icon

Podali by ste sťažnosť na vodiča autobusu?

11. feb 2022

Dobrý deň,
každé ráno chodievam prímestským autobusom a stala sa mi nepríjemná situácia. Nastupovala som klasicky prednými dverami, aby som si mohla kúpiť lístok a vodič asi nechtiac stačil tlačidlo na zatvorenie dverí. Ja som si neuvedomila, čo sa deje a kým som sa stihla dverám vyhnúť vyššie na schody, tak mi privreli ruku medzi gumové tesnenie. Ja som sa skríkla od bolesti a vodič videl, že sa trápim a nijako nereagoval, dvere otvoril až na podnet niekoľkých cestujúcich na predných sedadlách. Čakala som, že sa ma spýta či som v poriadku a ospravedlní sa, ale namiesto toho mi vulgárne vynadal, že čo robím a či som normálna. Podotýkam, že som úplne normálne nastupovala a nerátala som s tým, že ma privrú dvere, za mnou stáli v rade na zastávke ešte 2 ľudia. Ja som v šoku nahnevaná vystúpila a išla som nakoniec taxíkom, napriek zábrane z rukávu zimnej bundy mi však ruka napuchla a zmodrela. Vodič ešte za mnou zakričal, že načo robím cirkus, keď ani necestujem a že on bude mať kvôli mne meškanie. Podali by ste sťažnosť na dopravný podnik alebo by ste to neriešili?

Strana
z2
bikarbona
12. feb 2022

Autobusarov je malo, nevyhodia ho. Ale mal by sa tiez aspon spravat profesionálne. Podaj staznost.

janage
12. feb 2022

Stalo sa mi podobné, dcéru privrelo MHD dvere. Napísala som mail, kde som popísala situáciu, čas, číslo linky, s tým, že nech si overia na kamerovom zázname, že sme nastupovali plynulo.
Že by som hlavne bola rada, aby sa to už v budúcnosti neopakovalo, že v tom čase nastupuje plno deti aj samých.
Napísali, že prešetrili, ospravedlnili sa a vodiča preškolili, poučili.
Ak máš veľkú pomliaždeninu tak kľudne aj u lekára si daj vypísať správu a doložiť.

chiara25
13. feb 2022

Podala by som sťažnosť. Nech je akokoľvek preťažený, toto si dovoliť nemôže. Nemyslím, že ho vyhodia, skôr mu zrejme dohovoria, možno príde o prémie. Ak sa neozveš, ak sa nikto neozve, bude si dovoľovať stále. Keď som ako študentka cestovala denne autobusom do Bratislavy, tak často jazdil jeden šofér, čo bol na mňa pravidelne úplne hnusný, vyskakoval do mňa za každú sprostosť pred celým autobusom. Netuším, čo proti mne mal, ale celkovo bol aj k druhým dosť nepríjemný. Jedného pekného dňa po takom výstupe som si povedala dosť a napísala som vedeniu mail, kde som im popísala, ako sa dotyčný správa a či by to mohli riešiť. Zrejme išiel na koberček. Odvtedy bol normálny. Treba sa ozývať, inak sa nikdy nič nevyrieši.

ejmi25
18. júl 2022

@mandala77 prosim vas a kam volat ,chcen podat staznost na sofera autobusa za neprimerane spravanie,drzost.Dakujem

mondolina
18. júl 2022

@ejmi25
veď podľa toho komu autobus patrí. teraz je viac firiem čo robia hromadnú prepravu.

ejmi25
18. júl 2022

S takymto tipom vulgarnym som cestovala aj ja.Aj ste staznost podali ,kam?

mandala77
18. júl 2022

@ejmi25 sťažnosť treba poslať na dopravcu, ktorý prevádzkuje spoj. Ak máte lístok, tam je aj číslo spoja, alebo do sťažnosti napíšte aj spoj.

winni
5. aug 2022

Ahojte, prosím vás, dnes sa mi stala nepríjemná situácia,ide o MHD, vodička zastavila na zastávke, deti mi vystúpili a keď som išla vystúpiť ja, dvere sa začali zatvárať, neriskovala som, aby ma nezatvorilo medzi nimi, zvonila som nič, autobus sa pohol, tak som sa ozvala, že chcem vystúpiť, deti mám vonku a tá dotyčná mi začala nadávať, že som mala vystupovať a načo som čakala atď. Samozrejme, keď sa pohol autobus, deti sa vonku rozplakali. Nie som sťažovateľ, ale toto ma dožralo a chcem podať sťažnosť, mám telefonicky alebo písomne?

kate_cs
5. aug 2022

@winni toto je neskutočne!!!! Ja cestujem veľa s deťmi a toto sa mi stať, tak tam narobím taký bordel. Určite nie telefonicky, lebo nemáš žiaden doklad, dôkaz, že si sa sťažovala. Určite písomne a do kópie dať čo najviac nadriadených, kompetentných a žiadať informáciu o vyvodených dôsledkoch.

winni
5. aug 2022

@kate_cs práveže ja som kľudný človek a v tej chvíli som nevedela tak zareagovať, ešte som sa aj zľakla 😥 ale budem si to pamätať.

gabrm
19. jan 2024

@mandala77
Teraz takto s odstupom času by som sa ťa spýtal,si na seba hrdá a stále pokladáš za správne za to čo si urobila?myslím tá sťažnosť na vodiča za to,že nemal rúško? Nebojíš sa takého niečoho ako karma?

ivulec1
21. okt 2024

Dobrý deň viem ze je to stará téma ale chcela som sa spýtať ako ste nakoniec dopadla so sťažnosťou tiež by som chcela podať sťažnosť na šoféra ďakujem

Strana
z2