Pitie piva každý deň- choroba alebo normálna vec?
Ahojte, chcela by som si vypocut vas nazor.
Je podla vas normalne, ked potrebujem kazdy den vypit aspon 2-3piva? Som dospela zena a pracujem, mam priatela, ale po praci si musim dat pivo kazdy den a aj cez vikend. Citim sa teraz ako chlap, preto chcem pocut vas nazor, ci by som sa mala dat zacat liecit alebo to aj vy tak mate, ze sa chcete odreagovat a uvolnit sa. Dakujem za kazdy jeden nazor.
pozri si web zachytka sk. co ta trapi? kedy si zacla pit viac? co na to najblizsi ? mavas opicu?skusala si nepit? a nevyslo to? ja som toto mavala s vinom. tak som sa tesila na pohar vina po praci. zmyt stres z prace. uvolnit stres
a potom to boli uz dva pohare potom uz aj flasa... milovala som to vino. nakoniec to dopadlo tak ze som prrstala. som uplny abstinent uz dva a pol roka
@anastaziamala skus nahradit nealkom, ci bude mat ten isty efekt. Nie je to sice uplne vyhra, ale aspon znizis prijem alkoholu.
@anastaziamala nie, nie je to normalne a uz.vobec nie u zeny, ktora ma byt prikladom pre svoje deti. Skus si najst ine potesenie. A okrem toho, mam v manzelovej rodine chlapa, ktory dlhodobo takto pijaval vecerami iba pivo a skoro to neskoncilo dobre...bolo to pred 3. rokmi a veru sa tak vtedy zlakol, ze odvtedy do ust pivo este nevzal. Hovoril si, ze vsak to je "iba" pivo a to ublizit nemoze.
@anastaziamala Tak neviem, tiež to mám tak ako ty. Nemáme deti a je to pre mňa taký relax po práci si popri varení či čítaní popíjať pivo. Potrebujem sa uvoľniť a pivo pomáha. Ale treba si uvedomiť, že v podstate pivo obsahuje alkohol aj keď nie veľa, ale každopádne je to legálna droga. Občas som pila aj víno, teraz menej. Myslím, že je to taký ani nie fyzický ako skôr psychický zlozvyk. Teraz sa mi stalo, že som tri dni po sebe nemohla piť pivo a dosť som na to myslela, že by som si rada dala, ten relax pri knihe a telke, varenie a domácnosť ma bez toho veľmi nebavil. Tiež som v noci horšie spávala, telo je predsa len zvyknuté na prísun alkoholu. Tak len aby si vedela, že nie si sama a tiež si niekedy poviem že to nieje ok.
Na druhej strane nechcem sa obhajovať, ale vďaka životnému štýlu som sa práveže dostala po zdravotnej a ruku v ruke aj výzorovej stránke na omnoho lepšiu úroveň ako trebárs pred 10 rokmi, keď som to pivo toľko nepila. Tiež podvečer už nebývavam hladná a udržiavam si váhu, niekedy som zasa viac jedávala a nejakú dobu bola aj kus pribratá. Tak ťažko povedať čo je lepšie, keď sa poobzeráš po mnohých abstinentoch, nefajčiaroch ako napr. moja svokra, tak majú často iné závislosti, najčastejšie na jedle a sú tuční so zdravotnými problémami, napriek tomu, že alkoholu sa vyhýbajú, ale to sa už za niečo zlé nepovažuje, skorej ako bežný jav.
Máš rodiny, ktoré športujú, abstinujú, chodia do kostola, žijú zdanlivo dokonalý život a za dverami zhodia masku a ani náhodou by si s nimi nechcela žiť.
Problémom je ak sa zahrabeš v psychických problémoch plus si začneš vyčítať ešte aj to pivo. Ja keď sa nesnažím vo všetkom vidieť závratný problém, robiť neustály nátlak a beriem ten život a zlozvyky trocha odľahčene, tak akoby strácajú takú závratnú dôležitosť a človeku sa uľahčí celkovo.
A tiež poznám viacero mužov, ktorý bežne pijú pivo po práci každý deň. Len na žene je to také možno trocha zvláštne, takže chápem.
@mladena Aj ja to chápem. Nie je dobré si všetko vyčítať, každý zlozvyk. Podstatné je nezvyšovať dávky, skôr naopak dať si medzitým iba jedno - 10-tku. Ja mám kolegyňu, ktorá si pravidelne každý deň dá dve piva. Je to inteligentná žena, žije sama, keď príde z práce tak sa venuje svojim štyrom mačičkám a dá si pivo. A vyzerá na svoj vek oveľa lepšie, ako kolegyne, ktoré sú v podstate abstinentky. Oveľa viac podľa mňa škodia stresy, hnev, nespokojnosť so životom.
Mne z piva narastli prsia o cislo 😉😉😉
@katulienkax to nie je môj výmysel, to povedal psychológ. Oni návyk definujú ako alkoholizmus, zrejme.
Je to samozrejme zavislost,je to alkohol legalna droga,takze skuste si dat 2 az 3 alkoholicke pivka a uvidite,chuti inak ale da sa zvyknúť si myslim
@alzbetkacicka myslela som nealkoholicke pivka

Tiež mi to nepríde normálne. Ja si v lete tiež dám jedno pivko, no nie pri varení obeda. A zväčša nealko. Alko pijem,len po "ťažšom" jedle, alebo keď dostanem obličkovu koliku 😒. Určite vypiť 3piva denne nie je ok a áno už to je alkoholizmus. Pivo=alkohol. Svokor toto robil, len prišiel domova z práce vypil prvé pivo na ex, ďalšie hneď otvoril. Skončil s tým, keď zistil že má zle pečeňové testy.