pracovnici obchodov nejaka specialna sorta, ktora by mala mat v zakone ochranu. Akoze zavrete obchody nas maju zachranit pred konzumom? Uvaha o zavretych obchodoch je presne na takej istej urovni ako ked pan Matovic sa domnieval, ze po lockdowne bude viac deti, lebo ked budu vsetci spolu doma budu viac sulozit.
Cely tento hurhaj okolo zakazu nedelneho predaja je ucelny - zakryt nekompetentnost uz davno nelegitimnej vlady, ktora tam nema co robit a cielene populisticke gesto pre urcitu skupinu silno veriacich obcanov, ktori chcu vehementne chranit "nevercov" pred upadkom konzumnej spolocnosti.

dzina007
10. feb 2023

Takze peticia pripravme par ludi o pracu? V dnesnej dobe isto pomoze ludom...
Ked si zratame... dajme tomu ze v nedelu zabezpecuje chod predajne 10 ludi. To je 80 hodin. 4 nedele v mesiaci je 320 hodin ktore sa neodrobia pre zavrety obchod to znamena ze 2 ludia pridu o pracu lebo budu nadbytocny.

martinkatinka
10. feb 2023

@dzina007 presne nad tymto sa zamyslam. U nas to znamena, ze zrejme jednu s polovičným uvazkom by museli prepustit.
V tejto dobe zdrazovania ludia chcu robit a nie prichadzat o pracu. Ved volne dni ma clovek aj cez tyzden, nepracuje kazdu nedelu....

mirkava
10. feb 2023

@laurar1 podobne si môžeš nechať svoje názory pre seba. Hádam sa vyjadriť môžem, či to len ty sa môžeš vyjadrovať? Názor ktorý sa líši od tvojho je zlý? A mam byť ticho 😁😁😁👍👍👍... no krása

mirkava
10. feb 2023

@martinkatinka jasneeee ideme do extrémov... každý človek má iný názor... či? Ak vyjadrím co si myslím tak je to zlé?

alienkami
10. feb 2023

@dzina007 je to petícia PROTI zákazu. Teda za zachovanie nedeľného predaja. (neviem prečo to nazvali práve tak - je to zmätočné)

zuzubb007
10. feb 2023

Kazdy co robi nedele, chce robit nedele, uz by sa mali ludia uvedomit, je tam priplatok 100 % co myslim, ze neexistuje niekto kto by to chcel zrusit, cisty trapas riesenie tychto nediel

laurar1
10. feb 2023

@mirkava Svoj nazor si samozrejme mozes povedat, ale nemas si ho pretlacat prikazmi, zakazmi a zakonmi. Mozes sa riadit podla tvojich postojov, ale netlacit ich do inych ludi takymto sposobom.

martinkatinka
10. feb 2023

@mirkava a pracujes v nedelu? Nazor mozes mat, ale skusenost asi nemas

dzina007
10. feb 2023

@alienkami tak to je uz nieco ine. 🙂 ani som si tk takto neuvedomila. Necitala som blizsie tu peticiu lebo aj tak online peticia ktora nieje podpisana elektronickym podpisom nieje platna.

Len sa zamyslam nad ludmi ktori su za zrusenie nedelneho predaja i ked sa ich to priamo netyka a ohanaju sa tym ze chcu aby mamicka mala cas na dieta a sla s nim na vylet ale neuvedomuji si ze tymto par mamickam daju moznost ze budu asi cely tyzden doma lebo o pracu zarucene vela ludi tymto krokom pride.

mirkava
10. feb 2023

@laurar1 tu na MK je zabava😁 ak máš iný názor ako väčšina tak sa vždy nájde nejaká "dobrá duša" ktorá potrebuje rýpať... baví ma to 👍. A ja si budem písať svoj názor netlacim nikomu nič do hlavy. Ešte raz mi napíš čo môžem a co nemôžem... 🤣

mirkava
10. feb 2023

@martinkatinka švagriná robí v obchode a ta by bola šťastná keby nemusela v nedeľu do práce. Sulika neznášala lebo on to v minulosti blokoval. A ja si myslím že by ti bolo fajn. Je to môj názor

heleninamama
10. feb 2023

Dajte s tým pokoj. Ja nie som predavačka, ale aj tak som počas týždňa celé dni v práci a pokojne si nakúpiť vo veľkom potraviny, drogériu, oblečenie... stíham akurát cez víkendy, zvyčajne práve v nedeľu popoludní. Cez týždeň stíham kúpiť cestou domov akurát čerstvé pečivo, šunku, syr a ponáhľam sa domov za deťmi - stíhať koniec školy, krúžky, úlohy, učiť sa s nimi, k tomu domácnosť... A takýchto ľudí je veľa. Nedeľný predaj a otvorené nákupné centrá považujem za jednu z najlepších vecí, ktoré k nám po '89 prišli. A dúfam, že ostanú navždy.

martinkatinka
10. feb 2023

@mirkava tak ale moze si najst aj pracu, kde je v nedelu zatvorene. To je o moznostiach.
Mne sa tiez nie kazdu nedelu chce, ale v podstate zase nechodim kazdu nedelu. A prave naopak. Mnohe matky praveze nedele chcu, lebo vtedy je s detmi manzel a ony prispeju di rozpoctu aspon takto.
Ja ti nazor neberiem, skor diskutujem. Pre ekonomiku a ludi v tejto krize toto nema ziadny vyznam, skor naopak, prehlbi to este viac to, co tu teraz je

mirkava
10. feb 2023

@martinkatinka je mi ľúto ale nemôže si nájsť inú prácu. Nie sme z BA Nie je tu toľko možností. Ja v nedeľu nechodím do obchodu, nákupné centrá nemám rada ani cez týždeň a nieto si kaziť takto ešte aj nedeľu. Aj tak si myslím ze na tom nič nezmenime, ako nám v tej "šaškarni" rozhodnú tak bude. Nemyslím si ze nejaká petícia pomôže

scila
11. feb 2023

Baby ale toto je petícia, za ZACHOVANIE nedeľného predaja. A práve som ju podpísala. Nie kvôli tomu, že by som to neprežila bez otvorených obchodov (aj keď v nedeľu občas nakupujem), ale kvôli ľuďom, ktorí by kvôli tomu prišli o prácu.

bennn
11. feb 2023

Nemyslim, že niečo peticia zmeni... Takto primitivizmy čo riešia v parlamente, za to by sa mali hanbiť. A každy kto to obhajuje je fakt hlúpy, a to nemyslím ako urážku ale ako FAKT.

Strana
z2