icon

Petícia za dostupné lieky aj v noci

Strana
z2
anonym_ad5f9d
13. aug 2026

@anonym_autor podpísala som, aj keď som z východného Slovenska.. ale sama by som to uvítala, človek nikdy nevie. Držím palce 🙌🏻

zirafienka
13. aug 2026

no a teraz čo si myslíš anonym?, že len Bratislava je pupok sveta. Veď takto to funguje na celom Slovensku a na lieky sme odkázaní všetci, prečo by sa to malo riešiť len v Bratislave? Nie nepodpíšem.

anonym_b9c680
13. aug 2026

lekárne majú služby - či sa mýlim?

anonym_1edadc
13. aug 2026
@anonym_b9c680

@anonym_b9c680 nie, v noci nemajú, len do 22:00 pohotovostné lekárne sluzia

autor
13. aug 2026
@zirafienka

no a teraz čo si myslíš anonym?, že len Bratislava je pupok sveta. Veď takto to funguje na celom Slovensku a na lieky sme odkázaní všetci, prečo by sa to malo riešiť len v Bratislave? Nie nepodpíšem.

@zirafienka obyvatelia iných miest si tiez môžu spustiť petíciu. Rada im ju podpíšem.

autor
13. aug 2026
@anonym_b9c680

@anonym_b9c680 áno, ale len do 22.00 hod

autor
13. aug 2026
@anonym_ad5f9d

@anonym_autor podpísala som, aj keď som z východného Slovenska.. ale sama by som to uvítala, človek nikdy nevie. Držím palce 🙌🏻

@anonym_ad5f9d ďakujem 🌺

mandzula
13. aug 2026
@zirafienka

@zirafienka Cize co, ked bude mat takuto lekaren, myslis, ze ju zvysok Slovenska uz mat nemoze, bude vycerpana nejaka kvota? Pokojne sa angazuj za svoje mesto aj ty.

zirafienka
13. aug 2026
@mandzula

@zirafienka Cize co, ked bude mat takuto lekaren, myslis, ze ju zvysok Slovenska uz mat nemoze, bude vycerpana nejaka kvota? Pokojne sa angazuj za svoje mesto aj ty.

@mandzula ale áno, aj zvyšok Slovenska ju mať môže. V každom meste by takáto služba mala byť. A prečo to tak nie je? Z finančných dôvodov. Farmafirmy vrátane lekární zarábajú pre seba a na pacientov sa vy*erú. Už len by niekto platil nočné príplatky. Tak to by sme išli s iným účtom z lekárne. Ale ja mám doma vždy ten základ.

anonym_724eb5
13. aug 2026
@zirafienka

@zirafienka
Takze ti vadi ked pride turista v noci do 500 tisicoveho mesta a nemoze si kupit lieky .
Si prihoreta 🙂

zirafienka
13. aug 2026
@anonym_724eb5

@zirafienka
Takze ti vadi ked pride turista v noci do 500 tisicoveho mesta a nemoze si kupit lieky .
Si prihoreta 🙂

@anonym_724eb5 nie práve naopak, to ma mrzí a nie len turista, ale aj domáci by mal mať túto službu poskytnutú.

zirafienka
13. aug 2026
@anonym_724eb5

@zirafienka
Si prihoreta 🙂

A ja nie som prihoretá, ale ty si pripečená. Chápem, už to slnko dlho páli...

mandzula
14. aug 2026
@zirafienka

@mandzula ale áno, aj zvyšok Slovenska ju mať môže. V každom meste by takáto služba mala byť. A prečo to tak nie je? Z finančných dôvodov. Farmafirmy vrátane lekární zarábajú pre seba a na pacientov sa vy*erú. Už len by niekto platil nočné príplatky. Tak to by sme išli s iným účtom z lekárne. Ale ja mám doma vždy ten základ.

@zirafienka To ti nebrani spisat peticiu a bojovat. Namiesto toho uplne zbytocne prskas na autorku, ktora len nerepce, ale kona.

anonym_4f23aa
14. aug 2026

Neviete ako to funguje v okolitych statoch? Maju 24/7 lekarne? Alebo nejako inak porieseny pristup k liekom?

vevesh
Včera o 08:02
@anonym_4f23aa

Neviete ako to funguje v okolitych statoch? Maju 24/7 lekarne? Alebo nejako inak porieseny pristup k liekom?

