Farba kočíka podľa pohlavia dieťaťa: Áno alebo nie?
Ahojte. Je to síce banalita a svet sa kvôli tomu nezrúti, ale zaujíma ma váš názor. Prvého sme mali syna. Kupovali sme mu teda skôr veci modrej farby ako bolo vajíčko a kočík. Nie kvôli tomu, že je to chlapčenská farba, ale proste podľa mňa je modrá farba normálna pekná farba. Čierny kočík som nechcela a tie také béžové, tak to som sa bála aby na tom nebolo vidno špinu 🤷♀️ Teraz máme dcérku. Úplne všetky veci, po synovi sme nechávali a minule keď som stretla krstnú, tak mi hovorí, že no taký modrý kočík, čo ste si mysleli, že to bude ďalší chlapec? Odpovedala som úprimne, že nie, že sme hneď vedeli, že to bude dievčatko, ale proste mali sme veci už po synovi, na čo ona povedala, že ona by asi kúpila pre iné pohlavie nové veci.... Čo si o tomto názore myslíte? Patríte medzi ľudí, ktorí sa pozastavujú keď vidia ďievčatko v modrom alebo to beriete ako normálnu vec? Mne to príde úplne normálne a popravde príde mi šialené predávať veci, s ktorými som bola spokojná a kupovať ich nanovo len kvôli farbe...
Podľa mňa úplne v pohode. Pre radosť môžeš dokúpiť zopár fialových, rúžových kúskov a hotovo 🙂
Tak krstna má celkom nemoderne nepraktické názory.
My sme dokonca pre prvu kupili kocik od známych v ziarivej tyrkisovej. Naštastie nemam nikoho v okolí, kto by toto považoval za problém, ktory je potreba komentovat.
Ja by som nove veci nekupovala. Max by som kupila par kuskov dievcenskeho oblecenia. Za mna je to plytvanie.
Mysli udržateľne a neprispievaj k zaplavovaniu Zeme ďalším zbytočným odpadom. Je dôležité naučiť sa používať veci dlhodobo, návyk neplytvať sa ukáže ako veľmi cenný aj v časoch hospodárskej krízy.
Ja osobne mám aj chlapčeka a dievčatko a mne sa nepáči keď dievčatko nosí chlapčenské veci v dnešnej dobe vieš kúpiť krásne ružové vecičky za doslova pár centov . Kočík by som kľudne nehala není to lacná záležitosť a ak si snim bola spokojná ale oblečenie skôr neutrálne alebo ružové ale samozrejme ty si sprav ako ty chces a každého do toho prd.
Niekomu to príde úplne Ok aj modrý kočík pre slečnu.
Poslala som manžela kúpiť šport. kočík pre už väčšiu dcéru. Ani vo sne by ma nenapadlo že chlap mi donesie tmavo modrý kočík so žltými doplnkami. on pozeral na techn. prevedenie, jeho farba nezaujímala. Tak sme mali tmavomodrý kočík.
uplne normalne.. ja mam fotky z detstva, kde bol moj brat v cervenom kociku a ruzovych oteplovackach po mne 🙂 ale vazne krstna riesi taketo blbosti?
@anonym_autor ja som zamerne kupila pre dceru tmavomodry kocik 😅 Ved je to normalna farba, nie deklaracia pohlavia.
Moj syn sa vozil v ruzovom kociku (bol z 2 ruky). A div sa svet, kazdemu to bolo jedno. Mne najviac. Btw, chcem vidiet, ako teta v komunizme vsetko zhanala detom podla farby. Urcite😄 bola rada, ze vobec nieco dostala. Ale teraz je mudra ako radio. Milujem taketo typy. Nech sa pozrie do kalendara.
Tiez by som nekupovala novy nakolko modra je univerzalna fabra. Mne sa az oci krizia ked vidim dievcata rad radom od hlavy po päty v ruzovej 😵💫. Vsak je tolko krasnych farieb
Prvá bola dcéra, mali sme kočík s prvkami ružovej. Synovi som druhý nekupovala, vozil sa v tomto. A či si niekto niečo pomyslel mi bolo ukradnuté, určite by som kvôli tomu nový nekupovala.
@anonym_autor pri prvom som vsetko kupovala ako sialena nedajboh niekto nieco po niekom daroval ...postupne pri druhom mi to bolo jedno a pri tretlm absolutne a nie pretoze si nemozeme sovolit nove ale uz sme minali na dovolenku vylety a ine veci co boli pre mna dolezitejsie
@anonym_autor A ze na slovensku sa tazko zije. 😀
Podla mna su tie kociky nehorazne drahe. Krstna musi byt velmi dobre zabezpecena osoba ked ma takyto nazor, alebo protivna. A to si nezijem zle, mohla by som si dovolit novy kocik pre druhe dieta, ale vedela by som tie peniaze vyuzit ovela lepsie. Ved ten kocik clovek vyuzije 2-3 roky.
