Pijem v tehotenstve príliš veľa mlieka?
Ahojte, je počas kojenia nejak nebezpečne ak pijem priliš vela mlieka? Svokra mi totizto zacala hovorit ze by som nemala vôbec piť mlieko keď budem kojiť a že aj teraz robim chybu v tehotenstve že ho tolko vypijem. Su dni kedy stiahnem aj krabicu za deň. Neviem nemam pocit ze by mi to škodilo. Jej to vraj povedal lekár keď bola ona tehotná.
Ja vypijem denne 1,5l mlieka niekedy až 2 !! Len za noc vypijem liter .. strašne ma pali zaha a jedine mlieko mi pomáha .. ani ma nenapadlo žeby to mohlo byt zle pokial viem mlieko je v tehotenstve pre plod prospesne
@h2 nikdy sa mlieko nepilo na litre, vždy sa pilo striedmo ..tak možno na salašoch a pastieri / ked nemali čo jest/..to až posledných pár desatročí má ludstvo tendenciu / ale len v niektoré časti sveta/, povyšovat mlieko na super potravinu.. a výsledkom je tolko chorob, alergii a exemov už u detí

Na nete som k tomu nieco nasla, ale osobne mam tuto info od zdravotnej sestry, ze mlieko nie je napoj.
Ak chceme dodržiavať pitný režim, nemali by sme zabudnúť, že mlieko nie je nápoj, je to potravina, ktorá vyžaduje zložité trávenie. Vypité mlieko sa najprv zrazí na tvaroh, aby sa mohli tráviť mliečne bielkoviny. Práve tieto bielkoviny a tuky obsiahnuté v mlieku spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka, a tým v ňom zadržiavajú tekutinu. Mlieko teda nie je proti smädu, nemalo by sa používať ako nápoj, ale ako potravina.