icon

Pijem v tehotenstve príliš veľa mlieka?

27. apr 2020

Ahojte, je počas kojenia nejak nebezpečne ak pijem priliš vela mlieka? Svokra mi totizto zacala hovorit ze by som nemala vôbec piť mlieko keď budem kojiť a že aj teraz robim chybu v tehotenstve že ho tolko vypijem. Su dni kedy stiahnem aj krabicu za deň. Neviem nemam pocit ze by mi to škodilo. Jej to vraj povedal lekár keď bola ona tehotná.

Strana
z2
lucyluv
27. apr 2020

Na nete som k tomu nieco nasla, ale osobne mam tuto info od zdravotnej sestry, ze mlieko nie je napoj.

Ak chceme dodržiavať pitný režim, nemali by sme zabudnúť, že mlieko nie je nápoj, je to potravina, ktorá vyžaduje zložité trávenie. Vypité mlieko sa najprv zrazí na tvaroh, aby sa mohli tráviť mliečne bielkoviny. Práve tieto bielkoviny a tuky obsiahnuté v mlieku spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka, a tým v ňom zadržiavajú tekutinu. Mlieko teda nie je proti smädu, nemalo by sa používať ako nápoj, ale ako potravina.

kikaaa444
27. apr 2020

Ja vypijem denne 1,5l mlieka niekedy až 2 !! Len za noc vypijem liter .. strašne ma pali zaha a jedine mlieko mi pomáha .. ani ma nenapadlo žeby to mohlo byt zle pokial viem mlieko je v tehotenstve pre plod prospesne

sunny8
27. apr 2020

@h2 umelé mlieko aj materské je o niečom inom ako krabickove .. mlieko nie je nevyhnutné pre ľudí (jedine materské do istého veku) .. veľa ľudí má z neho kŕče bolesti alergie a viacero ani nevie že to čo im škodí je práve mlieko

h2
27. apr 2020

@sunny8 Mnohým škodí a mnohým zase nie. Tí, ktorým nerobí dobre, majú tendenciu všetkých presviedčať o tom, že mlieko je škodlivé. Faktom ale je, že veľmi veľa ľudí pije (a po celé stáročia pilo) mlieko bez problémov celý život.

luba41
27. apr 2020

@h2 nikdy sa mlieko nepilo na litre, vždy sa pilo striedmo ..tak možno na salašoch a pastieri / ked nemali čo jest/..to až posledných pár desatročí má ludstvo tendenciu / ale len v niektoré časti sveta/, povyšovat mlieko na super potravinu.. a výsledkom je tolko chorob, alergii a exemov už u detí

h2
27. apr 2020

@luba41 No tak neviem, ja nie som nejaká odborníčka, ale mlieko, kyslé mlieko, tvaroh, bryndza a syr sa jedli v minulosti v našich končinách pomerne hojne. Kravku mali v mnohých rodinách, a aj tí najchudobnejší mali aspoň kozu, či ovečku...

sunny8
27. apr 2020

@h2 alebo len nevedeli že je to z mlieka 🙂

Strana
z2