icon

Plánujete odchod zo Slovenska?

7. okt 2025

ahojte, plánujete niektoré odchod zo slovenska? ak áno, tak kam a prečo? 🙂

simca06022011
8. okt 2025
@zuzana76

Najvacsim problemom nasej spolocnosti je polarizacia. Niekto tvrdi, ze to robia politici. Ale ja si myslim, ze to ide zdola. Keby sme my boli jednotni, tak ziaden politik tuto krajinu nerozbije. Lenze neda sa byt jednotni, ked su tu diametralne odlisne pohlady na zivot, politiku, spolocnost. Vela ludi sa ma zle a upiera svoje zraky k populistom. Aj konsolidacia, utahovanie opaskov by ludia vydrzali radi, keby vedeli, ze s ich financiami sa bude rozumne zaobchadzat. Lenze my sa nemozeme na toto spolahnut a za kazdou vymenou vlady pocuvame len kydanie na tu predchadzajucu. Nemame bezuhonnych ludi, ktori by naozaj chceli investovat svoj inteligencny potencial do tejto krajiny a postavit ju na nohy. Lebo my uz klacime a je len otazkou casu, kedy padneme. Chyby su na oboch stranach. Netreba sa vyhovarat. Slovenska spolocnost je konzervativna, to vsak neznamena hned spiatocnicka. Potrebovali by sme politikov, ktori budu respektovat tuto naturu a zaroven budu vediet mysliet pokrokovo a netahat nas z blata do kaluze.

@zuzana76 myslim, ze nikdy nebude mat kazdy rovnaky nazor a rovnaku stranu, vzdy to tak bolo a je to prirodzene. K tomu aby to bolo aspon v poriadku, treba nieco ako nadhlad, tolerancia inych nazorov. A hlavne, ked sa ako keby naschval pretlacaju do popredia IBA temy, ktore su doslova nazorove a maju na spolocnost takyto vplyv = a tiez nemam pocit, ze za to mozu len politici. Staci ze napr media su neschopne uz aj vypocut hovoreny text a normalne o tom napisat objektivne, a nie vytrhavat veci z kontextu, ako sa hodi a este sa nezmysel spytata aj na tlacovkach, ze proste urobia zo seba hlupacikov. Okolo vsetkeho sa urobi panika, alarm a ludia sa idu pozrat. A hadame sa za trestny zakon, hadame sa za transakcnu dan, a kvoli pohlaviam a vazne problemy sa nejak neriesia. A mimochodom pri urcitych temach ma aj tolerancia uz svoje hranice, proste kazdy mame nieco co je pre nas cez, a minimalne o tom uz chceme diskutovat, nietkori sa aj pohadaju nakoniec.. a tych tem je neurekom lebo zdravy rozum trosku odchadza pri niektorych temach = a co je alarmujuce, prave kvoli precitlivelosti urcitych ludi, co ziju v na nejakom svojom oblaciku, sa to robi v mene tolerantnosti. Cize zatvarajme oci pred hlupostou, nechajme riesit svet nezmysly, len aby bol pokoj = to proste nefunguje a kazda strana si ide svoju pravdu.

hellwant
8. okt 2025
@mizoko

@hellwant ja obdivujem tých,čo ostávajú. 🫶🏼 Voliť prídeme ale radi by sme žiť a nie živoriť. Odišli sme hlavne kvôli práci.

@mizoko Ako píšem, pohoda, nech sa vám darí. Ak môj syn pôjde, nebranim mu. My z manželkou-pokiaľ by sem vojna nedošla- to tu dame. Treba aj ľudi priamo v krajine aby sa snažili nejako vplyvať na smero- hlaso-republiko voličov, nech ta politicka lúza na Svk to nema také ľahkè dostať sa do parlamentu.

anonym_46b2c3
8. okt 2025
@jana_eyre_2

@alica110 môžem len zopakovať čo som povedala - nie každý sa chce pohádať.. niektoré zakladateľky možno nečakaju vlnu sarkazmu ktorú by museli odrážať a tak sa radšej stiahnu.. nie vo všetkom treba vidieť provokáciu.. A možno ak človek MK častejšie vypúšťa ako to už pár mesiacov robím ja, tak ho tak nerozhádžu opakujúce sa témy lebo ich nevidí..

