Pijem v tehotenstve príliš veľa mlieka?
Ahojte, je počas kojenia nejak nebezpečne ak pijem priliš vela mlieka? Svokra mi totizto zacala hovorit ze by som nemala vôbec piť mlieko keď budem kojiť a že aj teraz robim chybu v tehotenstve že ho tolko vypijem. Su dni kedy stiahnem aj krabicu za deň. Neviem nemam pocit ze by mi to škodilo. Jej to vraj povedal lekár keď bola ona tehotná.
jedna svokra povedal...haha 🙂 nic zle na tom nie je, mlieko je zdrave a ja ho pijem cely zivot min.liter denne vratane 5 rokov kojenia 🙂
@catherine1989 to ani neni tehotenstvom. Mala som to aj predtym 😁 dokonca som si vybudovala alergiu na mlieko alebo intoleranciu laktozy neviem jedno z toho ktore sa da vyliečiť. Od malička to tak mam a nikdy ma nikto neajk nenapominal ze by som nemala tak.preto.mi to pride čudné 😁
? Prečo by to malo škodiť? Svokre to na jej poradni povedal lekár? Kedy? Pred 30 rokmi? Veď práve pri kojeni sa voľakedy odporúčalo piť veľa mlieka. Možno problém by mohol byť, ak by si pila priamo kravské čerstvé mlieko,v nejakej možnej nákaze, ale pochybujem, že pri pasterizovanom ti dačo hrozí. Ja som tiež závislá od mlieka a kakaa, práveže mi pomáhalo pri nevoľnosti, boli dní, keď nic iné ani do mňa nevoslo
No kamosova mama tahala mlieko este aj v noci z chlsdnicky a obidvaja synovia su zdravi ako repa. Tvoje telo potrebuje vapnik. A vybavene. Svokra nech sa aj picne
Neter 4.5 rocna miluje mlieko a ja keby som mohla tak pijem stale. A to s tym ze je nezdrave atd nech sa niekam strcia 😂😂😂
no tak ak máš alergiu, tak to riskuješ..pravdepodobnost že dieťa ju zdedí je velká..ak ju zdedí, tak problemov s jeho zdravím budete mat požehnane..☹ mlieko nie je tekutina, je to potravina..aj ostatne jedlá jedávaš na kilá denne?
akurat by som si dala pozor, ake mlieko kupovat, nieco lepsie, kvalitnejsie, ak mas moznost radsej prevarit z automatu, urcite je lepsie cerstve ako trvanlive
@luba41 pišem o ostatnych potravinach? Pišem o mlieku. A mlieko je tekutina kedze ma tekute skupenstvo. Alergiu uz nemam keby som ju mala tak snad ho nepijem kedze samej by mi to robilo zle
kludne.....u nas sa kupuje min. 12 litrov mileka na tyzden...sme 5ti a ja mlieko takmer nepijem....na ranajky stiahnu 2 litre ako nic na cele s manzelom....
...lepsie ako stiahnut krabicu vina...
Mlieko nie je ani zdravé ani nezdravé. Aj ja som ho milovala a pila na litre. Možno ti chýba vápnik a telo podvedome žiada mlieko. Z mlieka ho prijmes žalostne malo jedine tak z makoveho mlieka. Ale to asi pre bábätko nemôžeš. Bábätku neublíži ale tebe potom treba piť viac tekutín keď sa nalievas mliekom.
@sunny8 no a tam mozno prichadza ten problem ze radsej siahnem po mlieku ako po vode 😏 ale s tym mam problem uz od malička. Vypijem ledva liter vody za deň
o tej tekutine - tak to si na omyle..sa nečudujem, že svokra je mudrejšia ako Ty... také kvantum mlieka viac škodí / aj dietaťu/, ako prospieva..
To aj môj otec 🙄 vodu nepije ale mlieko aj dva tri krabičky denne .. po mlieku je človek ešte viac smädný ale mlieko sa neberie za tekutinu 😅 chápem tiež som to tak mala .. našťastie mi začali žalúdočné kŕče a som vedela že mlieko už stačí a už ho môžem len v pudingu alebo do kávy kúsok. Našťastie 🙏
@luba41 😂😂 kriste pane a budes sa hadať ajtak a ešte aj uražať a poukazovat nato kto je mudry kto hlupy 😂 nonsens
@sunny8 ale ja nehovorim ze mlieko je tekutina ako voda. Ja chapem ze ma iny učel. Ale nech ma tu nikto nepresviedča a nehada sa že nieje TEKUTINA čo sa skupenstva tyka..
