icon

Podozrenie na podvod - romana.jamrichova@azet.sk

henrieta76
26. júl 2013

Ahojte chcem sa Vás spýtať ci nemáte niektorá z Vás skúsenosti s neregistrovanou účastníčkou ktorá figuruje pod menom romana.jamrichova@azet.sk ....
objednala odo mňa tovar za ktorý peniaze udajne posiela jej sestra Denisa Stránovská z vlastného účtu. tovar si nechala poslať na adresu svojej mamy Mgr.Daniela Ebringerova Hospodarska 21 Trnava 917 01. Tovar som jej poslala podla dohody.teraz odo mňa pani Stránovská žiada tých 8 eur späť udajne o ničom nevie a mňa pokladá za podvodníčku a vyhráža sa mi políciou!!! Som bezradná poraďte co teraz

Strana
z2
sashabb
27. júl 2013

@kaktusik007 hej je to prešpekulovane, vymyslia už všeličo len aby nemuseli platiť. Takto je to v podstate mimo tej, ktorá robí podvod. Dohadovať sa budú druhé dve - tá ktorá peniaze poslala, a tá ktorej čú patrí 😒

henrieta76
autor
28. júl 2013

dakujem dievcata,ze dohadovat s nou sa ani nedalo bola arogantna ja som jej ani nevedela situaciu vysvetlit jednoducho mi nahnevane zlozila telefon ☹

henrieta76
autor
28. júl 2013

dakujem dievcata,ze dohadovat s nou sa ani nedalo bola arogantna ja som jej ani nevedela situaciu vysvetlit jednoducho mi nahnevane zlozila telefon ☹

sandracs
31. júl 2013

@henrieta76 ahoj, podarilo sa Ti niečo vyriešiť?

meduliena
31. júl 2013

Je to naozaj veľmi čudné, ako tu už bolo písané. Mala si sa jej spýtať, prečo Ti vlastne posielala peniaze a za čo??? Keď teraz tvrdí, že o ničom nevie!!! Prečo spravila ten prevod ??? Polícia s tým nemá nič. Over si v banke na základe čoho Ti poslali (či na základe písomnej žiadosti dotyčnej) . Prišlo Ti to listom priamo z banky???
Osobne si myslím, že je to podvod, žiadne peniaze naspäť neposielaj a tiež si myslím, že súd pre 8 € nebude.
Toto som našla, ale rôzne reagujú rôzne banky, niektoré nedajú osobné údaje vôbec.

Omylom zaslané peniaze na iný účet:

1. Ak sa pri zadávaní čísla účtu pomýlite a peniaze pošlete na neexistujúci účet, v tom prípade ich budete mať späť najneskôr na druhý deň. Ak sa však financie prevedú, banka nemá možnosť ich automaticky vrátiť.
2. Ak však účet, na ktorý boli peniaze omylom poslané, existuje, situácia je komplikovanejšia.
a) Vrátenie platby na účet odosielateľa závisí predovšetkým od príjemcu. V ideálnom prípade príjemca vráti omylom prijatú platbu ihneď bez vyzvania.
b) Ak platbu žiada vrátiť odosielateľ, celý postup môže trvať 2-4 týždne. Najprv by mal klient písomne požiadať banku, z ktorej peniaze posielal, o prešetrenie a sprostredkovanie vrátenia platby. K žiadosti je potrebné predložiť kópiu platobného príkazu či výpisu z účtu, alebo opísať podrobnosti o uvedenej platbe. Banka odosielateľa potom kontaktuje banku príjemcu, a tá ho potom listom požiada o vrátenie platby.
Klient, ktorý peniaze omylom dostal, by ich mal vrátiť, pretože v opačnom prípade ide o bezdôvodné obohatenie. Ak klient, ktorý peniaze omylom dostal, platbu vrátiť nechce, jedinou možnosťou je ich vymáhanie na súde. Spor by sa mal samozrejme jednoznačne skončiť v prospech klienta, ktorý o peniaze prišiel.
Povinnosťou banky je v prípade neochoty peniaze vrátiť informovať odosielateľa o identifikačných údajoch klienta, ktorý ich neoprávnene zadržiava. Takáto banka po doručení žiadosti o vrátenie peňazí obyčajne počká sedem kalendárnych dní. Ak v tejto lehote klient nepredloží prevodný príkaz na spätné odoslanie peňazí, poskytne jeho identifikačné údaje aj bez toho, aby s tým súhlasil. Banka však peniaze z klientovho účtu odpísať nemôže a teda nemá ani možnosť vrátiť ich, keď to klient neurobí sám.