@anonym_4f23aa v nemecku mas podla velkosti mesta pohotovostne lekarne- urcity pocet. Zvacsa si musis pripravit dojazd autom (moze to byt aj 10km od bydliska). Kazda lekaren musi vykazat do mesiaca minimalne raz pohotovost. A pohotovost im urcuje komora, cize nie samotne lekarne, kedy chcu. Za vydanie liekov cez pohotovost priplacas 5€ bez receptu. S receptom (napriklad z vecernej pohotovosti, nemocnice ci vseobecneho lekara, myslim, ze tu je podmienka neodkladnych liekov) mas zadarmo samotny vydaj, priplatky za lieky samozrejme funguju.

kristina2412
Včera o 12:18

Nie, Bratislava nie je pupok sveta, ale napríklad na pohotovosť do detskej fakultnej chodí nielen celá Bratislava a priľahlé satelity, ale aj Záhorie, neraz chodia s deťmi z juhu Slovenska. Kam vezú deti s ťažkými úrazmi cez pol Slovenska? Do detskej fakultnej. Je naozaj neskutočná hanba že v BA nieje jedna pohotovostná lekáreň, otvorená celú noc. Bývala otvorená Univerzitná lekáreň na Ružinovskej a aj v noci tam stávali rady. Koniec koncov nedostupnosť liekov , zaťaží aj samotné pohotovosti, lebo čo by ľudia vyriešili svojpomocne,teraz si pôjdu posedieť na pohotovosť. Ja osobne som liekmi zásobená na tri životy🤪ale toto naozaj rada podpíšem .

sisaka
Včera o 14:31
@anonym_4f23aa

@anonym_4f23aa nie som z okolitého štátu, ale napíšem, ako to funguje u nás v našom meste (Kanada, mesto takmer 2 milióny, takže väčšie ako Bratislava). V celom meste viem len o jednej lekárni, ktorá je otvorená 24h, niektoré sú otvorené do polnoci. Niektoré voľnopredajné lieky ako napríklad od teploty, bolesti, anthistaminiká, na hnačku, antacidové a pod. dostať na pumpách. Ale keď napríklad pacient odchadza z pohotovosti v noci a vieme, že bude potrebovať ďalšiu dávku liekov, kým ráno otvoria lekárne, tak pacient dostane túto dávku so sebou.

anonym_38a1ad
Včera o 15:51

Každý normálny človek má základ. Liekov doma.. Zbytočne celá petícia

zuzubb007
Včera o 16:20

Tak základné lieky má snáď každý v lekárničke, treba dať oddych ľuďom a nie teror ešte aj v noci kvôli jednému čo nieje schopný mať doma bežné lieky

autor
Včera o 17:13
@zuzubb007

Tak základné lieky má snáď každý v lekárničke, treba dať oddych ľuďom a nie teror ešte aj v noci kvôli jednému čo nieje schopný mať doma bežné lieky

@anonym_38a1ad
@zuzubb007 aby sme sa rozumeli, tu sa jedna skôr o antibiotiká a lieky na predpis, nie o bežne lieky. Tie väčšina ľudí doma len tak v domácej lekárničke nemá.

anonym_1827b8
Včera o 17:35

150000 mesto v eu - lekarne su otvoren od 9-21.00h plus mame asi 3 pohotovostne viac-menej rozhodene po celom meste. Cize ak nahodou potrebujem lieky co by mi mali vydat po navsteve urgentu mam kde ist a kupit. Tiez ak by som nahodou a uplne necakane ostala bez analgesika alebo antipyretika tak tiez mozem zbehnut aj okolo polnoci a kupim. Co bohuzial na sk som urobit nemohla lebo som si dovolila zabudnut analgezikum na bolest hlavy, mama doma nemala a to co mi dala, mi nezaberalo a o 23.00h ked som sa skoro skrabala po stenach som musela ist na urgent do nemocnice i ked by mi bolo vystacil volnopredajny liek - ale na vsetko pripravene mk zeny predsa lekaren 24h nepotrebuju

kristina2412
Včera o 17:44

Sú aj nepredvídateľné situácie, keď ma hnačku celá rodina, liekov málo , alebo niekoho chytia bolesti žlčníka, ktoré nikdy predtým nemal, tiež ucho po plávaní, oko z prievanu, stávajú sa úrazy pri športe atď . Nehovoriac o tom, že je tu veľa turistov a kopec študentov a naozaj pochybujem, že 18 ročné deti majú komplet vybavenú lekárničku.

