Pochybnosti o vzťahu

zuzka1117
26. dec 2014

Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu, vypocut si vas nazor na moju situaciu. S priatelom sme spolu uz 9ty rok a ja mam v poslednej dobe pochybnosi o nasom vztahu. Je samozrejme ze po takom case to uz nie je take ako na zaciatku, ale v poslednych tyzdnoch som si nie velmi ista ci priatela lubim tak ako by som mala. Sme spolu dost malo kvoli praci a to je myslim ze jeden z problemov, neviem mu prejavit svoje city a niekedy sa pristihnem ze ked spolu dlhsie nie sme, ze mi ani velmi nechyba.On je uzasny clovek, mam ho velmi rada,neviem si predstavit svoj zivot bez neho, ale vobec neviem kde sa podela romantika a zalubenie. Velmi ma to trapi, pretoze sa v sebe nevyznam. Zazili ste aj vy nikedy pochybnosti o svojom vztahu? Viete mi poradit ako to vsetko zlepsit? Dakujem

bona_dea
26. dec 2014

áno, zažila som, skončilo to rozchodom po ôsmych rokoch, mne už potom v takej fáze prišiel do toho iných muž, s ktorým teraz som a som šťastná a spokojná a do bývalého vzťahu by som už nešla ani za nič...

traffic
26. dec 2014

@zuzka1117 je to uplne normalne po takej dlhej dobe chodenia, u vas je najhorsie, ze ste malo spolu a ked ti ani nechyba tak tam uz vsetko vyprsalo, takze by som pouvazovala nad tym, ci mi stoji za to udrziavat takyto vztah, alebo si treba najst na seba viac casu a travit ho spolu vikendy nejaka lyzovacka alebo nejake vylety

oladuna
26. dec 2014

@zuzka1117 ano bola som v takom vztahu 3 a pol roka.uvedomila som si to co ty a este aj to, ze ho lubim inak - ako svojho brata.na moj podnet sme sa rozisli.bolo to tazke sa roxist lebo sme spolu byvali 3 roky ale akonahle som sa odstahovala akokeby mi balvan z duse spadol.tyzden smutku.to bolo vsetko.ten smutok bol zo samoty ale kamosky ma stale niekam tahali von takze som na to nemyslela a preslo to.urcite nelutujem s manzelom sme spolu vyse 11 rokov a nas vztah je uplne super.niekedy sa pristihnem ze sa zamyslim a pytam sa sama seba ako sa asi moj byvaly ma a ci sa ozenil ale to je len zo zvedavosti sestry a v dobrom kedze sme potom este roky rokuce boli v kontakte a isli hocikedy spolu na veceru.ale uz v kontakte nie sme a ani by som nechcela aby sme boli kvoli mojmu mazelovi a mojej rodine.bolo by to cudne.
Co tym chcem povedat je, ze aj keby si sa tozhodla sa s nim roxist tak to neznamena ze s nim nemozes its na obed alebo veceru a mozete zostat kamosi.lebo pravdupovediac - byt spolu vyse 8 rokov a nebyt uz vydata s detmi.....stracas len cas.je jedno aky je vynikajuci clovek.ked stretnes toho praveho tak hned budes vediet kam to smeruje- k manzelstvu.
Zelam vela stastia v rozhodovani x

nela1916
26. dec 2014

@zuzka1117 Áno zažila som, s mojím prvým. Ale príčiny boli asi trochu alternatívne, hlavne som s ním začala chodiť naozaj v mladom veku, akosi som vždy vedela, že tohto si nechcem vziať, a že s ním proste nestrávim celý život, ale mala som ho rada. On mal zase asi ten problém, že sa mu do toho od istej doby začalo miešať iné dievča a mal nás v hlave obe, čo mi naplno došlo až oveľa neskôr. Podľa môjho názoru však definitívny koniec pre nás znamenala až doba, keď si on našiel byt a prácu a začala som uňho tráviť celé víkendy, to bol samý sex a nuda a dookola a hádky a do toho nejaké doťahovačky s jeho rodinou. Nakoniec to konečne vyriešil rozchod a ja som konečne mohla stretnúť niekoho oveľa lepšieho a vybudovať si vzťah na niečom inom, že padol aj ten, to je druhá vec.

Ono je to každého slobodné rozhodnutie, ale ja by som to už takto nechcela. Priebeh vzťahu v štýle, chodíme spolu, o pár týždňov prvý sex, o rok spoločné bývanie a len preboha žiadna svadba, to považujem za slepú uličku, bludný kruh a nábeh na traumu do budúcnosti (niečo na spôsob "priateľ sa od nás odsťahoval a neudal dôvod). Ak sa vzťah nikam neposúva, asi už naozaj začína nuda a časom to odumrie. Ale ja si myslím, že veľa urobí aj morálka, na ktorej vzťah budujeme.

Prepáč za obsiahlosť, ale normálne si ma prinútila zamyslieť sa. Asi hlavne tou vetou, že sa občas pristihneš pri tom, že ti už ani nechýba - u nás to bolo dokonca tak, že si každý z nás žil svoj život a cez víkendy sme sa tvárili, ako nám je spolu dobre. Nestálo by to za to jednoducho sa od toho proste oslobodiť? A nájsť si niekoho, s kým to vybuduješ na inom základe? Jasné, môžeš sa to pokúsiť zachrániť, no je to na tebe, ale ja to vidím, ako som ti napísala.

mima4
26. dec 2014

@zuzka1117
je narocne povedat, o moze byt pricinou.
Mozno problemom je to, ze vas vztah je "prechodeny" a za taku velmi dlhu dobu sa neposunul do manzelstva a preto sa v tebe vytraca tuzba po romantickych prekvapeniach, krasnych zalubenych chvilach... proste stale ste tam, kde ste boli pred 7, 5 či 2 rokmi... Vela zien po dlhej dobe chodenia ci aj spolubyvania prestava taky vztah bavit... lebo stale tam chyba to rozhodnutie na cely zivot - manzelstvo.
Skus mozno sa pozriet do tvojho srdca, co od vztahu ocakavas, kde ho vidis v tvojej buducnosti a co vobec chces. Vztah bez posunu na dalsi level vacsinou ma tendenciu upadat.

bonaqa2013
26. dec 2014

po 9 rokoch ste mali mať už dávno dieťa, ak nie dve. ak nie si spokojná, už ten vzťah ťa nenapĺňa, tak asi to nemá už veĺký zmysel.

janaochi
27. dec 2014

@zuzka1117 prechodený vzťah. Nikde ste ho neposunuli. Stagnácia.