icon

Platí zákaz vychádzania aj pre zaočkovaných?

simonka1161
28. nov 2021

Platy aj pre očkovaných ??

Strana
z3
opuska
29. nov 2021

plati zakaz pre vsetkych, plus ako som vcera pocula, tak "logdan" nebude trvat dva tyzdne ale viac, ale to sa dalo cakat a chcu riesit aj zatvaranie skol.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
29. nov 2021

@nikolka1986 prizaom sa môže dať, ale vždy sa dá dostať z toho. Ci pokutou, ale potvrdením. Toľko zloby, čo je v tvojom príspevku....

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
29. nov 2021

@nikolka1986 kľud, naozaj, kľud. Nič nie je zatiaľ povinné, takže sa ukludni, nerob nič, len v kľude dychaj. A keď v dobrom myslíš na druhých, tak nebuď jedovatá. Nikto sa ti do ksichtu nesmejte... Čas všetko ukáže.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
katka1389
29. nov 2021

@simonka1161 pre všetkych rovnako len neviem prečo sem davate taketo otazky ked je toho plny internet staci čitat.Len sa tu hadaju očkovany ,neočkovany,a širite nenavisť .

majka35
29. nov 2021

možno keď budete mať čas a chuť, tak si pozrite live stream hovorme spolu ... je to na dlhšie, ale myslím, že je to perfektná diskusia pre všetkých ... nech si každý urobí názor ... aj očkovaný, aj neočkovaný

marryen
29. nov 2021

@abbey1 ok, tak trochu inak. Aké riešenie okrem očkovania by si navrhovala ty, aby sa vylepšil stav v nemocniciach? Alebo Teba bavia tie nekonečné LD, zavreté školy, / ešte nie su, ale rátam že o chvíľu budú / zákazy vychádzania atď.? Pretože náš problém nie je počet pozitívnych, ale kolabujúci stav nemocníc. Áno prenesie to aj očkovaný, ale kým ten nakazí 2 ľudí, neočkovaný ich nakazí 10. Nakoľko vieme, že v nemocniciach je 85% neočkovaných, tak podľa mňa áno, zaslúžili by sme si výhody. Urobili sme všetko preto, aby sme sa do tej nemocnice nedostali a nezaťažovali zdravotníkov ani rozpočet. Pýtam sa čo urobil pre zlepšenie situácie neočkovaný? Je spravodlivé aby sme mali rovnaké "pravidlá" ?

maciatkolulu
29. nov 2021

@nikolka1986 🤣🤣🤣🤣ja? No ja nemám pocit, že sa mi niekto smeje do ksichtu, nemám strach a tak... Kto je tu paranoidny?

maciatkolulu
29. nov 2021

@marryen odpoviem ti v kľude ja. Stačí keď všetci budú dodržiavať, čo je treba, áno vsetci. A nie, že očkovaní s pozitívnym doma si môže behať, nie, že očkovaný z krajiny hentej, o akej, nemusí ani test ani karantenu, to je chore. Stačí dodržiavať karantény a testovať. Netreba vkuse hovoriť očkovaní a dezolati, deliť ľudí, robiť zlosť a nenávisť. A ako sa to tu písalo, akokoľvek ti dá niekto návrh, je to zbytočné. Očkovaný človek môže nakaziť XY deciek, tie zase ďalej a už to ide, úplne rovnako a to akou intenzitou sa to šíri medzi očkovaný mi, či neockovavanymi je len dohad. Nikto netuší, čo urobí toto nové atď. Najprv bolo jedno očkovanie, potom pre očkovanie, teraz zase a znížené na 9 mesiacov, cele zvláštne, nie? Napriek tomu oproti minulemu roku ovela viac chorých. Ja ich síce našťastie nevidím, klop klop klop. Takže, ja by som sa prestala hádať, pýtať, neukazovala prstom na jednu, alebo druhu skupinu, nwdnukala ako dieťa, že ja chcem výhody, pretože dofrasa, tie výhody sú proti zdravému rozumu!!!! Nemyslíim tým obchody. Ale vyššie spomínané, ktoré očkovaní s radosťou využívali a ešte sa aj chvália. A je ich dosť.

