icon

Platí sa poštárke poplatok za doručenie dôchodku?

18. máj 2024

Dobrý deň,

komu nosí poštárka dôchodok, tak jej platíte poplatok za to?

Alebo ako to je? Slovenská pošta ho vyplatí celý alebo si strhne za službu - doručenie poštárkou?

Ak áno, koľko?

Dakujem

Strana
z3
eliska13
19. máj 2024

@maranco to je otrasné

maranco
19. máj 2024

@1fifinka1 * poštárka nič nevyberá píše tu samé hlúposti. Robím poštárku a nikdy nič také nemôže nikto urobiť *

spýtaj sa svojej vedúcej nech ti vysvetlí tú "hlúposť" ktorú nazývate "Výber hotovosti z účtu – služba Výplata poštovým doručovateľom"
tiež som predtým nevedel, že niečo také existuje

adkalu
19. máj 2024

@egonsk toto musím potvrdiť, minule som riešila prevzatie dôchodku mojej babky a ona, ž e určite nechať 3 € poštárka, že na našej ulici (väčšina seniori) tak robí každý, predtým som o tom v živote nepočula, pani poštárka to brala automaticky. Len som bola prekvapená.

1fifinka1
19. máj 2024

@maranco prosím ta nemudruj

1fifinka1
19. máj 2024

@maranco robím na poste niekoľko rokov dokonca aj vedúcu. Takže ma tu nepresviedcaj o takýchto kravinach. Ze si klient nechá doručovať dôchodok neznamená, že mu to vybera doručovatelka z účtu osobne. Trepes tu nezmysly, jaaj bože. Takých mudrlantov je plný koník.

maranco
19. máj 2024

@1fifinka1 to je jedno ako si to interne nazvete, alebo aký postup pri tom robíte. Fakt je ten že:
1. sociálna poisťovňa pošle dôchodok na bankový účet v poštovej banke, ktorý vlastní dôchodca
2. poštový doručovateľ donesie dôchodok (celý, alebo jeho časť) v hotovosti dôchodcovi domov
dôchodca za túto "službu" zaplatí poštovej banke 2.90+2€= 4.90€ mesačne. Z pohľadu dôchodcu poštárka vybrala hotovosť z jeho bankového účtu a doniesla mu domov.

ak si dôchodca zmení v sociálnej poisťovni vyplácanie dôchodku v hotovosti, vtedy mu poštový doručovateľ donesie celý dôchodok a nezaplatí pošte ani poštovej banke žiaden poplatok

ak si vedúca tak mi vysvetli túto službu "Výber hotovosti z účtu – služba Výplata poštovým doručovateľom" čo to presne znamená pre dôchodcu a z akého účtu sa vyberá hotovosť?

maranco
19. máj 2024

@1fifinka1 je mi jasné, že doručovateľka sama od seba nemá žiadne oprávnenie vyberať peniaze z účtu seniora

ale na základe uzavretej zmluvy dostane pokyn odniesť pridelenú hotovosť ktorú ráno "vyfasuje" z trezora na túto adresu, tomuto dôchodcovi a neskúma pôvod tých peňazí ktoré ráno dostala, odkiaľ sa nabrali

z pohľadu dôchodcu mu doručovateľka doniesla peniaze, ktoré mu poslala sociálna poisťovňa na jeho bankový účet

la_dolce_vita
20. máj 2024

@maranco ok, uz chapem. Pokial ten ucet nie je inak vyuzivany a donesie cely dochodok, je to zbytocnost a v podstate odrb.

Strana
z3