icon

Počkať alebo vzdať vzťah s mužom so záväzkami?

katuska3579
14. feb 2010

Ahojte babeny.Mam problem a chcem Vas pekne poprosit o Vas nazor.Mam 25 rokov a za sebou skrachovany 8 rocny vztah,ale to nieje podstatne.Zoznamila som sa s chalanom,ktory ma 27,zije sam v byte a ma 4 rocneho syna o ktoreho sa stara a s ktoreho vychovou mu pomaha mama a sestra.Pred 5 mesiacmi sa rozisiel s byvalou(neboli spolu zobrati) s ktorou ma aj toho maleho ale ona u nho este stale byvala lebo vraj nemala kam ist.Ked sme si spolu zacali to je zhruba pred 3-4 tyzdnami tak som mu povedala,ze mi pripada zvlastne ze byva s nim v byte ked su uz rozideni.Na to mi odpovedal,ze to je uz v stadiu riesenia a pred dvoma tyzdnami sa vraj definitivne odstahovala prec.Maly ostal pri nom a minuly tyzden si bol dat navrh na sud aby mu maleho zverili do starostlivosti.Uz od zaciatku boli nejake nezrovnalosti ohladom toho,ze sa vraj nechce popalit a vraj hlada nieco vazne.Chcela som byt s nim co najcastejsie a potom mi napisal ci na to nejdeme velmi rychlo..Povedala som mu ze nestojim o ulety...Stretavali sme sa a aj s malym ma zoznamil...Chodila som k nemu domov a maly bol obcas aj s nami.No vcera mi napisal sms-ku,ze s tym aby som ja chodila k nemu by sme mali pockat kym nebude po vsetkom-teda myslel po sude a kym nebude maly jeho...lebo sa boji,ze by mu maleho nedali...On je z dediny,ja som z mesta.Ze on bude rdsej chodieat za mnou.Vraj aby na dedine nevznikli klebety.Len kedze ma aj pracu a povinosti a este musi byt s malym vidim to na velmi riedke stretavanie.Len mi pripada zvlastne,ze mi taketo vazne veci pise do sms a aspon mi nezavola...No musim sa rozhodnut ci v tom budem pokracovat a budem cakat alebo to vzdam a necham to tak...

sue
14. feb 2010

Katka...no to si si teda nevybrala ľahkú situáciu... a čo tá mama a sestra? Ich poznáš? Rozprávali ste sa? Je to naozaj všetko tak ako ti povedal?

Úprimne... môže to byť tak, ako píše... a veľmi sa hanbí a cíti trápne a preto ti píše sms... lebo by chcel aj teba aj dieťa a bojí sa... ale na druhej strane to o ňom veľa hovorí... že sa cíti trápne... však sa nemá prečo. Je to od neho veľmi správne, ak sa stará o syna ( zjavne na to dôvod je,ak sa o neho matka starať nechce) ale je to trošku zvláštne amne osobne to dosť smrdí...

Ak si sa nestretla s jeho mamou a sestrou a nerozprávali ste sa, tak by som mu napísala, že si tu ako kamarátka pre neho (alebo zavolala) a že keď sa bude potrebovať porozprávať, tak kedykoľvek ti môže zavolať a prísť... ale hlbší a vážnejší vzťah by som neriešila... je to všetko podľa mňa ešte príliš čerstvé... 5.mesiacov od rozchodu, 2.týždne od odsťahovania... nechaj ho vydýchnuť si... aby si nebola len nejakou medzistanicou pre neho... ani nehovoriac o synčekovi, pre ktorého je to asi veľmi ťažké, že mamina odišla a ocko zrazu začal vodiť domov inú tetu... také náhle mi to celé pripadá...

berenika39
14. feb 2010

katuska, počkej....nic neuspěcháš....život není o třech týdnech známosti...než si vybudujete nějaký vztah, o kterém budete oba přesvěcčení, že to stojí za to, trvá to dlouho. Ted ještě nemůžeš vědět, jestli je to opravdu ten pravý. Když budeš tlačit na pilu, mohla by ses připravit třeba o fajn život s ním, má asi ted sám dost starostí sám se sebou. Každopádně jestli chce sám vychovávat syna, je to člověk, který za "počkání" stojjí🙂))). To je jen můj názor....