@jana_eyre_2 Necakana vlna sarkazmu? Vsak su cele generacie, ktorych druhy jazyk je sarkazmus, dvojzmysly, ironia. Snehove vlocky by teda na forach taketo temy nemali zacinat a niektore ani len citat. Je smiesne ze jeden trefny, podla mna vtipny prispevok o skupovani bytov tu vyvola osial s cirkus a hned mat potrebu chranit do krvi a moralizovat niekoho (ak to bol ten prispevok)
Aj ked teda zdielam nazor, ze asi to bola naozaj len provokacne napisana tema, aby rec nestala.

anonym_bcf453
8. okt 2025

@anonym_autor ja pevne verím, že na základe príspevkov, ktoré mu ( autorovi) objasnili celú situáciu, ktorému mu povedali, čo má robiť a ktoré ho v živote nasmerovali viac, ako on/ ona sama, jeho/ jej/ deti, partner, rodičia sa už autor konečne ROZHODOL. A už nebude po 300 krát zakladať diskusiu o tom, kto chce/ nechce odísť do zahraničia. Pretože pravdu povediac, je to úplne jedno, kto z MK chce, alebo nechce odísť, pretože autor sa musí rozhodnúť sám.

tilly
8. okt 2025

Plánujeme dôchodok pri mori v zime a v horách v lete. Len teda sa musíme dožiť 😅.

procrastique
8. okt 2025
@heleninamama

Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.

@heleninamama Inak, vieš o tom, že každý jeden človek ktorý odíde zo svk do zahraničia je pre slovensko stratou?

hellwant
8. okt 2025

To je take slovenske- choď keď si myslíš, že v zahraniči ti pečene holuby budú lietať do huby a nevracaj sa , to si nedovoľ a ako si dovolíš komentovať, čo sa tu deje. Toto je presne tá naša zavistliva a neprajna mentalita. Ako kedysi v slovenských dedinach učupených medzi horami po staročia a neschopnych dovidieť ďalej než za chotár dediny, max do susednej cez jarmok, aby sa dozvedeli klebety, ohovorili a osočovali ( krasne to ilustruje naša minulosť, rozdelení, prehliadaní, prebehujúci na druhú stranu kvôli výhodam- maďaróni - v kuse pod nejakym cudzím vladcom)
Minimum si mysli, že pride do zahranicia a je zahojenych. Oni vedia, že musia od nuly vybudovať v tej krajine dôveru v seba- ak su predsudky ku narodnosti- zvladnuť jazyk, najsť okruh kamarátov, bez pomoci rodiny- ta je ďaleko. Ale Slovák si kopne. Oj ako by mnohym bolo za Slovenskeho štatu dobre, poudavať a arizovať - veď Žid za všetko môže, nie ja a moja neschopnosť či môj alkoholizmus a mám pravo na jeho majetok, Božia to spravodlivosť" -že?

anonym_298208
8. okt 2025
@heleninamama

Nie, ale čakám, kedy už konečne pôjdu všetci nespokojní s voľbami, s Ústavou, cenami, školstvom, zdravotníctvom, samotným životom na Slovensku... Chystám sa skupovať ich opustené byty a domy na ďalšie kšefty a verím, že ich bude na trhu toľko, že ceny nehnuteľností pôjdu konečne dolu.

@heleninamama ty si na tejto stranke uz od roku 2013? a to si tu kazdy den?

mizoko
8. okt 2025
@hellwant

To je take slovenske- choď keď si myslíš, že v zahraniči ti pečene holuby budú lietať do huby a nevracaj sa , to si nedovoľ a ako si dovolíš komentovať, čo sa tu deje. Toto je presne tá naša zavistliva a neprajna mentalita. Ako kedysi v slovenských dedinach učupených medzi horami po staročia a neschopnych dovidieť ďalej než za chotár dediny, max do susednej cez jarmok, aby sa dozvedeli klebety, ohovorili a osočovali ( krasne to ilustruje naša minulosť, rozdelení, prehliadaní, prebehujúci na druhú stranu kvôli výhodam- maďaróni - v kuse pod nejakym cudzím vladcom)
Minimum si mysli, že pride do zahranicia a je zahojenych. Oni vedia, že musia od nuly vybudovať v tej krajine dôveru v seba- ak su predsudky ku narodnosti- zvladnuť jazyk, najsť okruh kamarátov, bez pomoci rodiny- ta je ďaleko. Ale Slovák si kopne. Oj ako by mnohym bolo za Slovenskeho štatu dobre, poudavať a arizovať - veď Žid za všetko môže, nie ja a moja neschopnosť či môj alkoholizmus a mám pravo na jeho majetok, Božia to spravodlivosť" -že?