meduliena
31. júl 2013

Ak klient pošle omylom peniaze na cudzí účet, závisí od príjemcu, či ich vráti. Banka síce nemusí, ale spravidla vyjde klientovi v ústrety a hľadá spôsob, ako peniaze dostať na správny účet.

Príjemcu, ktorému sa zostatok na účte neoprávnene zvýšil, osloví a vyzve ho na vrátenie peňazí. Ak ten súhlasí, banka peniaze pošle späť na účet pôvodného majiteľa. Ak však na výzvy nereaguje, nemôže banka urobiť nič iné, len poradiť klientovi súdnu cestu.
Až na základe písomnej žiadosti o vrátenie platby totiž môže začať banka konať. Ak boli peniaze omylom pripísané zákazníkovi tej istej banky, vyzve ho na vrátenie. Ak ide o iný finančný ústav, pošlú si banky žiadosť medzi sebou. Meno majiteľa účtu i ďalšie podrobnosti sú totiž súčasťou bankového tajomstva. Oslovovať ho tak môže iba jeho vlastná banka.

V takomto prípade nemôže klientovi neoprávnene nadobudnuté peniaze z účtu stiahnuť. „Nepoznáme vzťahy medzi klientmi. Sme len sprostredkovateľom transakcie. Na základe žiadosti jednej strany nemôžeme peniaze odpísať.

Žiadny zákon bankám neprikazuje, aby klientom pri vymáhaní peňazí pomáhali. Podľa bankárov je však nepísaným pravidlom klientom v takýchto prípadoch vyhovieť. Nič iné, ako vyzvať nadobúdateľa na vrátenie peňazí však banka urobiť nemôže.

Ten by mal peniaze vrátiť podľa paragrafu 451 Občianskeho zákonníka, pretože sa „bezdôvodne obohatil“. Ak náhodný nálezca na výzvy nereaguje alebo peniaze vrátiť odmieta, musí sa poškodený obrátiť na súd. Vtedy už banka môže na účely vymáhania zverejniť aj meno klienta, ktorý sa obohatil neoprávnene. „Málokedy sa stane, že sa tieto problémy riešia súdnou cestou.

gebeente77
26. aug 2013

@henrieta76 nasla som tuto diskusiu az teraz, ale od zaciatku je to blbost, lebo ked si to objednavala jamrichova, peniaze prisli od Stranovskej a balicek si posielala na Ebigerovu - odkial ta Stranovska vedela tvoj mail, info o tebe atd atd - toto je cele prespekulovane a od zaciatku sa musia poznat, alebo je to dokonca jedna a ta ista osoba. Neviem ako ste to nakoniec doriesili, ale ja osobne by som Stranovskej velmi rychlo odpisala a dalej ignorovala, lebo to bol cisty podvod...

luciaschillerova
27. aug 2013

ahojte , prepáčte , že píšem práve sem ... ale najak som nenašla vhodný názov " skupiny " kde napísať . Kočky, ktoré ste na koníkovi už dlho ( keďže som začiatočník ) , prosím o radu. Predávam kočiarik a nakontaktoval ma pán z USA , ktorý by chcel kočík zaslať pre svoju dcéru do Nigérie . Neviem ,ako ho napadlo, že so mnou bude komunikácia v ang. ľahká, alebo to je len náhoda. Píšem si s ním cez maily . Tak sa Vás chcem opýtať ... nie je to nejaké divné ? Prečo chce kočík z SK ....príde mi to ako podvod .. preto píšem , či sa Vám niečo také už stalo ... a aký máte na to názor . MOC Vám ďakujem za odpovede . Lucia
Dnes o 13:09 • Odpovedz • Pošli IP • • Opraviť preklepy