anonym_e87022
Včera o 17:47
@anonym_autor

@anonym_38a1ad
@zuzubb007 aby sme sa rozumeli, tu sa jedna skôr o antibiotiká a lieky na predpis, nie o bežne lieky. Tie väčšina ľudí doma len tak v domácej lekárničke nemá.

@anonym_autor no tak ak si neviem antibiotiká vybrať počas dňa, tak asi budem mierne retardovaný aj to si treba uvedomiť, či som teda normálny, pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje, či potrebujeme takú rovno vedľa domu???

kristina2412
Včera o 17:48
@anonym_e87022

@anonym_autor no tak ak si neviem antibiotiká vybrať počas dňa, tak asi budem mierne retardovaný aj to si treba uvedomiť, či som teda normálny, pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje, či potrebujeme takú rovno vedľa domu???

@anonym_e87022 A keď ti ich predpíšu na pohotovosti?

anonym_e87022
Včera o 17:50
@kristina2412

@anonym_e87022 A keď ti ich predpíšu na pohotovosti?

@kristina2412 keď je veľmi zle do umretia dajú ti infúzku priamo v nemocnici, ináč prežiť do otvorenia lekárne pár hodín je podľa mňa úplne normálne

mandzula
Včera o 17:54
@anonym_e87022

@anonym_e87022 Pises "pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje". Kde je taka?

zuzubb007
Včera o 17:57
@mandzula

@anonym_e87022 Pises "pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje". Kde je taka?

@mandzula do 22 hej sú všade? Vieš čo stojí taká lekáreň, len to zaplatenie lekárničky, vyjde 200 x viacej ako si jeden človek príde zobrať liek, celé na hlavu, zbytočne by to bolo otvorené, ráno otvoria znova

kristina2412
Včera o 17:58
@anonym_e87022

@kristina2412 keď je veľmi zle do umretia dajú ti infúzku priamo v nemocnici, ináč prežiť do otvorenia lekárne pár hodín je podľa mňa úplne normálne

@anonym_e87022 a keď nepotrebuješ infúzku? .Je sakra rozdiel či dáš dieťaťu antibiotické kvapky pri zápale stredného ucha hneď a až za 10 hodín. Napríklad bolesti uší u detí sú také , že nurofen po dvoch hodinách prestáva zaberať . Ako dospelá sa prekonáš , ale tá bezmocnosť keď rodičia sedia s dieťaťom 6 hodín na pohotovosti a potom tie lieky nemajú kde vybrať. A nieje pravda, že na pohotovosti vždy dajú lieky so sebou.

mandzula
Včera o 17:59
@zuzubb007

@mandzula do 22 hej sú všade? Vieš čo stojí taká lekáreň, len to zaplatenie lekárničky, vyjde 200 x viacej ako si jeden človek príde zobrať liek, celé na hlavu, zbytočne by to bolo otvorené, ráno otvoria znova

@zuzubb007 Viem, mame lekaren. Do 22. su pohotovostne lekarne urcene samospravnym krajom. Nonstopku ma tusim jedine Presov.

autor
Včera o 18:09
@anonym_e87022

@anonym_e87022 keď mi ATB lekár predpise na pohotovosti a je 23.00 tak musím čakať až do rana. O toto ide, že nejdes na pohotovosť len tak, lekár nepredpise lieky len tak. Najmä ak sa jedna o dieťa, tehotnú, či ľudí vo vyšším veku
Nemusíš podpísať petíciu, nie je to povinne, ale vyjadruj sa slušne

Strana
z2