icon

Petícia za právo dieťaťa mať v nemocnici pri sebe rodiča

Strana
z2
zuzana212722
6. feb 2023

Ja som nikdy nemala problém byť v nemocnici so svojím dieťaťom. Stačí si otvoriť ústa..najväčší problém boli vždy sestry arogancia neskutočná žiadna ľudskosť..a toto má byť s mojím dieťaťom samé..by som sa pozrela aby mi niekto hovoril že si tam mam svoje dieťa nechať samé s takými osobami..už len preto to treba podpísať..to je neskutočné aké zvieratá pracujú na takých miestach..hádam aj tie majú jemnejší prístup ako oni..na vlastné oči som videla ako zdrapla ročne dieťa lebo plakalo a tak mu schmatol tu malú ručičku a stačila že mi bolo veľmi ľúto..som sa jej opýtala či je to potrebné robiť takto násilne ale čo ja starám vraj..okej..
Dieťa tam bolo bez mamky lebo mama romka tak ju tam nechceli pritom čistá..na druhý deň som ju stretla na chodbe q povedala ako jejzaobchadzaju s malým dieťaťom..to bol cirkus ale už tam mohla zrazu byť..zaujímavé..toto je Slovensko

nicole003
6. feb 2023

Ked mala dcera lezat na neurologii tak sestricka sa skor potesila ze ostavam s malou lebo chúďa tam lietala ako handra, vtedy tam boli tusim dve na cele oddelenie. Naopak bol problem s pediatrickou. Vraj mi nemoze vypisat očr lebo od toho je personal v nemocnici aby sa starali o pacientov cize nemam narok. Nakoniec som si vydupala lebo som nemienila nechat same 4 rocne dieta s diagnozami.

euka210
6. feb 2023

@hanaxxx trochu nerozumiem...co som bola na detskom s dietatom 3x za 7r, stale som mohla byt. Do 3r zadarmo, od 3r som platila par e na noc. Aj ine boli s detmi.
Ved to uz plati, ze rodic, realne matka, ma pravo na sprievod v nemocnici...

kubkovamama
6. feb 2023

Tým podpisom nič nevyriešis.Naše zdravotníctvo je tam kde je a ak sa celý systém nezmení,ani prístup k rodičom detských pacientov sa nezmení.Mrzia ma zlé skúsenosti mamičiek,ale mňa vždy automaticky brali na oddelenie s dietatom hneď pri hospitalizácii.Vzdy som išla z domu so zbalenou taškou.Je pravda,že podmienky pre sprievodcu sú tiež často otrasné ako pre samotných pacientov.Cela noc na drevenej stoličke,posteľ spolocna so synom apod.Ale nikdy mi nikto ani len nenaznačil,že tam nemám čo robiť.Sestram to max.ulahci robotu.

mayra666
6. feb 2023

Som zhrozená z vás niektorých. Tak vy to nepodpíšete lebo, že to je politické??? NO A? Vaše deti majú trpieť lebo vy nepodpíšete, kvôli preferenciám? Sama si pamätám pred 25 rokmi keď som bola 3 dní v nemocnici. Sama. Celé dni som len plakala, ostatné deti taktiež. A personal sa mi ešte vyhrážal, že nepôjdem domov keď tak plakat budem čo malo za následok ďalší plač. Niekedy treba zahodiť politické uvažovanie a rozmýšľať mozgom.

krkavcia_mater
6. feb 2023

Ahojte, ja som mama, ktora bola aj na joj v novinách. Byť s dieťaťom v nemocnici 24 hodím vôbec nie je samozrejmosť. Na bežných oddeleniach ešte menšie deti ako tak, ale akonáhle sa dostane vaše dieťa na JIS či ARO - skončili ste. Niekde máte narok len na 2 hodiny denne a ak ešte počas nich potrebujú robiť vyšetrenia - hoc aj iným deťom - máte smolu.
Môj syn ma vital slovami "Bal som sa, ze si umrela", "Myslel som si, ze si sa stratila" Snažil sa nezaspať, lebo vedel, že ak zaspí, tak mňa pošlú preč. Keď som sa pýtala, či v noci spal, tak mne povedali sestry, že spal, ale ked uz dosla sestricka do rannej sluzby bol uz hore. Az potom mi jeho spolubyvajuci na izbe, uz vacsi chlapec povedal, ze cele noci preplače.
Na začiatku mi povedali, ze ked bude plakat, ma zavolaju. ani jednu noc mi nezavolali - a to som bola iba o poschodie vyssie nez on.
Na vizitu nas vsetkych rodicov vypoklonkovali. Co to musi byt pre dieta, ked okolo neho stoji niekolko lekarov,.sestier a rozpravaju o ňom a vysetrujú ho.. samého bez dôvernej osoby.
Keď videli, že chodím ako tiger v klietke, pozvala ma vrchná sestra "na koberček". Povedala som jej, čo sa mi nepáči a že chcem byt s malým... tak hneď, že sa to nedá, že ma chápe, ale musím chápať aj ja ich.
Keď sa menili služby sestier, musela som odísť.. aby som náhodou nieco nezapočula o inom dieťati.. Ale keď potom nadávali na vedenie a vrchnú ako rozdeľuje služby, to už som počuť mohla.
Chúdence deti na infuzkach a beztukovej strave - len zelenina a ony si v nočnej službe vypukajú pukance ..A aké su pukance - aromatické... decko iba plakalo, že aj ono chce pukance, že je hladné..
Keď som mu zúbky umývala, tak mu sestricka povedala, že mu mama robi zle..
Bohvie,.čo si tam on všetko vypočul... Keď mne sa len nahodou pri pozerani rozprávok zveril, že mu sestrička povedala, že ak bude plakať, že mamu k nemu nepusti..
To moje dieťa, prerevalo dobrých 12 dní... a ja s ním, vždy, keď som musela odísť.
Nechápem, ako sa na to môžu tie sestry, čo sú mnohé matkami, pozerať.

akvi
6. feb 2023

@krkavcia_mater to sa zle aj cita, nie ze zaziva.. je mi luto, cim si tvoje dieta muselo prejst. Ja mam tiez hrozny zazitok z nemocnice, nastastie tam moje dieta bolo len 2x po jednej noci. A ked som videla tie deti, co tam nikoho nemali, to bola katastrofa, sestry sa k nim spravali ako ku psom a ja som sa na to pozerala cez tie sklenene prepazky a nechapala som. Ked sa nejaka ina matka pokusala utisit cudzie dieta, tak bola vyhodena sestrami, ze sa ma starat o svoje.. No neprajem veru nikomu toto zazit.

krkavcia_mater
6. feb 2023

@akvi ano.. ja som tiez podala cumel inemu dietatu a skoro ma vyhodili... Ale to sa neda pozerat.. Tie deti placu srdcervuco. My sme tu naozak ako sto rokov za opicami.. O normalne, prirodzene veci musime robit peticie.. Aby nas nechali s dietatom,.musime sa ohanat paragrafmi a médiami... 🤦🏻‍♀️

Nárok na sprievod majú deti do 6 roku. Potom je to výsostne individuálne

Strana
z2