soni76
5. sep 2013

@luciaschillerova je to podvod staci si dat do googla podvody nigeria

doollyy
11. okt 2013

Som Denisa stranovska ,na cutet:SK0865000000000015054319 - Székelyová Hanrieta,som posla peniaze za tenisky, internetovym prevopdom-doklad som mala!!!kedze mi za dva mesiace nic neprislo tak som to riesila!!!pravdicka osoba mi povedaala ze taketo disponovanie je neovpravnene a obohacovanie sa- HANRIETA SZéKELYOVA. banka mi na ziadost obohacovanie poskitla a pomohla mi najst zenu co som jej peniaze poslala,a dalsi postup mal bit:oslovit zenu Székelyová Hanrieta,,ktorej som peniaze poslala bude vrati peniaze alebo tovar,kedze ona ako ze o nicom nevedela a zaujimave je aj to ze na jej ucet prisli peniaze ešte som sa aj podpisala,.nemala ani zajujem ma teda vyhladat hlavne ze na ucet je peniaze prisli a ani nevedela zaco!!!a kedze ideme podla prav,mojim dalsim postupom mal bit.ak neuhradi sumu spet mozem ist na policii a nahlasit to to nieje-nebolo vyhrazanie ale postup pri podvode a ako som citala na azet strane bolo nas viac!!!!tak mile dami ak neviete pravidla a pravdu neradte a nerieste tu nikoho ak ho nepoznate a neviete ci aj druha strana hovori pravdu.zamyslite sa najprv nad sebou az potom piste.a Székelyová Hanrieta,ked nerozumie dobre slovensky tak by sa mala naucit chapat a pocuvat ja som jej to vysvetlila a bol to jej ucet kde prisli peniaze ,klamat moze jedine tak ona so setrou!!!s pozdravom Denisa Stranovska:toto ohovaranie je tesny priestupok za ohovaranie,nato by ste si mali davat pozor dami

doollyy
11. okt 2013

@soni76 ako to dopadlo?Székelyová Hanrieta mi vratila peniaze ktore som jej poslala na ucet,kedze som tovar nedostala

maca_p
11. okt 2013

@henrieta76 a preto treba vsetko posielat doporucene 😉

henrieta76
autor
11. okt 2013

@doollyy fiiiha pani stranovska ja po slovensky viem dost dobre a vy ste mi ani nedala moznost vam situaciu vysvetlit len ste arogantnym hlasom na mna rutila svoje.peniaze som vam bohuzial poslala bola to moja chyba mozte byt rada ja som prisla o peniaze aj o tovar a kedze ste sa aspon tu ohlasila viem vam celu konverzaciu ukazat a ked si ju precitate aspon sa trocha prosim zamyslite a pridete na to aspon dufam ze sme obetou podvodu obidve ale na rozdiel od vas ja som to chcela riesit v klude co vy ste mi ani neumoznila hned ste na mna utocila a vyhrazala sa ☹

romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 4. mája o 09:11

Zdravim ako j postavicka velka?Mala by som zaujem ak by s postovnym vyslo do 5.50 eur
fotoportrét

Ja - 4. mája o 10:59

dobry den,dnes nie som doma neviem vam ju odmerat je cca 20-25cm velka.ale zajtra vam ju mozem este presne odmerat.a cena by mohla byt tych 5,50 s postovnym 🙂
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 4. mája o 11:45

Ok kupim ho napiste mi cislo uctu do utorka poukazem peniaze.Potom Vam dam aj adresu kam ho odoslete.
fotoportrét

Ja - 4. mája o 20:51

c.uctu je 15054319/6500 dakujem
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 4. mája o 20:56

Ok do utorka budete mat vlozene najneskor do stredy.Potom poslite na adres maminy kam mi vsetko chodi na adresu Mgr.Daniela Ebringerova Hospodarska 21 Trnava 917 01 Dakujem Sme stale v kontkte ...Takze potom dam vediet ked budete mat vlozene.Pekny vecer
fotoportrét

Ja - 4. mája o 22:34

ok 🙂dobru noc
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 5. mája o 21:03

