Podľa muža mám saré oblečenie vždy darovať
Kvôli tomuto sa vždy s mužom pohadam. Po mojich deťoch kupované oblecenie väčšinou z bazáru, ktoré bolo na donosenie, davam pravidelne do kontajnera s oblečením. Tie veci sú poväčšine s fkakmi, trocha dierka, zmolky a vyblednute. Môj muž to nemôže zniesť, vraj ich mam darovať tomu, kto to potrebuje. Mam to všetko pofotit a dat inzerát ze darujem alebo darujem za odvoz. Samozrejme bola by s tym aj robota, vytriedit podla velkosti, rocneho obdobia atd. Nato ani nemam cas a bolo by to podla mna zbytocne, lebo aj tak by to nikto nechcel. Vždy ma toto vytoci pomaly na porážku. Ja mu stále tvrdím, že toto oblečenie už nikto nosiť nebude a tak ho aspoň recyklujem že ho dám do toho kontajnera s oblečením. Uz som si povedala ze tie veci pred ním nabudúce radsej skryjem a vyhodím sama keď nebude doma. Co si o tom myslite?
@zuzana9393 tak to by sklamalo aj mňa. Aspoň vďaka tam mala byt.
Prepac ale vpbec nerpzumi tomi aky je rozdiel medzi tym ze tie veco hodis do kontajnera na oblecenie alebo ich niekomu darujes???? Tak ci onak z toho ty nemas nic mysl po financnej stranke tak o co mu ide??
Pánovi manželovi vytvor účet na MK, ukáž mu kde nájde bazár a nech sa páči, nech sa s tým babre. 💁
@kulumulu123 on nechce aby som to dávala do tých kontajnerov s oblečením kvôli tomu, že tie veci idú do sekaca a ze na tom ešte zarobia.
@evaachesa ved to, že on ma iba reči že dá inzerát a skutek utek.
Tak nech ti do toho nehučí pokiaľ sa o to sám nepostará. Akurát dnes sme odniesli tašku starého oblečenia do h&m. Tentokrát to boli väčšinou veci vhodné tak na handry. Keďže u nás na sídlisku zrušili kontajnery na textil, nosíme už len do h&m. Viem že buď tie veci ešte ponúknu ďalej, alebo ich ďalej spracujú na výrobu izolácie. Neviem či dávajú tie kupóny lebo my vždy len vyhodíme a ideme preč.
Spravila som, pofotila (len pekne neznosené veci, niektoré nové) že darujem a nikto nič. Tak po dvoch týždňoch aj tak leteli do kontajnera...
Ja sa len vyjadrím k "oni na tom zarobia" a že ťa tá skutočnosť mrzi..
v prvom rade celkom pochybujem, že by nejako extra zarábali, ale ak aj áno - a prečo by nemohli?
To si čakala že niekto prevádzkuje kontajnery po celom Slovensku zadarmo, že úplne zo svojho platí benzín, auta, zamestnancov čo znášajú veci, triedia, vyvážajú do Indie a spracúvajú ďalej len tak za nič?
Mňa zase mrzí tento postoj - niekto si dá prácu s našim oblečením čo by uz nosil fakt že nikto a ľudia čo to vyhadzujú sa sťažujú že na tom odpade zarába 😒 ja som strašne rada že veci čo tam dávam nekončia na skládke, že si s tým niekto dá tú robotu a to čo sa dá ešte využije a to čo nie tak spracuje tak aby to bolo ekologické (veľmi dúfam že to tak ozaj je) a dokonca nikto za to nepýta poplatky za vývoz ako je za normálny odpad..
A keď by človek, ktorému to darujem,polovicu vecí predal?Čo sa inak bezne stáva.
Normálne dávaj do kontajnera. Máš to bez námahy.
Mna este muz sam nabada, ze nestracaj s tym cas 😃 lenze za vyhadzovanie tiez neni a skladovat to v pivnici... naco.
Robím to presne ako Ty. Ak má záujem, nech sa realizuje. Ak nie, nech sa Ti nestará do systému.
Ja som chcela moje staré oblečenie (staré myslím nie flakaté a deravé, ale z predošlej sezóny, ktoré som nenosila) dat na pomoc ženám v núdzi do centra, prinesiem to tam oprate poskladané v taskach a oni pýtali odo mňa potvrdenie, že to bolo v čistiarni 😳 že inak to nemôžu zobrať...
Nech ich daruje on.
Dievčatá ja som robila v mestskej časti Ba charitu. Mali sme miestnosť od úradu, kde nám to mamičky, starší a podobne nosli. Triedili sme, ukladali a posielali po SK. Záujemcov bolo, museli sme ale riešíť poštovné. Po rokoch fungovania sme mali kontakty skoro na všetko. Nevedeli sme riešiť posun kabátov dlhých, oblekov a panskych košieľ. Toto sme od darcov nebrali, alebo ked už, tak sme to do eco plechovice hodili my.
Veci s dierkami, fliačikmi sme posúvali do romskej osady pomocou komunitnej pracovníčky. Ona ani lepšie nechcela, nakolko chudobní romovia nemajú práčky a po totalnom zašpinení to ide na kopu. Viete ako sa tam žije. Potom sme mali adresy, kde sme vyberali podla velkosti pre konkrétne dieťa. Tieto komunity vzali každý hrnček, tanier, či záclonu. Potreby do útulku pre zvieratá, deťom na tvorivé dielničky. Všetko sme vedeli umiestniť. Posielali sme poštou 10kg balíky, napratané. Postupne sme dostavali žiadosti ako deti rástli. Našli sa aj žiadosti, kde suseda pýtala pre sirotu suseda študenta, či chlapca v menšom veku, kde rodičia nestíhali. Chodili k nám soc. slabí bývajuci v podnájmoch, a ubytovniach, aby ušetrili pár korún. Títo vela vecí nechceli, nemali skrine, svoje bývanie. Otecko, ktorému konečne prisúdill súd styk s deťmi, ale potreboval pre ne v skrini oblečenie, nakolko mu mamička napriek výživnemu nebola ochotná zabaliť potr. veci.