katuska3579
autor
14. feb 2010

Sue- S jeho mamou som sa nestretla,ale to po rozhovore s nou mi napisal tu sms-ku.Lebo maly Risko jej urcite vravel,ze somm bola u nich..No on mi tvrdi,ze mama maleho od zaciatku vraj velmi nechcela a ze sa o nho bohvieako nestarala,preto mu pomahaju jeho mama a setra.Vraj uz to medzi nim a jeho byvalou nefungovalo dlhsie a nadobro to ukoncili pred 5 mesiacmi po tom ako zistil,ze ho podviedla.
Ja tiez nechcem aby bol maly zmeteny...ved dieta je velmi citlive...
No ked on mi tvrdi, ze ma ma velmi rad a chce byt so mnou ale sa boji,ze mu neprisudia maleho...

katuska3579
autor
14. feb 2010

Berenika- Dakujem za povzbudive slova...

penelope2066
14. feb 2010

Tak to je riadne zamotane ☹ Ja by som asi cakala ako sa bude dalej spravat ci naozaj bude za Tebou chodievat.Lebo podla mna sa sudy tahaju dlho.A kedze sa musi venovat synovi tak na Teba mat cas velmi nebude...No ja deti nemam takze to neviem posudit ale vzdy bude mat prednost dieta...

diddi
14. feb 2010

Musis ho respektovat...a si skutocne pripravena na zivot s nim a jeho synom?....tu ide totiz o maleho,ktoreho opustila matka...dalsie opustenie by velmi tazko znasal.

katuska3579
autor
15. feb 2010

diddi - som pripravena na taky zivot.velmi rada ho budem prezivat s nimi...

mywiel
15. feb 2010

Daj mu cas aby si vyriesil zivot a dokoncil co ma dokoncit, kym zacne nieco nové od nuly. To chce len trpezlivost, ten chalan vyzera byt rozvazny a zodpovedny. 😉

mercy
15. feb 2010

No, tiež mám pocit, že pre neho na jednej strane je dieťa o ktoré bojuje a na druhej ty- po troch týždňoch známosti, hoci ho zaujímaš a stojí o teba.Mnoho mužov by podľa mňa v takejto situácii nový vzťah úplne vzdalo, on to chce zvládnuť, držím vám obom palce. A že si pripravená? Nie si🙂, moja, dieťa ťa prekvapí tisíckami vecí a situácií, ale ak je tam to veľké chcenie, môže to vyjsť.

denduska
15. feb 2010

katuska, ja len dve veci - to s tou dedinou chapem...ja som sa z velkeho mesta prestahovala na dedinu..ale naozaj do totalnej diery...po 25 rokoch v meste...a poviem ti ze zo zaciatku som ani z domu nevychadzala, strasne mi to vadilo, kazdy sa do kazdeho stara, a tie veci co som sa o sebe dozvedela! 😀 a to som trcala doma na rizikovom...boze kolko som sa naplakala. Teraz na to uz naozaj uplne kaslem, ja som taka ze sa do nikoho nestaram, co ako je to tu kazdemu cudne.

a druha vec - drzim ti palceky. Ja si nemyslim ze by za tym bolo nieco zle, proste sa zlakol ze to ide rychlo a chce este nieco doriesit. Hlavne kvoli malemu, aby ste zacali s cistym stitom. Kazdopadne viem, ze bude potrebovat vela podpory a pochopenia. Si mlada, nemas sa kam ponahlat, kludne mu mozes dat sancu, myslim ze ti nic neutecie. A casom ako ho budes viac spoznavat, to aj ty uvidis vsetko mozno v inych suvislostiach a svetle.

