Počuli ste už o plochozemcoch?
Počuli ste už o plochozemcoch? Popri tých všetkých konšpiráciach ohľadom korony som sa preklikala až k tomuto. A prote nechápem. Pozstavuje sa mi rozum, ako v dnešnej dobe môže niekto vôbec uvažovať o tom, že Zem je plochá. Títo ľudia veria, že nad Zemou je kupola a okolo Zeme je len nejaká ľadová stena. Len mi nedáva zmysel, že teda asi vedia o tom, že existujú aj iné planéty v slnečnej sústave a tie sú gaľaté. Ako môže rozumný človek veriť v dnešnej dobe tomuto? Ja sama mám rada konšpirácie, ale len ako hobby. Prečítam, pousmejem sa, vytvorím si názor, možno hľadám trhliny, argumenty. Aký je na to váš názor?
Presne toto som nedávno uviedla ( v okruhu blízkych ) ako príklad... že ti konspiratori, kt dookola melú, že korona neexistuje a pod a keď im dáš argument, ohradia sa, že je to ich názor a mame to rešpektovať. Tak si tak vravím... Ok, čiže keď niekto začne hovoriť, že Zem je plocha- nemám sa na neho pozerat ako na spadnutého z jahody, lebo je to jeho názor ! ( a ja som ten netolerantný obmedzenec 😅)...
A je to tu. Tato téma mi vysvetlila všetky moje pochybnosti 🙈🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅😅🤷♀️🤐
V prvom momente som sa potešila, že ahaa nejaká diskusia o Terrym Prachettovi. 😂 Áno, počula som o nich. Aj takých ľudí berie autobus. Ale priznám sa, že konšpiračné teórie sú mojou guilty pleasure.
Ja osobne mam pocit, ze hluposti o plochej Zemi, Spageti monstrach, alobalovych ciapkach a pod. siria isti ludia zamerne, aby prave znacne "konspiracia" uskodili a dehonestovali ju. Lebo ked do jedneho vreca hodite plochozemcov s dajme tomu konspiraciou o uzkej hrstke bohacov, ktori ovladaju v znacnej miere dianie vo svete - automaticky tym su akoby vsetky konspiracie synonymom hluposti - prave kvoli tej jednej z toho velkeho vreca. Jedna z nich je jasna blbost, druha je (podla mojho nazoru) velmi pravdepodobna, ba priam logicka... Ale ucel splneny - raz verim jednej konspiracnej teorii, tak som hodna odsudenia a blba ako ti, co veria v plochu Zem - lebo vsak podla zjednoduseneho skatulkovania konspiracia ako konspiracia - uz ten samotny pojem je tym pospinen. Cize podla mna plochozemci a pod. cista provokacia (na ktoru sa samozrejme tiez niekto rad namota a uveri).
@elizabet173 presne. Ja sa do takých debát ani nepustam... lebo no načo.
@luuubik máš pravdu. Najhoršie na tom je že takéto vyslovene blbosti schválne niekto zamieša medzi pravdu a z pravdy urobí konšpiráciu. Neverím na úfónov ale v 50 tých rokoch sa roztrhlo vrece s ľudmi čo ich vraj videli. Aj v ZSSR aj v USA. Obe krajiny sa s nimi vysporiadali rozdielne. V ZSSR ich zavreli na psychiatriu alebo do basy. V Amerike pustili do televízie program v ktorom vystupoval nejaký šašo s anénkami a Urobil z tých ľudí karikatúru. Mohli si hovoriť čo chceli ale keď vyššia autorita povie že hovoríš hlúposti tak to asi tak bude. Nepáči sa mi taký spôsob. To ako keby sa smiali ľuďom ktorým sa zjavila panna Mária. Čo videli to videli. Vedecky to nie je dokázané a to stačí. A nehádzal do jedného vreca dve rozdielne témy.
