Platím veľa za mobil od Telecomu?
Ahojte ľudia chcem sa vás opýtať ohľadom platenia mobilu ja platím každý mesiac v ten istý dátum 22.8. mi príde elektronická faktúra za mobil ktorý ho mam zaplatiť do 28.8. platím každý mesiac 40 eur neje to veľa??...ani nevolám tak často ako na druhom mobile firemnom a za firemný platím len 25 eur neje to rozdiel???.. v rodine mame zadarmo volanie,že nesťahuje nám kredit volanie mame zadarmo...Koľko platíte za mobil mesačne?.....Zájsť do Telecomu sa spýtať prečo mi chodí taka vysoká pálka??...spravia stým niečo či ne 😒
@vladuska20 Platíte "od 190€"??? Ty voleeee....
4 paušály + net a TV doma nemôže stáť viac ako 110-120€, najmä keď to máte pospájané.
Na Slovensku je radosť podnikať.
@jockey ako bolo spominane,su tam aj telefony napr.3krat open box za to sa tiez plati,kedze su v prenajme,zosilovace na net,aby signal bol v celom dome.Ked minule pozerali net,u nas sa minie viac dat ako firma s vypoctovou technikov.Vcera akurat som platila fakturu 266eur,a ako som pisala z takou sumou som pocitala,nic neprekvapilo.Dalej ked parkujem v meste,tiez cez sms takze sa to opet zohladnuje na fakture.
@jockey ako bolo spominane,su tam aj telefony napr.3krat open box za to sa tiez plati,kedze su v prenajme,zosilovace na net,aby signal bol v celom dome.Ked minule pozerali net,u nas sa minie viac dat ako firma s vypoctovou technikov.Vcera akurat som platila fakturu 266eur,a ako som pisala z takou sumou som pocitala,nic neprekvapilo.Dalej ked parkujem v meste,tiez cez sms takze sa to opet zohladnuje na fakture.
@vladuska20 Zosilovače na net sú predsa jednorázové záležitosti v jednotkách eur, to si nemusíš prenajímať od Telekomu.
Neviem čo je open box, ak si myslela Magio box, ten stojí 3 eurá mesačne.
Teda záleží aké 3 telefóny splácate, ale platiť 190, resp. 266 eur mesačne za telekomunikácie nesvedčí o dobrom nastavení služieb.
@vladuska20 Zosilovače na net sú predsa jednorázové záležitosti v jednotkách eur, to si nemusíš prenajímať od Telekomu.
Teda záleží aké 3 telefóny splácate, ale platiť 190, resp. 266 eur mesačne za telekomunikácie nesvedčí o dobrom nastavení služieb.
@jockey na vianoce nam konci viazanost,tak uvidime co ponuknu.Do vtedy to bude takto.
@jockey na vianoce nam konci viazanost,tak uvidime co ponuknu.Do vtedy to bude takto.
@stelly652 zamestnanec Vám minimálne ukázal brožúrku s telefónom, kde je vždy rozpísané, koľko sa platí za paušál a dopláca za telefón 🙏 neverím tomu, že nie.. Neviem ako máte nastavenú zmluvu, ale niektorí operátor umožňuje odstúpiť od zmluvy do 30 dní.. Možno by som to skúsila ak ste ozaj niečomu neporozumel a došlo ozaj k nejakému omylu.. Ovšem telefón by nemal byť otvorený, čo ste zrejme nespravil keď ste doma precital najprv zmluvi.. Ak ho používate, v tom prípade by ste musel v splácaní zariadenia pokračovať..
@zuzika87 no a moja osobná skúsenosť a XY ľudí zníženie nepociťuje. Naopak, v Telekome a v O2 som to pocítila vždy, kedy som ani Google Chrome už neotvorila. V Radosti fungujem ďalej bez toho, aby som pocítila nejaké zníženie 😊 pozerám aj filmy naďalej.. ja tú Radosť mám, ty to rozprávaš len z nejakého tvojho hľadiska, lebo pracuješ pre konkurenciu 😃 keď budeš mať Radosť, potom sa môžme baviť, inak ma to absolútne nezaujíma 😃 ja som sem neprišla zavádzať ľudí, je to proste reálna skúsenosť 🤷🏻♀️
@alyson29 dcéra radosť má preto nerozprávam z pohľadu pracovníka pre konkurenciu...
