Platí sa poštárke poplatok za doručenie dôchodku?
Dobrý deň,
komu nosí poštárka dôchodok, tak jej platíte poplatok za to?
Alebo ako to je? Slovenská pošta ho vyplatí celý alebo si strhne za službu - doručenie poštárkou?
Ak áno, koľko?
Dakujem
@sheila121 tak ano. Keď je 18 sobota tak vyplatis 17 v piatok. Úplne súhlas. Tento mesiac vychádza 20 na pondelok a už sú peniaze na účte 17 tého. A tak ako píše Zuzka z účtu vie vybrať peniaze aj rodinný prislusnik
@zuzkaa1991 a nemusí sedieť doma a čakať na poštárku, ale môže aktívne fungovať. Poznám dôchodcu ktorý nešiel na liečenie lebo vychádzalo na termíny kedy chodí poštárka tak podľa neho "musel" byť doma.
@sheila121 a ten co ma 20 a nesie mu ho poštárka tak ho dostane 20 tého.
@sheila121 dochodcovia na dedinach nemaju radi banky a karty a neveria im moc, preto radsej maju v ruke peniaze. Navyse velakrat si kadejako pomahaju a tam si davaju dakovne na drevo tiez... V meste to byva uz pomenej take, lebo tam skor koli vnucatam chcu hotovost. 😉 Kazdopadne ja nezavidim dorucovatelkam, pocasie/nepocasie a musia byt denne na nohach - v meste bojovat s vchodmi a davat bacha na asocialov a na dedine si zasa davat pozor na psov a podstatne vacsia rozloha...
Ľudia viete prečo je dobré mať dôchodok na účte? Na klasický kvitancny list môže dôchodok prevziať len manžel, alebo manželka 6 mesiacov po sebe. Ak sú vdovci, alebo sa niečo stane nikto sa k tým peniazom nedostane. Babka dostane porážku, leží v nemocnici, hospici, treba ho zaplatiť, a chodia potom deti plakat na postu, že co teraz. No nič, mali mat účet. Dodatočne sa potom robia komplikovane účty. Z 2€ za doručenie nikto nezbohatne. A tie sa sťahujú hneď, doručovat elka sa k nim ani nedostane.
@maranco to je sila, 10 eur za poplatky. Aj sms spravy teraz maju zvyseny poplatok u seniorov v postovej.
@sheila121 ale to je veľmi všeobecne takto. Je vele seniorov co sú úplne v pohode. Ako je vela výsluhových dochodcov a dôchodca nemusí mať účet len v Poštovej banke. A to je tak pomýlené že banka zarába na dôchodcoch. Kým neboli účty pre dôchodcov s čoho žili banky? Ma to viac výhod ako nevýhod mat účet.
@sheila121 proste poštárka ho nahovorila na účet v banke ktorý ani nepotreboval ani nechcel, ale nevyznal sa v tom tak jej podpísal čo mu dala podpísať
Keby mu aspoň nastavila trvalé príkazy, ale nie SIPO platil v hotovosti u nej a kredit Juro si dobíja na pošte odmieta vlastniť kartu, a s faktúrou za magio tiež chodí na poštu. Banku prakticky na nič nevyužíval.
On 70+ je ešte vitálny zbehne do lesa si nahotoviť drevo na zimu, ale naučiť sa čítať SMS, uložiť si telefónne číslo do kontaktov alebo niečo iné odmieta. Telefonuje tak, že v zošite má napísané čísla.
@maranco no škoda ze ten vitálny človek nebol vitálny pri podpise keď uzatváral účet
@sheila121 išiel do poštovej banky (teraz na tom mieste je už 365 banka) zistiť koľko má na sporiacom účte s 0.5% úrokom "odložené na pohreb", a odišiel so zmluvou investovania do realitného fondu. Sporiaci účet v poštovej banke mu zrušili a "investoval" do realitného fondu 365 banky z ktorého nesmie 3 roky vybrať lebo budú drahé poplatky. Sľúbila mu tam 5% úrok že to bude mať lepšie ako doteraz a za prvé 3 mesiace už je v mínuse na tom fonde.
On len podpísal čo mu dávali podpísať papiere, veď bol v banke tak to treba a ani poriadne nepočuje, tak "nevie" čo kto mu hovorí.
Neporadí sa vopred, len občas spomenie čo kde kúpil, alebo že mu prišiel nejaký list a nerozumie mu.
