icon

Pitie "na hada"

6. apr 2023

Ahojte ako je to u Vás, pijete na hada - cez Veľkú Noc? Na zelený štvrtok alebo na Veľký piatok?
U nás sa vypije za jeden domácej na Veľký piatok

koniarova
6. apr 2023

@nicicka to dáme na sobotu 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
koniarova
6. apr 2023

@elizabet173 neviem, či je pohárik vína dostačujúci. Aby si potom nebanovala.😁

andreatytler
6. apr 2023

@evamarek77 Idem robit Rumove gulky. Mnam🙂

michellemary
6. apr 2023

@evamarek77 nemám potuchy, počujem o tom prvý raz. 😀

koniarova
6. apr 2023

@evamarek77 počíta. Ale musíš ho ísť zjesť do lesa.😁

kubkovamama
6. apr 2023

Piatok je ešte sviatok-pôst,piť by sa predsa nemalo?Neviem či má alkohol a obžerstvo niečo z predkov či ako to nazvať.Velkonocne sviatky symbolizujú niečo..a u nás sa to neviem kedy zvrhlo na oblievanie, šibanie,alkohol apod.Jezis by mal radosť.😉

syslik81
6. apr 2023

kto nema dovod-dovod si najde.. ako dieta si pamatam tych ozratych chlapov a zial aj zenskych .. nie dakujem .. u nas sa nepije ked tak len vino alebo obcas v lete pohar piva... nechcem aby si dcera myslela ,ze je ok chlastat aj ked len na sviatky ... nieje a darmo to clovek obali do pozlatka a nazve to ako chce..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
laura07
6. apr 2023

Ja už to mám! Na “hada” lebo potom idu všetci plazmo 🫣🤣🤣🤣💁‍♀️

syslik81
6. apr 2023

Veľký piatok sa veľmi svätil. Tento deň je i v súčasnosti najväčším sviatkom evanjelikov. Je to smútočný deň, v ktorom ukrižovali Ježiša. Niektorí ľudia, hlavne kresťania, dodržiavajú pôst, jedia len mlieko a mliečne výrobky. V minulosti sa išli ráno, pred východom slnka, poumývať do potoka, do studenej vody, aby boli po celý rok zdraví. Chlapi opäť pili pálenku, vraj „ od hada“, aby ich počas roka nepoštípali...

tak ak pijete dufam,ze chodite aj do potoka

jamimo
6. apr 2023

niekto pije aj na zubára, na hodinára alebo Supermana, niekto do bezvedomia... Alkohol metla ľudstva, škoda že si ňou alkoholik nezametá len popod vlastné nohy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marianeta
6. apr 2023

@laura07 akurát mi napadlo to isté, že to sa človek asi tak spije, že sa potom musí plazit lebo ho nohy neunesu 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
syslik81
6. apr 2023

@elizabet173 mne to nemusis pisat men je to jedno 😉

dota6
6. apr 2023

Kým som neotvorila tému myslela som, že ide o polohu pitia (nielen alkoholu) v polohe na bruchu a tak som dumala, že prečo? Prečo by niekto poležiačky na bruchu pil tekutiny? Aj som si to skúsila prestavovať :D
Potom som otvorila diskusiu a otvorili sa mi obzory, naplnilo ma vedomie, zas som múdrejšia :D ďakujem za obohatenie dnešného škaredého dňa ☺️ a na zdravie :D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
6. apr 2023

Ja mam len kratku odpoved. Opilec si vzdy najde dovod, ci uz na hada, ci.... smutne

andreatytler
6. apr 2023

Podoba sa mi to na irsky sviatok Sv. Patrika.
Ten vyhnal hady z Irska a spravili ho svojim patronom a oslavuju to kazdy rok na jar. 17 marca a podstatou oslav je obliect sa do zeleneho a opit sa v bare.😀

akbara77
6. apr 2023

Na Orave sa pije aj na to, aby sviňa žrala

sticker
syslik81
6. apr 2023

@elizabet173 a ja som ta oznacila? sice sa vravi trafena hus zagaga ,ale ja som to pisala zakladatelka 😉

bloger
6. apr 2023

To som ešte nikdy nepočul, že pitie na hada. Každý má iné zvyky.

kat10pat
6. apr 2023

akoze a vy ste si aj precitali na co autorka pyta.? na zvyk, tradiciu a ako sa to robi/poznate u vas.
U nas sa taketo nieco nikdy nerobilo a pocujem to tiez prvykrat.

viestta
6. apr 2023

Autorka, @pribinak ma pravdu. U urcitych Slovakov sa vzdy najde dovod vypit. Pit na hada je tiez dobra vyhovorka, tak ako kapurkova, do druhej nohy aby si chromy nebol, vypalit medenacik, na popravku... 😅 Proste kto chlastat chce, ten si vyhovorku najde, kto chlastat nechce, tak su mu vsetky tieto "zavazne dovody" ukradnute

merlinja
6. apr 2023

a nepije sa to na škaredú stredu? Ináč tie komenty o "ožratosti Slovákov" sú fakt super. Vy ste akej národnosti ... Už to niekto hovoril, že asi len my sami si dokážeme sr.ť do vlastného hniezda.

jamimo
6. apr 2023

@viestta no a ja keď som tu minule napísala, že sme národ alkoholikov, tak sa mi dostalo 😏...v inej diskusii na stene to už bolo lepšie.

pribinak
6. apr 2023

@viestta tak, ale nevadí, sme 🐓🐣🐣

pribinak
6. apr 2023

@merlinja som Slovenka ale nechlastam do bezvedomia