@slovakboy konšpirácie existovali oddávna. Proste ľudia ich zbožňujú. Vznikali rôzne, nedorozumeniami, alebo niekto videl niečo čo si nevedel vysvetliť, boli vypustené na ovládanie a manipulovanie ľudí, alebo si len niekto spravil srandu. Buď pobavili, možno občas niečo napravili alebo vytvorili, ale priniesli aj veľa nešťastia, problémov a nezmyselného zabíjania. Ich vzniku sa nedopátrame. To že si niekto myslí že vie, ako tá konkrétna konšpirácia vznikla ešte neznamená, že to tak naozaj aj bolo. Musíme sa s tým len naučiť žiť a dávať pozor, aby sa to nezvrhávalo zlým smerom, lebo aj teraz sa to môže veľmi ľahko stať. 🤷
@minimie so vsetkym by som suhlasila, az na to, ze konspiracie priniesli vela nestastia a zabijania... Konspiracia je nieco, co ide proti prudu, proti oficialne prijimanemu spolocenskemu, politickemu, nabozenskemu, ci vedeckemu nazoru. Takito ludia nemaju tu "moc" sposobit zavaznejsie skody - ak samozrejme neratam nejakych militantnych sadistickych fanatikov - ale to je nebezpecna kategoria ludi, ci uz konspiraciam veria alebo vobec nie. Galileo, Kopernik, Luther a mnohi ini pokrokovo a prelomovo mysliaci ludia boli typickymi konspiratormi svojej doby, v zmysle, ze vysliapali cestu prevratnym, uplne novym myslienkam, ktore sokovali a rozdelovali vtedajsiu spolocnost. Taki ludia su prave naopak skor tercom ako nejakym iniciatorom nasilia, ci minimalne su tercom odsudenia, vysmechu - ako mnohokrat aj dnes... Pritom pravda sa casto ukaze az po rokoch. Akokolvek boli ich teorie logicke, ludstvo na ne nebolo skratka pripravene. Mozno to znie ako paradox, ked spominam tychto vedcov a zaroven tu riesime konspiratorov - plochozemcov. A prave o tom bol aj moj prvy prispevok. Medzi vyslovenou blbostou a sokujucou pravdou je hranica niekedy tenka a nepostrehnutelna, zaroven sa vsak ide o dve uplne rozdielne veci... A ked aj diamant zahadzete kopou hnoja, malokomu sa v tom hnoji chce prehrabavat, aby diamant nasiel. Preto aj nad niektorymi myslienkami, ktore stoja za povsimnutie a hlbsiu uvahu mnohi mavnu rukoch, ked ju mainstreem oznaci za konspiraciu. Treba mat otvorenu mysel, nic nezatracovat a neodsudzovat, vela sa vzdelavat, premyslat o svete, zivote, ludoch v sirokych suvislostiach....A napriek tomu si pokorne priznat, ze dnesny svet a to, co sa v nom deje, je tak komplikovane, ze nemusi byt prave ten nas nazor vzdy jediny spravny a pravdivy.
@luuubik možno je rozdiel, čo presne sa dá nazvať konšpiráciou, nie vždy je to proti hlavnému prúdu, je to aj proti vykonštruovanému fiktívnemu nepriateľovi, ako napríklad jašteri alebo mimozemšťania. Keď na to pozrieš objektívne zhora, tak ide o jav v spoločnosti, keď sa postupne začne šíriť medzi ľuďmi správa, ktorá vyvoláva silné negatívne emocie proti Niečomu a to tajomno, že niekto Vie a ty nie, tak ťa to núti pátrať ďalej. Keďže sa samozrejme nevieš dopátrať želanej pravdy, tak negatívne emócie rastú. To, aké javy to v spoločnosti spôsobí už záleží od toho, proti komu/čomu správa ide, aká je závažná, a koľko ľudí nabalí. Hon na čarodejnice, protokoly sionských mudrcov, bežné bolo rôzne obviňovanie že nejaká skupina vraždí deti v minulosti, aby mohla byť táto skupina odstránená bez reptania väčšiny, toto všetko spôsobilo veľa nešťastia, ktorému predchádzali veci, ktoré v spoločnosti vidíme aj dnes.
@vanda323 veriť ma človek právo čomu chce ale popierať vedecké dôkazy je niečo podobne ako keď v stredoveku upálili Jordana Bruna. Ak by každý spochybňoval úplne jasné vedecké dôkazy a vymýšľal si nevedecké bludné teórie tak sme späť v dobe temna. Hlavne že títo ľudia dôverujú technikom, ktorí na základe vedeckých dôkazov vytvorili produkty dennej potreby. Lietadlo lieta loď pláva telefón funguje.
