Podľa kamarátky nie som normálna
Ahojte,
Podla kamosky nie som normalna, a trochu ma to dotklo.
Syncekovi (20m) na mikulasa som kupila maly kocik a chlapceka babiku z little dutch. Proste podla mna je to take mile, ze sa stara a velmi ma rad vsetko, co vie tlacit pred sebou (samozrejme auticka su na prvom mieste). Velmi sa tesil, hned ho obijmal a hovoril moj moj, dal mu jest, pit, tlaci ho v kociku.
Ked som teraz pisala s kamoskou a sa pytala, co sme kupili, a ked uvidela ze kocik s babikou, tak dobre ze mi nevynadala, ze on je chlap pre Boha a nie som normalna. 😏
Vy ste kupovali chlapcekom babiku? Babiku s kocikom? Citim sa trapne.
@miriam11 Neviem, koľko máte rokov, ale možno si pamätáte, že kedysi svet nebol rozdelený na ružovo-biely: neboli v obchodoch špeciálne oddelenia pre dievčatá či chlapcov, dokonca v kníhkupectvách knihy rozdelené podľa nejakého vymysleného rodového "štandardu". V škôlke sme dievčatá mali modré gaťky na cvičenie, chlapci červené. Toto rozdelenie prišlo kvôli biznisu - nechali ste sa nahovoriť predajcami a marketérmi na to, že treba spĺňať diktát doby, nosiť ružovú, či naopak, len modrú s autíčkami, a bude tak zo mňa lepší "normálnejší" človek. V skutočnosti ide len o biznis, aby deti tak ľahko po sebe nededili oblečenie a podobne. A pokiaľ ide o diskrimináciu, áno, máme podpísané všeliaké medzinárodné záväzky, že nebudeme diskriminovať gayov, lesby, národnostné menšiny, ľudí so zdravotným postihnutím (preto sa budujú bezbariérové vstupy), matky s deťmi a podobne. Lebo naša spoločnosť nie sú len zdraví bieli heterosexuáli, aj keď tí kričia najhlasnejšie o diskriminácii (ke´d ich napríklad niekto požiada, aby si v chorobe nasadili proti soplom rúško).
Nie je na tom nic neobvykleho. Ja ked som bola mala, tak som sa hravala len s autickami, vlacikmi a podobne a babiky ma teda vobec nezaujimali. Mama mi kolko krat hovorila, ze jej to bolo luto, no proste podla mna ak to dietat robi radost tak preco nie. Nema mu to ani ako ublizit
Naša mama mala doma kočík po neteri a syn sa s ním neskutočne rád hral, vozil, staral sa o bábiku. A je to typický chalan, teraz fičí na nerfkách 🤦🏻♀️ a autách, motorkách a tak. V škôlke a v Ikea sa hral stále s tou kuchynkou.
Buď vklude , ja tiež nie som normálna 😅 aj moji majú bábiky , kočík .... A nosia ružové tričká občas 😅 majú aj kuchynku , milión riadov a spotrebičov k nej ....
@adeladulova presne prve co som povedala aj nas bude mat kuchyňu. Raz bude mať manželku a domácnosť viesť bude rovným dielom...co sa z domu naučí...🥳😊
Ahoj, my sme mali doma kočík aj s babkou po starších sestrach a malý sa s ním rad hral, učil sa s ním chodiť, keď ho tlačil pred sebou. Prišlo mu to normálne, ved aj jeho sme vozili v kočíku skoro do 1,5 roka. Bral to ako dopravný prostriedok. A na ulici boli hneď 2 chlapci co sa hrali s kočíkom. Potom sa k nim pridal aj tretí chlapček. Jemu mamina dokupila kočík, lebo doma nemali, nakoľko mali chlapcov. A bolo to veľmi milé.
Normálne = bežné to nie je,ale keď ho to baví tak nevidím na tom nic zle. Avšak nechápem prečo na Mikuláša. Vtedy sa dostávajú sladkosti. Ale tak vaša vec.
@miriam11 Neviem, koľko máte rokov, ale možno si pamätáte, že kedysi svet nebol rozdelený na ružovo-biely: neboli v obchodoch špeciálne oddelenia pre dievčatá či chlapcov, dokonca v kníhkupectvách knihy rozdelené podľa nejakého vymysleného rodového "štandardu". V škôlke sme dievčatá mali modré gaťky na cvičenie, chlapci červené. Toto rozdelenie prišlo kvôli biznisu - nechali ste sa nahovoriť predajcami a marketérmi na to, že treba spĺňať diktát doby, nosiť ružovú, či naopak, len modrú s autíčkami, a bude tak zo mňa lepší "normálnejší" človek. V skutočnosti ide len o biznis, aby deti tak ľahko po sebe nededili oblečenie a podobne. A pokiaľ ide o diskrimináciu, áno, máme podpísané všeliaké medzinárodné záväzky, že nebudeme diskriminovať gayov, lesby, národnostné menšiny, ľudí so zdravotným postihnutím (preto sa budujú bezbariérové vstupy), matky s deťmi a podobne. Lebo naša spoločnosť nie sú len zdraví bieli heterosexuáli, aj keď tí kričia najhlasnejšie o diskriminácii (ke´d ich napríklad niekto požiada, aby si v chorobe nasadili proti soplom rúško).
@julish nemas pravdu lebo čo bolo za socializmu je len pár rokov dozadu a teda ziadna vzorka sledu spoločnosti. Od nepamäti boli rozdeľovania rodových hier aj farieb a oveľa prísnejšie ako teraz. A nie kvôli biznisu. Keď už tak riešis čo bolo v minulosti tak aj preto lebo hračiek nebolo toľko preto neboli oddelenia a už vôbec nie kníh. Každopádne je fajn ,že toto máme nateraz za sebou.

A co riesite co vam niekto povie ked to dieta poznate a viete ze sa rad stym hra tak by mi to bolo jedno