@anonym_autor ja nemám rada dievčatá v ružovom a chlapci zase všetko tmavé.Syn mal prevažne žlté, červené, zelené dupačky asi do 12 r nosil rád farby teraz len sivá, čierna ide na z toho uchytiť.Diebcata v škole na triednej fotke všetky v čiernom, žiadne saty, blúzka ako trhani😂beriem to úplne normálne, že dievča má modrý kočík a veci po bratovi, ale kúpila by som aj dievčenske oblečenie
@anonym_autor prvorodeny syn a dcera ma aj modry kocik, aj modru autosedacku. Jedine deku som jej kupila nejaku ruzovu . Urcite by som nekupovala autosedacku a kocik, dokopy mozno za 1500 eur, aby sa viac hodili k zenskemu pohlaviu.
@anonym_autor Dcére som vyslovene kupovala tmavomodrý so sivou konštrukciou, lebo sa mi páčila tá farba. Bežne na ňu kupujem veci na chlapcenskom oddelení (body, ponožky, cumlíky v drogérii, a pod.) lebo neznášam, že na tie dievčenské musia v kuse nakydať nejaký kvietok či nevkusnu Disney postavičku, resp. že to musí byť ružové a nikdy iné.
Mala som čierny kočík pre dvojičky - párik...a aj som ich obliekala neutrálne...béžové, sivé, čierne, modré...minimalistické bez obrázkov a nápisov...robím to dodnes a deti majú už 8 rokov...
ja mam dve dcery s velkym odstupom cize dvakrat som kupovala kocik...a obom modry 😂 pretoze sa mi modre prevedenie najviac pacilo 🤷
Aj moja mala modrý kočík po staršom, ani ma nenapadlo riešiť farbu alebo kupovať nový, u mňa je to len spotrebný tovar. Aj tak v ňom nechcela byť, spať mohla len v postieľke, v kočíku len revala. Raz mi ju predavačka nazvala chlapcom, nie podľa farby kočíka, ale "lebo nemá náušničky" 🤦
@anonym_autor nekupovala by som všetko nové , ale kočík by som prispôsobila pohlaviu a kúpila by som dievčenskú farbu, prípadne motív.
Ja by som nechcela dievčatko v modrom
Ale ako píšu vyššie, keď si chceš nechať kočík modrej farby , doplnky si dokup farby aká sa ti pre dievčatko páči
Oblečenie som kupovala krémové , biele , hnedé
A to som využila aj pri dcére
Chlapčenské po synovi nenosila
Aj moja mala modrý kočík po staršom, ani ma nenapadlo riešiť farbu alebo kupovať nový, u mňa je to len spotrebný tovar. Aj tak v ňom nechcela byť, spať mohla len v postieľke, v kočíku len revala. Raz mi ju predavačka nazvala chlapcom, nie podľa farby kočíka, ale "lebo nemá náušničky" 🤦
@anonym_82119f mne uz jeden pan nazval dceru chlapcom a mala ruzovy klobuk, ma nausnice, ale mala modre teplaky a zelene tricko = chlapec 😂
@anonym_82119f mne uz jeden pan nazval dceru chlapcom a mala ruzovy klobuk, ma nausnice, ale mala modre teplaky a zelene tricko = chlapec 😂
@fairyy Nas starsi sa narodil vlasaty a vlasy mu rychlo rastli. Ako 3 mesacny ich uz mal dlhsie. Bol cely v modrom, autickove tricko a aj tak sme pocuvali otazky, ci je dievcatko. Ludia si vzdy pojdu podla seba.
Prvý kočík sme mali bielo-sivý. Druhý bol sivý s tmavými prvkami (prvý sme predali a za týždeň som zistila, že som opäť tehotná). Farbu sme vyberali tak, aby sa nám páčila, nie podľa pohlavia dieťaťa. A v prípade druhého kočíka sme mali vo výbere aj tmavomodrú farbu. A vedeli sme, že to bude opäť baba. 🤷♀️😉
@anonym_autor Dcére som vyslovene kupovala tmavomodrý so sivou konštrukciou, lebo sa mi páčila tá farba. Bežne na ňu kupujem veci na chlapcenskom oddelení (body, ponožky, cumlíky v drogérii, a pod.) lebo neznášam, že na tie dievčenské musia v kuse nakydať nejaký kvietok či nevkusnu Disney postavičku, resp. že to musí byť ružové a nikdy iné.
@oblecenie99 Presne. Som happy, ze mam syna a nemusim sa prehrabavat v zaplave ruzovej (lebo co ine🙄) a vsade flitry, volaniky, vysivky a kadejake blaznive postavicky. Ble.
@fairyy ja nechápem kto od stola pozerá deťom na uši a podľa toho určí či to je chlapec 🤦 Síce bola v modrom kočíku ale mala ružové veci na sebe.

@anonym_autor je to úplne normálna vec. Aj keby máš pre chalana ružový tak si nepomyslím nič. Je to malé bábo, ktorému je jedno v akom kočíku sa vozí. Kočík v podstate vyberáme pre seba a nie pre dieťa. Zbytočnosť kupovať nový pokiaľ sama nechceš. Keby strašne chceš tak kúpiť ružový fusak a vybavené.