Iné je veriť veciam ktoré sa vedecky nedaju vyvrátiť. Vedecky nevieš vyvrátiť existenciu Boha ani Ufonov Zázrakov Zazracnych uzdravení. Tam je to skutocne na každého viere.
Máme tu rok 2024 a chcela by som vedieť teraz vas nazor na ockovanie a koronu 😂 keďže mali opat tí “konspiratori” pravdu … dne sa uz nikto normalny ockovat neda, stat hlada firmu na znicenie vax… vo svete umieraju mladi sportovci na zastavu srdca.. mame tu turbo rakoviny, infarkty atd…. Tak čo ešte stale je to konšpirácia? Či ešte nedošlo?
Raz sme mali takého chatára, čo po vypití rumu tvrdil, že Zem je plochá, neexistujú satelity atď. Ja ako milovníčka fantasy som mala asi menej rumu😇
@didushik Preco by sa mal kazdy teraz ockovat ked virus tak ako to bolo predpokladane mutaciami stratil silu?
"vo svete umieraju mladi sportovci na zastavu srdca" A? Dobre ich umiera o 89% menej ako pred desiatkami rokov, prave vdaka kontrolam:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17018804/
Alebo tu:
https://www.mcgill.ca/oss/article/medical-gener...
"Ešte dôležitejšie je, že výskyt náhlej srdcovej smrti medzi športovcami za posledných 20 rokov klesol. Po zavedení vakcíny sa nezvyšovala a nedošlo k žiadnemu prudkému nárastu prípadov"
Turbo rakoviny? Infarkty? Pravda je taka ze mladych zomiera menej ako pred koronou/ockovanim:
"Demografia - počet zomretých a príčiny úmrtí v SR v treťom štvrťroku 2023
Počet úmrtí bol aj v 3. štvrťroku nižší ako pred rokom, menej ľudí zomrelo aj v porovnaní s priemerom pred pandémiou"
https://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/pro...
"Výrazne menej osôb zomieralo v skupine ľudí v produktívnom veku"
"Tak čo ešte stale je to konšpirácia? Či ešte nedošlo?" - tak co malo doist? Vsetko co pises su konspiracie a hoaxy.
@didushik moji rodičia sa dávajú očkovať na covid aj na chrípku každú jeseň. Ešte covid ani chrípku nemali. Len nádchu.
A ja sa pýtam konšpirátorov po tých pár rokoch: skutočne covid nebol covid? Skutočne to bol led druh chrípky? Keď len v mojom okolí zomrela na covid celá rodina a další prešli ťažkými hospitalizaciami jeden prežil počas covidu embóliu pľúcnu, mladý človek 40 ročný. A skutočne nebolo treba nosiť rúška? Presne rovnakí konśiratori boli počas Španielskej chrípky.
S ľuďmi, ktorí sú presvedčení o plochej zemi, o tom, že cez chemtrails-y a 5g žiarenia nás tu chcú (americania?) vyhubiť, o tom, že pri očkovaní do teba vypichnú čip aby ta ovladádali, alebo že detské choroby vylieči pretieranie tváre ocikanou plienkou a pitie sava, ci o tom, ze konkrétni ľudia riadia počasie, atd atd, je fakt zbytočné diskutovať. To je taká jednoduchšia skupina spoluobcanov, ktorá si vystačí sama… Mali sme jedného takého člena rodiny, prerušili sme kontakty lebo nebolo o čom…
To su asi tí istí ľudia, ktorí si myslia že pohlavie nie su dva ale je ich nespočetne veľa.
Ľudia sú rozmaznany
Koluje po IG klip jedneho plochozemca ako v priamom prenose isiel dokazat, ze zem je rovna a dokazal pravy opak 😂😂😂😂😂 - ostal chlapec trochu prekvapeny
vzorec na výpočet zakrivenia zeme: https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=5...
Reálny príklad:
ležím na nafukovačke na mori a pozerám sa na dva ostrovy, medzi ktorými je rovné more 50 km.
Aký je vysoký oblúk vody medzi týmito ostrovmi, ten oblúk zakrivenej guľatej zeme ?
je to presne 183 metrov.
Kto verí tomu, že uvidí ten oblúk na mori rovnom ako pravítko?
dôkazov že zem je rovná je milion

@minimie 😂😂😂😂darmo na to fakt sedí ten vtip... kým nebol net, len sused vedel, že si ...