@hellwant skvelo a výstižné napísané 🫶🏼 kto neskúsi ani netuší aké náročné je odísť od všetkého a všetkých a budovať si život nanovo. A človek to spraví len ak vidí,že má väčší zmysel odísť ako ostat. Navyše nie každý chce odísť navždy. Ale tuná sa ľudia vyháňajú v štýle - "keď si chcel odísť tak už sa nevracaj! Nikdy!" Smutné mi to príde. Ale kopnúť si je také pronarodne a slovenské. Namiesto podpory len hejt a výsmech. Áno,to sme my - Slováci. Našťastie ale nie všetci 🧡

anonym_316966
8. okt 2025
@heleninamama

@heleninamama možno stačí nebyť posledná socka a byty by si (minimálne na hypotéku) mohla skupovať na kšefty aj teraz 😂 a nemusela by si závidieť ostatným

sailes
8. okt 2025
@anonym_316966

@heleninamama možno stačí nebyť posledná socka a byty by si (minimálne na hypotéku) mohla skupovať na kšefty aj teraz 😂 a nemusela by si závidieť ostatným

@anonym_316966 fúúúú tak to bolo ostréé

mizoko
8. okt 2025
@hellwant

@mizoko Ako píšem, pohoda, nech sa vám darí. Ak môj syn pôjde, nebranim mu. My z manželkou-pokiaľ by sem vojna nedošla- to tu dame. Treba aj ľudi priamo v krajine aby sa snažili nejako vplyvať na smero- hlaso-republiko voličov, nech ta politicka lúza na Svk to nema také ľahkè dostať sa do parlamentu.

@hellwant ďakujem ❤️ ja rozumiem tým čo ostávajú ale aj tým, čo odchádzajú. Nám sa neodchádzalo ľahko. Deti si zvykli okamžite,tie už sa ani nechcú vrátiť. My s mužom ale máme Slovensko radi a odišli sme hlavne kvôli práci.planujeme ale samozrejme prísť na voľby. Volili sme vždy od svojich 18 a nie je dôvod neprísť.

mizoko
8. okt 2025
@sailes

@anonym_316966 fúúúú tak to bolo ostréé

@sailes pravdivé?

jana_eyre_2
8. okt 2025
@anonym_46b2c3

@jana_eyre_2 Necakana vlna sarkazmu? Vsak su cele generacie, ktorych druhy jazyk je sarkazmus, dvojzmysly, ironia. Snehove vlocky by teda na forach taketo temy nemali zacinat a niektore ani len citat. Je smiesne ze jeden trefny, podla mna vtipny prispevok o skupovani bytov tu vyvola osial s cirkus a hned mat potrebu chranit do krvi a moralizovat niekoho (ak to bol ten prispevok)
Aj ked teda zdielam nazor, ze asi to bola naozaj len provokacne napisana tema, aby rec nestala.

@mizoko ja sa tiež nedivím ak prestane komunikovať.. nie každý má totiž na to chuť sa točiť dokola..
@anonym_46b2c3 nepísala som "nečakaná" ale "NEČAKALA" - nie každý totiž vie koľké tu na modrom koniku denne čakajú kam si prídu vyliať svoje fabulacie.. a nevrav mi že vidíš len jeden príspevok.. ja ich vidím už na prvej strane kopa, vysmievajúcich sa, urážajúcich..

A vždy ma šokuje, že ak je toľko takýchto príspevkov a niekto sa proti nim postaví, je označený za precitliveneho .. čiže treba vždy takéto príspevky ticho tolerovať.. zaujímavé, že jedna strana môže všetko a druhá má držať hubu a krok.. tieto dvojité pohľady ma vedia ešte stále udivit..

anonym_82de3f
8. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor tu sa zišlo toľko frustratov že MK začína vyzerať ako záchodová stena 🤣 toľko hnusu a nenávisti voči ľuďom kt odišli alebo chcú odísť z krajiny.... To vás to tak fakt irituje že si niekto dovolí odísť? Alebo že o tom uvažuje? Veď keď ste tu tak spokojní tak je to pre vás len dobre 😌 ako sa tu písalo - kúpite byty,domy,pozemky .... Raj na zemi to bude. Nefrflite,skupujte ☺️ Ak na to máte 😎😏 Vám môže byť jedno kto sa rozhodne odíst. K téme nemáte čo napísať,čo poradiť,len si tu vulievate žlč. Veď keď je na Slovensku tak krásne mali by ste sa radovať,sršať šťastím - nie jedom ☺️ tak šup,robiť s nehnuteľnosťami 😎

@mizoko hlavne ty nesmieš chýbať v žiadnej žumpe a zamorovat ešte viac všetko kde prispeješ,od teba som tu nevidela jeden jediný slušný komentár len samé útoky

mizoko
8. okt 2025
@jana_eyre_2

@mizoko ja sa tiež nedivím ak prestane komunikovať.. nie každý má totiž na to chuť sa točiť dokola..
@anonym_46b2c3 nepísala som "nečakaná" ale "NEČAKALA" - nie každý totiž vie koľké tu na modrom koniku denne čakajú kam si prídu vyliať svoje fabulacie.. a nevrav mi že vidíš len jeden príspevok.. ja ich vidím už na prvej strane kopa, vysmievajúcich sa, urážajúcich..