To je dolezite,ak nemas alergiu,tak okej.Ak si nie si ista,porad sa.🙂Len dobra rada,nic viac.🙂Inak mlieko ma vela vela benefitov a myslim,ze ho v poslednom case zatracuju nepravom.Ma viac kladov ako minusov.Ja som v tehu jedla skor zakysane radsej ale,lebo mlieko mi nerobilo uplne dobre.yyy
Ja som myslela ako pitný režim nešla som presviedčať že mlieko nie je tekuté 🙂
@elizabeth88 myslim ako kefir,jogurty,a pod.🙂
@elizabeth88 nie nie to ked som mala asi 14 rokov mi to zistili az po troch rokoch co som mala ukrutne bolesti skoro po vsetkom co som zjedla ale brala som lieky vtedy pol roka a bola som v pohode 😊 tak preto neviem ze ci to bola.intolerancia alebo alergia lebo viem ze z jedneho sa da vyliecit.
@elizabeth88 aaa to praveze vobec tomu neholdujem nejak.. jogurt si dam iba za lyžicu ked ma pali zaha čisty biely ale inač vobec 🙈
To keby ste malu videli ta je schopna pit mlieko na litre 😂😂😂 a je tu zdrava
Pokial si tehotna a mlieko ti nerobi problem, tak kludne pi. Po porode si ale radsej daj pozor, pretoze u malych deti je velmi casta alergia na kravsku bielkovinu. U niektorych potom staci len stopove mnozstvo tejto bielkoviny a o zabavu je postarane. A ak tvrdis, ze sama si mala alergiu, tak pravdepodobnost, ze to tvoje dieta zdedi, je vysoka.
Mlieko je zdravé, keď je čerstvé priamo od kravy. Také v krabici je jed. Tak sa s tým kľudne krabicovym nadajaj. Inak dospelý človek mlieko vôbec piť nepotrebuje.
Trocha skoda,lebo to je zdrave.Najma v tomto obdobi...Nezatracovala by som,skus nieco,mozno ked aj pridavat do jedal alebo tak...🙂Jasne,vapnik nahradis aj inymi potravinami,ale pre mna osobne je toto taka klasika.🙂
Mimo temu ale nas pes nam zacal obzierat steny veterinar povedal ze chyba vapnik od mladosti pije uz mlieko a nas dom nadalej stoji😂 a neboj moj chlap tiez pije aj 2 krabicky mlieka a chuti mu
Blbosť. Tiež som pila a pijem veľa mlieka. Nič deťom nebolo.
@sunny8 Toto, čo si napísala o tom vápniku, keď niekde čítam: "Z mlieka ho prijmes žalostne malo", tak sa vždy za hlavu chytám. Je to čistý blud, hoci dosť rozšírený. Mlieko a mliečne výrobky sú najvýznamnejším zdrojom vápniku. Je pravda, že mak ho obsahuje ešte viac, ale človek predsa neje mak denne v takých množstvách, ako mliečne výrobky. Keby sa z mlieka prijímal vápnik v žalostne malých množstvách, nemohlo by to dojčeným bábätkám stačiť na správny rast kostí.
Len to tu ozrejmim, mlieko sa naozaj ako tekutina nerata, je to oficialne potravina, takze sa nezaratava ako sucast pitneho rezimu.

Určite by som sa neriadila radou lekára z pred 30rokov, či koľko má tvoj chlap... Ak máš pochybnosti, obrat sa na svojho lekára, ale nevidím jediný dôvod, prečo by ti to malo škodiť, alebo bábätku. Ja som ako tehotna jedla nutellu na kilá, proste si mi tak pýtalo, aj na citrusy som mala strašnú chuť, muž mi chodil mandarínky po bednickach kupovať 🤦 a malý na narodil a chute sa zasa zmenili 🤷 nestresuj sa, počúvaj svoje telo a porad sa so svojím lekárom