Plaší morské prasa myši?

sisa7587
6. sep 2022

Dostala sa nám do domu myš. Mám neuveriteľný strach - klepec ani lepidlo na kartón nepomáha všade sú pasce nič nepomáha už neviem ako si mám dať rady. Prosím si rady. Niekde som čítala že pomáha keď je v doma morské prasiatko že to plaši myš máte skúsenosti?

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisa7587
autor
6. sep 2022

@0silvia0
@0silvia0 bohužiaľ aby toho nebolo málo tak mama sa bojí zvierat -psoch, mačiek má fóbiu. Takže keď tak zviera tak v klietke

ell435
6. sep 2022

My máme morčata a odvtedy s myšami problem nie je. Ale je to spoločenské zvieratko ,treba minimálne dve aby samé netrpelo a treba im veľkú klietku,kvalitnu stravu,hlavne veľa zeleniny ,ovocia 🤷

sisa7587
autor
6. sep 2022

@ell435 takže pomáha morské prasiatko. My máme myši každý rok jak začína sa ochladzovať cez zimu a už fakt si nevieme snimi rady

iriska13
6. sep 2022

@sisa7587 kopírované z web stranky:
Možno vás prekvapí, že účinným prostriedkom proti potkanom sú morské prasiatka. V ríši hlodavcov sú morčatá nad potkanmi nadradené a v prípade, že by sa potkan pokúsil dostať na ich územie, okamžite ho odplašia.

😉

majamat
6. sep 2022

@sisa7587 fuha, no neviem. istotu nemas. neviem ako by morca z klietky mohlo plasit mysi. ved morca dokaze vydrzat v spolocnosti skrecka, zajaca. vsetko su to hlodavce. co yb s mysami robilo?

a ako ti bolo napisane, je to spolocenske zviera, potrabuje partaka, najlepsie samicky, lebo je mensia sanca, ze sa budu bit. samci sa bit mozu. ak ich nekupis od dobreho chovatela, tak nevies na isto, ake pohlavie maju. predavajuci identifikaciu moze odflaknut, navyse sa moze stat, ze samicka uz bude cakat mlade. cize je to rizikove.

a ano, potrebuje velku klietku, ktora sa bude pravidelne cistit,znesie teplotu tusim medzi 17-27°C. nemoze byt v zime vonku, hoci niekto nehava,a le morca pochadza z teplych oblasti.

aj ked by si mala dve, treba ich socializovat, cize musis ich brat na ruky a venovat sa im.

potrebuju dobru stravu - stale seno, cistu vodu, granule nie su uplne potrebne, ale moze sa trochu dat, no nemali by obsahovat vela obilnin, najlepsie ziadne ( vlemi z toho priberaju ), cize musia byt kvalitne. potrebuje cerstvu zeleninu, pripadne aj travu. a tiez nie hocijaku. niektore druhy zeleniny ich mozu naduvat. ovocie minimalne - to maju ako mnamku.
moze sa doplnat vit. C

a treba dat pozor, aby nejedli len zeleninu s vysokym obsahom vapnika - nas morcak nechce mrkvu, zial, miluje petrzlen a zeler,a le nemoze. ma mocove kamene. jedaval toho vela, teraz mame nizkovapnikovu dietu.

morca je zvieratko, o ktore sa treba starat. nie je vec na strazenie pre mysami.

majamat
6. sep 2022

@iriska13 zaujimave. to som veru nevedela. no to je skor asi v pripade, ze ich je viac a maju volny pohyb, z klietky by 1-2 morcata asi moc neurobili.

iriska13
6. sep 2022

@majamat fu tak to netuším, ale čo viem, manželov ujo choval morčatá, mal ich spolu s kozami v chlieve práve kvôli tomuto, aby odplašili myši a potkany....

misulka22
6. sep 2022

Ja mam morcata a mysi sme mali.jedine co nakpniec pomohlo bolo zaobstarat dve macky

majamat
6. sep 2022

@iriska13 no ked ich je viac, tak mozno. no vonku by byt v zime nemali.

hipuska
6. sep 2022

My bojujeme každoročne s myšami. Tento rok sme už chytili 3. Treba pasce rozmiestniť tam, kde sú hovienka. A pozor na vetranie. Dostane sa aj cez okno ak je otvorená vetracka. Dať vonku pasce ku dverám

zuzanaam
6. sep 2022

@majamat morča má údajne odpudzovať hlodavce zvukmi ktoré vydáva. Dôvod, prečo by malo byť morča v zime radšej dnu nie je teplota ale vlhkosť v zime u nás. Morča je vysokohorský druh, pochádza z Ánd, ak je aklimatizované, nízke teploty nie sú problém.

mamamoni
6. sep 2022

Babka bola chovateľka zajacov na mäso,mala ich v zajačincoch za domom.Samozrejme krmivo, seno,voda....to všetko priťahuje potkany,myši.A každý chovateľ vie,že 1-2 morské prasiatka chované medzi zajacami/sliepkami sa spoľahlivo postarajú o to,že hlodavce sa budú zajačincom zďaleka vyhýbať...😉

wwpela
8. sep 2022

@sisa7587 nám najviac pomohol vlašský orechna to myši hrozne idú