ja by som viac ako 5e za pausal nedal ale to sa aj vdaka ludom aj v tejto diskusii, ktori su ochotni zaplatit 20, 30 a nebodaj 40e za pausal (to uz musi fakt svitorit) asi nedockam. My si tu v SR zijeme fakt luxus ked su ludia to ochotni platit.
ja by som viac ako 5e za pausal nedal ale to sa aj vdaka ludom aj v tejto diskusii, ktori su ochotni zaplatit 20, 30 a nebodaj 40e za pausal (to uz musi fakt svitorit) asi nedockam. My si tu v SR zijeme fakt luxus ked su ludia to ochotni platit.
@michal6677 ludia su uz zavisly od internetu a potrebuju ho mat vsade aj vonku 😅, preto platia tolko za pausali 😀, dalsia vec je, ze sa da aj usetrit, ak si clovek pozrie poriadne ponuku, a zvazi co mu naozaj treba, za mna zatial radost, swipe, orange yoxo - studenti, okay phone ( mozno 🙂, to su programy pre tych, co chcu byt na internete vkuse 😀
@jockey aj tie zosilňovače niesu najlepsie riesenie, ked sme uz pritom 😅, za mna najlepsie si nechat zrobit net nejakou firmou, ak sa clovek do toho nerozumie a chce mat net v celom dome, samozrejme hadam ta firma pouzije nejake normalne AP ( ubiquity, cudy ... Co daju aspon gigabit cez wifi), + nejake kable k tym ap, router, alebo aj switche ...
Proste na AP-cka nikdy nebudu mat tie wifi srandy meshe ci co, aj cenovo su tie meshe predrazene, ak beriem do uvahy to, ze je to realne len bezdorotova zalezitost, tak stabilitu a kvalitu v tom velku nevidim, ale nakoniec nech si kazdy spraví doma net po svojom.
Prosím ťa koľko máš rokov ak niečo podpisujem tak hádam chcem vedieť aké mám výhody
@clementisa aj tak skoro ziadne 😀
@stelly652 platím 23 eur a mám všetko neobmedzené, ale doslovne. Niekde ponúkajú neobmedzené data, ale vždy sú obmedzené, po útrate ti spomalia internet.. mne nie, denne v práci sledujem 8 hodín filmy pri práci a nikdy mi internet nespomalili, stále rovnaká rýchlosť. Mám Radosť, aj celá rodina a sme spokojní.
@alyson29 to máš telecom?
Ja mám 12GB internet v cene (12 eur mesačne) a 200 voľných minút+SMS a ja to ani za mesiac neminiem, naposledy som pozerala a ešte viac ako 9GB internetu som mala ku koncu zúčtovacieho obdobia...to vážne toľko veľa internetu a minút ľudia potrebujú? to ste celé dni na telefónoch? 🤔
@alyson29 to máš telecom?
@janula2511 nie nie, to je Radosť (spadá pod O2)
@janula2511 nie nie, to je Radosť (spadá pod O2)
@alyson29 takže O2 a paušál radosť.
@alyson29 takže O2 a paušál radosť.
@janula2511 nie, Radosť patrí síce pod O2 a využívajú ich infraštruktúru, ale je to samostatná služba/brand, nie klasický O2 paušál 🙂 je to len "dcérska" spoločnosť. Radosť funguje cez aplikáciu, všetko si spravuješ online, bez predajní a siete používajú rovnaké ako O2.
@stelly652 Telekom mal vzdy vysoke ceny a pokrytie co ja viem ... 😀, ak nemas menej ako 28 rokov, tak sa ti tam asi ani nic ine neoplati, pre ludi do 28 maju Swipe.
Ja osobne mam na volania 4ku, volam raz za cas, a kredit ktory si raz dobijem, mi tam vydrzi kludne aj polroka.
2 sim som mal kedysi radost, to som mal na data, mozem doporucit, ak nie swipe, tak ta radost, data za 17€ ktore nikdy neminies, cize to mozes vyuzivat aj namiesto pevneho internetu doma, ak mas signal.
Za 23 € maju dokonca aj neobmedzene volania.
Teraz prisiel na trh novy operator - okay phone, ak mas e-sim mozes vyskusat 😉, kombinuje siete Orange a O2 cize pokrytie budes mat skoro 100%.
