icon

Podľa akých kritérií vybrať nájomcu?

6. máj 2023

Dobrý deň, chystám za dať svoj jednoizbový byt na prenájom. Nemám s tým zatiaľ skúsenosť. Podľa akých kritérií si vyberáte nájomcu? Nerada by som aby byt zdevastoval, lebo aj to sa stáva ako tak čítam.
Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
evaachesa
6. máj 2023

Nájomníkov hľadám cez Fb, čize záujemcov si viem hneď preklepnúť. Veľmi veľa som ich takto vyselektovala podľa prvého dojmu z nevhodných fotiek či príspevkov. Tiež je dobré si záujemcov pred podpisom zmluvy (už keď máš ich údaje) preveriť či nemajú nejaké dlhy alebo exekúcie.
Samozrejme zmluva len na rok a potom každý rok predlžuješ. Tiež máme požiadavku na jednotlivca alebo pár, bez zvierat a deti. Fajčiari byť samozrejme môžu, no fajčenie v byte je zakázané.

nikolka1986
6. máj 2023

@evaachesa 😀 A tvoj psychiater na to hovorí čo?

evaachesa
6. máj 2023

@nikolka1986 max spokojnosť. Chceš číslo? 😘

nikolka1986
6. máj 2023

@evaachesa Nie, ale ak začnem robiť časom podobné veci ( nikdy nevieš kedy ti preskočí ) tak sa ozvem.

evaachesa
6. máj 2023

@nikolka1986 našťastie som takto predišla dosť veľkým nepríjemnostiam keďže môj muž je veľmi doverčivy a ja teda nie. Z jedného pána, s ktorým sme podpísali zmluvu sa nakoniec vykľul podvodník s exekúciami a dlhmi. Ja totiž nie som žiadna charita aby som si do bytu pustila hocikoho. 💁

nikolka1986
7. máj 2023

@evaachesa Samozrejme, ale na to ti stačí mať dobre urobenú zmluvu a nie lustrovať na FB aké ma kto fotky.

evaachesa
7. máj 2023

@nikolka1986 pre mňa je jednoduchšie sa problémovým ľuďom vyhnúť hneď a nie potom riešiť ich vysťahovanie. Mne to takto dáva logicky väčší zmysel. A keď už má niekto FB a verejne prístupné fotky, bola by som blbá ak by som si ho nepozrela. Vieš že toto robí aj zamestnávateľ keď si vyberá budúceho zamestnanca, však? Úplne bežná záležitosť. 🙂
A neviem či sleduješ skupiny kde sa riešia práve problémy s nájomníkmi a vysťahovaním, inak by si počula o rôznych katastrofálnych prípadoch a rozmyslela by si si koho si vezmeš do bytu. Dôveruj, ale preveruj ako sa hovorí. 😏

autor
7. máj 2023

@evaachesa prosím ťa ako sa vola skupina na FB, kde sa riešia problémy s nimi ?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
7. máj 2023

Som v dvoch FB skupinách, no sú len pre BA. Ak má niekto aj iné, tak dajte vedieť. 🙂

Strana
z2