A vždy ma šokuje, že ak je toľko takýchto príspevkov a niekto sa proti nim postaví, je označený za precitliveneho .. čiže treba vždy takéto príspevky ticho tolerovať.. zaujímavé, že jedna strana môže všetko a druhá má držať hubu a krok.. tieto dvojité pohľady ma vedia ešte stále udivit..

@jana_eyre_2 mňa už ten hejt a agresivita neudivuje. Popravde na také väčšinou už ani nereagujem ked to píšu mne. Napíšem si svoje a keď ovady majú potrebu si vylievať žlč nech sa páči. Ani tep mi to nedvihne. Strašne veľa sa tu v poslednej dobe vyrojilo tých, ktoré sa len vysmievajú,hejtuju,urážajú,majú osobne útoky a všeobecne len robia z MK hajzlovu stenu plnú svojich vlastných výkalov.
Odkedy je možnosť anonymného komentovania tak to tu ide fakt do haja

anonym_9af3fa
8. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 teba tu bude normalme škoda, keď raz odídeš.

mizoko
8. okt 2025
@anonym_82de3f

@mizoko hlavne ty nesmieš chýbať v žiadnej žumpe a zamorovat ešte viac všetko kde prispeješ,od teba som tu nevidela jeden jediný slušný komentár len samé útoky

@anonym_82de3f píše anonym xyzpjdka 🤣🤣🤣 od teba to sedí keď nepíšeš ani pod svojím nickom. Evidentne sa hanbíš za to čo tu píšeš.
A navyše si pleties útok s argumentom 😜 a hlavne vidím,že sa tebe a tebe podobným nepáči,keď sa im odpoveda rovnakým štýlom. Vy si tu otierate papule a k vám má byť každy preslusnely? To určite 😎😘

heleninamama
8. okt 2025
@anonym_316966

@anonym_298208 Áno, som tu od roku 2013 a stále pod rovnakým nickom. Môžeš si ma dohľadať v iných diskusiách, keďže názory mám stále a nehanbím sa za ne. Tak zistíte aj to, že socka určite nie som, to je skôr taká chudera, ktorá tu uráža iných skrytá pod rúškom anonymity ako krysa. Však @anonym_316966

anonym_746ddc
8. okt 2025

Kam odísť podľa mňa je to tu fajn
Mňa osobne jedine čo štve su medvede v lese
A čo sa týka zahraničia,neviem prečo ľudia majú predstavy ako je všade super len doma je taaaak zle
Skôr asi takí čo nikdy nikde neboli
Možno na dovolenke v rezorte- meter krát meter

anonym_82de3f
8. okt 2025
@mizoko

@anonym_82de3f píše anonym xyzpjdka 🤣🤣🤣 od teba to sedí keď nepíšeš ani pod svojím nickom. Evidentne sa hanbíš za to čo tu píšeš.
A navyše si pleties útok s argumentom 😜 a hlavne vidím,že sa tebe a tebe podobným nepáči,keď sa im odpoveda rovnakým štýlom. Vy si tu otierate papule a k vám má byť každy preslusnely? To určite 😎😘

@mizoko osobne tu nemám vo zvyku o nikoho na rozdiel od teba hubu obtierať
Ale tvoj komentár nesklamal

zuzanita1609
8. okt 2025

Tak na dnes, pohádať a uraziť na koňovi ✔️,teraz by bodlo aj trochu vtipu a magnézium 😁. Poznáte to,bude to asi takto na Slovensku. Tí čo chodia do kostolov,poutekajú do krčiem a tí čo vysedávajú v krčmách poutekajú do kostolov 😁.

anonym_2f0037
8. okt 2025
@jablkovastrudla

@anonym_20f8e0 Irsko to nie je, to si rovno skrtaj 😂

@jablkovastrudla Nechystam sa nikam, ale preco Irsko nie?

hellwant
8. okt 2025
@zuzanita1609

Tak na dnes, pohádať a uraziť na koňovi ✔️,teraz by bodlo aj trochu vtipu a magnézium 😁. Poznáte to,bude to asi takto na Slovensku. Tí čo chodia do kostolov,poutekajú do krčiem a tí čo vysedávajú v krčmách poutekajú do kostolov 😁.

