Podľa akých kritérií vybrať nájomcu?
Dobrý deň, chystám za dať svoj jednoizbový byt na prenájom. Nemám s tým zatiaľ skúsenosť. Podľa akých kritérií si vyberáte nájomcu? Nerada by som aby byt zdevastoval, lebo aj to sa stáva ako tak čítam.
Ďakujem za odpovede.
@evaachesa 😀 A tvoj psychiater na to hovorí čo?
@nikolka1986 max spokojnosť. Chceš číslo? 😘
@evaachesa Nie, ale ak začnem robiť časom podobné veci ( nikdy nevieš kedy ti preskočí ) tak sa ozvem.
@nikolka1986 našťastie som takto predišla dosť veľkým nepríjemnostiam keďže môj muž je veľmi doverčivy a ja teda nie. Z jedného pána, s ktorým sme podpísali zmluvu sa nakoniec vykľul podvodník s exekúciami a dlhmi. Ja totiž nie som žiadna charita aby som si do bytu pustila hocikoho. 💁
@evaachesa Samozrejme, ale na to ti stačí mať dobre urobenú zmluvu a nie lustrovať na FB aké ma kto fotky.
@nikolka1986 pre mňa je jednoduchšie sa problémovým ľuďom vyhnúť hneď a nie potom riešiť ich vysťahovanie. Mne to takto dáva logicky väčší zmysel. A keď už má niekto FB a verejne prístupné fotky, bola by som blbá ak by som si ho nepozrela. Vieš že toto robí aj zamestnávateľ keď si vyberá budúceho zamestnanca, však? Úplne bežná záležitosť. 🙂
A neviem či sleduješ skupiny kde sa riešia práve problémy s nájomníkmi a vysťahovaním, inak by si počula o rôznych katastrofálnych prípadoch a rozmyslela by si si koho si vezmeš do bytu. Dôveruj, ale preveruj ako sa hovorí. 😏
@evaachesa prosím ťa ako sa vola skupina na FB, kde sa riešia problémy s nimi ?

Nájomníkov hľadám cez Fb, čize záujemcov si viem hneď preklepnúť. Veľmi veľa som ich takto vyselektovala podľa prvého dojmu z nevhodných fotiek či príspevkov. Tiež je dobré si záujemcov pred podpisom zmluvy (už keď máš ich údaje) preveriť či nemajú nejaké dlhy alebo exekúcie.
Samozrejme zmluva len na rok a potom každý rok predlžuješ. Tiež máme požiadavku na jednotlivca alebo pár, bez zvierat a deti. Fajčiari byť samozrejme môžu, no fajčenie v byte je zakázané.