Dobry den poprosila som moju sestru Denisu Stranovsku ona Vam previedla 8 eur poslite ho prosim prvou triedou priplatila teda za postovne aby sa nestratil .Lebo uz sa mi stalo ze hracka sa stratila cize mate vlozene 8 eur . POSLITE SAndyho na adresu Mgr.Daniela Ebringerova Hospodarska 21 Trnava 917 01 Dakujem za obchod.Dajte vediet ked peniaze Vam nabehnu a odoslite .Dakujem
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 6. mája o 12:24

Dobry den dajte vediet ked Vam tie peniaze nabehnu
fotoportrét

Ja - 6. mája o 12:46

oki 🙂
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 7. mája o 10:14

Nabehla dufam uz platba dajte vediet
fotoportrét

Ja - 7. mája o 16:04

ano dnes nabehla,ale kedze zajtra je sviatok,hned v stvrtok vam ju posielam a pribalim este 2 eura lebo 8 eur je vela🙂 dohodli sme 5,5 aj ked poslem 1 triedou doporucene to tak vela nebude 🙂
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 7. mája o 16:12

Ok dakujem velmi pekne za obchod.Pekny den prajem.
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 10. mája o 15:20

Dakujem za Sandyho je super
fotoportrét

Ja - 10. mája o 19:36

ja dakujem 🙂
fotoportrét

Ja - 5. júna o 18:36

dobry den,dnes som dostala od banky vyzvu aby som vam poslala spat platbu 8 eur.ano poslala ste mi tolko ale ja som vam 2 eura pribalila k hracke ako som to tu aj uviedla takze ste zaplatila vlastne 6 eur za sandy.predpokladam ze sa stal omyl a banku kontaktujete ze je vsetko v poriadku.dakujem Heni
romana.jamrichova@azet.sk - romana Jamrichova (neregistrovaná/ý) - 7. júna o 11:44

Vsetko je v poriadku nic to si nevsimajte.Mala som pc v oprave.To je omyl menili sme ucty v banke.Stalo sa viac takych omylov.
fotoportrét

Ja - 25. júla o 14:03

dobry den,dnes sa mi vasa sestra ceky den vyhraza policiou za tych 8 eur ktore odo mna vyzaduje prosim vas urychlene si to dajte do poriadku lebo ma to uz s nou nebavy ja mam 3 deti a mam co robit aj bez jej vyhrazania a caka ze sa mi aspon cez sms ospravedlni za oobvinovanie ze som podvodnicaka ja si to vyprosim ja som vam hracku dokonca aj peniaze navyse poslala tak vas prosim dajte to urychlene do poriadku
fotoportrét

Ja - 28. júla o 13:35

urychlene dajte veci do poriadku lebo pani denisa sa mi vyhraza policiou ak sa este dnes neozvete a pani denisa nenapise ze je vsetko ok tak na tu policiu idem ja!!!!!!!
fotoportrét

Ja - 29. júla o 20:06

kedze vobec nereagujete idem zajtra na policiu nie som ochotna odolavat vyhrozovaniu a zrejme ide o obrovsky podvod z vasej strany
fotoportrét

Ja - 29. júla o 20:06

kedze vobec nereagujete idem zajtra na policiu nie som ochotna odolavat vyhrozovaniu a zrejme ide o obrovsky podvod z vasej strany

henrieta76
autor
12. okt 2013

a este na zaver,neviem o com ste pisala ze vas je na azete viac je to teraz az moc cudne cele toto a prva ste podvodnickou nazvala vy mna takze tak, ani ste mi nedala moznost situaciu vysvetlit a je zaujimave aj to ako ste si tuto diskusiu nasla registrovala ste sa a hned ste nasli tuto diskusiu fiiiha vy ste ale sikovna.viete co ja spavam pokojne az na to ze som bola sprosta a peniaze poslala za nic pretoze ja som poslala tovar v poriadku a aj peniaze vam aka som bola sprosta.no nic dufam ze ste spokojna a uzivate si mojich 8 eur.ja mam svedomie ciste a co vy? a este len tolko vsetci sme ludia ale taku arogantnu zenu ako ste vy som este nestretla gratulujem vam.

