Plastové uši na hrncoch
Ahojte, zamýšľam sa nad otázkou, ktorá mi prišla "pod ruku", že prečo majú niektoré hrnce plastové uši?
Mne to príde kúsok divné, keďže všade vidím iba kovové 😅
Neviem, čo si o tom myslíte? Prečo sú aj také?
Aby nepálili ak je hrniec horúci.
@bambulienka25 nie sú to problémy, len taká vec ktorá mi prišla na rozum.😂
Ak je horúci hrniec a celý je z jednoho materiálu ako možu byť uši chladné?
Lebo nepália. Mňa oveľa viac zaujíma, prečo v dnešnej dobe niekto vyrába bežné hrnce, ktoré nezvládajú umývačku. Máme hrnce z Tescomy, 3 - 4 roky staré a odkedy sme ich dali párkrát do umývačky, ošúpala sa totálne tá časť okolo plastových rúčok. Samotný hrniec je z vhodného materiálu.
Mňa pália aj také aj také, aj keď už som dlho nevidela plastové uši, pri silnejšom varení nám to zvyklo horieť a smrdelo to po celom byte, palilo to tak ci tak,.. Na kovové som zvyknutá viac, pália, ale už som zvyknutá ich udržať hoľou rukou
@jolanaa7 mám z tescormy s kovovými a nepália až tak. Normálne sa to dá chytiť. Osobne by som s umelými asi nekupovala keďže tam nie je vždy istota či môžu ísť aj do rúry. Asi to závisí od kvality hrncov 🤷♀️
no ja take hrnce uz roky nepouzivam, kupila som si nerezove aj s usami. ale kazdy mame svoje myslienkove pohody 🙂
Nezamyslala som sa, doteraz nad tým, ale príde mi, že je to iba dizajnovy rozdiel, že od výrobcu závisí...
@jolanaa7 Ja prferujem plastove, lebo kovove ma palia... hlavne kovova uchopka na pokrievke sa vie nesmierne rozpalit. Hrnce nedavam do rury, takze nepotrebujem aby boli plne odolne voci teplu. Tiez sa mi plastove lepsie drzia v ruke.
Ale ono to nie je plastove... to je tiez kovove, len obalene plastom.
Najviac sa mi paci silikonove, ale tych nie je tak vela.