@zuzanita1609 Nielen vtipu, aj trochu finančnej perspektívy. Napr. etf-ká krasne rastu a časť Slovakov pracuje aj vo vyznamnejšich firmach, ktore v etf sú, nie je to len opatrovateľstvo, rodinna farma, či kuchar/cašnik v malej reštike. A tym padom nam, čo investujeme vlastne pomahaju dosiahnuť nejaký ten zisk, keďže ich praca tej-ktorej firme pomaha napredovať. A tym čo majú aspoň 2, či 3 pilier ku lepšiemu dôchodku.
A teraz ma ukameňujte 3..2..1..🫣🙂

binarypete
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@binarypete suhlasim

mizoko
8. okt 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@binarypete ako z bolo napísané hneď na prvej strane - zavadzajú tu. Ti ľudia kt sú nespokojní jednoducho zavadzajú. A je veľmi pekne a príjemné keď ťa niekto za tvoj názor posiela do " matky p..e" že máš odísť preč a že ťa tu nepotrebujú a štátu bude lepšie bez teba .... A ked odides tak si sviňa, čo zradila tento štát. Mne to príde ako čistá schiza

anonym_a996c6
8. okt 2025
@tundra

@anonym_a996c6 my sme odisli uz dost davno a napr.za zdr.poistenie platim za 4 osoby 1769fr,tie doplatky co pises su realne,pokial platis min.zdr.poistenie,teda velku spoluucast.A ano,mame sa fajn,na Slovensku by som sa nikdy nedostal tam,kde som teraz,nehovoriac o detoch.
Jeden skoncil ETH,druhy UNI Zurich a pokracuje dalej.Ja hovorim,ze vsade je dobre,ked mas adekvatny prijem.Cudzincov je tu vela,domaci su zvyknuti.Takze vsetci co chcu,mozu ist,zelezna opona je davno dole,nemusite sa pytat na MK,ani nikoho ineho.Ked neviete,kde zacat,pouzite googl🍀.

@tundra ale napíš aj aký máš príjem, aký príjem má manželka, asi nebudeš robotník na stavbe a žena upratovačka v hotely alebo predavačka v potravinách. Tiež nepíšem výšku nájmu.
Kto chce odísť, tak odíde. Môj muž je tiež vo Švajčiarsku. Slušne zarobí, šetríme , aby sme raz mohli spokojne žiť na SR bez hypotéky. A mohli sa postarať o našich rodičov. Keby som odišla za ním, z jeho platu by sme dvaja veľa neušetrili. Ja mám doma prácu dobrú , v zahraničí by som si musela dorábať kvalifikaciu. A teda s mojim vzdelanim na SR a pracou tu, by som robit upratovacku v CH aj keď za 3000 nechcela.
Tu ide len o to, že sú tu vždy diskusie o odchode zo SR, ale ten odchod ostane len v tej diskusii. Reálne neodídu.
Vidím to vo svojom okolí. Každý druhý kamoš , sused, balil kufre po voľbách. Realita? Všetci sú doma.

anonym_409854
8. okt 2025

@mizoko ty si odišla za do zahraničia za prácou ? Aká je tvoja práca, každý deň zavzdušňovať diskusie tvojimi trápnymi názormi a urážkami na MK ? Pochybujem, že s tvojím intelektom ovládaš nejaký jazyk, choď aspoň upratovať nech sa tvoj manžel nezoderie a nemusí ťa živiť.

kristiii
8. okt 2025

Slovenky opäť raz nesklamali. Miesto toho, aby sme si želali mať sa tu lepšie a nebyť na chvoste snáď už vo všetkom, tak sa odtiaľto vyháňame. Vám hrdinkam naozaj nedochádza, že čím menej ľudí tu bude ako niekto napísal "zavadzať", tým viac sa tí, ktorí tu zostaneme, budeme musieť na všetko skladať, prípadne o to viac cudzincov sem bude musieť štát a firmy (ak tu nejaké zostanú) navláčiť, aby mal kto odviesť to, čo si potrebujú nakradnúť? Ale takto ďaleko vy už nerozmyslate, že?
A zaujímavé, že nikto z vás nepozná nikoho, kto odišiel. Ja hneď niekoľko, z toho dvaja lekári, ani tí vám asi chýbať nebudú v našom skvelom zdravotníctve. Si myslíte, že ludia sa balia zo dňa na deň. Rozumní si pripravujú pôdu na odchod, neodchádzajú hrr, ale postupne sa pripravujú, dovzdelavaju...