misutka1
26. nov 2014

Pozor na Mgr. Danielu Ebringerovu, Hospodarska 21, Trnava... moznoze ona ani konkretne za to nemoze, ja som komunikovala s panom Michalom Jakabom (udajne jej priatel). Objednali si tovar za 90€ a neozyva sa dalej, zasielka mala ist na adresu pani Ebringerovej. Pisem to tu lebo som citala ze tu s nou mali viacere problem, skor si myslim ze zneuzili nejake meno - podvod. Taktiez zneuzili meno Ing.Jaroslava Šuchová, udajne sestra pana Jakaba. S nou som osobne volala, ziadneho brata nema.
Takze ja uvadzam tieto mena, keby vas nahodou niekto kontaktoval pod tymto menom.
Mail na pana Jakaba : michal09017@azet.sk alebo michal.jakab800@gmail.com , telefon 0914202735

lucinocka1234
6. dec 2014

asi to sem nepatri ale chcela by som sa opytat co mam robit u registrovanej som si kupila tovar aposlala som peniaze a stale nic mi neposlala co mam robit dakujem vopred

bundle
20. jan 2015

@lucinocka1234 ako dlho čakáš na zásielku ?

klaudidi
6. aug 2018

Dobry den prosim pomozte mi jedna zena odovzdala mna objednala saty peniaze 6 eur poslala a ja som jej tiez poslala saty co aj dostala potom sa mi vyhraZala aby som jej peniaze poslala naspat lebo saty su potrhnute a poslala fotku ale ja som jej tie saty tak neposlala !! A nemám zaujem zobrat naspat potrhane saty teraz sa mi vyhraza ze ma uda ak jej neposlem naspat peniaze

bjnr
6. aug 2018

@klaudidi 6e polícia riešiť nebude😊

klaudidi
6. aug 2018

@bjnr dakujem velmi pekne za odpoved take sa mi este nikdy nestalo 😣

dilino
6. aug 2018

za 8 eur by prišla policia ani priestupok to nieje nie to ešte policia ved ju vysmeje a banka tvoje údaje nesmie nikomu dať takže cez banku asi ťažko nereaguj načo to sú oblbovačky čo chcu tovar zadarmo ako teraz tu jedna bola a 15 žien sa jej chytilo na lep a tovar neposlala a peniaze si zhrabla tu je viac takých.

olive777
6. aug 2018

@henrieta76 Poučenie do budúcnosti, keď niekto píše, že posiela z č.ú. nie vlastného, ale máš posielať na adresu niekoho úplne iného a pritom ťa o tovar žiada tretia osoba...no už ti to mohlo byť hneď podozrivé...

olive777
6. aug 2018

@klaudidi Pre istotu si všetok odosielaný tovar pred odoslaním odfoť...aby si sa mala aspoň čím brániť..

klaudidi
6. aug 2018

@olive777 mam to odfotene nastastie stale odfotim kupujucim ze som im uz zabalila balik

nikusssa
6. aug 2018

@luciaschillerova dobry vecer aj ja som mala taku istu skusenost pisal mi pan alebo pani z usa ze chcu poslat sedacku do nigerie a cele to bolo take zvlastne nastastie sme nenaleteli urcite si na to dajte pozor myslim ze je to hlupost aby niekto z usa vobec zakopol o modreho konika na SK

rora
6. aug 2018

@olive777 divne to mozno moze prist, ale nemusi to byt hned podvod.... ja sama som kupovala saty platene nie z mojho uctu (ale maminho - mame ine mena) a posielane nie na moju adresu ale znamej.... Niekedy sa to vie zamotat 🙂)) v kazdom pripade predavajuca je krytá komunikaciou s dotycnou, ktora iniciovala kúpu, riesila platbu a dala pokyn na odoslanie inam....

lu_cy
6. aug 2018

8€ ani nerieš,ani polícia sa tým nebude zaoberat, myslím,že do 200€ je to iba priestupok, žiadny zločin

lu_cy
6. aug 2018

A ešte k tým zahraničným záujemcom - skúste si nájsť na webe "zahraničný podvodník našiel aj slovenský bazár" je to myslím na stránke zive.sk,tam si toho počítate dosť,a stále tam ľudia pridávajú nové a nové adresy z ktorých "kupujúci" píšu

tomi16
27. mar 2019

baby ozvite sa kto bol okradnutý a poslal peniaze na c.u. podvodnika SK 26 1111 0000 4380 4018 , je to v rieseni

Strana
z2