Je dojčenie druhého bábätka jednoduchšie?
Ahojte, je pravda že kojenie druhého bábätká je ľahšie, lepšie aj v tom že pri druhom bábätku je viac mlieka ?
Som tehotná o pár týždňov ma čaká pôrod a mám synčeka 2 roky a 2 mesiace, pri prvom som si odsávala mlieko vyše roka teraz by som chcela kojiť tak by ma zaujímalo ako to je pri druhom bábätku pretože mám pocit že mi ani prsia nenarastli počas tohto tehotenstva je to normálne tiež ste to tak malý ?
@anonym_autor ja takisto omnoho viac mlieka pri prvom, no myslela som si, že je to tým, že som mala 22 rokov a pri druhom 35 rokov rokov
U mna zas druhe kojenie bolo uplne jednoduche. Mlieko sa mi spustilo hned po porode, maly papal uz druhy den davky ako mal bez prikrmovania.
Nemusela som si ani odsavat, tvorba sa prisposbila upln od zaciatku. Takze za mna druhe dieta ovela lepsi priebeh dojcenia 🙂
@anonym_autor nie, staršie dieťa sa ako tak pridalo cez klobúcik, ale po pár mesiacoch som to nevzdala, to druhé vôbec.
Ľahšie áno a viac mlieka hlavne preto, že som dojčila tandemovo, viac prikladania = viac mlieka.
No, podla mna a mojich skusenosti s 3 dojcenymi detmi - blbost, resp "povera" (ktoru som doteraz ani nepocula takto realne 😁)
Nemyslím si, že je viac mlieka. Pri prvom sa mi spustilo mlieko 2 dní po pôrode, pri druhom hneď. Ani jedno som neprikrmovala a ani neodsávala si mlieko (len ak som niekam išla, ako zásoby), mám pocit, že je to rovnaké 🤷
Druhé som kŕmila materským raz tak dlho, ako prvé, čiže možno na tom niečo bude. Čiže, v porovnaní s prvým, sa párkrát prisalo a darilo sa odsavat cca 3 mesiace 😁
@anonym_autor ja som mala viac mlieka tiez pri prvom dietati, ale to moze byt aj nahoda alebo celkovo zdravotnym stavom. A aj tym, ze pri prvom som okrem dojcenia aj odsavala. Takze cim viac sa stimuluju prsia, tym viac mlieka sa tvori. Ale treba aj dostatocne jest, hlavne bielkoviny, to zistujem az teraz pri piatom.
Mne chvala Bohu, prsia nenarastli, lebo uz pred tehotenstvami som mala 85G, takze uz vacsie ani mat nechcem, skor, keby boli o polovicu mensie.
Ale nechapem, velkost prs vobec nesuvisi s mnozstcom mlieka, ale ze vobec!
Nemyslím si, že je viac mlieka. Pri prvom sa mi spustilo mlieko 2 dní po pôrode, pri druhom hneď. Ani jedno som neprikrmovala a ani neodsávala si mlieko (len ak som niekam išla, ako zásoby), mám pocit, že je to rovnaké 🤷
@anonym_c62688 tak toto zavidim, u mna to bola tortura. Mlieko az na 4.den, aj to nie dostatocne vela. Dokonca stvrte dieta som kojila este v decembri, rodila som v auguste piate a dufala som, ze sa spusti skor. Vobec! Musela som dokrmovat, inak by som mala dehydrovane dieta. Muzova sesternica rodila 3 tyzdne po mne a ona odsala aj dost kolostra este pocas tehotenstva, toto ja vobec nepoznam.
@anonym_autor pri druhom už cca vieš čo robiť ako na to. Ale ja som to mala rovnaké pri oboch.

nie. Viac som mala mlieka pri prvom.