Bolo to zaujímavé, uspokojujúce, niekedy dychberúce- veľká skúsenosť. Bola som ako ryba vo vode. Som pred 70-tkou a bola to práca na pol uväzku, dobrovolná, bezvýplatová, v zime bez kúrenia v miestnosti. Na druhej strane, ľudia mi dakovali, prosili, obdivovali.
V decembri 2022 sme miestnost museli vypratať a teda verejnosť nebola nadšená.
Ak by ste potrebovali sa niečo spýtať, píšte rada odpoviem.
Toto som napísala kvôli tomu, že mamičky už nechceli sa paprať s predajom, či posúvaním balíčkov po deťoch. Stálo ich to kopu času a výsledok minimálny. Tak to všetko končilo u nás.
Možno sa ešte pochválim. ❤ Obracali sa na nás mamičky aj s darovaním či pýtaním kočíkov, postielok vaničiek a pod. Velke veci sme odovzdávali priamo z rúk darkýn. Ciže sme iba sprostredkovavali. Kvôli priestoru.
Myslím si o tom to, že nech to robí on, keď chce a tým by diskusia skončila.
Vyhadzuj to na natajnasa. Ani do charity nechcu oblecene uz opotrebovane zase odtial potial. Ked mu to vadi nech to on popredava.
Napr ja aj na bazari predavam vacsinou len drahsie veci lebo mne sa nechce fotit merat tricko za 5€ a rok cakat kym si to niekto kupi a tak je to aj s ostatnymi lacnejsimi vecami proste nemilo smer humana alebo smetiak. Obdivujem bazariky kde su ciapky sale rifle atd kazde od 2-5€ a fotit to a cakat. Nehrozi
Ja som ako tvoj muž 🙂 Áno flakaté, zničené idú do kontajnera na oblečenie ale čo i len troska schopné nedokážem vyhodiť (a nechce sa mi prplat s fotením, dohadovaním so špekulujúcimi mamičkami). Co mam posunuté od jednej kamošky, tak to dávam do vákuových vriec a posunieme inej kamoške, no veľa vecí raz za čas nosíme do sociálneho šatníka. Mam toho tiež dosť ale na čas sa vyhovárať nebudem. Je to o pocite, o tom co chcem. A pocit, že tie veci pomôžu niekomu, kto je na tom naozaj finančne veľmi zle, tak ta trocha roboty s tým mi za to stojí.
@joesvk áno jasne ďakujem
@xsandrax to je sila a odpadavam co tu vravíš..
Veď nech to robí muž, keď je taký múdry a tak ho to štve. A nech sa potom dohaduje kedy si kto pre to príde, nech potom na dotyčnú čaká, ideálne bude keď sa neozve a nepríde (čo sa deje často). Veď z toho kontaneru na oblečko sa to dostane tiež ľuďom v núdzi a tie krajšie do sekáčov. A v sekáči si to kúpi ten čo to potrebuje, nie ten čo to nepotrebuje 🙂 Prípadne..... Načo mu to hovoríš a zbytočne sa hádate? Však to zabaľ a bez odnes to tam, nemusíš mu to vešať na nos. Bude aj vlk sýty, aj ovca celá 😉
@ysseba áno áno máš úplnú pravdu. To len včera som išla od deti a muža chvíľu preč sa prejsť a ze tie veci vyhodím do toho kontajnera a videl ma s tymi taškami a uz sa do mňa pustil.
@hedviga2 ďakujem za info. Obdivujem Vás. Takže tým pádom ani nemusím šetriť takéto veci do charity co nato poviete. Ďakujem
je dobré si napr. na nete nájsť mamičku v okoli, a ked aj dalej, ktorá by za poštovne prijala balík od vás. Ak by ste chceli baliť a poslať /aspon by ste mali dobrý pocit/ môžem vám skúsiť nájsť mamičku. Presne ako píše yyseba. Je to o nastavení vnutri človeka.
Je to tak, domovy nesmú brať, sociaálne domy tiež. Dokonca sme núkali tomu farárkovi kuffovi ?/nenapadá ma meno/ ktorý má doma kopu bezdomovcov. Vraj má jednu miestnost plnú oblečenia a on potrebuje peniaze alebo stavebný material 😵

Ja by som tieto aj dala niekomu, ale nemam velmi komu. Zavadzia mi to, chcela som sa zbavit celeho velkeho baliku tehotenskeho oblecenia ale nikto nic tak to tiez skoncilo v tom kontajnery. Par veci sa mi podarilo darovat, napriklad babatkovske si bola zobrat jedna ukrajinka pre svoju sestru, ktora zije na Ukrajine. Z toho som mala aj taky dobry pocit. Ale to bola len taka vynimka.
A dalsia vec, ked som raz darovala fritezu, ktora stala nova cez 100€, tak pani mi napisala: ,, uz dorazila"
Chapes, ani len dakujem. Ludia su dnes nevychovani, alebo nevdacni... Neviem