katuska3579
autor
15. feb 2010

Denduska - Dakujem Ti za povzbudive slova a aj Vam ostatnym. No ale socialka to este ani nezacala skumat a kym bude sud tak to potrva... No a kedze bude chciet byt s malym - pokial nebude maly u starkej tak cas na to aby prisiel za mnou velmi nebude.No viem,ze su len dve moznosti: bud vydrzat a cakat alebo to ukoncit.A ukoncit to nechcem lebo mi na nom aj na malom zalezi.Len ja si myslim,ze ked uz bude mat to volno tak urcite nebude "utekat " hned za mnou.Bude si chciet odychnut alebo ist na pivo s kamaratmi.Co do istej miery chapem pretoze aj on potrebuje vypnut ako kazdy normalny clovek.No ostava len cakat...

katuska3579
autor
15. feb 2010

Len sa mi nepaci,ze skoro vsetko riesi tak,ze mi napise sms-ku co by mi mohol radsej zavolat.Vyvolava to vo mne pochybnosti...

veronkaj
15. feb 2010

katuska - viď IP

mamutka
15. feb 2010

katuska, musim len suhlasit s dievcatami, no a pockat mozes, viem ze je to tazke, ked ho mas rada, ale nic ti neujde, nemas 60 😉
a nestresuj ze pise smsky, ja tiez lahsie napisem ako vyslovim niektore veci, nic za tym nie je, ved ti nepise zivotne dolezite fakty, kde by naozaj bolo fer, radsej zavolat.
ja myslim, ze nevola koli malemu, aby to nepocuval, uz dietatko asi poculo prilis casto ako dospeli riesia svoj vztah a asi to nebolo lahke a je domotany, tak malicky by si vseliako mohol vysvetlovat, ze tatino hovori tete, aby nechodila, maly sa potrebuje citit v bezpeci s tatkom, ked mama odisla, takze do ich sveta teraz nemoze nikto treti len tak vpalit a preto asi otec tusi, ze aj reci o tom by maleho mohli vyplasit.....mozno je to tak...
skus sa mozno skontaktovat s jeho mamou a sestrou a opytat, co myslia, ako by si mu mohla ty pomoct a tak....

emilyz
15. feb 2010

katuska ja ho viem aj celkom pochopit, ked prave riesi taketo veci, ze chce radsej chodit za tebou. Daj tomu cas ,nemate sa kam ponahlat. treba byt trpezlivy, momentalne to nejde tak, akoby si si to predstavovala. Ale bola by som opatrna, pokial si nim nie si ista- co si si teda dost ista po 3 tyzdnoch... myslis, ze ho skutocne tak poznas? tiez by som sa spoznala aj s jeho mamou a sestrou.

katuska3579
autor
15. feb 2010

emilyz - niesom si ista a mam dost velke pochybnosti...

macka01
15. feb 2010

asi nie je ľahké vhúpnuť do noveho vzťahu,ked prvý ešte nie je vyriešený.Opatrnosti nie je nikdy dosť.Si mladá,nič ti neutečie.Ako sa hovorí,nesmieš veľmi tlačiť na pílu,aby sa nanaštrbila.Nech si porieši svoju ex,dieťa,potom prídeš na rad ty,bud trpezlivá,ved ak si ťa vyberie,tak nie len ako svoju partnerku,ale aj novú maminu svojmu synovi,ak máte byť spolu,tak budete,ak nie,.....A tie sms,nie každý vie všetko povedať priamo a oponovať možným argumentom,asi je preňho jednoduchšie dať ti to vedieť takto.To nemusí nič znamenať 😉

popelka
15. feb 2010

ahoj katuska aj ja si myslim,ak ti mozem poradit,,,,pockaj co sa bude diat,ved o nic neprides.vies niektory chlapi radsej pisu ako hovoria,mozno ,ze to co ti chce povedat tak by nezvladol povedat do telefonu,vies chlapi su taky.tak ti to radsej napise do sm.ja si myslim,ze to mysli uprimne,pockaj ako sa vyvinie situacia a potom uvidis,,,drzim palceky.papik

katuska3579
autor
19. feb 2010

Dakujem Vam vsetkym za nazory...Skoncilo sa to skor ako sa to stihlo zacat.

macka01
19. feb 2010

tak to asi nebol ten pravý,tá ozajstná spriaznená duša 😢