@uctik na okay sa sťažujú. Úplne vypadli služby. Ja doporučujem Radosť. Mala som 4ku, to bol des. Cena výborná, ale zašla som na vidiek k našim a neťahal signál.
To načo si beriete tie drahé paušály a potom platíte ich dva roky? 🙏
A prečo ste si nevzali zadarmo tých 1000 GB, čo rozdával Telekom zadarmo na rok?
Po roku to zmenili na nový balík a
Ja teraz platím len 10€ mesačne z kreditu na predplatenke a mám toľko minút a dát, že to neviem minúť. Ostáva mi teraz ešte vyše 100 GB a 34 hodín hovorov - a to v najlepšej mobilnej sieti.
Každý operátor ma niečo ako benefity keď máš viac služby, TV stanice ktoré iný nemáš, nie najlepší signal atď ale keď je viazanosť na 2 roky tak si to treba pozriet dopredu. Mal som zákazníka ktorý bude platiť po novom o 5 eur viac a bolo mu to jedno, pretože bol spokojný s ponukou a bol už aj zákazník, ktorý nechcel kvôli rozdielu 50 centov. Každému iné vyhovuje, len si to treba premyslieť.
@janula2511 nie, Radosť patrí síce pod O2 a využívajú ich infraštruktúru, ale je to samostatná služba/brand, nie klasický O2 paušál 🙂 je to len "dcérska" spoločnosť. Radosť funguje cez aplikáciu, všetko si spravuješ online, bez predajní a siete používajú rovnaké ako O2.
@alyson29, Radosť funguje dobre ale..., neakceptoval som ich úmyselné spomaľovanie internetu (predtým na 9,5 Mbps) a zrušil som to. Nemal som z tejto služby radosť, nemám pochopenie pre úmyselné znižovanie kvality. 🥺
@uctik na okay sa sťažujú. Úplne vypadli služby. Ja doporučujem Radosť. Mala som 4ku, to bol des. Cena výborná, ale zašla som na vidiek k našim a neťahal signál.
@zazka666, nie je to ich zavinenie.
Pôvodný MVNE (Mobile Virtual Network Enabler) Bondio.co im odpojil eSIM karty. Všetkým zákazníkom poslali nové eSIM karty, ktoré vybavili od iného MVNE v rekordne krátkom čase.
Som dobrovoľný externý testér ich služieb a viem, že OKAY FON chce poskytovať seriózne služby a zákazníkov vykompenzoval. Potrebujeme na trhu takúto konkurenciu, stláča to ceny dole aj u ostatných operátorov. Podporme OKAY FON. 🙏
@stelly652, je dobré pozrieť si čo je momentálne vyhodné.
Načo tie drahé paušály a potom ich platíte dva roky? 🙏
Ja som si vzal zadarmo tých 1000 GB, čo rozdával Telekom ZADARMO na ROK.
Po roku to zmenili na nový balík a
Ja teraz platím len 10€ mesačne z kreditu na predplatenke a mám toľko minút a dát, že to neviem minúť. Ostáva mi teraz ešte vyše 100 GB a 34 hodín hovorov - a to v najlepšej mobilnej sieti.
@alyson29, Radosť funguje dobre ale..., neakceptoval som ich úmyselné spomaľovanie internetu (predtým na 9,5 Mbps) a zrušil som to. Nemal som z tejto služby radosť, nemám pochopenie pre úmyselné znižovanie kvality. 🥺
@janko68 ja mám 2 roky a neviem o žiadnom úmyselnom spomaľovaní a znižovaní kvality. Mám ten najvyšší paušál od nich a v živote mi nespomalili internet, i napriek tomu, že sťahujem cez telefón filmy a v práci denne 8 hodín mám zapnuté podcasty na YT alebo filmy cez internet. 🙂 A to som už párkrát prečerpala dáta a nič

@stelly652 preco si to nedas do 1 fakturi,my sice platime od 190eur,ale mame v tom 4 pausaly,magio,wifi.Teraz sice bude palka aj 250eur kedze sme tel.pouzivali aj v Tunise.
Mozno ked si to das takto do 1 vedia dat zlavu.
@vladuska20 Platíte "od 190€"??? Ty voleeee....
4 paušály + net a TV doma nemôže stáť viac ako 110-120€, najmä keď to máte pospájané.
Na Slovensku je radosť podnikať.