katulienkax
29. nov 2021

Nehrajme tu hru na locdown, lockdown je len pre poctivych a introvertov. Poznam XY ktori mali cez vikend na byte party. Ja dodrziavam ale uz mam vsetkeho plnee zuby. Dokonca vieme aj o svadbe v ciernom okrese na tajno. Udavat ale nebudem, nie som sv..na. Ale uz mam toho dost. A najviac ma seru tie zmeny zo dna na den, z polnoci na druhy den. To kurnik nemozu dat aspon ze v pondelky sa bude prehodnocovat? To furt musim sledovat tie debilne spravy a drzat sa v napati? Co spravy len zlo ...Najradsej by som nesledovala nic ale nemozem, oni to robia naschval, lebo kebyze nesledujem, neviem, co je zakazane dalsi den.

mihula
29. nov 2021

@nikolka1986 no vobec to nie je pravda.Pravda je,keby lekari liecili a dovolili chorým ludom vojst do ambulancie,vysetrili ich,poslali na rengen,dali lieky,tak ako to bolo doposial/dva roky dozadu/ a nemuseli sa ludia liecit doma sami,nebolo by tolko ludí v nemocnici.Keby sa vlada v lete pripravila na vírus ako to avizovala,nakupila ventilatory,nemuselo to tak dopadnut.Ale nie,prachy sa rozdali v smiesnej loterii.Dnes za ockovanie slubuju starým ludom lyžovačku,celé zle.ALE OCKOVANIE JE SLOBODA,pýtam sa ozaj?

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
monillia
29. nov 2021

@mihula a kto by obsluhoval tie ventilatory,zdravotný personál ktorý už teraz padá na hubu.Toto nie je odvetvie ,že neberieme ludi a o mmesiac zaškolime

vroni
29. nov 2021

@viestta, ten článok vari z vody, ale to Kollar často. Keď do odmyslíme technický detail, že toto nikdy ucivom stredných škôl nebolo a monty hallov paradox vobec nie je taký jednoznačný ako sa ho autor snaží prezentovat, základný problém je v tom, že naň treba správne vstupné údaje. Teda vedieť, že za dvoma dverami je x a za jednými y. A to my ani netušíme. Toto je taka čistá matematika ako je Dunning Krügerov efekt čistá psychologia. 🤣

mihula
29. nov 2021

@monillia to si pocula na Markíze alebo Jojke že?Covid je tu dva roky a nie mesiac ako píšeš ty.keby nepresrali prachy a dali do zdravotníctva bolo by sa o čom bavit

marryen
29. nov 2021

@mihula a čo mala pocut na JOJke,alebo Markíze? A kto by tie ventilátory akože obsluhoval? Nieje dostatok zdravotníkov. Neviem či vieš že po druhej vlne odišli zo Sk stovky lekárov a vyše tisíc sestier. Minulú sezónu bola hranica v nemocniciach 4000 ľudí,dnes je kritická hranica 3200. Či upratovačky alebo kto to má akože obsluhovať?

mihula
29. nov 2021

@marryen presne to píšem,keby sa peniaze použili tam kde mali,schopní zdravotníci by urcite neutekali do zahranicia

marryen
29. nov 2021

@mihula s tým rozhadzovaním verejných financií s Tebou súhlasím. Na toto mám tiež svoj názor. Namiesto lotérie, alebo vyplácania pandemického rodičovského mohli dať odmeny zdravotníkom.

monillia
30. nov 2021

@mihula si počula,že na hokej alebo na markíze,že na zaškolenie takého človeka treba aj niekoľko rokov a aj to ,že 1500 zdravotníkov odišlo v dôchodkovom veku?

jaroe
30. nov 2021

@simonka1161 platí, veď treba podnietiť nenávisť, medzi oboma skupinami🙁

mihula
1. dec 2021

@monillia nie nepocula,iba viem,že lekar študuje 6rokov a nechces mi povedat,že zaskolit niekoho na obsluhu plucneho ventilatora treba viac rokov.Ale viem,kolko trva zaškolenie pracovníka na obsluhu hyperbarickej komory,tiež sa bavíme o mesiacoch a tiež je to o dýchaní

monillia
1. dec 2021

@mihula presne 2 a treba na to školu a samotné parametre ma právo nastavovat iba lekár,netrepem len tak z brucha máme v rodine sestricku čo pracuje na ARO

Strana
z3