@sheila121 závisí asi od tvojho "rajonu", a asi aj od charakteru...Moja babka davala za čias SKK poštárke vždy 10 korún. Potom došlo €a ona nechala 10€! Poštárka to normalne zobrala, vsak prečo nie. Až potom, keď som babke horko-tazko vysvetlila, že 10 korún nie je 10 eur a koľko jej vlastne nechala skoro zinfarktovala! A na dalsi krát sa jej drzo poštárka opýtala, ze preco uz 10korunovy/eurovy "tringelt" nedostane 🤦♀️
@sheila121 Bezohľadná pracovníčka len chcela svoju províziu tak ho zmanipulovala na to čo vôbec nepotreboval a bolo preňho nevýhodné, keď tie peniaze chce mať poruke aby mohol súrodenec vybrať "na pohreb".
Potom som s ním šiel osobne do 365 banky, lebo na investičnej zmluve bola uvedená mailová adresa gmail s jeho menom. Keď som sa dôchodcu pýtal na ten mail tak nevedel čo rozprávam. Chcel som založiť rovnaký gmail a už hlásilo že existuje, tak som myslel že mu vtedy založila aj mailový účet. Na pobočke našiel s ktorou to uzavrel a teda pýtal som heslo do toho gmailu a že ona nevie, nech skúsime také alebo také. Nič nepasovalo. Keď som chcel vedieť teda odkiaľ je ten mail, že to ho pán dal. Ten nič nemohol dať, lebo ani nevie čo je email, tak že to už tak mala v systéme, to už tam bolo.
Aspoň teda zmenila na iný email, čo som mu vtedy založil.
Výsledok bol že banka posielala info o investovaní cudzej osobe na cudzí mail, lebo pracovníčka si ho vymyslela keď uzatvárala zmluvu a trafila sa do existujúcej schránky. Ale ako dokážeš, že jej ho dôchodca sám nenadiktoval, to je len tvrdenie proti tvrdeniu.
Proste celé zle, zneužila príležitosť a keďže to všetko bolo osobne na pobočke, nevieš ani odstúpiť do 14 dní od zmluvy.
@sheila121 poznám 2 poštárky u nás, ktoré si denne z teingeltov platia nákup v potravinách. Vysypú drobné mince z malej peňaženky len na drobné. Obe majú rajóny, kde nosia dôchodky domov, nosia časopisy, berú a posielajú poštu. Úprimne im tie peniaze doprajem. Donesú aj väčšiu zásielku, vezmú žreby s výhrou. Robia za každého počasia, majú u seba veľa peňazí. Ja si prácu poštárky vážim a vždy nechám tringelt, keď mi niečo donesie. Odoberám časopis atď. Ja by som Vám ešte pridala na platoch.
@maranco to je hrozne co pises... len nechapem, ako moze postarka vybrat z uctu niekoho? Ma kartu, je disponent?
@la_dolce_vita poštárka nič nevyberá píše tu samé hlúposti. Robím poštárku a nikdy nič také nemôže nikto urobiť.
@1fifinka1 tiez si myslim, ja zasa robim v banke a princip je rovnaky v kazdej banke.
@egonsk to môžem potvrdiť aj ja, tí čo mali malé dôchodky vždy čosi posunuli doručovateľke a tí s väčším obnosom čakali aj na posledný cent 🙂 a áno, na dedine sú ľudia všeobecne srdečnejší, takže aj mne keď som zastupovala doručovateľky dali drobné a bolo to za mesiac takmer 100€ 👌ale obdiv poštárkam, za taký smiešny plat chodiť po kadejakých krkahájoch v každom počasí... 🫤
@la_dolce_vita Poštárka nemá kartu ani nie je disponent, je to na zmluve so seniorom dohodnutá služba, koľko mu má mesačne nosiť z jeho bankového účtu v hotovosti domov.
Je to táto služba volá sa "Výber hotovosti z účtu – služba Výplata poštovým doručovateľom" k poplatku za seniorský účet 2.90€ sa platí ďaľší poplatok 2€ za to že poštárka donesie vybraté peniaze z bankového účtu v poštovej banke dôchodcovi domov.

Ako zamestnanec pošty dôchodok od postarky moze prevziať LEN dany dôchodca alebo manzel/ka nikto iny
Vyber z účtu moze hoc ktoo koho dany dôchodca poveri a da splnomocnenie resp aj ked bude mat debetnu kartu atd su dôchodcovia a aktivitni ktori ucet bezne používajú na platby ;) nemusi byt len poštová poštová banka dôchodca moze mat v hoc akej banke. ;)